Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם ,

מאזדה 626 שנת 2000 מנוע 2000 GLX סדאן אוט'.

הסיפור בקצרה:

באמצע נסיעה התפוצץ רדיאטור , מנוע התחמם. נכבה כעצרנו בצד. וזה אומר רק דבר אחד...ראש מנוע.

מוסך נעמה בחיפה מורשה מאזדה פורד רדיאטור חדש טרמוסטט חדש. אטם ראש מנוע חריטה יישור בלה בלה...6000 ש"ח.

אחרי הטיפול הנסיעה מעולה. חלק אין בעיות סחיבה לא אוכל שמן או מים נסעתי גם לאילת וחזרתי בלי שום בעיות

רק דבר אחד: ההנעה קצת קשה גם חם וגם קר. ובמצב עמידה ב N האוטו כאילו סובל מפרקינסון מרגישים כאלה רעידות חלשות כאלה כאילו רעידת אדמה. ב D זה לא קורה ולא מרגישים דבר בנסיעה רק בעמידה במצב N.

חזרתי למוסך שיבדוק את הדברים האלה שלא היו לפני המקרה.

עשו בדיקת קומפרסיה בעזרת מד לחץ מאיפה שהפלאגים מתחברים. פעם יבש ופעם שניה בתוספת שמן מנוע.

הבדיקה הראתה שהצילנדר הראשון בלחץ 180 וכל השאר משהו כמו 150 130 120. בקיצור לא טוב.

מנהל העבודה במוסך אמר לי שצריך לפתוח שוב את המנוע ולהחליף רינגים בקיצור עוד משהו כמו 5000-6000 ש"ח. אמרתי לו שישכח מזה כרגע השקעתי 6000 ש"ח על ראש מנוע אז הוא אמר שאפשר לנסוע ככה אם אני לא יקרע את האוטו יותר מדי.

השאלה שלי היא האם באמת לנסוע כך על פי כל הנתונים שהבאתי. שוב האוטו נוסע חלק בלי בעיות סחיבה לא אוכל שמן או מים לא מעשן. רק מניע טיפה קשה ורועד במצב עמידה ב N.

אודה מאוד לכל מי שיביע דעה מקצועית או לא מקצועית

תודה מראש , גיא.

פורסם

לדעתי כדאי לבדוק כמה עולה מנוע מפירוק, ואולי להגיע עם המוסך להסדר שיקח על עצמו חלק מהאחריות על התיקון (אני יודע שבד"כ אחרי שמורידים ראש מנוע בודקים בוכנה בוכנה ע"י מילוי בנוזל (סולר נדמה לי) והמתנה של 24 שעות לראות אם הנוזל חודר את הטבעות אטימה או לא - דבר שיכול להעיד על מנוע לא תקין ו/או דורש שיפוץ רינגים).

לדעתי יש מקום לבוא בבקשה למוסך שיבוא לקראתך במחיר כי חלק מהאחריות היא גם שלו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זאת אומרת מה שאתה מציע בעצם זה שאי אפשר בשום אופן להמשיך לנסוע עם הרכב כרגיל כך.

כי במצב נסיעה הרכב נוסע מצויין. מי שלא יודע שיש בעיה לא יכול לעלות על זה לעולם.

למה בעצם אי אפשר להמשיך כך?

פורסם

איציק לא אמר ולא כתב שאי אפשר לנסוע כך.

לאור שבצעו תיקון של ראש מנוע, יתכן ולא עשו בדיקה בסיסית נוספת למצב הרינגים כפי שתיאר לך , מה שהיה על המוסך לעשות.

לשלם 6000 שח ולצאת עם מנוע שהוא לא תקין, זה לא סביר.

לנסוע כך? כן אפשר. בסוף תחליף מנוע, מה שהיית יכול לעשות מראש, במקום תיקון ראש המנוע, או עם תיקון מאסיבי יותר שהיה כולל כנראה הח' טבעות בוכנה (רינגים) ואולי עוד.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אותי מעניין לדעת איזה תוצאות התקבלו בבדיקת דחיסה "על רטוב" עם השמן מנוע בצילינדרים, היה שיפור או לא? שיפור משמעותי?

פורסם

6000 שח לראש מנוע זה הרבה כסף .

ולפי הלחצים בצילינדרים המנוע או שהיה מוזנך או שעבר הרבה קמ .

