Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

אני על סף מכירת גולף 2000 מודל 2003...לאחר שלא יכלתי לעמוד בהוצאות הדלק...

אני עכשיו מעוניין לקנות רכב מיני..(חדש)..עד מחיר באזור ה 60000

נוסע נסיעות עירוניות ובין עירוניות..

יש לציין שאני מעוניין ברכב חסכוני..הציעו לי את הרכב של שברולט ספארק/סוזוקי אלטו...מה אתם אומרים עליהם....והאם יש הצעות נוספות ?

תודה על העזרה...

פורסם

עם בחירה כול כך מגוונות אני מציע לך לבדוק את כול האופציות,אני אישית קניתי פנדה,למרות שהפיקנטו מומלצת על ידי הרוב,לכן תעשה נסיעת מבחן ותחליט.

לגבי החיסכון ספארק דווקא מתגלה כלא הכי חסכונית בסגמנט,אם איני טועה הלאטו ו 107 מציגות את המכוניות הכי חסכוניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תן לי להבין משהו - ובכלל שאלה לכל "המבינים" הגדולים בפורום.

מחירון גולף 2003 אוטומטית מנוע 2000 (לצורך העניין קומפורטליין) - 48,000 שקל. בפועל במכירה אם תשיגו 33,000 ש"ח לנוכח מצב השוק היום תגידו תודה.

עכשיו, מחירון נאמר פיקנטו ידנית חדשה עם אגרת רישוי (מוכנה ומזומנה לעלות לכביש) - באזור ה 63.

ההפרש הוא 30,000 שקל.

גולף אוטומטית מנוע 2000 עושה במקרה הגרוע ביותר 1:8 ליטר לקילומטר (ואני מדבר כאן על נסיעה עירונית נטו).

פיקנטו במצב טוב מאוד תעשה במשולב 1:16.

נסועה של 20,000 ק"מ בשנה לפי מחיר של 7.5 שקל לליטר בנזין תביא להוצאה על דלק בשנה:

גולף - 18,750 ש"ח

פיקנטו - 9375 ש"ח

יוצא שההפרש הוא: 9375 ש"ח.

בואו נראה מה יהיו הוצאותיו הכלליות ב 3 שנים של בעל הגולף אל מול בעל הפיקנטו:

גולף 2003 - 56,250 ש"ח הוצאות דלק + 10,000 שקל (הערכה מאוד פסימית - בכל זאת רכב בן 8 ) להוצאות עבור תקלות למיניהן + 5000 ש"ח טיפולים שגרתיים + 3 טסטים * 1200 ש"ח אגרה שנתית + מקיף + חובה 4500 ש"ח לשנה * 3 + ירידת ערך 5000 ש"ח בשנה * 3.

סה"כ 103,350 ש"ח

פיקנטו 2011 - 30,000 ש"ח (ההפרש בין מכירת הגולף לרכישת הפיקנטו) + 28,125 ש"ח ש"ח הוצאות דלק + ירידת ערך של 8000 ש"ח בשנה * 3 (אני זהיר באמדן) + מקיף + חובה 4500 ש"ח לשנה * 3 + 2 טסטים * 1200 ש"ח + 3000 ש"ח טיפולים שגרתיים.

סה"כ:101,425 ש"ח.

ניתן לראות מהחישוב ה"גס" שערכתי כי יש יתרון מאוד זניח לפיקנטו ואתם נוהגים בעצם ברכב חדש, אבל אם נסתכל יותר בקירוב על המספרים, נראה כי לא הכנסתי למשוואה את נושא מימון הלוואת ההפרש במידה וצריך, הערכתי בגסות את צריכת הדלק של הגולף ולקחתי בחשבון נזקים לא שגרתיים בגובה של 10,000 ש"ח בגולף.

כך שאם נהיה יותר עדינים, לדעתי הגולף יכולה להיות בסיכום של 3 שנים זולה בהפרש של 15,000-20,000 שקל מהפיקנטו!

אז לא תמיד מה שנוצץ הוא בהכרח זהב.

