Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לא, אל תתבלבל החלק אינו מקורי ואם היו מיבאים חלק לא מקורי כזה לארץ המחיר היה בהתאם.

נסה לברר כמה עולה החלק ב UK המקורי ואז תבין למה אני טוען שהחלק יקר.

נסה ליבא חלק כזה לארץ ונראה מה המחיר הסופי, אני בטוח שתופתע ממחיר ההובלה והמס.

שורה תחתונה, החלק יקר יחסית כחלק חילוף לרכב בכל מקום בעולם.

שורה תחתונה 2, אני בעד שהבחור ינסה למצוא גלגל תנופה יותר זול אבל אני בספק אם יצליח. אולי החלופה היא לעבור לגלגל תנופה רגיל אבל יהיה לזה מחיר של עבודת מנוע פחות חלקה ורעשים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, אני מתקשה לקבל ש"רק חלק מקורי". מצאתי ברשת את החלק המקורי (מספר 23260-37311 ) והמחיר אכן גבוה להחריד - כ-1000 דולר (ובאיביי יש גם ב-700) - אבל כשיש חלקים מקבילים ב-400 או 300 דולר, זה נשמע לי כמו שוד לאור היום.

עשיתי עוד 10 דקות של חיפושים - יש המון מידע בנושא. צריך רק להשקיע ולחפש. אני משוכנע שאפשר לחסוך כסף בנושא הזה. שיברר מה החלק החליפי שיש ל-fidanza להציע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דיברתי עם האתר של המוצר של valeo שנתת בלינק הראשון וגם אם אני מזמין קיט עם גלגל תנופה כפול מאסה אז כולל משלוח שעולה 230$ ומיסים (לפי הטבלה של המכס צריך להוסיף 36%) עדיין יוצא לי שחסכתי 3500 ש"ח אם אני מביא אותו בעצמי.

פורסם

החיסכון של 3500 שקל עלול לרדת לטימיון במידה והקיט לא מ-100 אחוז מתאים לרכב שברשותך למרות שהאתר מציין שהקיט מתאים לרכב שלך.

גם כאשר רוכשים בארץ חלקי חילוף לרכב אצל ספקי משנה קורה לא פעם שאתה מקבל חלק לא מתאים.

תצטרך למצוא מוסך שמוכן לבצע רק את עבודת התקנת הקלא'צ מה שאומר אתה 'גוזר' חלק נכבד מהרווח עם החלק שאתה מביא מהבית.

במידה ובמהלך ההתקנה לאחר פירוק הקלא'צ היישן והתחלת התקנה של הקלא'צ החדש תתגלה חוסר התאמה אתה תצא בנזק כלכלי או במילים אחרות מה שזול לפעמים יוצא יקר.

אני מציע לך לפני שאתה מזמין את הקיט למצוא מוסך ולסכם איתו את עניין הרכבת קלא'צ שאתה מביא.

נניח שלאחר יומים אחרי התקנת הקלא'צ תגלה שהקלא'צ לא מתפקדת כראוי מה תעשה ?

במקרה כזה תצטרך לשלם על פירוק והרכבה שוב פעם ותשאר עם קלא'צ שאין לך מה לעשות איתו מכיוון שלא תוכל להוכיח שהמוסך טעה במהלך הזיהוי וההתקנה של הקלא'צ.

איזה כייף לי :)

פורסם
החיסכון של 3500 שקל עלול לרדת לטימיון במידה והקיט לא מ-100 אחוז מתאים לרכב שברשותך למרות שהאתר מציין שהקיט מתאים לרכב שלך.

גם כאשר רוכשים בארץ חלקי חילוף לרכב אצל ספקי משנה קורה לא פעם שאתה מקבל חלק לא מתאים.

תצטרך למצוא מוסך שמוכן לבצע רק את עבודת התקנת הקלא'צ מה שאומר אתה 'גוזר' חלק נכבד מהרווח עם החלק שאתה מביא מהבית.

במידה ובמהלך ההתקנה לאחר פירוק הקלא'צ היישן והתחלת התקנה של הקלא'צ החדש תתגלה חוסר התאמה אתה תצא בנזק כלכלי או במילים אחרות מה שזול לפעמים יוצא יקר.

