Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזאדה 6 או וולוו S60

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על חדשים מהחברה שנת 2012

מעניין אותי כמעט הכל שזה אומר:

אחזקה

מערכת אודיו

מהירות

נגישות לדברים(כי אין הרבה כפתורים בוולוו)

שהדיסק לא יקפוץ(ידוע שבמאזדות קופץ)

וזהו בעיקר...

מה אתם ממליצים?

פורסם

מאזדה 6 כמעט חדשה 2008 - MP3 , הדיסק לא קפץ אף פעם - כנראה יש לי תקלה במערכת ברכב icon_lol.gif

עד היום 3 שנים , 3 טיפולים שוטפים בלבד - עלות טיפול תקופתי כ 700 ש"ח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני ממליץ שכשאתה מנסה לבחור בין רכבים, שלא תעשה את זה בין רכבים מסגמנטים שונים לגמרי.

הוולוו היא בעלת מחיר מ 199000 עד 415000

המחיר של המאזדה נע בין 157000 ל 187000.

הוולוו עולה על המאזדה בכל פרמטר שתבחר.

נוחות? וולוו

מהירות? וולוו

מערכת אודיו? וולוו

אחזקה? ההפרש לא כל כך משמעותי

נגישות לדברים? וולוו (כי אמנם יש מעט כפתורים אבל הם חכמים ונוחים יותר).

דיסק? מי לעזאזל משתמש עדיין בדיסק? :roll:

פורסם

אין מה להשוות בין הרכבים. שמים וארץ. הוולבו לא רואה את ה-6 ממטר בכל פרמטר - איכות הרכבה, בידוד, מנוע, אבזור, פאר.

חוץ מזה - ה- 6 נדושה ומשעממת.

השוואה יש לעשות בין רכבים מאותה רמה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

ולווו S60 חדשה ב-199? המחירון לפי מה שראיתי לוולוו S60 הכי בסיסית זה 239K. גם אם יש המון הנחות אני לא מאמין שזה מגיע למחיר שמתחיל בספרה 1..לא צריך להגזים

פורסם
דבר ראשון הוולוו מתחילה ב199 אלף תבדוק באתר newcar.yad2.co.il

דבר שני מה עם אמינות? הוולוו אמינה? והאם התחזוקה שלה יקרה??

שמעתי שהדיסק שלה מתחיל לקפוץ כבר אחרי 100K ק"מ.

הרדיו דיסק של המזדה סוחב לפחות 200K ק"מ עד שמתחיל לקפוץ.

לגבי תחזוקה, הייתי בודק מול המוסך המרכזי כמה עולה להחליף רדיו דיסק בשתיים הנ"ל..

:roll:

פורסם
אין מה להשוות בין הרכבים. שמים וארץ. הוולבו לא רואה את ה-6 ממטר בכל פרמטר - איכות הרכבה, בידוד, מנוע, אבזור, פאר.

חוץ מזה - ה- 6 נדושה ומשעממת.

השוואה יש לעשות בין רכבים מאותה רמה.

מאזדה 6 נדושה ומשעממת? היא אולי נדושה בגלל הכמויות שלה על הכביש אבל משעממת היא לא, לא אם תשווה אותה למקררים אחרים בסביבה שלה. יש לה עיצוב מוצלח מאוד וניהוג טוב. ועוד משהו, מבחינת איכות הרכבה אני בכלל לא בטוח שהוולוו טובה בהרבה אם בכלל. אגב, אני לא טוען שהS60 אינה טובה, אלא שאין צורך להכפיש מכוניות אחרות שלא לצורך וללא ביסוס.

שאלה לפותח השרשור: אם תקציבך עומד על סביבות ה200K, למה לקנות מאזדה 6 (גם את הדגם המאובזר) מלכתחילה?

אמנם לדעתי ה-6 הינה מכונית די מוצלחת בבסיסה אך יש לה מספר פגמים די מהותיים:

- מנוע מיושן. 2.5 ל' 170 כ"ס ו23 קג"מ המתקבלים די גבוה 4,000 סל"ד

- תיבת הילוכים עם 5 היל'. כיום לרבים מהמתחרים יש 6 ואפילו 7. עם זאת, לזכות התיבה של המאזדה ייאמר שהיא באמת מאפשרת עצמאות מלאה במצב ידני והעלאת הילוך מבוצעת ע"י הסטת הבורר אחורה ולא קדימה (הפוך מהתפעול בDSG).

(ועוד משהו, לא כזה חשוב אבל מעצבן בכל זאת - אין פתחי מיזוג מאחור).

לדעתי, בהתאם לצרכייך והעדפותייך, קיימות כיום חלופות טובות יותר דוגמת הסופרב 2.0 TSI או המונדיאו. אם כח מנוע פחות קריטי אז גם ה508 וC5 הן אפשרות מעניינת.

נ.ב. מנוע ה2.5 ל' של מאזדה (מקורו בפורד אם אינני טועה) הוא בעל מהלך (100) הגדול יותר מהקדח (89). ממה שאני מכיר תכנון כזה פירושו מומנט גבוה בסל"ד נמוך אך שיא המומנט מתקבל דווקא ב4,000 סל"ד והקו האדום מגיע ב6,000. האם מישהו יודע ממה זה נובע?

נ.ב. 2 אודה למי שייצרף גרף הספק ומומנט של המנוע המדובר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אני מדבר על חדשים מהחברה שנת 2012

מעניין אותי כמעט הכל שזה אומר:

אחזקה

מערכת אודיו

מהירות

נגישות לדברים(כי אין הרבה כפתורים בוולוו)

שהדיסק לא יקפוץ(ידוע שבמאזדות קופץ)

וזהו בעיקר...

מה אתם ממליצים?

הרכבים לא באותה הליגה בכלל. כל אחת פונה לקהל אחר לחלוטין. המאזדה, היא משפחתית גדולה והוולוו מוגדרת כרב "פרימיום (כמו ב.מ.וו סידרה 3 ואוודי A4).

הוולוו טובה יותר בכל פרמטר וגם יקרה יותר. המחיר שלה מתחיל ב- 239K, אבל באמת מדובר ברכב ברמה אחרת (אני עובד בוולוו).

הרכב מגיע עם אבזור שלא קיים במאזדה 6 ודומיה (מסך מובנה, בלוטות וכו').

אם אתה מחפש רכבים בליגה של המאזדה 6, הייתי בודק את הפורד מונדאו 2.0 עם 240 כ"ס, או סקודה סופרב.

פורסם

לדעתי דלק מוטורס עושים לה עוול מסויים בארץ עקב אבזור שלא ניתן לקבל כלל או שניתן לקבל רק בדגם המאובזר שעולה קרוב ל200K מוגזמים. יש לה כמה פלוסים ראויים לציון: ניהוג, שקט בתא נוסעים, אמינות מאוד גבוהה (מנסיון), איכות הרכבה טובה.

אני חושב שנקודת התורפה העיקרית שלה היא המנוע ותיבת ההילוכים. לפי מה שאני מכיר מנוע טורבו חזק וחסכוני לא נראה שם, אולי תיבת היל' כפולת מצמדים בעתיד היחסית קרוב. ייתכן ודלק מוטורס ישכילו לאבזר אותה עם יותר נדיבות ולהזכר קצת בלקוח הפרטי (יונדאי...).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני חושב שכל השרשור הזה היה נראה אחרת לו המאזדה 6 היתה מושווית לS40 ולא לS60...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...