Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבלנו שלי יש מהיום הראשון את הקודן שעובד עם מפתח אלקטרוני שעל ידי מגע בינו לבית התושבת מאפשר התנעה של הרכב על ידי המפתח.

אחד המפתחות התקלקל ונשארנו עם מפתח אחד ואני חששתי שאני עלול להתקע עם הרכב כשגם השני יתקלקל והחלטתי לפרק את הדבר הזה.

מסתבר שחתכו 2 חוטי הצתה - שחור-כחול ושחור-צהוב ולכל קצה שלהם חיברו 3 חוטים שחורים דקים. העפתי את כל החוטים ומכיוון שלא יכלתי לחבר חזרה את חוטי ההצתה המקוריים בגלל שחסר כס"מ מרחק ביניהם, חיברתי 2 חוטי גישור מכבל חשמל ביתי בעובי 2.5 מילימטר.

את החיבורים עשיתי באמצעות לוסטיגלמות (השוקולדים האלה שתופסים את החוטים באמצעות ברגים)

האם לדעתכם החיבור הזה מספיק אמין?

אני מקווה שההסבר ברור מספיק, ברגע שאוכל אצרף גם תמונה ...

פורסם

ברכב לא משתמשים במהדקים האלו, ואתה חייב להשתמש באותו עובי(חתך) של כבל, ואת החיבור יש לבצע או בעזרת הלחמה ובידוד מתכווץ או בעזרת מופות, שאותום לוחצים עם פלייר או לוחץ מופות יעודי שהחיבור יהיה חזק, יציב ומבודד היטב.

פורסם
ברכב לא משתמשים במהדקים האלו, ואתה חייב להשתמש באותו עובי(חתך) של כבל, ואת החיבור יש לבצע או בעזרת הלחמה ובידוד מתכווץ או בעזרת מופות, שאותום לוחצים עם פלייר או לוחץ מופות יעודי שהחיבור יהיה חזק, יציב ומבודד היטב.

מה יכול להיות בעייתי בצורת החיבור שעשיתי ? ואיפה אפשר להשיג "מופות" ?

פורסם

בגדול אין שום בעיה לחבר בצורה כזאת. רק שזה חיבור של ערבים חחח. ולעניין החיבו הזה הוא לא תיקני עלולה להצטבר קורוזיה או שהחוט עלול להשבר ולכן עדיף ומומלץ מאוד להלחים ולבודד באמצעות בידוד מתקווץ שרינק

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם
בגדול אין שום בעיה לחבר בצורה כזאת. רק שזה חיבור של ערבים חחח. ולעניין החיבו הזה הוא לא תיקני עלולה להצטבר קורוזיה או שהחוט עלול להשבר ולכן עדיף ומומלץ מאוד להלחים ולבודד באמצעות בידוד מתקווץ שרינק

שמת לב למה שכתבת וכמה הדברים מנוגדים אחד לשני?

המשפט האחרון שלך הוא הנכון - אין להשתמש בחיבורים כאלו ברכב כלל.

פורסם
שמת לב למה שכתבת וכמה הדברים מנוגדים אחד לשני?

המשפט האחרון שלך הוא הנכון - אין להשתמש בחיבורים כאלו ברכב כלל.

צירפתי תמונה למרות שהתשובה ברורה.

אם כך, שאלות,

האם אפשר להשתמש במופות במקום הלחמה ?

האיזור קשה מאד לגישה בשביל הלחמה איך מלחימים באיזור הזה מתחת להגה ?

איפה משיגים כבלים בעובי של כבלי ההצתה ?

IMG_20111001_1559171.jpg

פורסם

מופות זה באינסטלציה. בחשמל ואלקטרוניקה זה שרוולי לחיצה.

זהו הפתרון הכי יעיל והכי איכותי למקרה שלך. הבעיה שזה דורש לוחץ, שלא שווה לקנות אותו עבור עבודה בודדת. לחיצה עם פלייר או אלתור אחר לא שווה כלום.

רצוי לקנות חתיכת חוט באותו עובי. עקרונית ניתן גם עם כמה חוטים דקים יותר, שיתנו את אותו שטח חתך אפקטיבי, אבל זה סתם סרבול.

לגבי הלחמה- ניתן ללפף את החוטים בצורה איכותית ורק אז להלחים. המטרה העיקרית של ההלחמה היא להחזיק את הכל במקום ולהגן מפני התחמצנות. בניגוד למה שחושבים במקרים כאלה לא צריך לבנות על ההלחמה כמוליכה. יש להשתמש במלחם גדול מספיק, כך שיוכל לחמם את החוטים העבים כדי שתתקבל הלחמה איכותית.

לגבי שימוש במהדקים- אין בעיה עקרונית, כל עוד אתה משתמש בסופיות חוט. חיבור חוט רב גידי ללא סופית באמצעות מהדקים (אגב הם נקראים לוסטרא- קלמרה) הוא פעולה אסורה ומסוכנת, בפרט כאשר מדובר בזרמים גבוהים. כללית האביזר הזה לא מקובל בעולם הרכב.

פורסם
מופות זה באינסטלציה. בחשמל ואלקטרוניקה זה שרוולי לחיצה.

זהו הפתרון הכי יעיל והכי איכותי למקרה שלך. הבעיה שזה דורש לוחץ, שלא שווה לקנות אותו עבור עבודה בודדת. לחיצה עם פלייר או אלתור אחר לא שווה כלום.

רצוי לקנות חתיכת חוט באותו עובי. עקרונית ניתן גם עם כמה חוטים דקים יותר, שיתנו את אותו שטח חתך אפקטיבי, אבל זה סתם סרבול.

לגבי הלחמה- ניתן ללפף את החוטים בצורה איכותית ורק אז להלחים. המטרה העיקרית של ההלחמה היא להחזיק את הכל במקום ולהגן מפני התחמצנות. בניגוד למה שחושבים במקרים כאלה לא צריך לבנות על ההלחמה כמוליכה. יש להשתמש במלחם גדול מספיק, כך שיוכל לחמם את החוטים העבים כדי שתתקבל הלחמה איכותית.

לגבי שימוש במהדקים- אין בעיה עקרונית, כל עוד אתה משתמש בסופיות חוט. חיבור חוט רב גידי ללא סופית באמצעות מהדקים (אגב הם נקראים לוסטרא- קלמרה) הוא פעולה אסורה ומסוכנת, בפרט כאשר מדובר בזרמים גבוהים. כללית האביזר הזה לא מקובל בעולם הרכב.

תודה על התשובה המפורטת !

יש ברשותי מכשיר שמגלף חוטים עם מספר שיניים ללחיצה (רק לא ברור לי מה הוא אמור ללחוץ), צירפתי תמונה שלו, האם אני יכול להשתמש בו לצורך הזה ? ואם כן , איפה אני יכול להשיג את הנעלי כבל/ סופיות חוט המתאימים ?

IMG_20111002_192531.jpg

פורסם

החלק העליון ביותר מיועד ללחיצה של נעלי כבל. כעיקרון זה הלוחץ הגרוע ביותר שיש והלחיצה שלו לא משהו.

אפשר ללחוץ איתו גם שרוולי לחיצה (בהתאם לצבע, שאצלך הוא כבר דהה), שוב- הלחיצה לא משהו.

• תוכן חדש...