Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה חייב לנו עוד כמה הוכחות לוגיות לפני כן: אתה צריך להוכיח שהבדיקה בטסט אכן נעשתה לעומק ולא כלאחר יד, להוכיח כי יש קשר בין הקריטריונים של הבדיקה הזאת לבין הבטיחות (ולא התקינות!), להוכיח שהצמיגים שלך "לא שחוקים" ושעומק החריצים שלהם "תקין."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה לכל מי שייעץ.

צמיגים בני 3 שנים ו33K ק"מ עדיין בטוחים ואינם זקוקים להחלפה, גם אם הם שחוקים מעט. הצמיגים יוחלפו בשנה הבאה לפני הטסט, ייתכן כי בינתיים אצליב קדימה ואחורה בעת הטיפול בשבוע הבא.

אומנם העלתי את השרשור כי היו לי חששות, אך רוב האנשים המקצועיים שהגיבו קבעו כי ניתן לנסוע עליהם עוד כשנה, מעבר לכך כאמור הרכב עבר טסט אחרי בדיקת צמיגים (בין היתר). עומק החריצים בסולייה עצמה תקין לחלוטין והצמיג ללא סימני יובש.

אני לא מבין אנשים כמוך.

כל נהג צריך להכניס לעצמו לראש - כל 4 שנים משקיעים 1800-2000 שקל על צמיגים חדשים ככה או ככה - זה יהיה הרבה יותר פשוט למחשבה והרבה יותר בטיחותי. ברגע שתגיע למסקנה הזו השאלה הכספית תטריד אותך פחות. מה הבעיה להחליף צמיגים ולהיות רגוע לשנים הבאות ?

פורסם

צמיג גם יכול להיות מורכב שנה על הרכב אבל להיות במצב נוראי.

תלוי בתנאים שהצמיג עובר כמו דרכים, שמש וכו'. כמובן שככל שהצמיג ישן ככה הוא יותר פגיע וגמור.

פורסם

1800 לרביעיה?

אבא שלי החליף לא מזמן רביעייה ב1100, ולא מדובר בזבל.

שמע,

בניגוד לחן אני לא חושב שאתה חייב לנו כלום, אלא לעצמך!

זה שעברת מבחן כשירות זה לא תעודה לכלום (לצערי)!

מבחן קודם שלי הגעתי עם צמיג שבמקרה יומיים קודם גיליתי בדופן הצמיג קרע לא מזערי, וגם הצמיגים היו לקראת סוף חייהם (קדמיים).

עזוב את זה שעברתי טסט, אחרי המבחן תפסתי את הבוחן, צבטתי את הקרע ושאלתי לדעתו. אמר: תלוי איך אתה נוסע...

משם נסעתי להחליף זוג צמיגים.

לענייננו: אני חושב שהמצב שהגעת אליו הוא מאוחר מדי להצלבה.

עשה טובה לעצמך ולמשפחה (הסתכלתי שוב בתמונות) גש בהקדם להחליף לפחות את זוג הצמיגים שבתמונה (את החדשים מחברים מאחור כמובן).

פורסם
1800 לרביעיה?

שמע,

זה שעברת מבחן כשירות זה לא תעודה לכלום (לצערי)!

מבחן קודם שלי הגעתי עם צמיג שבמקרה יומיים קודם גיליתי בדופן הצמיג קרע לא מזערי, וגם הצמיגים היו לקראת סוף חייהם (קדמיים).

עזוב את זה שעברתי טסט, אחרי המבחן תפסתי את הבוחן, צבטתי את הקרע ושאלתי לדעתו. אמר: תלוי איך אתה נוסע...

משם נסעתי להחליף זוג צמיגים.

לענייננו: אני חושב שהמצב שהגעת אליו הוא מאוחר מדי להצלבה.

עשה טובה לעצמך ולמשפחה (הסתכלתי שוב בתמונות) גש בהקדם להחליף לפחות את זוג הצמיגים שבתמונה (את החדשים מחברים מאחור כמובן).

זה תלוי בגודל...

דוגמא - חבר אמר לי, קיבלתי ב-1000 שקל רביעיית GOODYEAR חדשים לרכב הונדה... אני חושב זה 195 65 15.

בדקתי - צמיג קצת ותיק, עם קוד מהירות נמוך מהמומלץ ע"י יצרן הרכב... אז יש קאץ'.

צמיגים ברמה של רכב משפחתי, טריים, מתאימים לנתוני היצרן ושל חברה איכותית כמו שאמרתי 1800-2000 ש"ח.

פורסם
(את החדשים מחברים מאחור כמובן).

אפשר להתווכח על זה... כיון שהקדמיים הם אלו שנושאים ברוב נטל ההיגוי/תאוצה/בלימה, אני את הצמיגים הטובים יותר תמיד שם דווקא מקדימה.

פורסם

אפשר להתווכח על זה, אם תביא מובאה נגדית רצינית.

בנתיים כל מדריך מקצועי (אתר T4U הישראלי, אתר CARBYBLE העולמי, מדריכי יצרנים וגם חוברת הנחיות מקצועית על צמיגים של משרד התחבורה 2010) ממליצים להתקין את החדשים מאחור.

וכך גם ההגיון!

זה תלוי בגודל...

דוגמא - חבר אמר לי, קיבלתי ב-1000 שקל רביעיית GOODYEAR חדשים לרכב הונדה... אני חושב זה 195 65 15.

בדקתי - צמיג קצת ותיק, עם קוד מהירות נמוך מהמומלץ ע"י יצרן הרכב... אז יש קאץ'.

צמיגים ברמה של רכב משפחתי, טריים, מתאימים לנתוני היצרן ושל חברה איכותית כמו שאמרתי 1800-2000 ש"ח.

