Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי לפני כחודשיים פיג'ו 206 xs ידנית, מנוע 1,600 90 כ"ס. ויש לי כמה שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה בפורום הכללי, אז חשבתי שמפה תבוא הישועה.

1. הרכב מתחמם במהירויות גבוהות. מעל 120-130 קמ"ש מד הטמפרטורה עולה בצורה די לינארית. ב90 קמ"ש המנוע עומד על קצת פחות מ90 מעלות. ב130 הוא בסביבות 100 מעלות, ומעל זה זה רק עולה. רציתי לבדוק אם זה באמת ממשיך בלי הפסקה, אז ב150 קמ"ש הוא עמד על 105 מעלות, ומאחר שהקו האדום הוא ממש אחרי 110 מעלות כבר נלחצתי ולא המשכתי לבדוק אם הוא יעלה עוד.

ברגע שאני מוריד את הרגל מהגז הטמפ' יורדת חזרה לתקין ברגע שהמהירות מתחת ל100. לפי מה ששמתי לב, סתם תחת עומס, במהירות לא גבוהה (בהילוך נמוך ובפולגז ארוך) הטמפ' לא עולה ככה. רק מעל 130 קמ"ש זה מתחיל.

מה עושים?

2. השמן הוחלף לפני כחודש ל10W40. לא יודע אם פילטר שמן גם הוחלף. המוסכניק אומר שכן, אבל ממבט חטוף בתא המנוע, הפילטר (הכחול) נראה די ישן. אני לא יודע אם זה סתם כיסוי של הפילטר ויכול להיות שכן החליפו מה שמתחת, או שבאמת גם הכיסוי הזה אמור להיראות חדש אחרי החלפה. מה אתם אומרים?

3. שמתי לב גם שהמאוורר לא מסתובב בעמידה בסרק. זה תקין? או שהוא אמור להסתובב תמיד?

4. הדיפון העמיד בחום בתוך תא המנוע, שאמור להיות צמוד למכסה המנוע, לא צמוד. הוא ממש נפול. אפשר להוריד אותו לגמרי? או שהוא באמת נחוץ? אם הוא נחוץ? איך אני מחבר אותו בחזרה? אולי שווה להחליף אותו לגמרי- כמה זה עולה?

5. גומיות- הגומיות ברכב קצת יבשות וישנות. איך אני מחליף אותן? מאיפה אני קונה גומיות חדשות? כמה זה יעלה? והאם אני יכול להחליף לבד?

בטח יהיו לי עוד שאלות בקרוב, אני גם אעלה תמונות של כל דבר אם צריך. אשמח לשמוע את דעתכם בנושאים הנ"ל.

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

קודם כל, שנה טובה וחג שמח!

תתחדש!

בנוגע לבעיות, אגיב רק על סמך הניסיון שלי (ברשותי 206, ידנית 2001 XT 1400).

בנוגע לפילטר שמן, אני לא יודע איך המוסכניק קבע שהחליפו אותו, ואתה קבעת שהוא ישן על סמך מראה (אצלי החלפתי פילטר לפני כחודשיים, והוא נראה מטונף מאבק ולכלוך, ונראה כאילו הוא שם שנים)? - אם יש ספק בליבך, החלף אותו, החלק לא יקר וגם העבודה לא.

לגבי המאוורר - אמור לפעול עם עליית הטמ"פ מעל מעל 85 מעלות (בקירוב), עד מהירות מסויימת.

לגבי הדיפון - אצלי אין, כך שאין לי מושג.

גומיות - אילו? ברכב יש המון (אם תגיד אילו, אנשים יוכלו להגיב לך).

לגבי ההתחממות, אצלי תופעה דומה (לא זהה!), ולפי מה שרשמת אין משהו שמצביע על כשל ספציפי. אם הטרמוסטט היה דפוק אז הטמפ' הייתה עולה מיידית לתחום האדום, אם משאבת המים הייתה גמורה, אז הרכב היה מתחממם רק בעומס גבוהה על המנוע (רק בסל"ד גבוהה בלי קשר למהירות), ואם הרדיאטור סתום, אז הרכב יתחמם תמיד, אבל לא לתחום האדום (ויתקנו אותי אם טעיתי). כמובן שאוליי יש בעיה שמחוון עצמו או בחיישן (אם כי אני בספק).