אל תתפתו לרכוש רכבים שיהיו זולים יותר בדלק, כי את ההפרש תשלמו במקומות אחרים.

סתם חומר למחשבה, שכל אחד יעשה כראות עיניו.

פורסם

החישוב לא נכון , כי לפי מה שכתבת אז בנסיעה של 20,000 ק"מ בשנה לפי מחיר של 7.5 שקל לליטר בנזין תביא להוצאה על דלק בשנה:

גולף - 18,750 ש"ח

פיקנטו - 9375 ש"ח

יוצא שההפרש הוא: 9375 ש"ח,

רק הדלק יוצא כמעט 30 אש"ח בשלוש שנים ,

שלא לדבר על האחריות בשלוש שנים (תיקון חינם בפיקנטו מול לשלם כסף בגולף ) והאגרות של הטסטים ( שוב לטובת הפיקנטו ) ,

עוד 3 שנים אפשר למכור את הפיקנטו (זה רכב יחסית חדש ) ולקבל חזרה חלק מהכסף , אבל הגולף תהיה עגלה זקנה יותר ממה שהיא היום .

פורסם
החישוב לא נכון , כי לפי מה שכתבת אז בנסיעה של 20,000 ק"מ בשנה לפי מחיר של 7.5 שקל לליטר בנזין תביא להוצאה על דלק בשנה:

גולף - 18,750 ש"ח

פיקנטו - 9375 ש"ח

יוצא שההפרש הוא: 9375 ש"ח,

רק הדלק יוצא כמעט 30 אש"ח בשלוש שנים ,

שלא לדבר על האחריות בשלוש שנים (תיקון חינם בפיקנטו מול לשלם כסף בגולף ) והאגרות של הטסטים ( שוב לטובת הפיקנטו ) ,

עוד 3 שנים אפשר למכור את הפיקנטו (זה רכב יחסית חדש ) ולקבל חזרה חלק מהכסף , אבל הגולף תהיה עגלה זקנה יותר ממה שהיא היום .

אם תקרא טוב תראה שכן חישבתי את עלויות הדלק וההפרשים.

הגולף תהיה זקנה יותר אני מסכים, אך ניתן יהיה למכור אותה במחיר קרוב יותר למחירון שכן המחירון יהיה כבר נמוך (באזור ה 30).

לקחתי בחשבון הוצאות תיקונים וזה רשום.

אגרות טסטים יהיו זהות לחלוטין. אולי הפרש של 150 שקל לשנה כך שזה זניח.

פורסם

כך שאם נהיה יותר עדינים, לדעתי הגולף יכולה להיות בסיכום של 3 שנים זולה בהפרש של 15,000-20,000 שקל מהפיקנטו!

הגולף יותר זולה ? איך הגעת למשפט הזה ?!

אתה בעצמך מסכים שיש הבדל של 30 אש"ח בדלק לטובת הפיקנטו ,

ויש גם אחריות יצרן של שלוש שנים (על הגולף צריך לשלם מוסכים) ,

הטסטים יותר זולים בפיקנטו כי זה מנוע יותר קטן (שלא נדבר על לעבור טסט עם רכב ענתיקה מול רכב חדש )

וחוץ מזה ,

הגולף תהיה זקנה יותר אני מסכים, אך ניתן יהיה למכור אותה במחיר קרוב יותר למחירון שכן המחירון יהיה כבר נמוך (באזור ה 30).

הגולף לא תימכר ב30 אשח עוד שלוש שנים , כי המחיר שלה עכשיו כבר קרוב ל30 !

זה אתה כתבת :

מחירון גולף 2003 אוטומטית מנוע 2000 (לצורך העניין קומפורטליין) - 48,000 שקל. בפועל במכירה אם תשיגו 33,000 ש"ח לנוכח מצב השוק היום תגידו תודה.

