Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אישית, פעם הבאה לוקח רביעיית מישלין Energy Savers, צמיג יותר נוח ושקט ממה שמורכב אצלי כרגע.

Energy saver עדיפים על eco contact 3 של קונטי בכל הקשור לנוחות הנסיעה והשקט?

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כולם אומרים לי שהצמיגים גמורים, אבל תהרגו אותי - אני לא מבין מה גמור בצמיגים האלו. הם נמצאים 3 שנים ו- 30K ק"מ על הכביש (יש צמיגים שעברו יותר על מכוניות אחרות). הם לא מראים כלל סימני יובש. פירמה איכותית ולא זבל סיני. עומק החריצים על הצמיגים הם 2 אולי 2.5 מ"מ, מלבד החריצים בחלקים החיצוניים של הצמיג - יש שם כ- 1 מ"מ בקושי (אבל על הצמיג עצמו העומק תקין). לחץ אוויר תקין לחלוטין.

למה שצמיג יתפוצץ באמצע הנסיעה? בפיאט אונו שהיתה לי היו לי צמיגים במשך 4 שנים מלאים בסדקים מיובש ולא קרה כלום - אפילו בטסט העבירו אותי. החריצים לא עמוקים מספיק? עכשיו אמצע הקיץ, אפילו אוגוסט עדיין לא הגיע... החריצים האלו נועדו לניקוז מים וכאמור אין גשם. עדיין חושבים שמסוכן לנסוע עם הצמיגים? אציין כי אני לא נוסע במהירות המותרת אלא במהירות המתאימה לטעמי לתנאי הדרך.

למה שאני לא אנסה לגשת לטסט ככה בעוד 3 חודשים ורק אם יכשילו אותי אני אחליף? אם הרכב יאבד אחיזה יש ABS שימנע את הנעילה, לא? (מה שכן בחורף שעבר המערכת התחילה לעבוד שעות נוספות, לא יודע מה הסיפור. לא היה בחורף שלפני, הרגשתי את הרעידות בדוושה. אולי בלמים גמורים).

הבעיה ביובש המופיע בגיל שלוש-ארבע שנים הוא פחות מבחינת סכנת התפוצצות ויותר מבחינת רמת אחיזה ירודה (שאתה מעיד עליה בעצמך). לגבי החריצים: מעבר לעובדה שמים יכולים להופיע גם באמצע הקיץ (המצב הכי גרוע) ויש גם חול ושאר מרעין בישין, החריצים משמשים גם לקירור הצמיג, ושחיקתם מעידה על חשיפה של שכבות גומי פנימיות של הצמיג, שמטרתן אינה אחיזה אלא מתן חוזק מבני לצמיג. בנוסף, צמיג שעומק חריציו נמוך הוא צמיג ש"בורח" באופן הרבה פחות ליניארי במצבי קצה. לרוב המצב מעיד גם על צמיג שעבד "קשה" וסובל גם משחיקה פנימית שאינה נראית לעין. (אם כי אני מסכים ש-30K זה די מוקדם מבחינת נסועה).

עומק החריצים החוקי (1.6 מילימטר מינימליים ש"מעגלים" אותם ל-2 מ"מ) הוא לא מספיק מבחינת הבטיחות בשום אופן! אני לעולם לא אנהג על צמיג שעומק חריציו הוא 3 מ"מ ומטה, ואני עוד מתגמש כיון שבהדרכה שעברתי דיברו על לפחות 4 מ"מ. צמיג שעומק חריציו שתי מילימטר נוסע על כל שלולית מים קטנה כאילו היא היתה שלולית סולר. נכון שיש ABS, אבל המערכת אינה מונעת החלקה הצדה (אם אין בקרת יציבות) ושתי המערכות גם יחד אינן מונעות ציפה. גם כאשר ה-ABS עושה את עבודתו נאמנה, מרחק העצירה על צמיגים יבשים או מגולחים יהיה ארוך משמעותית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני יכול למשוך עוד שנה עם מה שמורכב עכשיו על הרכב? זוג צמיגים לרכב הזה עולים בערך 1200 ש"ח וצריך להזמין במיוחד מתל אביב, כי אין פה לאף אחד. הם לא נראים לי גמורים אחרי שהסתכלתי שוב ושוב על התמונה החדשה.

סטיו, אל תמשוך, בחיאת דינק. הצמיגים שלך במצב עגום ביותר, תחליף אותם במהירות האפשרית.

לא מצליח להבין מה הבעייה למצוא במידה שלך פה בצפון. אם אתה יודע מה המידה שלך, גש לאחת החנויות בחיפה ויארגנו לך מה שאתה צריך.

נסה את עולם הצמיגים ליד חוצות המפרץ, שם קניתי רביעייה למאזדה שלי בזמנו. שירות נהדר ומחיר הוגן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גיא תקשיב, אין לך מה להחליף צמיגים, הם בסדר גמור לפי התמונה השניה שרואים את הסוליה.

יש לך עליהם בשקט עוד שנה.

מה שאתה חייב לעשות דחוף זה להעביר את הקדמיים אחורה (כמו שהם) ואת האחוריים קדימה, זהו!

בטסט תשים עליהם ספריי שיראו חדשים וזהו, בגולף MK2 עברתי טסט עם צמיגים בני 6 גמורים ממש, איך אתה שואל?

