Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אשמח אם מישהו יוכל לקשר אותי ליעקב צלאל; ארצה להחליף עימו מספר מילים בעת ביקורי במקום.

וואו... זה שם שלא שמעתי כבר שנים. :shock:

אתה מדבר על העורך של מגזין "רכב", כן? נראה כמו מתנחל כזה...

אז מה, היום הוא גר בלונדון? יש לך מושג מה הביא אותו לשם?

פורסם

מבחינת אטרקציות תחבורה (לא בדיוק מכוניות...) אני התלהבתי מאד ממוזיאון ה RAF בהנדון, זה מאד קרוב לתחנת טיוב של הנדון (יש הסברי הגעה באתר המוזיאון) ולאשה יש בסמוך קניון גדול שנקרא 'ברנט קרוס' במחירים מצוינים עם כל המותגים.

מומלצת ביותר תערוכת המפציצים!

Sent from my Milestone using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אכן, הוא ולא אחר.

למיטב ידיעתי (כתבה שפורסמה ב"אוטו" ומקור אמין אחר), הוא חיי שם מזה מספר שנים, לומד עיתונאות רכב (מישהו עדיין רוצה ללמוד מנהל עסקים?) ועובד בחנות הנ"ל.

היום הוא כותב טור ב"הגה".

בעבר, הייתי קורא בשקיקה את מאמריו- הוא אחד האנליסטים המעניינים ביותר שיש בארץ, בכל הקשור למירוצים ו-F1.

אדם עם ידע מקיף בתחום ויכולת כתיבה.

פעם הוא ניסה להוציא מגזין ("גרנד-פרי") שעסק במירוצים אך לא הצליח להדפיס יותר מ-4 מהדורות; מישהו זוכר את זה?

אאל"ט, הוא "נראה כמו מתנחל" בשל הערצתו לכתב המירוצים המפורסם דניס ג'נקינסון.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

טוב לדעת, ולגבי גלישה סלולרית איך החיוב מתבצע? על פי תעבורת נתונים?

תיקון טעות קל - אנחנו השתמשנו בשירותים של T-Mobile. גלישה סלולרית של 500 מגה בשבוע (שזה הרבה מעבר לנדרש) עולה 5 פאונד.

אין הפתעות ומוקשים. זה כמו טוקמן - אתה משלם מראש סכום מסויים ממנו ירדו לך ה-5 פאונד האלה בשביל תעבורת נתונים, וממנו גם ירד לך הכסף בשיחות. צריך לבקש מהם בחנות שהתוכנית תהיה international ושאתם רוצים גם נתונים. אחרת השיחות לישראל יהיו יקרות רצח, אבל השיחות בתוך אנגליה מאוד מאוד זולות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

השוק האנגלי הוא דוגמה טוב למה שתחרות בריאה עם רגולציה מדודה יכולה לעשות.

זה נכון כמעט בכל התחומים - בגדים, מכוניות, טיסות, מזון, תקשורת ועוד ועוד.

עם זאת, התחבורה הציבורית למשל די יקרה משום מה.

פורסם

אין לי מושג, אבל אינני רואה סיבה למה לא.

בנוסף לחנויות של כל רשת (o2, וודאפון, וירג'ין מובייל, אורנג' וכו') יש שם "מרכזים סלולריים"

שמציעים עסקאות מיוחדות מכל הספקים. אני מאמין שביקור במקום כזה יענה על כל השאלות.

http://www.carphonewarehouse.com/

http://www.phones4u.co.uk/

פורסם
נשמע נחמד, יש אפשרות לחכור מודם סלולרי?

לחכור מהארץ - זה מחירי שחיטה.

לקנות שם - זה אפשרי ביותר.

http://www.t-mobile.co.uk/shop/mobile-broadband/daily-mobilebroadband-plus/usb-stick-615-black-payg/

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרנו כבר לפני כשבוע ואני מעדכן רק עכשיו-

היה מע-ו-לה!

תנו לי עיר אירופאית ביום שמשי וקיבלתם את המתכון שלי לחופשה מוצלחת.

מה שעשה את הטיול לכה מוצלח, הוא מזג- האוויר הנפלא שהצלחנו להגריל בחופשה הזאת.

