Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשל, מאזדה 3 בכל הפעמים שהזדמן לי לנהוג בה (משולב) הכי טוב שהגעתי היה 1\8.8 .

אז למה כל בעל מאזדה טוען ל 1.11 \ 12.1 ויש עוד הרבה דוגמאות

אולי אני טועה, אבל זה הרושם שאני קיבלתי כך שמהיום אני ישר מקזז 10% לפחות .

(כמובן שלא כולם ויש אנשים שלא מתביישים בשתיין שקנו)

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי... אולי... הפער הוא בגלל שאתה לא יודע לנהוג בצורה חסכונית ופחות פזיזה?

והמספר הוא ק"מ לליטר או ליטר ל-100 ק"מ?

לא כולם שקרנים, ודאי לא 90%. גם היצרנים לא משקרים במספרים שהם מפרסמים. רק שאת תנאי המדידה שלהם לא תצליח לשחזר בנסיעה יומיומית.

אתה מוזמן לראות איך בסניק על אותו קטע כביש אפשר לנסוע 1:5 (ק"מ לליטר) וגם 1:16 ובתנאים טובים אפילו 1:22.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

הגעתי במיצובישי החבוטה שלי גם ל14 לליטר במקום 11 שהיא צורכת הכל תלוי בסגנון הנהיגה

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

יש אבל בעיה אמיתית בכך שהרבה אנשים יפרסמו את הימים היותר טובים שלהם ולא את הממוצע.

אנשים נוטים לפרסם צריכה של יום בהיר בלי פקקים ובנסיעה של 95 קמ"ש בכביש 6 כאילו זה הממוצע השנתי שלהם.

הרבה לא יכניסו לסטטיסטיקה את היום ההוא שהם מיהרו מאוד בעליות של ירושלים והרגל הייתה דבוקה לגז.

פורסם
אולי... אולי... הפער הוא בגלל שאתה לא יודע לנהוג בצורה חסכונית ופחות פזיזה?

והמספר הוא ק"מ לליטר או ליטר ל-100 ק"מ?

לא כולם שקרנים, ודאי לא 90%. גם היצרנים לא משקרים במספרים שהם מפרסמים. רק שאת תנאי המדידה שלהם לא תצליח לשחזר בנסיעה יומיומית.

אתה מוזמן לראות איך בסניק על אותו קטע כביש אפשר לנסוע 1:5 (ק"מ לליטר) וגם 1:16 ובתנאים טובים אפילו 1:22.

אני חייב לציין שהנהיגה שלי היא רגועה בהחלט בלי לחיצות מיותרות על הגז(למרות שבמציאות הישראלית זה הכרחי)

ולפי 1-12 בין עירוני זה בהחלט מאשש את 1-9 משולב

פורסם

אימפרזה הצריכה היא בסביבות 1-10 כל הזמן. בינעירוני נטו- 1-12, עירוני- 1-9.

ואני ניסיתי הכל. אין הבדל בין נסיעה של סבתא (לא עובר 100 קמ"ש בכביש מהיר, לא עובר 2500 סל"ד ולא בולם- מאיץ כל הזמן) לבין נסיעה נורמלית (100-110 ולעתים קצת יותר, מגיע ל3000 ואף ל-4000 סל"ד אבל עדיין לא מאיץ- בולם סתם).

כלומר היא קיימת אבל בצורה מזערית (פחות מק"מ לליטר). מה שכן אם ללחצות עליה אפשר להוציא מריכה גרועה יותר.

שתיינית לא קטנה היא... :?

פורסם

אני מחזק את מה שכותב פותח השרשור, ממה שאני יודע אנשים נוטים להיות אופטימים בקשר לצריכת הדלק של הרכב שלהם, אולי מדובר בבעיה פסיכולוגית שהישראלי המצוי לא רוצה לצאת פראייר בעיני אנשים ובגלל שמחירי הדלק גבוהים והרי לא יכול להיות שהאוטו הפרטי שלו בולע כל כך הרבה אז נוטים לייפות את המציאות. אתה יודע מי אף פעם לא משקר? מי שיש לו רכב ליסינג... למשל חבר שלי שעבר איזה 5-6 רכבי ליסינג יגיד לך בצורה דיי מדוייקת איזה רכב חסכוני יחסית ואיזה לא.

