Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין את זה-תחסוך בכל דבר ברכב,אבל לא בצמיגים!!!הם נראים דיי גמורים,אתה לא צריך חשיבה כמו אם אני אעבור עם זה טסט,תחשוב יותר כמו,מה אם יתפוצץ לי צמיג באמצע נסיעה מהירה",עדיף שתחליף את כל הרביעייה וזהו,זה סתם לדחות את הקץ.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יכול למשוך עוד שנה עם מה שמורכב עכשיו על הרכב? זוג צמיגים לרכב הזה עולים בערך 1200 ש"ח וצריך להזמין במיוחד מתל אביב, כי אין פה לאף אחד. הם לא נראים לי גמורים אחרי שהסתכלתי שוב ושוב על התמונה החדשה.

אתה יודע שאתה לא חייב ספורט קונטקט. קיימים עוד צמיגים איכותיים שיחסכו לך כמה מאות ש"ח.

פורסם

אני אישית, פעם הבאה לוקח רביעיית מישלין Energy Savers, צמיג יותר נוח ושקט ממה שמורכב אצלי כרגע.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

חבר,

הצמיגים שלך גמורים, דווקא בקיץ יותר מסוכן לנסוע עם צמיגים כאלו,

הצמיגים מגיעים לטמפ' מאוד גבוהה במהלך הנסיעה במיוחד כשהכביש רותח וחם בחוץ

אל תחכה לטסט - זה עניין של בטיחות

פורסם

כולם אומרים לי שהצמיגים גמורים, אבל תהרגו אותי - אני לא מבין מה גמור בצמיגים האלו.

הם נמצאים 3 שנים ו- 30K ק"מ על הכביש (יש צמיגים שעברו יותר על מכוניות אחרות).

הם לא מראים כלל סימני יובש.

פירמה איכותית ולא זבל סיני.

עומק החריצים על הצמיגים הם 2 אולי 2.5 מ"מ, מלבד החריצים בחלקים החיצוניים של הצמיג - יש שם כ- 1 מ"מ בקושי (אבל על הצמיג עצמו העומק תקין).

לחץ אוויר תקין לחלוטין.

למה שצמיג יתפוצץ באמצע הנסיעה? בפיאט אונו שהיתה לי היו לי צמיגים במשך 4 שנים מלאים בסדקים מיובש ולא קרה כלום - אפילו בטסט העבירו אותי.

החריצים לא עמוקים מספיק? עכשיו אמצע הקיץ, אפילו אוגוסט עדיין לא הגיע... החריצים האלו נועדו לניקוז מים וכאמור אין גשם. עדיין חושבים שמסוכן לנסוע עם הצמיגים? אציין כי אני לא נוסע במהירות המותרת אלא במהירות המתאימה לטעמי לתנאי הדרך.

למה שאני לא אנסה לגשת לטסט ככה בעוד 3 חודשים ורק אם יכשילו אותי אני אחליף? אם הרכב יאבד אחיזה יש ABS שימנע את הנעילה, לא? (מה שכן בחורף שעבר המערכת התחילה לעבוד שעות נוספות, לא יודע מה הסיפור. לא היה בחורף שלפני, הרגשתי את הרעידות בדוושה. אולי בלמים גמורים).

פורסם

הצמיגים שחוקים אבל לא גמורים. יש לך עוד כמילימטר בערך עד למידת המינימום שמחייבת החלפה ואת זה אפשר לבדוק לפי מדיד השחיקה שקיים על הצמיד.

פורסם

קיימת שחיקה בכתף הצמיג, אני מאמין שזה כתוצאה מנסיעה עם לחץ אויר נמוך או TOE IN מוגזם (קשה לי להאמין שאתה "מתגרזן" עם האוטו בירידות של יקנעם כל בוקר). כמדומני בעבר דיברנו על זה, אבל אני עדיין חושב שהיצרן "שלך" ממליץ על לחץ אויר מאוד נמוך בצמיגים נמוכי חתך כגון אלו, וזו בדיוק התוצאה.

אגב, זכור לי שבעבר שאלת בפורום על עניין לחץ האויר בצמיגים, ולפי התמונות נראה לי שבחרת בהמלצת היצרן (שהיא גרועה לאורך החיים של הצמיג, אבל טובה מאוד לנוחות). צמיגים נמוכי חתך זקוקים ללחץ אויר גבוה יחסית עקב הגבלת החתך שקיימת בהם. החתיכות שחסרות בצמיג מעידות על נסיעה בדרכי עפר (או התגרזנות עם הקלאץ' ברמזורים, אבל בכל מקרה אני נוטה לכיוון דרכי העפר).

אני ממליץ לך להחליף צמיגים בהקדם (עם דגש עם צמיגים איכותיים, רכים ונוחים - וכהרגלי בקודש אני אדגיש: לא צמיגים עם כיתוב M+S כי הנוחות שלהם גרועה) ולמלא לחץ אויר גבוה יותר ממה שממליץ היצרן (בהנחה שלא בא לך להחליף צמיגים כל 30K ק"מ)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה בגלל שאני נוסע לפעמים בדרכי עפר.

