Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

פרסמתי כבר בפורום מקביל אז ברשותכם נעשה C\P :)

אהלן וסהלן לבאי הפורום באשר הם icon_smile.gif

סיפור שהיה,כך היה :

בא היום הנציג של הוט,וקבע שבגלל שבחדר המחשב יש תשתית של יס בשקעים (כמו בכל הבית,מהוט יש לנו רק קו טלפון,ועכשיו אינטרנט) זה סיפור,וצריך להריץ כבל מהמודם (חברת ARRIS,שיושב בסלון,ומשמש קו טלפון כאמור) וזה סתם יכער.

או אופציה אחרת,להשיג ראוטר,לשים כבל רשת מוצלב בינו לבין המודם,ואז עם WIFI לשדר את האינטרנט,כך שהמחשב בחדר יקלוט (עם כ.רשת אלחוטי שכבר יש) וככה נתחבר לאינטרנט

אז קניתי ראוטר BR-6228nS של אדימקס,וחיברתי למחשב,והגדרתי הכי טוב שאני יודע ביחד עם החוברת,אפילו העברתי שעות עם נציגי בב"ל ו012 לסירוגין,ובסוף גם עם הוט - כולם ללא הועיל.

(כמובן שכל אחד משך בכתפיים ולא ידע איך לעזור לי,הגדילה נציגת בב"ל שנפנה ל"תמיכה טכנית פרימיום,במחיר מוזל של 31.90ש"ח icon_evil.gif ,)

עוד עזרה נציגה של הוט שהציעה שיבוא טכנאי של הוט,ואם זו בעיה של הוט,אז אין חיוב,אבל אם כן,וברור שתהיה,כי זה תמיד אשמת הלקוח,אז יהיה חיוב של 100ש"ח.

אז המצב הוא כזה.

כרגע המודם בסלון,מחובר לראוטר עם כבל רשת (אחד ב WAN בראוטר ואחד ב INTERNET במודם).

רשת אלחוטית משודרת תקין (אבל מוגבלת,LIMITED ACCESS,כנראה בגלל שאין יציאה לאינטרנט)

מבחינת IP אני מקבל 169.254 שכאמור אומר שיש תקלה איפשהו ביציאה.

רעיונות? שלבים שפספסתי?

לחבר את המודם והראוטר ביחד למחשב הנייח לא אופציה,כי יש תשתית של יס ככה שאין לאיפה לחבר את השקע הלבן של המודם.

מחשב נייד אין בנמצא,ע"מ שוב לחבר את השניים עם 2 כבלי רשת ולבדוק מה קורה.

לעזרתכם האדיבה אודה icon_smile.gif

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
שלומות

סיפור שהיה,כך היה :

בא היום הנציג של הוט,וקבע שבגלל שבחדר המחשב יש תשתית של יס בשקעים (כמו בכל הבית,מהוט יש לנו רק קו טלפון,ועכשיו אינטרנט) זה סיפור,וצריך להריץ כבל מהמודם (חברת ARRIS,שיושב בסלון,ומשמש קו טלפון כאמור) וזה סתם יכער.

או אופציה אחרת,להשיג ראוטר,לשים כבל רשת מוצלב בינו לבין המודם,ואז עם WIFI לשדר את האינטרנט,כך שהמחשב בחדר יקלוט (עם כ.רשת אלחוטי שכבר יש) וככה נתחבר לאינטרנט

כבל רשת מוצלב? לך תקנה כבל רשת רגיל עד 1 ג'יגה בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה.

אז קניתי ראוטר BR-6228nS של אדימקס,וחיברתי למחשב,והגדרתי הכי טוב שאני יודע ביחד עם החוברת,אפילו העברתי שעות עם נציגי בב"ל ו012 לסירוגין,ובסוף גם עם הוט - כולם ללא הועיל.

(כמובן שכל אחד משך בכתפיים ולא ידע איך לעזור לי,הגדילה נציגת בב"ל שנפנה ל"תמיכה טכנית פרימיום,במחיר מוזל של 31.90ש"ח icon_evil.gif ,)

עוד עזרה נציגה של הוט שהציעה שיבוא טכנאי של הוט,ואם זו בעיה של הוט,אז אין חיוב,אבל אם כן,וברור שתהיה,כי זה תמיד אשמת הלקוח,אז יהיה חיוב של 100ש"ח.

אז המצב הוא כזה.

כרגע המודם בסלון,מחובר לראוטר עם כבל רשת (אחד ב WAN בראוטר ואחד ב INTERNET במודם).

רשת אלחוטית משודרת תקין (אבל מוגבלת,LIMITED ACCESS,כנראה בגלל שאין יציאה לאינטרנט)

יש לי הרגשה שלא הגדרת חייגן טוב בראוטר-הראוטר לא מצליח לקבל כתובת DHCP מהשרת של הוט (במידה ואתה מחובר עם חייגן).

