Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב - גולף גולף דור ||| 4 דלתות

יש מקום לרמקולים 6.5" בכל דלת

ויש מקום לרמקולים על 4" על הדשבורד

יש לי מגבר 5 יציאות (2 זוגות סטריאו ואחת מונו)

ומחובר אליו סאב ליציאת מונו

וקומפוננט של MB-Q בדלתות קדימה - בטויטר של בסט נימצא ממש מעל המיד כי יש שם חור מגעיל בדלת אז אני חייב לכסות אותו

בכל מקרה שומעים מצויין אבל חסר קצת עוצמה או יותר נכון הסאב טיפה בולט ולא רוצה להנמיך אותו

עכשיו זה אומר שיש מקום לרמקולים 4" בדשבורד ומקום לרמקולים 6.5" בדלתות

האחוריות

במגבר יש לי יציאת סטריאו ספייר

יש לציין שיש במגבר קרוס ליציאה הזו שהוא בנד-פאס , כלומר - אני נגיד יכול לחבר בלי קורוס פאסיבי ולחתוך לו את התדרים מילמטה וגם מלמעלה

אז מה כדאי לי לעשות:

1. ליקנות רמקולים 2 WAY ארבע אינטש לדשבורד

2. ליקנות רמקולים 2 WAY שש וחצי אינטש לדלתות מאחור

3. ליקנות מידים בלבד לדלתות מאחור (ואז לא תהיה לי בעיה לחתוך להם גם תדרים מפה ומשם..)

4.ליקנות סט קומפוננט לדלתות מאחור ולקחת את הטויטר של הסט ולשים אותו איפה שיש מקום בדשבורד לרמקולים 4"

אין לי בעיה שכל המוזיקה תבוא מיקדימה

אבל יש לי בעיה לשים את הטויטר אחורה כי אני לא סובל צלילים גבוהים כאלו שבאים מאחורי

ואת הטויטרים שכבר יש לי אני לא מזיז מאיפה שאמרתי כי יש שם חור

חבל על הזמן אני לא שם כלום על המגש ובטח שלא מכניס 6X9 לאוטו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה קורה תותח ?? :lol:

ראשית יש לך טעם במערכות כמוני... לא אוהב צליל גבוה מאחורה (אולי טיפה צריך) ולא סובל 6X9 .... :roflmao:

שנית אנחנו באותה בעיה גם לי יש זוג קומפוננט של MB-Q וסאב מאחורה רק שהרכב זה מה שבתמונה טיוטה לנד קרוזר ארוך.

אני כנראה הייתי בוחר באופציה 3 או 2

ציטוט:

2. ליקנות רמקולים 2 WAY שש וחצי אינטש לדלתות מאחור

3. ליקנות מידים בלבד לדלתות מאחור (ואז לא תהיה לי בעיה לחתוך להם גם תדרים מפה ומשם..)

במחשבה שניה הייתי אולי בוחר באופציה 2 ואומר בזוג 2WAY טובים ומחבר אותם למגבר וטיפה סוגר להם את הגבוהים דרך המגבר, באופציה 3 אתה מוגבל מראש בטווח תדרים ומי שישב מאחור לא יהנה כי הוא יסבול מעודף תדרים נמוכים ומידים (צליל חנוק- שב במושב האחורי ותבין) .... חייב "לתבלן" במעט צליל גבוה ואל תדאג זה יושב נמוך בדלת ולא תשמע את הצליל הגבוה שולט מאחור- הבטחה !! :mm_yeah:

בשום אופן על תוסיף לדשבורט כלום כי אתה תהרוס את האיכות של הMB-Q !

בהצלחה !