קצת משחת נעליים שממלאת את הסדקים, הבוחן אחר לי "תתחדש על הצמיגים" :lol:

איך הגעת ל-30K? אני זוכר שנסעת קצת, לא?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
גיא תקשיב, אין לך מה להחליף צמיגים, הם בסדר גמור לפי התמונה השניה שרואים את הסוליה.

יש לך עליהם בשקט עוד שנה.

מה שאתה חייב לעשות דחוף זה להעביר את הקדמיים אחורה (כמו שהם) ואת האחוריים קדימה, זהו!

בטסט תשים עליהם ספריי שיראו חדשים וזהו, בגולף MK2 עברתי טסט עם צמיגים בני 6 גמורים ממש, איך אתה שואל?

קצת משחת נעליים שממלאת את הסדקים, הבוחן אחר לי "תתחדש על הצמיגים" :lol:

איך הגעת ל-30K? אני זוכר שנסעת קצת, לא?

אתה אמיתי?

אם לך לא אכפת מהחיים שלך זה לא אומר שגם לאחרים לא אכפת.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אלעד, מיטו'ז לא מגיעות עם SC2 - הן כן מגיעות עם PC2, והוא אחז מתפורר יותר...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אמרתי איך אפשר לעבור טסט עם צמיגים גמורים, לא המלצתי לו לנסוע על צמיגים גמורים.

לי היה ב-MK2 ג'אנט ענק שלא עובר טסט, אז לקחתי את הסט הישן רק כדי לעבור את הטסט, לא נסעתי עליהם.

אצלו הצמיגים בסדר גמור, אין מה לקנות חדשים.

המשחת נעליים אמיתי לגמרי! מישהו ממועדון ה-5 אמר שהוא נוהג לעשות את זה ברכב אספנות שלו, אחלה רעיון :)

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
כולם אומרים לי שהצמיגים גמורים, אבל תהרגו אותי - אני לא מבין מה גמור בצמיגים האלו.

ביקשת דעה על הצמיגים ולא לקחת בחשבון שיגידו לך להחליפם?

בעיקרון לגבי הקילומטראז והזמן אתה צודק בפועל...

הצמיג שלך הוא מדגם ספורט אחיזה מוגברת וגם השחיקה, לקונטי יש 2 דגמים נמוכים יותר אקו ופרימיום פחות אחיזה ופחות שחיקה.

אתה יכול לקחת אותם בחשבון בהחלפה הבאה.

לגביי עוד תגובות בנושא הזה ובעוד נושאים באתר:

לא לנסות לרמות את הבוחנים של הטסט טוב מאוד שפעם בשנה יש מישהו שבודק את הרכב כמו שצריך ולא אומר לך בינתיים תיסע ככה וכ"ו

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני חייב לכם עדכון: היום ניגשתי לטסט עם הצמיגים האלה שאתם רואים בתמונות.

בבוקר לקחתי את הרכב למכון שטיפה כדי שינקה אותו מבחוץ בלבד. לא בוצעו שום טיפולים על הצמיגים ולא רוסס עליהם שם חומר.

מיד לאחר מכן ניגשתי לטסט, הבוחן הסתכל על הצמיגים וביקש להפנות את כל ההגה ימינה, מיד לאחר מכן עבר לבדוק את האחוריים. לא אמר מילה אחת על הצמיגים, ובסופו של דבר עברתי ללא בעיות.

בשבוע הבא אקח את הרכב לטיפול + החלפת כל המגבים.

פורסם
אני חייב לכם עדכון: היום ניגשתי לטסט עם הצמיגים האלה שאתם רואים בתמונות.

בבוקר לקחתי את הרכב למכון שטיפה כדי שינקה אותו מבחוץ בלבד. לא בוצעו שום טיפולים על הצמיגים ולא רוסס עליהם שם חומר.

מיד לאחר מכן ניגשתי לטסט, הבוחן הסתכל על הצמיגים וביקש להפנות את כל ההגה ימינה, מיד לאחר מכן עבר לבדוק את האחוריים. לא אמר מילה אחת על הצמיגים, ובסופו של דבר עברתי ללא בעיות.

בשבוע הבא אקח את הרכב לטיפול + החלפת כל המגבים.

"הרווחת".

אאל"ט בטסט צריכים לפסול צמיגים מעל 6 שנים. בכל מקרה לא ידוע לי מה הרווחת פה. בכל מקרה תצטרך להחליפם בקרוב ואם אין לך תכניות למכור את הרכב בקרוב לא חסכת כלום.

פורסם

לא נכון - אסור למכור צמיגים בני 6 ומעלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכל מי שייעץ.

צמיגים בני 3 שנים ו33K ק"מ עדיין בטוחים ואינם זקוקים להחלפה, גם אם הם שחוקים מעט. הצמיגים יוחלפו בשנה הבאה לפני הטסט, ייתכן כי בינתיים אצליב קדימה ואחורה בעת הטיפול בשבוע הבא.

אומנם העלתי את השרשור כי היו לי חששות, אך רוב האנשים המקצועיים שהגיבו קבעו כי ניתן לנסוע עליהם עוד כשנה, מעבר לכך כאמור הרכב עבר טסט אחרי בדיקת צמיגים (בין היתר). עומק החריצים בסולייה עצמה תקין לחלוטין והצמיג ללא סימני יובש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...