רעיונות? שלבים שפספסתי?

כפי שרשמתי-בדוק את הגדרות החייגן שלך בתוך עמוד ההגדרות של הנתב. בנוסף, אם אין לך חייגן מוגדר ברר עם הוט האם אתה מחובר בחיבור ללא חייגן MPLS.. בנוסף, בדוק בראוטר האם הגדרת את שרת ה DHCP בנתב עצמו במצב ENABLED- כי ה254 אומר שיש בעיה בהקצאת הכתובות למחשב שלך ע"י הראוטר עצמו. בדוק האם במחשב שלך יש הגדרה של "קבל כתובת IP באופן אוטומטי" (לוח הבקרה-חיבורי רשת-מאפיינים על כרטיס הרשת שלך-דאבל קליק על TCP IP).

דבר אחרון-כנס לממשק הניהול של הראוטר ובדוק האם הראוטר מקבל איזושהי כתובת ממודם הכבלים שלך. אם הוא מקבל כתובת שלא מתחילה ב 169 אז זה אומר שכן יש לך רשת והמחשב שלך לא קיבל כתובת IP. אם תוכל לצרף צילום מסך של כתובת הIP שהראוטר שלך מקבל מהמודם זה יכול לעזור.

-

לחבר את המודם והראוטר ביחד למחשב הנייח לא אופציה,כי יש תשתית של יס ככה שאין לאיפה לחבר את השקע הלבן של המודם.

12345

פורסם

אני ישתדל מחר ב"ה :) אולי בכלל ניקח את הראוטר לעבודה,נגדיר ונצלם הכל שם,ונעלה לפורום על הבוקר ;)

הרעיון מלכתחילה היה בגלל שהמודם רחוק ואין אפשרות לקחת אותו ליד המחשב (תשתית) - לחבר למחשב,להגדיר הכל כמו שצריך,ואז "לזרוק" אותו בסלון יחד עם המודם,לחבר את שתיהם בכבל רשת פשוט,להתחבר ל WIFI שהראוטר ישדר וזהו פחות או יותר

do-able? :)

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אתה מחובר אם חייגן או בלי?

עריכה רוב הסיכויים אתה אם חייגן, תגדיר את הנתב לL2TP, שרת cablelns.012.net.il או lns.inter.net.il.

אודי A4

דימה.

פורסם
שלומות

סיפור שהיה,כך היה :

או אופציה אחרת,להשיג ראוטר,לשים כבל רשת מוצלב בינו לבין המודם,כבל רשת מוצלב מתחבר מראוטר לראוטר או מסוויץ' לסוויץ'. בין מודם ונתב מתחבר כבל רשת ישיר.ואז עם WIFI לשדר את האינטרנט,כך שהמחשב בחדר יקלוט (עם כ.רשת אלחוטי שכבר יש) וככה נתחבר לאינטרנט

מן הסתם, יש לך בבית מספיק ציוד פרטי שאפשר להאשים

אז המצב הוא כזה.

המחשב שלך לא מושך איפי מהנתב.

א) בדוק שחיברת את המודם ליציאה הנכונה (WAN) עם כבל ישיר, ב) יכול להיות וההגדרות במחשב שלך לא תואמות להגדרות בנתב, או שיש בעיה בהגדרות של הנתב. נסה למחוק פרופילים שמורים במחשב ולהתחבר שוב. במידה ולא עוזר, נסה לאפס את הנתב ולהגדירו מחדש, כמובן לאחר שבדקת את סעיף א'

רעיונות? שלבים שפספסתי?

1) כן, נסה לחבר את הנתב בכבל למחשב, תראה אם הוא מושך איפי בחיבור עם כבל.

2) לרשתות של השכנים המחשב מתחבר תקין?

3) אמרת 012? יש לך מתאם שיחות? בדוק שהוא מחובר עם יציאת WAN למודם ויציאת LAN-PC לשקע WAN בנתב

אני בזמנו נתקלתי בבעיה דומה, וסללתי כבל מהסלון לחדר. מצד שני זה היה בתקופה שציוד רשתות עלה הון תועפות, והייתי צריך לשרשר חיבור של מודם 56K בין שני מחשבים. היו זמנים...

איפה אתה גר? אם זה בחדרה-נתניה, דבר איתי בפרטי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל, טכנאי הוט שהיה אצלך בבית התעסק עם נק' הוט שאליה מחובר המודם?.

נכון שמודם אריס יכול לספק טלפון וגם אינטרנט, אבל הטכנאי צריך לבצע שינוי שם, אני לא יודע בדיוק מה, על מנת שהמודם יסתנתכרן גם על תדר תשתית האינטרנט.

