Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אוף טופיק,

מצאתי בבוידם אוצר של תמונות מהצד של סבא שלי (שעדיין לא נולד אז...) ממלחמת העולם הראשונה - 1915-1918 בערך. יש הרבה תמונות של משפחה (שאני לא מכיר כמובן) אבל גם של חיילים, כלי נשק, תותחים ועוד המון דברים - סה"כ להערכתי יותר מ-500 תמונות באיכות לא רעה, רובן עם פתקים קטנים בגרמנית שמסבירים מה מופיע בהן.

ראשית, כדי למנוע אובדן שלהן, נראה לי שכדאי לסרוק את כולן (גם זו שאלה - איך כדאי לעשות את זה, כי יש המון). אבל השאלה העיקרית היא - האם יש גוף שיהיה מעוניין בהן? מוזיאון כלשהו? אין לי מושג אם יש להן ערך היסטורי בכלל.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם יש עליהן כיתוב בגרמנית, אפשר להניח שסביך השתייך לצבא אוסטרו-הונגריה או גרמניה?

דבר ראשון - וודאי שכדאי לסרוק את התמונת, באיכות גבוהה.

דבר שני - אני מניח ש'יד ושם' יתעניינו בחלק מהתמונות, לתיאור נאמנותם של היהודים לארצם. בנוסף, מוזיאוני מלחמה בגרמניה או אנגליה למשל, יתעניינו (שוב, באותה מידה של הנחה) בתמונות המציגות כלים שונים, סידורי מדים, חיים בחפירות וכו'.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם אני קיבלתי ליד קרוב ל 800 תמונות ממלחמת העולם ה 2. המון תמונות של יהודים שאין לי מושג קלוש אם שרדו. רובם ככולם היו בפולניה.

אני סרקתי אחת אחת.

לקח לי חודשים עד שסיימתי אבל זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות.

פורסם

דעתי האישית - אל תתן לשום מוזיאון.

לדעתי יש לך אוצר קטן. נסה לתרגם (באמצעות מישהו ) את הכיתובים הצמודים לתמונות.

נסה להתחקות במידת האפשר על מקורן (עם בני משפחה).

אפשרות נוספת לשיקולך - להעלות לפורום צבא ובטחון (אני אישית ממליץ על זה שב-fresh), שם יוכלו לספר לך אולי קצת יותר. (גילוי נאות - הינני חבר בפורום המדובר. מבחינת חברי הפורום - זה יכול להיות ממש אוצר).

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה על התגובות.

אין לי מושג אם זה באמת אוצר קטן או לא, יכול להיות שזה פחות נדיר ממה שנדמה.

לדעתכם כדאי להשתמש בסורק בבית או שמא עדיף משהו יותר מקצועי? (זה בכלל משנה?)

התרגום לא יהיה בעיה, אבא שלי מבין גרמנית.

חולגי - אם אתה מבין קצת בנושא, נסה לגשש שם בפורום צבא ובטחון, אולי אנשים ידעו להפנות אותי למקומות שיתענינו בקיטלוג התמונות.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה יכול לתת את זה ללשכת שירות כלשהי שתעשה לך עבודת סריקה אבל אחרי זה יש סיכוי גדול שתצטרך לעבור על התמונות לתיקון חשיפה וכו'.

אני עשיתי את זה בסורק ביתי רגיל. יצא מצויין וגם על הדרך כל תמונה עברה בפוטושופ לחידוד, תיקון חשיפה וחיתוך ישר יותר.

300 DPI זה יותר ממספיק עבור זה וכל סורק ביתי יעמוד בזה בכבוד.

• תוכן חדש...