Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת גיר בVW בורה 1.6 שנת 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש VW בורה שנת 2002 נפח 1600 אוטומטית, לפני 3 ימים הרכב נתפס על הילוך שלישי ונדלקה מנורת CHECK ENGINE. הרכב מתחיל נסיעה בהילוך שלישי ולא עולה ולא יורד.

הרכב נכנס למוסך שרות של צ'מפיון לפתירת התקלה בגיר.

החליפו שם חיישן למבדה וזה לא פתר את הבעיה (אין לי מושג איך זה קשור לתקלת גיר)

החליפו מחשב גיר וגם זה לא פתר את הבעיה.

עכשיו הדיאגנוסטיקאי אומר שצריך להחליף מחשב ניהול מנוע בעלות של 15000 ש"ח והוא לא מבטיח שהתקלה תיפתר.

חבר שלי מיואש מהם ופנה אליי לעזרה.

לדעתי הדיאגנוסטיקאי שם לא מקצועי בכלל.

האם מישהו נתקל בתקלה דומה?

למישהו יש רעיונות מה יכולה להיות התקלה?

תודה מראש לכל העונים והעוזרים.

פורסם

אני ממליץ בחום לגשת למוסך של אחד מחברי הפורום "מוסך רון" הם פשוט מקצוענים אמיתיים בכל מה שקשור ב VAG וזה עוד הרבה לפני השירות האדיב והמקצועי.

הם יושבים ברחוב המסגר בת"א.

פורסם
לחבר שלי יש VW בורה שנת 2002 נפח 1600 אוטומטית, לפני 3 ימים הרכב נתפס על הילוך שלישי ונדלקה מנורת CHECK ENGINE. הרכב מתחיל נסיעה בהילוך שלישי ולא עולה ולא יורד.

הרכב נכנס למוסך שרות של צ'מפיון לפתירת התקלה בגיר.

החליפו שם חיישן למבדה וזה לא פתר את הבעיה (אין לי מושג איך זה קשור לתקלת גיר)

החליפו מחשב גיר וגם זה לא פתר את הבעיה.

עכשיו הדיאגנוסטיקאי אומר שצריך להחליף מחשב ניהול מנוע בעלות של 15000 ש"ח והוא לא מבטיח שהתקלה תיפתר.

חבר שלי מיואש מהם ופנה אליי לעזרה.

לדעתי הדיאגנוסטיקאי שם לא מקצועי בכלל.

האם מישהו נתקל בתקלה דומה?

למישהו יש רעיונות מה יכולה להיות התקלה?

תודה מראש לכל העונים והעוזרים.

חבר,

זו התקלה הקלאסית בגירים של הרכבים מהשנתונים הללו - הגיר מתחמם וננעל על מצב חירום עד להתקררותו. הפיתרון הוא התקנת קולר חיצוני מוגדל, העלות היא סביב 800-1000 ש"ח.

כמו שהחבר מעלי המליץ, פנה למוסך רון, שבעצמו ממליץ על ההחלפה ויפה שעה אחת קודם.

אחרי זה תחזרו לצ'מפיון ותבקשו חזרה את הכסף.....

פורסם

מנוע 1.6L משודך לתיבה מטיפוס 01M הידוע כסובל מבעיות של התחממות ייתר של שמן התיבה (נוזל ATF) כתוצאה ממחליף חום תקול.

במידה וטמפ' השמן עולה מעבר לטמפ' סף מסויימת התיבה נכנסת למצב חירום והנסיעה מתאפשרת רק על הילוך שלישי בכדי לשמור על התיבה מפני נזק נוסף.

תקלה מאוד שכיחה בתיבה מסוג 01M שהצמה החשמלית הנמצאת בתוך התיבה מתבשלת לכן לשם בדיקתה יש לפרק את הקרטר של התיבה.

פעולות מומלצות

1. ניטור טמפ' השמן בזמן נסיעה. טמפ' תקינה הינה סביב ה-90 מעלות צלזיוס.

2. במידה ומחליף החום (קולר) נפרץ ניתן בקלות לזהות סימני שמן במיכל העיבוי (למעשה זאת הפעולה הראשונה שהייתי מבצע).

3. חיבור לסורק תקלות ובדיקת תפקוד הסולונואידים.

4. בדיקת החיווט החשמלי המגיע לתיבה.

התנהגות לא תקינה של התיבה במקרים מסויימים אכן תדליק את מנורת 'בדוק מנוע' ברכב הזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, למה התיבה ננעלת על הילוך שלישי דווקא?

אני יודע שברכב ידני, הילוך רביעי הוא הילוך ישיר למנוע, באוטומט זה שונה?

קובי

פורסם

הערה צדדית - איך אני "אוהב" את זה, שאומרים "15000 ש"ח ולא בטוח שהתקלה תיפתר" :?. איזו התנהלות של המוסך זו ?! פוחדים לקחת אחריות, אבל כסף כן (מה - לא למדו שם לאבחן תקלות בגיר ?).

בכסף הזה משפצים גיר פעמיים (ואולי נשאר כסף גם לתושבות).

רצוי לגשת או למוסך רון (כפי שנאמר), או לאדמונד (בחולון - ממה שהבנתי - הם מומחים לגירים של הוואגיות).

alfa 156 2.5.

פורסם
הערה צדדית - איך אני "אוהב" את זה, שאומרים "15000 ש"ח ולא בטוח שהתקלה תיפתר" :?. איזו התנהלות של המוסך זו ?! פוחדים לקחת אחריות, אבל כסף כן (מה - לא למדו שם לאבחן תקלות בגיר ?).

בכסף הזה משפצים גיר פעמיים (ואולי נשאר כסף גם לתושבות).

רצוי לגשת או למוסך רון (כפי שנאמר), או לאדמונד (בחולון - ממה שהבנתי - הם מומחים לגירים של הוואגיות).

עזוב אותך ה-15k, הבחור שפך ים כסף אני מתאר על חיישן למבדה (בטח איזה 2 אלפיות) ואני לא רוצה לשאול כמה עלה להחליף מחשב גיר...

מה עם הכסף הזה? נראה לך שמישהו יחזיר אותו?

למרות שאני לא הייתי מוותר. אני יודע שקל לדבר מהצד, אבל זה מרתיח - אם המוסך אומר שהוא מזהה תקלה, שייקח אחריות המידה ולא הצליח לתקן אותה, אף פעם לא הבנתי איך אנשים מוותרים בכזאת קלות.

דבר נוסף שלא הבנתי הוא שכ"כ הרבה שירשורים עלו בפורום על התחממות הגיר המדובר, ולא הייתה פעם אחת שמישהו אמר שבצ'מפיון איבחנו את הבעיה הזאת כראוי.

פורסם

חבר שלי החליט לשמוע בעצתי ולהוציא את הרכב מהמוסך לאחר שגם היום לא הצליחו לפתור את התקלה.

מכיון שהוא מרחובות הוא מכניס אוטו למכון גירים ברחובות שהמלצתי לו עליו.

עדכונים יבואו בהמשך.

• תוכן חדש...