, אתה חושב שעוד שלוש שנים היא תימכר באותו מחיר ? :)

פורסם

בואו נראה מה יהיו הוצאותיו הכלליות ב 3 שנים של בעל הגולף אל מול בעל הפיקנטו:

גולף 2003 - 56,250 ש"ח הוצאות דלק + 10,000 שקל (הערכה מאוד פסימית - בכל זאת רכב בן 8 ) להוצאות עבור תקלות למיניהן + 5000 ש"ח טיפולים שגרתיים + 3 טסטים * 1200 ש"ח אגרה שנתית + מקיף + חובה 4500 ש"ח לשנה * 3 + ירידת ערך 5000 ש"ח בשנה * 3.

סה"כ 103,350 ש"ח

פיקנטו 2011 - 30,000 ש"ח (ההפרש בין מכירת הגולף לרכישת הפיקנטו) + 28,125 ש"ח ש"ח הוצאות דלק + ירידת ערך של 8000 ש"ח בשנה * 3 (אני זהיר באמדן) + מקיף + חובה 4500 ש"ח לשנה * 3 + 2 טסטים * 1200 ש"ח + 3000 ש"ח טיפולים שגרתיים.

סה"כ:101,425 ש"ח.

ניתן לראות מהחישוב ה"גס" שערכתי כי יש יתרון מאוד זניח לפיקנטו ואתם נוהגים בעצם ברכב חדש, אבל אם נסתכל יותר בקירוב על המספרים, נראה כי לא הכנסתי למשוואה את נושא מימון הלוואת ההפרש במידה וצריך, הערכתי בגסות את צריכת הדלק של הגולף ולקחתי בחשבון נזקים לא שגרתיים בגובה של 10,000 ש"ח בגולף.

אם הגולף תעשה 1:9 (הגיוני הרבה יותר) במשולב אז ההפרש בדלק כבר יירד ל: 21875 ש"ח.

אם לא ילך גיר או מנוע סביר להניח שההוצאות על תקלות בלתי צפויות יעמדו לכל היותר על 5000 ש"ח.

ההפרש ברכישת הפיקנטו הוא 30,000 שקל - בוא נצא מנקודת הנחה שרוכש הרכש יקח מימון ב פריים + 0 % ל 3 שנים.

ההחזר יהיה 35,000 ש"ח.

כך שההוצאות על הגולף יהיו: 92,100 ש"ח.

ההוצאות על הפיקנטו: 106,425 ש"ח.

הפרש של 14,325 שקלים לטובת הגולף! (ואני עדיין טוען שניתן להגיע לצריכת דלק של 1:10 עם הגולף ולהפחית בעלויות הטיפולים - אני לקחתי בחשבון טיפולים במוסכים מורשים בלבד).

יש מבין?

יייייי

פורסם
הגולף יותר זולה ? איך הגעת למשפט הזה ?!

אתה בעצמך מסכים שיש הבדל של 30 אש"ח בדלק לטובת הפיקנטו ,

ויש גם אחריות יצרן של שלוש שנים (על הגולף צריך לשלם מוסכים) ,

הטסטים יותר זולים בפיקנטו כי זה מנוע יותר קטן (שלא נדבר על לעבור טסט עם רכב ענתיקה מול רכב חדש )

וחוץ מזה ,

הגולף לא תימכר ב30 אשח עוד שלוש שנים , כי המחיר שלה עכשיו כבר קרוב ל30 !

זה אתה כתבת :

, אתה חושב שעוד שלוש שנים היא תימכר באותו מחיר ? :)

מחירון הגולף היום הוא 48, הסיבה שהיא לא נמכרת במחיר הזה היא כי המחירון גבוה מדי.

בעוד 3 שנים המחירון ישק לאזור ה 30, וגם אם תהיה גמישות מצד המוכרים ההורדה באחוזים לצורך גמישות לא תוריד את המחיר אל מתחת ל 20.

ומה לגבי הפיקנטו? אתה חושב שירידת הערך תסתכם ב 24,000 שקל ב 3 שנים כפי שכתבתי? ואם כן, אתה באמת מאמין לאחר שהשוק יהיה מוצף בפיקנטו ליסינג עם 100% מימון לרכישה - שאשיזהו מוכר פרטי יצליח למכור במחירון?