שמעון :wave:

פורסם

אהלן אהלן 8)

בקשר למושב האחורי או איך שישמעו בחוץ... לא מזיז לי ...מיצידי שישמעו שם אום-כול-

טום

נתת לי לחשוב באמת יותר לכיוון של 2WAY בדלתות אחורה

השאלה אם זה באמת ירים את רמת עוצמת המוזיקה ברכב

אז זה מחזק את האופציה הרביעי:

ליקנות קומפוננט 6.5" ולשים את הטויטר שלו בדשבורד שמקומות של הרמקולים ה 4"

ואז למעשה טווח הבייניים יגיע מכל הכיוויום והצלילים הגבוהים מכל החלק הקידמי גם למטה וגם למעלה

פורסם

ציינת שאתה לא רוצה להנמיך את הסאב אבל חסר לך עוצמה מקדימה (במידים ובטוויטרים).

אני לא חושב שהמיקום קריטי (איפה שנמצא הטוויטר בגלל חור מגעיל) באופן יוצא דופן.

שקלת החלפת המגבר ? אולי הוא לא מאפשר מספיק עוצמה בזוג ערוצים עליהם מחובר הקומפ' ?

למשל - ה s700.5 של לייטנינג בעל ערוץ מונו 250W, זוג ערוצים 45W וזוג ערוצים 75W, האם יש מצב שהקומפ' פשוט מחובר על הערוצים החלשים יותר (במידה וגם במגבר שלך יש שני זוגות ערוצים שכל זוג בעל הספק אחר) ?

אם לא:

האם הקומפ' מקבל את כל העוצמה מהמגבר ? אם לא - האם הוא מזייף בעוצמה יותר גבוהה ? אם כן - החלף קומפ'. אם לא - תן לו עוד עוצמה מהמגבר.

אם המגבר נותן את כל העוצמה בערוצים לקומפ' - כנראה שהערוצים הנ"ל לא מספיק חזקים לדרישה שלך - החלף מגבר.

אני לא סבור שהוספת רמקולים תעשה את העבודה, לדעתי צריך לבדוק קודם את הכיוונים וההספקים שרצים במערכת, אולי זה הגורם לחוסר איזון.

אם תתן דגמים של המגבר והקומפ' (כולל נתונים אם אפשר) זה אולי יעזור לנתב אל הבעיה...

פורסם

בקשר למגבר... מדובר בסידרה ZEUS-700 של HIFONICS

המגבר נותן ב 4 OHM :

בכל זוג ערוצים 100 RMS

+

ערוץ מונו 300 RMS

כמה רמות איכות מעל המגבר שציינת

אז אין מצב שהוא לא מגביר את הקומפוננט (ה GAIN על פחות מרבע)

פורסם

אז אני הייתי שוקל החלפת הסט הקיים לאחד יותר עוצמתי (שיכול לספוג 100-120 RMS).

במידה וזה ממש מפריע לך החור המגעיל, תשאיר את הטוויטר של ה MBQ בחור הזה ותמקם את הטוויטר החדש איפה בא לך...

אופציה נוספת (על מנת למכור יד שניה את ה MBQ בשלמותו ולא חסר טוויטרים) לקנות זוג טוויטרים ב 50 ש"ח ולדחוף אותם לחור המגעיל.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, קנה קומפ' יותר איכותי, היה וגם הוא לא יספיק לך אז תשאיר את שני הקומפ' מחוברים.

פורסם

כשרשמתי MB-Q...לא היתכוונתי לקצר את המילה ב Q..היתכוונתי לסידרה Q..(הייתי צריך לירשום MBQ-Q :lol: )

טויטרים טובים יש לי (בחתימה..)

לימכר את הסט, חבל , עלה לי 200$ ואני מרוצה ממנו

ליקנות סט ברמה ועם 120 RMS זה אחלה פיתרון אבל לא לכיס שלי כרגע

אבל בכל זאת הייתי מעדיף לפזר את העוצמות של המערכת בכמה מקומות ולא רק ב 2 פינות של הדלתות

זה גם מהסיבה שאין לי בניה מיוחדת ברכב ומידים חזקים מוציאים רעשים פצצות מהדלת למרות שלרוב אני חותך אותם ב 85HZ)

פורסם

במקרה זה, אם תמצא רמקול 2 WAY (או אפילו מיד של איזה קומפ' - עדיף) 4" שניתן להגברה - יהיה הפיתרון הטוב ביותר.

