Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שאלה רצינית לחזקים במספרים.

בגיר שלי ברכב נכנסים 6 ליטרים של שמן. נקרא לשמן סוג A.

בכל ריקון של שמן הכמות המתרוקנת היא 3.5 ליטרים מתוך ה -6.

נניח ואני רוצה להחליף את כל השמן מסוג A לסוג B, בכל החלפה אני ארוקן 3.5 ליטרים ואמלא שמן מסוג B שיתערבב עם השמן מסוג A שנותר בתיבה.

כמה החלפות שמן אצטרך לבצע עד שאני אקבל 100% שמן מסוג B בתיבה?

תודה.

פורסם

תאמין לי שזה לא עניין של מתמטיקה.

העניין הוא איפה תקועים הה2 וחצי ליטר האחרים

ומבחינת 100%, זה אף פעם לא יהיה 100% זה רק יהיה קרוב ל100%

נ.ב. אם הייתי מבין בזה הייתי עונה לך, ניסית להרים טלפון למוסך לשאול?

פורסם

תריץ את שמן B ותן לו ליזרום ואיתו גם כול מה שנשאר במערכת יצא החוצה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אין לזה תשובה מתמטית תהיה בטוח, אני מאמין שיקח הרבה זמן עד שהשמן מסוג A יתרוקן לגמרי(אם בכלל).

הכי הרבה שאפשר לעשות, זה לשער.(ולכן, נהיה פחות אופטימים, וניתן לA יחס של 3 ליטר על כל החלפה).

החלפה ראשונה:

3B+3A

50-50%

החלפה שנייה:

3AB+3B

75%-25%

החלפה שלישית:

3B+3ABB

87.5%-12.5%

החלפה רביעית:

3B+3ABBB

94%-6%

החלפה חמישית:

3B+3ABBBB

97%-3%

כמובן שזה לא מדויק, ואין לזה באמת תשובה אמיתית(אלא אם כן תבדוק את זה במעבדה :) )

אבל אחרי 5-6 החלפות יהיה ממש מעט מה A.

פורסם

לא עדיף לך להחליף במכה אחת בלי כאב ראש? אל תשכח שנפח של נוזלים משתנה בטמפ' שונות מה שמשנה את החישובים כל פעם מחדש.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ניתן להגדיר נוסחה מדוייקת, כי כל החלפה, אתה מחליף 3.5/6 מהשמן (רק ה-% של שמן A ושמן B משתנה, תלוי איך מסתכלים על זה - בתכלס הם מתערבבים...).

100% אתה תחליף באינסוף (אינסוף החלפות), שזה הגבול של הפונקציה הזו (מה שלא תהייה).

alfa 156 2.5.

פורסם

הבנתי.. תודה רבה על כל התשובות אגב להחליף את כל הנוזל בפעם אחת זה רק ע"י מכונת ריקון או פירוק הגיר.

פורסם

אם כוונתך לתיבת הילוכים אוטומטית, אז יש פתרון פשוט שלא נשען על מתימטיקה אלא על מקצועיות:

בעזרת מכונה יעודית להחלפת שמן הילוכים מוציאים את כל הכמות של שמן A וממלאים איתה את כל הכמות המוכתבת ע"י היצרן של שמן B (פשוט וקל):

66933-transerve%20ii+pluse.bmp

בריקון שמן מתיבת ההילוכים האוטומטית, דרך פקק ריקון או אגן השמן, נותרת כמות של כ 50% בעיקר בתוך ממיר המומנט:

Drehmomentwandler03.jpg

בברכה - רפי לין

פורסם

איזה רכב זה?

קראתי שבמוסך זיסו יש את המכשיר, אני חושב שהוא מטפל ברכבי טויוטה אבל תשאל אותו.

כמו כן, אתה חושב שעלות החלפת השמן גיר 4-5 פעמים תהייה זולה יותר?

אל תשכח שהשמן גיר יקר.

קובי

פורסם
התשובה פשוטה מאוד .

המתמטיקאי במשפחה מסר לי כי זו סדרה מעריכית עם קבוע חיובי קטן מאחד - כלומר שואפת (באינסוף) לאפס.

מה שאומר - לעולם לא תגיע לריכוז של 100% שמן B בדרך זו.

והמכונאי אומר: עזוב אותך ממתמטיקה, ככה לא מחליפים שמן גיר.

• תוכן חדש...