ביום האחרון של הטיול (יום ראשון לפני שבועיים) הטמפ' בלונדון עמדה על 30 מעלות צלזיוס!

בשילוב עם הלחות הלא-קיימת והבריזה הקרירה (כשנמצאים ליד הנהר, בעיקר), אלא היו ימים נהדרים לשיטוט רגלי.

מזג האוויר החמים הפתיע גם את הבריטים בכלל ואת הלונדונים בפרט, שיצאו בהמוניהם ללקק גלידה ולהשתזף בפארקים רחבי הידיים שקיימים בעיר .

(בעיר הדרומית בריסטול לא נשארו גביעי גלידה, שומו שמיים!)

לפעמים דמיינו מה היה קורה אילו היינו נופלים על מזג אוויר בריטי אופייני לתקופה זו של השנה; מעצבן ומרגיז לטייל כשגשום ואפור.

בשונה מפאריז, לדוגמא, בה ביקרנו לפני שנה בדיוק, יש לי הרגשה שלא ראיתי את כל מה שתכננתי ולא מיציתי עד תם מקומות שונים.

ללא ספק, אני מתכוון לחזור ללונדון לטיול המשך, אולי כבר בקיץ הבא.

רשמים נוספים-

(לקחת בערבון מוגבל; הביקור שלנו היה קצר וכלל אתרים תיירותים, לרוב)

כאשר מטיילים במדינה בה אתה יכול לקרוא כל שלט, להבין כל מילה בכריזה ברכבת התחתית, לדבר בחופשיות עם נותני השירותים השונים או סתם זרים ברחוב\ שוטר סיור אקראי- הכל קל ונעים יותר.

מלבד בקבוקי בירה ריקים שזרוקים, לעיתים, על המדרכות, העיר הענקית הזאת נקייה למדיי.

המדרכות רחבות וישרות (ללא צלקות, גבשושיות ובורות). גם תאורת הרחוב סבירה למדיי.

גם שם יש פקקי ענק בעורקי התנועה המרכזיים, רק ששם לא שומעים צפירות (כמעט) וכל נהג יודע איפה למקם את רכבו כדי להזרים את התנועה הלאה.

הפלא ופלא- גם לא רואים תאונות או מכוניות מצולקות.

כמו בערים אירופאיות אחרות בהם ביקרתי, גם בלונדון יש שבילי אופניים רבים וגם שם רוכבי האופניים מזכירים לי, קצת, את רוכבי

הטור-דה-פראנס; רכיבה נחושה, מהירה (מאוד, אפילו), מרוכזים רק בתנועה שסביבם, בלי הסחות דעת (סלולרי וכו'), חלקם רוכבים עם ציוד ולבוש יעודי, אחרים, חובבים, משכירים את האופניים בתחנות השכרה יעודיות המפוזרות ברחבי העיר.

מרביתם מצייתים לחוקי התנועה כאילו היו רכב ממונע.

ביומיים הראשונים הרבנו ללכת ברגל (והלכנו המון, בסה"כ), במהלך הסופ"ש ניסינו את התחבורה הציבורית בעיר- הנסיעה באוטובוס הקומותיים כייפית מאוד ומומלצת לכל מי שמטייל עם ילדים (או שהוא ילד בנפשו, כמוני); תודה על ההמלצה אדון דריש. תחנות האוטובוס משולטות היטב, עם מפות קריאות ולו"ז עדכני. ישנם אוטובוסים חדשים וישנים וגם עליהם יש שילוט ברור.

הרכבת התחתית מאוד מצאה חן בעיני- כמות הנוסעים שעוברים שם בכל תחנה, ביחוד בשעות העומס, היא עצומה.

עם זאת, הכל מתנהל בסדר מופתי, עם כללי התנהגות ברורים.

עובדי האנדרגראונד מאיישים בהמוניהם את הפלטפורמות השונות (ולא רק את קופות הכרטיסים), מוכנים לעזור לכל אחד (תיירים, ז"א), להודיע על שינויים בלו"ז, להציע חלופות עקב עבודות תשתית (שנערכות בעיקר בסופ"שים, כשהעומס קטן), לעזור בנושאיים טכניים (כרטיסים סרבנים) וכו'...