על מנת לפתור מעצמי את הבעיה הזו וכדי למדוד בצורה הכי מדוייקת, עשיתי דבר מאוד פשוט בצורה של קובץ אקסל שאני רושם בו את כל התדלוקים מאז שקניתי את הרכב (11 חודש בערך). אז יצא לי למדוד הרבה פעמים טנק דלק על נסיעה עירונית בלבד (אצלי בב"ש בניגוד לאזור המרכז זה מחולק דיי טוב, ז"א עירוני זה עירוני ובינעירוני זה בינעירוני, אין באמצע) ויותר חשוב כמה פעמים לקחתי נסיעות בינעירוניות, תדלקתי לפני ואחרי וקיבלתי תמונה דיי ברורה על צריכה בינעירונית של הרכב. הצריכה הבינעירונית ברוטו אצלי ברכב היא 1/12, ברוטו אני מתכוון תדלוק במשאבה, נסיעה ליעד חזור ושוב תדלוק באותה משאבה, ואני תמיד דוחף דלק עד שאי אפשר למלאות יותר (ז"א שתמיד אצלי כשהמשאבה עוצרת יש עוד 2-2.5 ליטר לדחוף, אני פשוט מחכה 15-20 שניות מוציא את הפייה טיפה החוצה ותמיד נכנס עוד) רק כדי לוודא שהחישוב מדוייק. אז כשאני אומר 1/12 בנסיעה מב"ש לתל-אביב אז זה דיי מדוייק ובנוי על מספר מדידות שבוצעו, גם נסיעה לאילת דרך אגב עם כל המשפחה יצא לי 1/12.2, נסיעה מב"ש לדימונה כשרק אני ברכב באזור ה 1/12.5, נסיעה עם כל המשפחה ללונה פארק באמצע חול המועד פסח יצא 1/11.4 אבל עם משהו כמו חצי שעה פקקים בתוך תל-אביב עם מזגן עובד כל הזמן. מתוך כמה וכמה מדידות כאלו יוצא שהממוצע בבינעירוני הוא 1/12. בשלב זה אני מרשה לעצמי, כאשר אני נוסע על אותו טנק דלק גם וגם להניח שהצריכה הבינעירונית היא 1/12 ומתוך זה להסיק על צריכה עירונית (כמובן שטנק עירוני נטו נותן מדידה הכי מדוייקת וגם את זה יצא לי לעשות).

שורה תחתונה אצלי יוצא שהרכב עושה 1/12 בינעירוני ו 1/6.5 עירוני. 6.5 זה היותר פסימי, יצא לי לעשות עירוני גם 7 וקצת יותר אבל יצא לי גם 6.3, אני חושב שאצלי ברכב זה תלוי מאוד בכמה קיק-דאונים נתתי באותו טנק, נראה לי שאצלי הוא ממש בולע על כל קיק-דאון כזה. סה"כ רוב הזמן הנסיעה דיי רגועה, בינעירוני אני נוסע 110 קבוע לפעמים 120 ולא נראה לי שיש כזה הבדל רציני, פעם אחת מדדתי גם על 130 קבוע עם 3 אנשים ברכב ומזגן ויצא לי 11.8, בנסיעה עירונית גם רגוע בד"כ מלבד פעמים שיוצא לי ללחוץ קצת.

מבחינת המדידה עצמה זו הדרך הנכונה למדוד, לקחת כמה שיותר נקודות וליצור תמונה (מבחינה מתימטית זו פשוט אינטרפולציה עם יותר נקודות מה שבהכרח מביא לגרף מדוייק יותר)

דרך אגב, עכשיו אני על גפ"מ ואני מתכוון לבדוק שוב את כל הסיפור כדי להשוות, יש לי הרגשה שעל גפ"מ הצריכה תהיה טובה יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אימפרזה הצריכה היא בסביבות 1-10 כל הזמן. בינעירוני נטו- 1-12, עירוני- 1-9.

ואני ניסיתי הכל. אין הבדל בין נסיעה של סבתא (לא עובר 100 קמ"ש בכביש מהיר, לא עובר 2500 סל"ד ולא בולם- מאיץ כל הזמן) לבין נסיעה נורמלית (100-110 ולעתים קצת יותר, מגיע ל3000 ואף ל-4000 סל"ד אבל עדיין לא מאיץ- בולם סתם).

כלומר היא קיימת אבל בצורה מזערית (פחות מק"מ לליטר). מה שכן אם ללחצות עליה אפשר להוציא מריכה גרועה יותר.

שתיינית לא קטנה היא... :?

ההבדלים ברוב הרכבים שבדקתי בין נסיעה מאוד זהירה (אבל עדיין חוקית ובקצב התנועה) לבין נהיגה נמהרת היו ענקיים, בקורולה רובוטית זה נע בין 15 לליטר ו10.5לליטר.

לפותח השרשור, זה מאוד תלוי באזור, ירושליים, חיפה, ת"א ,ובאר שבע שונות מאוד באופיין ורכבים יציגו צריכה שונה, אפילו דירוג צריכה של רכבים ישתנה בין ערים, בעיר הררית (נצרת) פונטו ספייס 1.2 וקורדובה 1.6 הציגו צריכה דומה מאוד, בכל מקום אחר הקורדובה תהיה הרבה יותר בזבזנית.