פורסם

תודה על התגובה.

חג שמח ושנה טובה גם לך.

המוסכניק לא קבע שהוא הוחלף. הוא אמר שהוא החליף אותו. לי פשוט הוא נראה ישן כזה. אבל אולי זה סתם כיסוי. אני לא יודע אם יש כיסוי או לא, ואם מחליפים גם את הכיסוי, במידה וקיים, בזמן החלפת פילטר. אני אצלם מחר ואעלה שתוכלו להבין על מה אני מדבר.

מאוורר- בחניה הוא לא אמור לעבוד?

דיפון- טוב בסדר אז אני אחכה למישהו שיודע

גומיות- כולן. אלה של הסאנרוף, אלה בדלתות, אלה במכסה מנוע, אלה במכסה תא המטען. אני רוצה לעשות פרויקט גומיות. שווה בכלל להשקיע בזה?

hagggg55 כתב:

פורסם

יש שני סוגים של פילטרי שמן במנועים האלו. בסוג אחד מחליפים את הפילטר כולו, בשני מחליפים רק את גישפט הסינון הפנימי. תמונה בהחלט תעזור לזיהוי כאן.

התופעה שאתה מתאר לגבי שעון החום אינה תקינה. ייתכן שהיא נובעת מחיבור מינוס לקוי של חיישן הטמפרטורה וייתכן שהיא מעידה על בעיית התחממות סמויה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי אני אצלם היום ואעלה שתוכל לראות.

לגבי החיבור הלקוי- זה משהו שאני יכול לאבחן לבד או רק במוסך?

hagggg55 כתב:

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

לגבי הגומיות,מיותר ויקר ,החלפת כל הגומיות תעלה כמה אלפים.

לגבי שעון החום,לא תקין ומחייב בדיקה לרוב מדובר בטרמוסטט שנפתח חלקית.

לגבי מסנן שמן,קשה להבין לפי מראה אם הוחלף.

אורן

פורסם

תודה רבה אורן.

לגמי הגומיות- מה לגבי רק הגומיות של הסנרוף? הוא קצת רועש בפתיחה הראשונה בבוקר, מן רעש של גומיות שנדבקו זו לזו ואז מפרידים ביניהן. זה לא הסימן שצריך להחליף?

ולגבי שאר הגומיות, האם זה אפשרי להוציא אותן מהמקום, לנקות/לשטוף/לשמן/מה שצריך לעשות לגומיה, ולהחזירן למקום? אני יכול לעשות את זה לבד או שצריך כלים ו/או שזה יקרע בזמן שאנסה להוציא?

לגבי החום- האם זה אומר בעצם שבמהירות גבוהה הטרמוסטט לא מאפשר למים החמים לצאת מהמערכת ורק מחזיר אותם שוב למנוע, במקום מים קרים?

כמה יעלה בערך טרמוסטט חדש? האם זה משהו שאני יכול לקנות את החלק ולהחליף לבד?

לגבי המסנן, צירפתי תמונה. אשמח לתשובה האם זה משהו שאמורים להחליף גם את הכיסוי הכחול הזה, או שמחליפים רק מה שבפנים?

אגב, בתמונה עם המסנן, החלק הכסוף הגדול שיש עליו את מדבקת "נבדק"- זה הסטרטר? ובתמונה עם הכפתורים של האורות, מה עושה ה"כפתור" הכי ימני? זה מן חור עגול וקטן כזה. לא לחיץ. מישהו יודע מה זה?

בתמונה של תא המנוע, אפשר לראות את ההינתקות החלקית של הכיסוי המבודד של מכסה המנוע- איך מחזירים אותו למקום? או כמה עולה חדש ואיך מתקינים אותו?

תודה לכולכם על העזרה, ושנה טובה לכולם.

אורן

P1140950.jpg

P1140944.jpg

P1140959.jpg

P1140958.jpg

hagggg55 כתב:

פורסם

דבר נוסף,

עכשיו שעברתי על כל התמונות שצילמתי של הרכב היום, מצאתי את התמונה הזאת, שנראה שמשהו ממש מזיע/נוזל ברכב שלי.