אני מציע לך לפני שאתה מזמין את הקיט למצוא מוסך ולסכם איתו את עניין הרכבת קלא'צ שאתה מביא.

נניח שלאחר יומים אחרי התקנת הקלא'צ תגלה שהקלא'צ לא מתפקדת כראוי מה תעשה ?

במקרה כזה תצטרך לשלם על פירוק והרכבה שוב פעם ותשאר עם קלא'צ שאין לך מה לעשות איתו מכיוון שלא תוכל להוכיח שהמוסך טעה במהלך הזיהוי וההתקנה של הקלא'צ.

זה נכון וחשבתי כבר על כל מה שאמרת.

התכנון שלי זה לוודא את המפרט מחר עם המוסך ולוודא איתם מחיר להתקנה של הכל לפני שאני מזמין.

ואם יגידו משהו בסגנון של "רק התקנה אנחנו לא עושים כי זה לא משתלם" אז אני באמת יוותר ויזמין דרכם כי כבר אין לי כח להסתבך יותר מידי.

אבל אם כן יסכימו רק להתקנה אני חושב שהסיכוי שהחלק לא יתאים ביחוד אם וידאתי איתם את המפרט, הוא דיי אפסי ושווה לקחת סיכון מחושב פה בשביל לחסוך כמה אלפי שקלים.. לא מסכים?

פורסם

אמנם עשיתי רק 15 דקות של חיפושים אתמול, אבל זכור לי שהיה שם עניין של חוסר התאמה אפשרי בין החלק המקורי ללא מקורי. במקומך הייתי עושה מחקר קצת יותר רציני ברשת, ואולי אפילו מתקשר ליצרן של החלק ומברר איתו. שים לב שיש הבדלים בין הדגם האמריקאי לאירופאי של הרכב. אל תזמין לפני שאתה בטוח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זה נכון וחשבתי כבר על כל מה שאמרת.

התכנון שלי זה לוודא את המפרט מחר עם המוסך ולוודא איתם מחיר להתקנה של הכל לפני שאני מזמין.

ואם יגידו משהו בסגנון של "רק התקנה אנחנו לא עושים כי זה לא משתלם" אז אני באמת יוותר ויזמין דרכם כי כבר אין לי כח להסתבך יותר מידי.

אבל אם כן יסכימו רק להתקנה אני חושב שהסיכוי שהחלק לא יתאים ביחוד אם וידאתי איתם את המפרט, הוא דיי אפסי ושווה לקחת סיכון מחושב פה בשביל לחסוך כמה אלפי שקלים.. לא מסכים?

כמו שאתה כבר יודע לכול חלק יש מספר קטלוגי ולפעמים רק לייבואן הרכב יש מספרים קטלוגים מעודכנים לרגע האחרון לכן אני מציע לך לבדוק טוב טוב עם הייבאן לפני ההזמנה בכדי שלא תיפול ברכישה.

לגבי המיסים שתשלם בארץ אל תבנה על המידע באתר של רשות המיסים או הדואר מכיוון שמכס בארץ עובד לפעמים לפי שיטת מצליח ואתה עלול להיות מאוכזב או לפעמים מופתע לטובה.

הצעה ידידותית רד מעניין הרכישה דרך אייבי של חלקים כמו גלגל תנופה וקלא'צ אלא אם אתה ממש מבין בנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם
מצטער, אני מתקשה לקבל ש"רק חלק מקורי". מצאתי ברשת את החלק המקורי (מספר 23260-37311 ) והמחיר אכן גבוה להחריד - כ-1000 דולר (ובאיביי יש גם ב-700) - אבל כשיש חלקים מקבילים ב-400 או 300 דולר, זה נשמע לי כמו שוד לאור היום.

עשיתי עוד 10 דקות של חיפושים - יש המון מידע בנושא. צריך רק להשקיע ולחפש. אני משוכנע שאפשר לחסוך כסף בנושא הזה. שיברר מה החלק החליפי שיש ל-fidanza להציע.

לעולם אל תצטער!

עכשיו המחקר שלך הסתיים וירדת לעומק העניין.