אתה צודק כמובן. היה לי בראש מידה שפויה יותר לפאביה. אבל כנראה מדובר בפאביה ספורט שדורשת צמיגים בחתך של נעלי בלט ועולים יותר מהבאלרינה. עזוב אותך מהחריצים ושפת הדופן הפגומה, ראית איזה חישוקים יפים?!?

קראתי שוב את השרשור והסתכלתי בתמונה השלישית המתעתעת. אני חושב שקצת מאוחר מדי להצלבה.

הכנס לבעל מקצוע מומחה ורצוי אובייקטיבי (אולי מכון פרונט שלא מוכר צמיגים) להתייעצות. קשה לתת דעה נחרצת רק מהתמונות. אולי גם יש בעיה בגיאומטריית ההיגוי (או בלחץ האויר כפי שאיציק רשם) שגורמת לשחיקה כזאת בכתף.

פורסם
אפשר להתווכח על זה... כיון שהקדמיים הם אלו שנושאים ברוב נטל ההיגוי/תאוצה/בלימה, אני את הצמיגים הטובים יותר תמיד שם דווקא מקדימה.

וזו הסיבה הכי טובה להשים את הטובים מאחור! אם תשפר את אחיזת הקדמיים על חשבון האחוריים, תקטין את נטית הרכב לתת-היגוי עד לרמה מאוד מסוכנת. כמובן שישנה בעיה אחת שלא התייחסתי אליה: נושא הבלימה. מן הסתם רכב שצמיגיו הטובים מורכבים מלפנים יעצור הרבה יותר מהר (אם כי ייתכן שלא בקו ישר) מרכב שצמיגיו הטובים מאחור. זוהי הסיבה שבגינה ציינו בפני שהצמיגים הטובים, מקומם על כל ארבעת גלגלי המכונית, ושההבדלים בין הזוג הקדמי והאחורי (שלא חייבים להיות זהים!) צריכים להיות זניחים ברמה שלא תטריד אף אחד במחשבה היכן להשים את הזוג הטוב יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין. אם לא מדובר בזבל, אז למה לא ציינת באיזה צמיג מדובר?

פורסם

אני לחלוטין לא מסכים עם זה.

זה שמישהו נוסע בלי חגורת בטיחות למשל, זאת בעיה שלו ואותו יגרדו מהדשבורד עם שפכטל בעת תאונה.

אבל זה שמישהו נוסע עם צמיגים גמורים, וחס וחלילה יקפוץ לו ילד לכביש והוא לא יצליח לעצור, או שבגשם הוא יחליק ויפגע במישהו אחר זאת הבעיה של הילד הקטן שנפגע או של המשפחה עם הילדים שחזרה מהטיול שלה ישר לבית החולים/הקברות.

יש לציין שאני לא פונה לאדם מסויים, ואין שום כוונה לפגוע במישהו.

פורסם

שרשור מדהים, בוחן רכב מוסמך מסתכל על הצמיגים ומאשר אותם, והבוחנים הלא מוסמכים שבפורום פוסלים אותם לפי תמונה שלעניות דעתי מראה שהצמיגים האלה עדיין שמישים.

גיא - מנסיון אישי, החלפתי ברכב שלי ברידג'סטון פונטנזה re050 לטויו T1R וההבדל באחיזה מורגש בצורה משמעותית.

אז נכון שהצמיגים שלך עדיין שמישים ואינך חייב להחליף אותם, אבל אם בכוונתך להחזיק ברכב עוד 3 שנים אז החלפה אחת בכל מקרה תהייה - עכשיו או בעוד שנה.

לגבי הקונטיננטל, צמיגים מהדגם הזה SC2 שהותקנו ברכבו של חבר פשוט התפוררו בצורה שמעולם לא נתקלתי בה, ממליץ לך לשקול היטב את הנקודה הזו לפי שתחליט שאתה רוכש מהיצרן הזה.

פורסם
אני לחלוטין לא מסכים עם זה.

זה שמישהו נוסע בלי חגורת בטיחות למשל, זאת בעיה שלו ואותו יגרדו מהדשבורד עם שפכטל בעת תאונה.

אבל זה שמישהו נוסע עם צמיגים גמורים, וחס וחלילה יקפוץ לו ילד לכביש והוא לא יצליח לעצור, או שבגשם הוא יחליק ויפגע במישהו אחר זאת הבעיה של הילד הקטן שנפגע או של המשפחה עם הילדים שחזרה מהטיול שלה ישר לבית החולים/הקברות.

יש לציין שאני לא פונה לאדם מסויים, ואין שום כוונה לפגוע במישהו.

באופן כללי דעתי כדעתך!

(נכתב בעבר בפורום: למי שאין כסף להחליף צמיגים, שיסע בתחבורה ציבורית. כאן אולי יותר מתאים: שלא יקח חבילת "ספורט")

בהקשר השרשור הזה, רשם דורקי יפה מאוד בהודעה הקודמת: הצמיגים עברו את מבחן הכשירות השנתי כנדרש בחוק.

אם תשאל חלק מהמגיבים - ימליצו לו להחליף שמונה צמיגים (ההקצנה היא שלי) וזה עניין של טעם אישי (מוגזם לטעמי).

צמיגי זבאלה, חוקי? חוקי!

תיקני? איכשהו!

מומלץ? לא!

ובכל זאת שיבעים ולא יודע כמה אחוזים ובטח מאלה שעל הכביש הם ליסינג ש"זוכים" בטיפול הראשון לזוג אחורי "חדש".

שני צמיגים מיצרנים שונים על אותו סרן, חוקי? כן. מומלץ? ממש לא!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...