כנראה שבצפון לא משקיעים כמו באזור המרכז, לכן יש צורך מידי פעם לנסוע על עפר/חצץ כדי להחנות את הרכב או כדי לצאת מאזורי תעשייה וכ'.

זאת הסיבה, שהצמיגים שלך מתחילים להתפורר מוקדם מהצפוי.

דרכי עפר וחצץ.

יש לי המלצה בשבילך, לא פופולרית כאן, ואני בטוח שיקפצו עלי, אבל בכל זאת - לא לקנות צמיגי קונטיננטל, לא ספורט ולא פרמיום קונטקט, אם אתה תמשיך לנסוע בדרכי עפר.

חבל לקנות צמיגים יקרים, במיוחד מהחברה הזאת.

מניסיוני עם הצמיגים של החברה הזאת, הם מתפוררים יותר מהר מאחרים בסוג הכבישים הזה.

תחליף עכשיו זוג קדמיים, את האחוריים תעביר קדימה ולציר האחורי תקנה משהו לא יקר (קלבר HP2\3, פאלקן ZE912 או משהו בסגנון), עם מדד שחיקה גבוה, בסביבות 700 ש"ח לזוג.

אבל לא סיני!

לדעתי, מישלין אנרג'י בין העמידים לסוג הנסיעות שלך, אבל הם סתם יקרים.

אחרי שנה הזוג השני של הצמיגים המקוריים שלך, אשר יעברו קדימה, יתפוררו גם כן (תסמוך על מה שאני כותב), כמו הקדמיים שלך עכשיו.

תקנה זוג נוסף ב 700 ש"ח, רצוי מאותו הדגם שתרכיב עכשיו (אבל לא חובה),

ותהיה מוכן לזה, שהצמיגים יחזיקו כשנתיים - שנה על הציר האחורי ושנה אחרי זה על הקדמי.

כל זה בתנאי שסוג הנסיעות שלך לא הולך להשתנות.

בקיצור, הוצאה של 700 ש"ח לשנה על הצמיגים, שאותם תמיד תתקין מאחור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני חייב אבל חייב לשים סוף לתרבות החלפת הצמיגים התכופה של חלק מחברי הפורום כאן.

יש פה אנשים בפורום שנהנים כל שנתיים בממוצע להחליף רביעייה כדי להרגיש שהם "מפנקים" את הרכב - האמת שזה מיותר ומטופש.

צמיג איכותי של חברה איכותית ובהנחה שנשמר תמיד בלחץ אויר אופטימלי ונסע בדרכים נאותות יכול להחזיק גם 4 שנים בלי שום בעיה ולעבור בממוצע 60-80 אלף קילומטר.

כמובן שמדובר על צמיגי נסיעה עם שחיקה איטית ולא צמיגים רכים שמשמשים לנסיעות עצבניות.

מכיוון ש 99% מהנסיעות שלך וכנראה גם של כל חברי הפורום כאן הן נסיעות מנהלתיות אציע לך בלי קשר לרכוש צמיגים איכותיים אך לא רכים.

לגבי מצב הצמיגים בפאביה שלך - ניתן לראות כי ישנם חתכים לא עמוקים שנובעים כפי שאמרת מנסיעה בדרכים משובשות, אך לעניות דעתי ניתן למשוך איתם גם עוד שנה ו 15-20 אלף ק"מ בשקט. יכול להיות מצב שמכון טסטים קפדן יורה לך להחליפם, אך זה ינבע מחשש לחילוקי דעות אם תיעצר ע"י בוחן תנועה והוא יחליט שהם לא תקינים.

מצב החריצים יותר מבסדר כפי שנראה, הצמיג לא יבש בכלל (מצבו אפילו טוב), ואין שחיקה בדופן (ועל זה מגיע לך ח"ח על שמירה על לחץ אויר תקין) כך שחשש מהתפוצצות? ממש אבל ממש לא!!!

לסיכומו של עניין - האם הצמיגים עדיין ברי שימוש? כן בהחלט. האם תעבור טסט? לא בטוח (ולדעתי רק החתכים יכולים להכשיל אבל זה לא בטוח בכלל, הייתי מהמר ומקסימום מחליף אם אכשל). האם חברי הפורום נהנים להוציא אלפיות שלא לצורך על צמיגים שהם לא ינצלו 1% מפוטנציאל הביצועים שלהם? ועוד איך!

*גילוי נאות - כותב ההודעה מחזיק באימפרזה טורבו WRX PRODRIVE מודל 2003 הנועלת צמיגי TOYO R1R בני שנתיים עם 30,000 ק"מ ומצבם אם הינכם תוהים מצויין!!!

פורסם

*גילוי נאות - כותב ההודעה נוסע כמו סבא באימפרזה טורבו WRX PRODRIVE מודל 2003 כי אחרת אין מצב שה-TOYO R1R היו מחזיקים 30,000 ק"מ במצב מצויין!!!