זה אחרי שהרכב עמד חצי שעה אחרי שחזרתי מחצי שעה נסיעה.

אשמח לעזרתכם.

P1140988.jpg

hagggg55 כתב:

פורסם

לפי מה שידוע לי, תצורת פילטר השמן שיש אצלך היא של פילטר שלם, כלומר זה הפילטר עצמו ולא הכיסוי (זה בהתאם לספר רכב שמצאתי, בספרדית אמנם).

ולגבי החלק השני דווקא נראה כמו המדחס מזגן, אבל קשה לזהות, ואני לא זוכר בע"פ (עדיין) איפה נמצא כל אחד מהם.

אני יודע שמשאוות ההגה כח יושבת הכי למעלה.

פורסם

את הפילטר הכחול מחליפים בשלמותו.

החלק עם מדבקת הנבדק הוא בטוח לא הסטרטר. לדעתי זה מדחס המזגן.

כפתור הימני ביותר הוא תוספת מקומית שעשה אחד הבעלים הקודמים. לי זה נראה כמו הכנה לחיבור AUX או משהו כזה. אולי מדובר בחור שדרכו עבר פעם כבל של קודנית או משהו כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי אז אם הקופסא הכחולה הזו נראית קצת בלויה והכתוב עליה קצת דהוי- כנראה שהמוסכניק לא באמת החליף את הפילטר כשהוא אמר שכן?

אם כך- אני יכול להחליף לבד? או שצריך מוסך בשביל זה?

ומה לגבי החלק הרטוב בתמונה האחרונה? זה המזגן? לא נראה לי הגיוני כל כך מאחר ובנסיעה שעשיתי לפני צילום התמונה לא הפעלתי את המזגן כלל.

hagggg55 כתב:

פורסם

תתחדש.

ראשית בנוגע לגומיות, זה באמת מיותר. בנוגע לגומיות חלון השמש ובכלל למסילה, יש לשמן שכבה דקה של WD 40 מבפנים- ז"א בין הגומיייה למסילה על המסלול של החלון.

"ההזעה" שצילמת לא ניראת טוב כל כך ואין לי ספק שלא מדובר במים של המזגן. יתכן שזה שסתומים\גומיות בלויות של מחזיר שמן או של הגיר ויתכן משהו אחר.

בנוגע למאוור: לפי מה שתיארת זה תקין ברכב זה. בנוגע לשעון חום: כפי שאמרו לך מראה על בעיה מסויימת.

בכל אופן אני מציע לך בחום:wink: לגשת למוסך של אורן בחולון (אם אתה לא באזור, שווה אפילו נסיעה של כמה עשרות ק"מ לכל צד), אורן ייעץ לי בקנייה ולאחר מכן טיפל לי ב206 xs שהייתה לי (110 כ"ס) והרכב לא ראה מוסך חוץ מהטיפולים אצלו. הוא מאוד מקצועי ופז'ו זה ה"ספשייליטה" שלו. כמו כן הוא מחבר את הרכב למחשב ללא כל עלות ובודק לך את הליקויים- כך היה לפחות בזמני,(אורן סליחה אם הדבר לא כך יותר). אין לי כל קשר אליו אני סתם לקוח מרוצה.

בהצלחה ושנה טובה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

טוב. אז כמה דברים שיש לי לעשות עכשיו:

להחליף שמן+פילטר (10W40 או משהו אחר?)

לבדוק את עניין ההזעה

לשמן את הגומיות בסנרוף

לבדוק את עניין חום המנוע שעולה

כמה כל הסיפור הזה צריך לעלות? יש לכם המלצה למוסכניק אמין וטוב ובאזור הוד השרון/צפון ת"א?

עד היום טיפלתי במוסך "לב השרון" בכפר סבא. ואם הוא אמר שהחליף פילטר שמן ושמן והוא לא באמת החליף פילטר, זה נראה לי לא מוסך שכדאי לי לחזור אליו.

מה עם ריפוד מכסה המנוע?

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...