החידוש האמיתי מבחינתי היה שריח השתן והמחנק לא הולם בך ברגע שאתה נכנס לתחנה כזאת או אחרת, גדולה כקטנה, בדומה לתחנות אחרות בהם הייתי (ב-NYC ופריז).

לפעמים באתי מוכן לעצור את הנשימה- וכלום, רק הריח המתכתי של מסילות הברזל החמות (אליו אני מכור).

דווקא אהבתי את תחושת "קיבוץ הגלויות" שם; כל עוד אף אחד לא מאיים וכולם עסוקים בענייניהם, זה ממש לא מפריע לי.

נהנתי מאוד לשוטט במקומות התיירותים המוכרים ולשמוע מגוון רחב של שפות בכל רגע נתון (המון גרמנית, אפילו מעט רוסית והרבה ספרדית; כנראה שספרד היא לא רק האילת של הבריטים אלא גם ההיפך).

אני לא מחובבי הטבע, אבל קשה שלא להתרשם מהפארקים העירוניים הענקיים שיש שם (סיינט ג'יימס, הייד פארק; להמפסטד לא הגעתי), ממוקמים באמצע כל הבלאגן והערפיח העירוני. הפארקים מטופחים, נקיים ומסודרים.

גם בלונדון אוהבים מאוד מכוניות קטנות - במולדתה של המיני דווקא הפיאט 500 מתגלה כפופולארית במיוחד; ולא, לא בגרסאות הרגילות אלא בגרסאות האבארת'. בנוסף, כפי שכבר נכתב ונאמר במקומות שונים, בבריטניה נמכר המספר הגדול ביותר של מכוניות פתוחות- ובהחלט אפשר היה לראות את זה בימים החמים בהם טיילנו בעיר; כמעט כולם יצאו לסיבוב דאווין.

יש מגוון רחב של פורשה, לדגמיה השונים, הן במרכז העיר והן בשכונות המרוחקות והפשוטות.

מכוניות ספורט אקזוטיות קצת יותר נדירות שם אבל לא צריך לחכות הרבה זמן בטרם תחלוף על פניך פרארי חדשה או למבורגיני

נדירה, באחד הרחובות האופנתיים; אפילו ראיתי TVR אחת (לא חדשה) ו-2 קייטרהאם מדליקות. מכוניות הפאר נפוצות מעט יותר- הרבה S-CLASS שחורות, בנטלי ממגוון דגמים (כולן דומות ולא ממש יפות, לטעמי) וקצת פאנטומים.

לסיום, לאור המהומות שפקדו את העיר לפני כחודשיים, זה המקום לציין שלא נותר להם זכר; בטח-ובטח לא באתרי התיירות.

השכונות בהן ארעו המהומות מרוחקות מהמרכז ולתייר הממוצע אין מה לחפש שם.

מלבד זאת, המשטרה מפגינה נוכחות בכל מקום אפשרי. אני מניח שזה בעיקר מסיבות בטחוניות (טרור) אבל זה גם, כנראה, מונע פשיעה ואלימות במקומות המועדים. בדומה לתהליך שחל גם בארץ יש שם כוחות שיטור נפרדים; ישנה משטרה שאחראית על שמירת הסדר בתחבורה הציבורית, ישנה משטרה לפארקים העירוניים, ישנה משטרה עירונית 'כללית', משטרת תנועה עירונית וכו'...

אצרף תמונות נבחרות ברגע שאעלה אותם (מחר; אין הרבה) וגם אענה על השאלות הלוגיסטיות (טיסה, לינה) שנשאלו בשרשור הזה.

חג סוכות שמח,

לחיי טיולים נוספים,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

שמח לשמוע שנהניתם.

בעבר חלק מתחנות האנדרגראונד היו מסריחות והיה הרבה גרפיטי בתוך הקרונות. מאז שרישתו את הרכבות והתחנות במצלמות במעגל סגור הוונדליזם ירד. מאז שרישתו את כל העיר במצלמות אבטחה במעגל סגור גם שאר הפשיעה הקטנה (אלימות, שוד, כייסים) ירדה פלאים.

לונדון זאת העיר האהובה עלי בעולם. קל מאוד להרגיש שם בבית.

• תוכן חדש...