אחרי זה, צריך לברר באיזה חיבור אתה מחובר דרך הספק שלך. אם זה 012, אז 99% שזה עם חייגן.

במקרה הזה, תבדוק שם משתמש , סיסמה, שרת חיוג. שהכל רשום נכון.

כמובן אחרי זה ריסיט לראוטר על מנת שהחייגן יתחבר.

במקרה והחיבור שלך ללא חייגן, מספיק להגדיר את הראוטר על DHCP ולעשות לו ריסיט, והוא אמור לתת לך כתובת אייפי של אינטרנט.

תבדוק את אלה ותעדכן. הכי חשוב זה שלב ראשון.

עוד משהו. בשביל שמודם יסתנכרן נכון עם השרת המתאים בהוט, המודם צריך להיות מוגדר במנוי של הלקוח על שקע וירטואלי מתאים. צריך לבדוק אם במנוי שלך המודם מוגדר גם אינטרנט וגם טלפון .

במידה ולא מוגדר על שקע אינטרנט במנוי, צריך לעדכן אותו לפי מספר סיריאלי מול נציגי התמיכה.

שונא גזענים !.

פורסם

בוקר טוב לכולם,תודה על התגובות :)

מצ"ב מספר תמונות המראות את ההגדרות הנוכחיות.

סמיר - היה טכנאי של הוט,שהתעסק עם המודם\טלפון שלהם,ביצע מה שצריך לפי מה שהוט אמורים לעשות מבחינת תשתית וזהו,ולטענתם המודם מסונכרן 100% עם הוט.

לפי מה שראיתי עד עכשיו,אני ללא חייגן (MPLS) וכבר בדקתי את השם משתמש\סיסמה\שרת L2TP שלהם (אלא אם כן יש בדיקה יותר מהותית לדעת אם אני עם חייגן או ללא)

ריסט לראוטר כבר בוצע פעמיים וה DHCP מוגדר על אוט',כמו כן כשמחברים את הראוטר ידנית למחשב ללא המודם הוא מקבל IP ואני נכנס לתפריטים יופי-טופי.

ממזר-שמן - הכל מחובר כראוי,וכמו שכתבתי לסמיר והעלתי תמונות,בחיבור ידני עם כבל רשת למחשב,הוא מושך IP והכל תקין.

הצרות מתחילות כשאני מחבר אותו למודם (כאמור בסלון),הראוטר משדר אלחוטית,אני מתחבר אליה,אבל מקבל קישורית מוגבלת ואין אינטרנט.

מקווה שהייתי מספיק ברור :) אם לא אשמח להסביר שוב ויותר לעומק.

תודה לכולם על העזרה!

ipconfig.JPG

l2tp settings.JPG

LAN & DHCP settings.JPG

wireless 2 settings.JPG

wireless settings.JPG

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

אם הבנתי נכון, כאשר המחשב מחובר ישירות למודם הוא מקבל i.p ואתה יכול לגלוש?

אם כן, סימן שבמחשב מוגדר חייגן, כאשר אתה מתחבר דרך המודם החייגן לא אמור לעבוד, בגלל שהוא אמור(רצוי) להיות מוגדר בנתב.

בנתב, בלשונית ההגדרות ראיתי שלא מוגדר שם משתמש. האם מחקת את זה מצנעת הפרט, או שזה נשכח?

אני הייתי מתמקד שלב ראשון בנתב, בנתב קיימת גם לשונית של סטטוס, תבדוק שם אם אתה מקבל i.p תקני של ספק האינטרנט שלך, אם אתה מקבל שם i.p תקני תעבור למחשב ותבדוק אם הוא מקבל i.p מהטווח שהגדרת בנתב (זה דרך אגב לפי הצילומי מסך שהראת - נראה תקין).

חשוב, הזכירו את זה כבר פעמים, נזכיר את זה בשלישית - בין הנתב למודם של הוט צריך לעבור כבל תקשורת רגיל ולא מוצלב.

היבואן של אידמקס הוא פיקוק, יש להם אתר תמיכה מצויין שבו יש שלב אחרי שלב את דרך הגדרת הנתב http://www.pikok.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=341&Itemid=131#top1

פורסם

המחשב שלך מקבל "קישורית מוגבלת" באלחוטי עקב כמה סיבות. בעיה בכרטיס רשת, בעיה בהתקנה שלו, קליטה לא טובה, הגדרות רשת.

כנס לראוטר, להגדרות הרשת ותשנה שם את התדר שלה, בהפרש של 5 יחידות לפחות. זאת אומרת, אם כרגע התדר מוגדר על 1, תשנה אותו ל-6 ומעלה.

שונא גזענים !.

פורסם

סמיר,זה היה על 6 :)

בכל מקרה חזרתי לבזק ב-8מגה ADSL - סוף טוב הכל טוב.

GTI

סאאמק כולכם.

• תוכן חדש...