למה לא בדקת מחיר למנוע מיבוא שאני בספק אם הייתה מגיע ל 6000 אלף כולל עבודה (לא במורשה כמובן).

במחיר הזה את יכול לימצוא מנוע מיבוא עם פחות מ 100 אלף קמ ולקבל עליו אחריות בין 3- 6 חודשים.

והיה נישאר לך כמה וכמה חילקי חילוף.

תנסה להיתפשר עם המוסך .

תיבדוק עם מנוע של 6 מתאים לך- תהנה מעוד כוח סוס ואמינות גבוהה יותר .

בהצלחה רז...

פורסם

עוד דבר נוסף:

צריך להיות בטוחים שהבעיה אכן בטבעות הבוכנה ולא במרימים הדיראוליים תפוסים או תקולים, או כיוון שסתומים לא תקין (אני לא יודע אם ברכב שלך מדובר בכיוון מכאני פשוט או מרימים הידראוליים, למרות שאני מהמר ב-99% שמדובר במרימים הידראוליים).

כמו כן, אתה בטוח תרגיש הרעה מוחשית בצריכת הדלק של הרכב. צילינדר שעובד על 180PSI ואחרים לידו שעובדים על 120-150PSI הם מתכון בטוח להרעה בצריכת הדלק (קרי: מנוע חלש).

לשם בדיקת בעיה בשסתומים - על המוסך לבצע בדיקה נוספת של לחץ הפוך (החדרת לחץ לכל צילינדר בנפרד, דרך החור של הפלאג). אם יש דליפה דרך שסתום יניקה, אויר יצא דרך סעפת היניקה. אם יש דליפה בשסתום פליטה, אויר יצא דרך האגזוז.

אם משא ומתן מסודר עם המוסך לא מעלה חרס והם מסרבים לבוא לקראתך או לקחת אחריות, פנה למשרד התחבורה וגולל בפניהם את הסיפור שלך. בטוחני שהם יוכלו לסייע לך מכל הבחינות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

דבר ראשון ה 6000 ש"ח ששולמו כוללים החלפת רדיאטור מקורי וטרמוסטט +עבודה כמובן שזה בערך 1500 ש"ח.

דני , המוסך לא הציע להחליף מנוע ואני בטיפשותי לא חשבתי על זה.

ואני יודע שזו שאלה טיפשית אבל כמה באמת אפשר להמשיך לנסוע במצב כזה? כמה אפשר "למשוך"?

דניאל , לא נאמר לי במדוייק מה היו התוצאות על יבש ועל רטוב אלא נאמר לי שצילינדר אחד ב 180 וכל השאר בערך בין 120-150 וזה דבר בנוסף לכל הדברים שאני יתן להם בראש כשאני אחזור למוסך.

רז , המנוע עבר 180,000 ק"מ ולפני המקרה של ההתחממות לא היו בעיות כאלה. הכל היה "פרפקט".

וכן...עכשיו אני אוכל את עצמי בידיעה שבמחיר הזה הייתי פשוט שם מנוע מיובא.

איציק , תודה על ההסבר. אכן אעשה כך.

אני מקווה שבאמת יבואו לקראתי כי אם לא אני פשוט אמשיך לנסוע עם הרכב כך עד שימות מתישהוא.

תודה רבה לכולם על התגובות ושבוע טוב.

פורסם

אל תמהר לפסול את המנוע, בטח שאין תצרוכת שמן או בעיות סחיבה. יתכן כי בעיית הדחיסה היא בכלל בגלל שסתומים לא מכוונים ולכן שאלתי לגבי בדיקת הדחיסה עם השמן.

היתי מציע שתכנס למוסך אחר רק לצורך אבחון נוסף לגבי מצב במנוע והסיבה להנעה הקשה ועבודת סרק לקוייה.

פורסם

אל תתפשר על כלום שילמת מחיר לא קטן בכלל ואחריות המוסך לבדוק את כל הבעיות במיוחד אם הרינגים דפוקים.

אתה לא צריך להוציא שקל מעבר לממה ששילמת .דרך אגב במחיר הזה היית יכול לשים מנוע מייבוא וגם את האופציה הזאת המוסך היה צריך לעדכן אותך.

בקיצור תחזור אליו אם הוא לא מוכן לטפל בך תפנה לאיגוד המוסכים ותכין את עצמך לתביעות קטנות,השופט ירים אותו!!!

פשוט חוצפה , סליחה על העצבים.

• תוכן חדש...