אין סוף לספקולציות, אני ניסיתי להימנע מהן כמה שאפשר בחישוב.

פורסם
יש מבין ?

תודה שהסברת לי שגולף בת 8 עם מנוע 2000 זה רכב חסכוני ,

עכשיו רק נשאר להסביר את זה לבעלי הרכב , תחנות הדלק , המוסכים, מכוני הגירים האוטמטים , וחנויות החלפים

פורסם
תודה שהסברת לי שגולף בת 8 עם מנוע 2000 זה רכב חסכוני ,

עכשיו רק נשאר להסביר את זה לבעלי הרכב , תחנות הדלק , המוסכים, מכוני הגירים האוטמטים , וחנויות החלפים

תגובתך צינית ולא ראויה לתגובת נגד.

לא ניסיתי להוכיח כלום. אני טוען תמיד שרכב חדש עדיף על רכב ישן למי שיש את הכסף.

כותב ההודעה ציין כי הגולף "הורגת" אותו בהוצאות הדלק. כל שניסיתי הוא להוכיח במספרים כי ההוצאה המיידית על דלק בגולף תהיה זולה יותר מההוצאה לאורך טווח עם הפיקנטו.

והעובדה שענית בצורה מזלזלת וחסרת יכולת להוכיח לי ההיפך לא מוסיפה לכבודך.

פורסם

טוב ,

דלק ? בשלוש שנים יש 30 אש"ח הבדל בעלות הדלק לטובת הפיקנטו ,

טיפולים ? בגולף הם יעלו יותר :

פיקנטו

טיפול 15K רק 300 ש"ח

טיפול 30K עולה 700 ש"ח אין רצועת טיימינג

טסט ? יותר זול במנוע קטן (שלא נדבר על לעבור את הטסט עם הגולף )

תיקונים ? תחליט בעצמך כמה תתקלקל הגולף, בפיקנטו זה כלול באחריות .

-------------------------------

סיכום :

נכון שעד עכשיו הקיאה מנצחת ? פ33ה , אז עכשיו מה נשאר לנו ?

רק נפילת ערך וסחירות עתידית , ואין סיכוי שזה הופך את החשבון לטובת הגולף !

פורסם
טוב ,

דלק ? בשלוש שנים יש 30 אש"ח הבדל בעלות הדלק ,

טיפולים ? בגולף יעלו יותר מהקיא :

טסט ? יותר זול

תיקונים ? תחליט בעצמך כמה תתקלקל הגולף, בקיא זה כלול באחריות .

סיכום :

נכון שעד עכשיו הקיאה מנצחת ?

אז מה נשאר לנו ? רק נפילת ערך וסחירות עתידית , ואין סיכוי שזה הופך את החשבון לטובת הגולף !

הוצאות הדלק נלקחו בחשבון! (כמה פעמים נחזור על זה?)

טיפולים נלקחו בחשבון!

טסט זול ב 150 ש"ח לשנה! (ב 3 שנים זה 450 שקל - זניח)

תיקונים נלקחו בחשבון!

מה עוד?

פורסם

אם במשך 3 שנים הפיקנטו תהיה יותר זולה בדלק , טיפולים , תיקונים ואחזקה תקופתית אז איך אתה מצליח להגיע למסקנה אחרת ?

פורסם
אם במשך 3 שנים הפיקנטו תהיה יותר זולה בדלק , טיפולים , תיקונים ואחזקה תקופתית אז איך אתה מצליח להגיע למסקנה אחרת ?

תוספת ההפרש לרכישה (בגובה 30,000 ש"ח + הוספת ריבית לצורך מימון - ואז מגיעים ל 35,000 ש"ח).

+ ירידת הערך של 24,000 שקל בפינקטו לעומת 15,000 שקל בגולף.

פורסם

נו ? ומה עם הכסף שנשאר לך מהמכירה של הפיקנטו בסוף התקופה ?

אתה נוסע 3 שנים וחוסך בדלק /טיפולים ותיקונים וגם תישאר עם משהו ביד בסוף התקופה

• תוכן חדש...