פורסם

yonisi, בשביל לעשות מיצוע כמו שצריך אתה צריך לרשום כל תדלוק וכל קילומטרז' עד אליו לאורך זמן וזה יתן לך ממוצע מדוייק יחסית לי יש רישומים של שנה וחצי מאז שרכשתי את הרכב - כל תדלוק.

מה הקטע של לדחוף עוד דלק אחרי שהמשאבה קופצת? מה זה יתן לך חוץ מסיכוי שהעודפים יישפכו החוצה?

דווקא זה פוגע במדידה . אני תמיד ממלא באותה תחנה , באותה משאבה עד שהיא קופצת וזו האינדיקציה הטובה ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

+1 לאייל.

אני גם מציע לבצע מדידה לאחר כל תדלוק ורק לאחר שנדלקת הנורה, אין טעם למדוד צריכת דלק לאחר נסיעה של 100 ק"מ בכביש בינעירוני ולומר שהרכב עושה 1:20 בבינעירוני, המדידה הזו משולה לקליפת השום.

יש לי קובץ אקסל עם תיעוד של כל התדלוקים שביצעתי במהלך כמעט ה 30,000 ק"מ המשותפים שעברתי עם היאריס. אני נוטה להאמין שהמספרים שם לא משקרים :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין קשר לנורה, אני אף פעם לא מחכה לנורה, אולי זה קרה לי פעם או פעמיים בשנים האחרונות שהגעתי לנורה דולקת.

גם לי יש אקסל כמו שלך, מדי פעם אני מעלה את הפנקס מהרכב ומעדכן אותו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
yonisi, בשביל לעשות מיצוע כמו שצריך אתה צריך לרשום כל תדלוק וכל קילומטרז' עד אליו לאורך זמן וזה יתן לך ממוצע מדוייק יחסית לי יש רישומים של שנה וחצי מאז שרכשתי את הרכב - כל תדלוק.

נו זה בדיוק מה שאני עושה, אני רושם כל תדלוק את סה"כ הק"מ שעברו באותו תדלוק, סה"כ הליטרים שנכנסו. אם מדובר בטנק שכולו עבר עירוני (קורה לי בעיקר בחורף) אז זה הכל עירוני, אם מדובר בבינעירוני אז הכל בינעירוני, אם מדובר במשולב (כמו שקורה לי בד"כ באביב\קיץ) אז בשביל זה אני מעמיד את הצריכה הבינעירונית על 12 (הממוצע פחות או יותר של תדלוקים בינעירוניים) ומחשב צריכה עירונית על השאר.

מה הקטע של לדחוף עוד דלק אחרי שהמשאבה קופצת? מה זה יתן לך חוץ מסיכוי שהעודפים יישפכו החוצה?

דווקא זה פוגע במדידה . אני תמיד ממלא באותה תחנה , באותה משאבה עד שהיא קופצת וזו האינדיקציה הטובה ביותר.

יש משהו במה שאתה אומר, אני מתדלק תמיד באותה המשאבה, הקטע הוא שאני לא יודע אם המשאבה תמיד קופצת באותה נקודה אז החלטתי ללכת על בטוח ולתדלק עד הסוף, בפעם-פעמיים הראשונות היה נשפך קצת החוצה, לאט לאט למדתי גם להוריד את הלחץ כשאני יודע שזה מתקרב לסוף (אני מתכוון אחרי שהמשאבה כבר קפצה, חיכיתי כמה שניות ואז נכנסים עוד משהו כמו 2 ליטר אצלי) וכבר לא נשפכת אפילו טיפה, אני פשוט רואה שזה ממש מתקרב לצאת החוצה ומפסיק.

אבל עכשיו הכל השתנה, תדלוק בגפ"מ אני חושב שכבר לא תלוי בי, יש שם מישהו שמחבר את הצינור ומנתק אותו כשהמיכל מלא, אני מקווה שזה מדוייק ותמיד עוצר באותה נקודה כדי לקבל תמונה נכונה, מה שכן הרכב מניע על בנזין ונשאר על בנזין עד שהפילטר של הגז מחליט שהגז חם מספיק כדי לעבור לנסיעה על גז, מה שאומר שתמיד יש גם קצת בנזין בחישוב שאין לי דרך למדוד אותו. לא רציני אבל בטח פוגע קצת בדיוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני מגיע לנתונים כמו 1 - ל-11 בתוך העיר בנסיעה רגועה.

ומחוץ לעיר לנתונים הזויים כמור 1 ל 18.

הרכב הינו שירוקו 1.4TSI 160.

לגבי השקרים אף אחד גם לא יגיד "לי יש חרא רכב" ואם כן אז הוא יוסיף "אבל הוא משרת אותי נהדר".

בנוגע לדלק או לכל דבר אחר בחיים, אנשים משקרים לעצמם בכדי לחיות טוב יותר עם עצמם.

נשמע הזוי אבל זה כך.

• תוכן חדש...