Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בשמשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבן שנפלה ממשאית בזמן נסיעה פגעה לי בשמשה (העלתי תמונות)

הנזק לא גדול..

מה אתם ממליצים לעשות?

לתקן באופן פרטי? או להפעיל ביטוח?

תודה מראש

IMG_1313.jpg

IMG_1314.jpg

IMG_1315.jpg

פורסם

יש לך ביטוח שמשות ? כנראה שכן.

תפעיל ביטח שמשות ותחלחיף שמשה.

הפעלת ביטוח שמשות לא קשורה לביטח הרגיל של הרכב, זה לא מעלה לך את הפרמיה בשנה הבאה, זה ביטוח נפרד לכל דבר.

קח בחשבון, שירכיבו לך שמשה חליפית ולא מקורית.

פורסם

מניסיון של החלפת שימשה קידמית ממליץ להפעיל ביטוח שמשות (במידה ויש).

ביטוח שימשות מכסה שימשה חדשה חלופית (לא מקורית), אין הבדל כלל, מה שכן ביטוח שמשות לא מכסה את גומיית האיתום אשר מתלבשת על השימשה. במקרה שלי (אלטו) גומיה כזאת עולה 175 ש"ח ללא מע"מ, אבל ביקשתי שעובד אשר החליף לי את השימשה ינסה להוציא אותה שלמה. הבחור "הציל" לי את הגומיה ולא נדרשתי לרכוש גומיה חדשה, הודתי לו והבאתי לו 50 ש"ח כמחוות תודה על עבודה הטובה.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אכן גומיה זה לא מכסה,אך לא בכול הרכבים צריך לקרוע את הישנה.

שים לב שבשמשה החדשה לא יהיו עיוותים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לך ברירה, אתה חייב להחליף שמשה.

אחת הבעיות בהחלפת שמשה, זה שהשמשה החדשה לא תיהיה אטומה למים.

כלומר שההתקנה לא תיהיה מוצלחת.

תוודא יומיים לאחר החלפת השמשה עם צינור שהשמשה אטומה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
אין לך ברירה, אתה חייב להחליף שמשה.

אחת הבעיות בהחלפת שמשה, זה שהשמשה החדשה לא תיהיה אטומה למים.

כלומר שההתקנה לא תיהיה מוצלחת.

תוודא יומיים לאחר החלפת השמשה עם צינור שהשמשה אטומה.

כמובן שהכול תלוי במקצועיותו של מתקין השימשה ובאיכות עבודתו. לאחר שהוחלפה השימשה אצלי, נאמר לא לשתוף רכב 4 ימים, לאחר מכן נכנסתי למכונת שטיפה, הכול יבש ונקי!

פורסם

שאני החלפתי שמשה בפאסט שלי, זה היה בינואר של שנה דלילת גשמים.

אך לאחר שבועיים החליטה לה להופיע סופת גשמים, אני רוצה להגיד לך שישבתי עם דלי באוטו.

ברור שאיכות המתקין חשובה כאן, אבל חשוב עוד יותר שהבחור ישפריץ ,לאחר מספר ימים, כמות מים על אזור השמשה. זאת כדי לבדוק שבזמן אמת, הוא לא יאלץ לשבת עם דלי.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הנזק הזה לשמשה אינו סדק אלא נקרא בשפת הזגגים "כוכב".

יש מקרים שבהם ניתן לתקן זאת מקומית ללא החלפת השמשה, אבל לרוב לא עושים זאת כשמיקום ה"כוכב" הנו מול עיני הנהג

ואם ה"כוכב" גדול מדי.

לפי התמונות זה לא נראה כמתאים לתיקון, אלא כפי שכתבו קודמיי, להחליף השמשה.

לצערי הרב, יש שמשות תחליפיות שאכן קצת מעוותות את הנראה דרכן ו/או גם מעבירות דרכן יותר את חום וקרינת השמש ולכן תמיד רצוי לבדוק מה עלות ההפרש הכספי לשמשה מקורית שאם אינו גבוה, מצדיק התקנת שמשמה מקורית בתוספת תשלום ההפרש.

בברכה - רפי לין

פורסם

היי

אישית, הייתי מפעיל ביטוח שמשות ומוסיף כסף עבור שמשה מקורית מאחר ואיכות סינון ה-UV של חלופית לא כזה יעיל

כמו מקורית ובמיוחד כששטח הפנים של שמשה קדמית הוא גדול, גם שמעתי סיפורים על אנשים ש"נשרפו" מהשמש

אחרי ששמו להם שמשה חלופית.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

נכון שעדיף להתקין שמשה מקורית אבל מבירורי ההפרש במחיר די גדול.

לדוגמא אצלי באלטו השימשה המקורית עולה 500 ש"ח נוספים לא כולל מע"מ, שזה די יקר בשבילי. לאחר בירורים רבים נאמר לי שאין ממש הבדל בין השמשה החלופית ומקורית (לא אמרו לי שום דבר בקשר לקרינת השמש -UV) ולכן הלכתי על החלופית.

אם באלטו שמשה מקורית עולה סכום כזה, אזי לדעתי ברכב אחר המחיר יהיה גבוה יותר, הגיוני לא?

פורסם

תודה רבה לכולם..

בסוף החלפתי לשמשה לא מקורית מהביטוח ונראה שהם עשו עבודה טובה..

רק גומייה עלתה לי 140 שקל והכול הביטוח כיסה.

אני אדע עוד 4 ימים אם זה אטום כמו שצריך למים.

שנה טובה

• תוכן חדש...