לגבי חלק מקורי, יש סדרה של חלקים ברכב שמשפיעים מאוד על העבודה של המנוע ואני ממליץ בחום לא להתפשר ולהרכיב רק מקורי , גלגל התנופה ביניהם, באטח ובטח כאשר מדובר בגלגל תנופה מאסה כפולה.

אם מחליטים להרכיב תחליפי אני מעדיף LUK על פני VALEO.

בשנה האחורנה המכס הגביר את הפיקוח שלו על יבוא תוך התמקדות ביבוא פרטני, צפו פגיעה.

פורסם

אני לא מבין בגלגלי תנופה עם מאסה כפולה, אבל לפחות אצלי ברכב החלפת גלגל תנופה באחד קל בחצי לא פגעה בשום דבר מלבד הדגשה עדינה יותר של רעשי התמסורת הקיימים ממילא (עניין ששמעתי בהתחלה ועכשיו אני כבר לא מרגיש בו).

בלי קשר לזה וכמו שאמרתי - מבחינתי מחיר כזה זה בבחינת גזל, ולא הייתי משלם אותו בכל מקרה. מה גם שמדובר ברכב חדש יחסית ושנשמע לי מופרך לגמרי שבהחלפת קלאץ' צריך להחליף גם גלגל תנופה. אני מקבל שמדובר בגלגל תנופה מיוחד שמעטים המוסכים שיודעים לחרוט אותו כראוי, אבל אם כך הדבר, אז היצרן היה צריך להשתתף במידה מסוימת בעלות. לא יתכן שהחלפת קלאץ' פשוטה תעלה 10000 שקלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המחיר זה עניין של תפיסה נראה, כי במשאית ורכבי עבודה המחירים יהיו הם פי שלוש.

לגבי גלגל התנופה, אי אפשר לחרוט אותו, גם לא המומחה הכי גדול ואם הוא נפגע וזה עניין של שחיקה ובלאי, מחליפים אותו.

אצלך זה לא דוגמא כי אין לך במקור גלגל תנופה מאסה כפולה ולכן אתה לא מרגיש כזה שינוי, זה לא יהיה המצב ברכב הזה.

זו לא החלפת מצמד פשוטה. לרוב, כאשר המצמד שחוק גלגל התנופה לא נפגע ורק צריך להחליף מצמד, אך אם ממשיכים לנסוע עם מצמד שחוק לאורך זמן או נוהגים לא אחראית עם רכב ידני, זה מה שיקרה. בעל הרכב צריך לקחת את זה בחשבון.

פורסם
המחיר זה עניין של תפיסה נראה, כי במשאית ורכבי עבודה המחירים יהיו הם פי שלוש.

לגבי גלגל התנופה, אי אפשר לחרוט אותו, גם לא המומחה הכי גדול ואם הוא נפגע וזה עניין של שחיקה ובלאי, מחליפים אותו.

אצלך זה לא דוגמא כי אין לך במקור גלגל תנופה מאסה כפולה ולכן אתה לא מרגיש כזה שינוי, זה לא יהיה המצב ברכב הזה.

זו לא החלפת מצמד פשוטה. לרוב, כאשר המצמד שחוק גלגל התנופה לא נפגע ורק צריך להחליף מצמד, אך אם ממשיכים לנסוע עם מצמד שחוק לאורך זמן או נוהגים לא אחראית עם רכב ידני, זה מה שיקרה. בעל הרכב צריך לקחת את זה בחשבון.

זה בדיוק העניין. אם הייתי מתקן את הקלאץ ישר כשידעתי שיש בעייה אז היה נחסך ממני עניין הגלגל תנופה מה שלא עשיתי..

טוב לומדים מטעויות..

פורסם

מי אני שאתווכח... נראה לי, אבל, שיש כאן לקח כפול. בנוסף למשיכה של חיי הקלאץ' ע"י הבעלים, מסתבר שגם במכוניות פשוטות יחסית אפשר לסבול מעלויות מופרכות לחלקים מקוריים. לא תמיד אפשר לבדוק את זה מראש, כמובן, אבל שווה לנסות כדי לא להיות מופתעים מעלויות היסטריות. במחיר שמבקשים ממנו על הקלאץ' וגלגל התנופה, אני יכול להחליף את שניהם אצלי 3 פעמים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...