קומפ' בדלתות האחוריות לא בהכרח יוסיף לך עוצמה באופן משמעותי שכן הוא בא מאחוריך, מה שכן - זה לדעתי יפגע באיכות (ביחוד אם את המיד תשים מאחורה ותוסיף את הטוויטרים שלו על הדש בורד - to much).

אני עדיין לא בטוח שירדתי לסוף דעתך...

מדובר בחוסר עוצמה במיד ?

חוסר עוצמה בטרבל ?

חוסר עוצמה בשניהם ?

אם במיד - חפש מיד של קומפ' 4" ותוסיף בדש. (כמובן מוגבר וחתוך בהתאמה)

אם בטוויטר - נסה להוסיף רק טוויטר או לשנות את המיקום של הנוכחי (כמובן, אם תראה שזה פותר את הבעיה - קנה ב 50 ש"ח טוויטרים ותסתום איתם את החור המגעיל)

אם בשניהם - תוסיף רמקול 4" רגיל בדש - אם אפשר מוגבר וחתוך - יותר טוב.

פורסם

העוצמה שחסרה לי היא בכללי לא שחסר טרבל או מיד ריינ'ג בפרט

פשוט העוצמה הכללית של המוסיקה לא ממש חזקה , יש עוצמה אבל לא מספיק

אם אני יוסיף מיד לדשבורד או אחורה אז את הבעיה של העוצמה של המיד סיימנו

ואז אני פשוט יגביר את הטרבל או את הטויטר בילבד (גם בסט שמתי אותו על מינוס 3db כי הטויטר ממש חזק )

במקרה הזה ..האם לחפש מיד לדשבורד ? או מיד לדלתות האחוריות ?

אם אני ימצא משו לשים בימקום החורים שיש בדלת (איזה כיסוי ניקל/פלסטיק/עור)

אני יפרק את הסט הנוכחי , ישתמש רק במיד שלו וישים אותו בדלתות מאחור . , אקנה קומפוננט חזק וישמים מיקדימה ,את המיד בדלתות קדימה ואת הטויטר בדשבורד מוסתר מיתחת לרשתות של ה 4"

אך זה נישמע ?

פורסם

ראשית, עם איזה HU אתה עובד?

ושנית, אני מבין שסאונד חשוב לך, לכן, הייתי מציע לך להשאר עם קומפוננט קדמיים,

ולא להוסיף רמקולים. את הטוויטרים, שים על הדשבורד, כי בהם טמון אלמנט הבמה.

לגבי הMB הבעיה שלהם היא שהם לא פאנצ'ים. ואם אתה מחפש כאלה, MOREL /FOCAL/POLK AUDIO/DIAMOND AUDIO ועוד שלא הזכרתי (ועמם הסליחה) יכולים לספק את הסחורה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

בטוויטרים טמון אלמנט הבמה? ממש לא. הבמה תלויה בעיקר במיד שכן רוב הפעילות המוסיקלית נמצאת בטווח התדרים הזה. הטוויטרים יכולים לסייע לעלות את גובה הבמה אך הם בהחלט לא קובעים אותה.

פורסם

תודה לכולם

אז אני יעשה ככה:

אם אני יפול לי ליידיים קומפוננט חזק שלא יורד מהרמה של ה MBQ-Q אז אני ישים אותו קדימה ואשתמש במיד של הקומפוננט המוכחי לדלתות אחורה

ואני ינסה לימצא איזה חיפוי לחור שיש לי בדלת כדי שאוכל להעביר את הטויטר למעלה לדשבורד

בכל מיקרה יחפש משו יפה ליסגור את החור

אם יפול לי ליידיים רק מיד 6.5" איכותי אז אני יישים בדלתות מאחרוה

ואם יפול ליליידים 4" 2WAY איכותי וחזק אני ישים אותו בדשבורד ומהקומפוננט הנוכחי אני ישאיר רק את המיד

• תוכן חדש...