מצטער, הייתי חייב :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

החתכים בסוליה לא מהויים כלל בעיה ובהחלט הצמיגים עדיין שמישים.

קיימת שחיקה בכתף הצמיג, אני מאמין שזה כתוצאה מנסיעה עם לחץ אויר נמוך או TOE IN מוגזם (קשה לי להאמין שאתה "מתגרזן" עם האוטו בירידות של יקנעם כל בוקר).

חוץ משחיקה אופיינית לצמיג המותקן בסרן מניע עם היגוי, אני לא רואה שום שחיקה חריגה של זוויות היגוי או לחץ אויר.

השחיקה היית מצטמצת אם היו מקפידים על הצלבת צמיגים לפנים אחור כל 10K ק"מ.

עודף לחץ אויר? היצרן יודע יותר טוב ולא רק לטובת הנוחות, אלא לאחיזה, שליטה ובלימה.

פורסם
החתכים בסוליה לא מהויים כלל בעיה ובהחלט הצמיגים עדיין שמישים.

חוץ משחיקה אופיינית לצמיג המותקן בסרן מניע עם היגוי, אני לא רואה שום שחיקה חריגה של זוויות היגוי או לחץ אויר.

השחיקה היית מצטמצת אם היו מקפידים על הצלבת צמיגים לפנים אחור כל 10K ק"מ.

עודף לחץ אויר? היצרן יודע יותר טוב ולא רק לטובת הנוחות, אלא לאחיזה, שליטה ובלימה.

דעתי היא (בניגוד לדיעה שלך) שהיצרן מגזים לכיוון מטה עם לחץ האויר שזקוק הצמיג במידה הזו. כמו כן ניתן לראות שבדגמים אחרים של פאביה, עם אותה מידת צמיגים, לחצי האויר מעט שונים (32 קדימה ו 29 אחורה לרכב לא עמוס, 35 קדימה ו 41 אחורה לרכב עמוס). למרות זאת אני סבור שבמידת צמיגים כזו לחץ האויר צריך להיות לפחות 32-34PSI בשביל שהצמיג יתן את המקסימום ביצועים ואורך חיים. ברור שמבחינת נוחות יש כאן בעיה (היצרן פתר אותה ע"י לחץ אויר נמוך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שהיצרן מתאים את לחץ האוויר המומלץ לפי פשרה, פשרה בין נוחות, צריכת דלק, אחיזה, בלימה והיגוי.

זאת ועוד, לדעתי מדובר על פשרה לפי אחד-שניים-שלושה מדגמי הצמיגים איתם הרכב מגיע מהפעל, וברגע שמרכיבים צמיג "צד שלישי" הנתונים משתנים.

כשרכשתי את רביעיית ה T1R הנוכחית ביצעתי לא מעט ניסויים עד לקבלת לחץ האוויר האופטימלי מבחינתי, שכלל ויתור על הנוחות והרכות של לחץ אוויר נמוך (כלומר לחץ האוויר שמומלץ ע"י היצרן) והעלאת הלחץ על מנת לקבל היגוי חד יותר בסיבובים וכבונוס אף צריכת דלק משופרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הצמיג אכן נראה במצב סביר. הדבר היחיד שהייתי עושה זה באמת להצליב בין הסרנים כדי להגיע לשחיקה אחידה בינהם.

יש לי המלצה בשבילך, לא פופולרית כאן, ואני בטוח שיקפצו עלי, אבל בכל זאת - לא לקנות צמיגי קונטיננטל, לא ספורט ולא פרמיום קונטקט, אם אתה תמשיך לנסוע בדרכי עפר.

חבל לקנות צמיגים יקרים, במיוחד מהחברה הזאת.

מניסיוני עם הצמיגים של החברה הזאת, הם מתפוררים יותר מהר מאחרים בסוג הכבישים הזה.

זה נכון. באחד מימי המסלול שהשתתפתי בהם, הגיע משתתף עם מיטו חדשה נעולה ב-SC2. בזמן שכולם סיימו את היום עם צמיגים במצב שמיש, הצמיגים שלו פשוט היו מפוררים, וזה לא שהבחור נהג בצורה יוצאת דופן ביחס לשאר.

בנוגע להודעה האחרונה של איתמר, יש לי גם דוגמה משלי: בזמנו התקנתי ב-146 סט של SP9000 בחתך 55. זה היה לפני שידעתי שהדופן שלהם רכה, רכה מאוד :evil:

כבר בנסיעות הראשונות, שבוצעו עם לחץ אויר בהתאם למה שנקבע ע"י יצרן הרכב, גיליתי שאני שוחק להם את הדופן כמו מטורף. לאחר כמה בדיקות שעשיתי, גיליתי שכדי לשמור עליהם בשימוש יומיומי צריך לעלות ל-36PSI, ואם בהתגרזנות עסקינן, הרי ש-40PSI זאת לא מילה גסה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...