Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני קורא הרבה בפורום ולומד המון - זו הפעם הראשונה שאני כותב פה, אני באמת זקוק לעזרתכם.

אמא שלי כבר תקופה ארוכה מחפשת רכב (תקציב של כ-70K) החלטתי לחפש לה גולף, יד שנייה.

מצאתי באינטרנט עיסקה מעניינת, גולף שחורה שנת 2008 (דור 5) מנוע 1.6 ידני.

הרכב נראה שמור ברמות שלא ייאומנו, העיסקה נראתה טובה מידי ואפילו התלבטתי בין אם לקחת את הרכב לבדיקה.

בסופו של דבר, הלכתי לבדיקה במוסך בכרמיאל שאני סומך עליו. במוסך הם לא מורשים VW אך לי זה לא היה משנה כי תכננתי לבדוק רק את השילדה.

(הסתבר שזו הייתה טעות שלא אחזור עליה יותר - רק מכוני בדיקה מורשים פולקסווגן מעכשיו והלאה).

למזלי לבסוף התחרטתי ואמרתי לו שייעשה בדיקה כוללת לרכב, במקום רק בדיקת פחחות.

הבדיקה יצאה מוזרה, תראו מה קורה פה:

1. COMPRESSION TEST - אני מניח שמדובר בבדיקת קומפרסיה.

Cylinder A - 100%

Cylinder B - 85%

Cylinder C - 99%

Cylinder D - 87%

את המוסכניק שלי זה די הפתיע, מילותיו המדוייקות היו:

"הצילינדרים עייפים, אפשר להוריד על דבר כזה בין 4.5-5K מהמחיר."

אותי אישית זה קצת הדאיג השינוי בין האחוזים בלחץ הצילינדרים, במיוחד אחרי מה שקראתי באינטרנט על בדיקות קומפרסיה.

אומרים שבמידה ויש הפרש של מעל 10% בלחץ בין הצילינדרים אזי במנוע עלולים להיות בעיות.

מה אתם אומרים? זה תקין? אפשר לקנות את הרכב הזה?

אני ממש ממש מודאג וחושב לוותר על העיסקה בגלל הנתון הזה.

2. הופיעו ברכב סימני טעינת ייתר, במוסך אמרו לי לבדוק אלטרנטור ומצבר היות והם לא מורשים פולקסווגן.

3. מנוע מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - לא תקין.

פירוט:

פילטר אוויר שבור ומודבק, בלאי בתושבות מנוע, רעש מכיוון סעפת יניקה, רעש מכיוון צרכנים, מותחנים.

הסבר:

זה האמת שהוא סיפר לי לפני שהלכנו לבדיקה.

הבחור סיפר לי שהרכב עבר פגיעה בכנף ימין שתוקנה והפילטר אוויר הוחזר למקומו.

הוא סיפר שהוא לקח את הרכב למוסכניק שלו שהוא סומך עליו יום למחרת הפגיעה, והוא תיקן והבטיח לו שהכל בסדר.

מצד שני, אני דיברתי עם המוסכניק שלי והוא אמר שזה לא כזה קריטי.

מה אתם חושבים לגבי הסיפור הזה?

אלו הבעיות העיקריות שמצאו ברכב הזה, מדובר ברכב יד ראשונה שעלה לכביש באוגוסט 2008, עם 80,000 ק"מ.

האם הבעיות הללו הן הגיוניות לרכב בין פחות מ-3 שנים?

תודה רבה מראש, וחג פסח שמח!

ניב.

Big Fan of Heavy Cars with High Torque

(My 1st Owned - Mercedes C200 2009 (CDI

(My 2nd Owned - Suzuki Swift 2013 (Manual

(My 3rd Owned - Honda Accord 2003 (2.0L I-Vtec

פורסם

קודם כל, אין חיה כזאת "מכון בדיקה מורשה פולקסוואגן". יש מוסך מורשה פולקסוואגן ויש מכון בדיקה, אלו שני דברים שונים.

לשאלתך, הנתונים ממש לא מרשימים ועושה רושם שזאת לא הולכת להיות קנייה מוצלחת במיוחד. גם הפרשים גדולים של קומפרסיה, גם קילומטראז' יחסית גבוה וגם תאונה שכמעט בוודאות כללה יותר מסתם החלפת כנף (עובדה שנשבר הפילטר אוויר).

בקיצור, זאת לא מציאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל, אין חיה כזאת "מכון בדיקה מורשה פולקסוואגן". יש מוסך מורשה פולקסוואגן ויש מכון בדיקה, אלו שני דברים שונים.

תודה על התגובה המהירה,

אז איך בעצם אני יודע איזה מכון בדיקה יכול לבדוק את האלקטרוניקה ואת כל שאר המכלולים שהמכון הזה לא היה מסוגל לבדוק בגולף?

לשאלתך, הנתונים ממש לא מרשימים ועושה רושם שזאת לא הולכת להיות קנייה מוצלחת במיוחד. גם הפרשים גדולים של קומפרסיה, גם קילומטראז' יחסית גבוה וגם תאונה שכמעט בוודאות כללה יותר מסתם החלפת כנף (עובדה שנשבר הפילטר אוויר).

בקיצור, זאת לא מציאה.

גם לא במחיר של 72K?

הבנתי שזו לא הייתה תאונה, אלא מכה בכנף ימין והוא החליף אותה לגמרי ותיקן את האיזור.

דרך אגב,יש סיכון שאני אאלץ להחליף מנוע בגלל דבר שכזה בשלוש השנים הקרובות?

וגם, אפשר לתקן את ההפרשים בלחצים שבצילינדרים מבלי לעשות אוברול למנוע או להחליף אותו לגמרי?

ועוד שאלה קטנה ברשותך, במידה וכן נאלץ להחליף מנוע, כמה יעלה הסיפור?

אני מצטער שאני ככה נופל עליך כי מחרותיים (יום ג') תיכננו לעשות כבר העברת בעלות :|

פורסם

או שהמנוע באמת במצב רע, או שבדיקת הקומפרסיה לא היתה תקינה.

נראה לי מוזר שמנוע כזה (שנחשב דוקא דיי אמין) יהיה במצב כזה אחרי 80000 ק"מ (שזה אולי הרבה יחסית לשנת הייצור, אבל לא למנוע).

בקיצור - דרושה בדיקה נוספת, ע"י מישהו שמכיר את הדגם, אם אתה מתכוון ללכת על הרכב הזה. ובכל זאת - אם הבדיקה מהימנה עליך, ונעשתה ע"י מישהו מקצועי שאתה סומך עליו באמת ובתמים - הייתי מחפש לי רכב אחר.

אגב - גיר אוטומטי או רגיל ? (מוזר שאין הערות בנוגע לכך, במיוחד אם הגיר אוטומטי)

alfa 156 2.5.

פורסם

תכנן משהו חלופי. הרכב עוד לא בן 3, ואם הוא מוריד לך הרבה מהמחירון - יש לו סיבה.

הפרשי הקומפרסיה + מכה ששוברת את הפילטר אוויר = מתכון לאכזבות בעתיד. גם הק"מ לא מציאה בכלל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מדובר בגיר ידני, לא אוטומט.

המחירון של הרכב עומד על 78K, ו-2K הוא הוריד כי צריך להחליף 4 צמיגים.

כך שהוא הוריד עוד 4K על התקלות הנ"ל, מה שמביא אותנו ל-72K.

תודה לכם על התגובות הנהדרות והמהירות.

אשמח לדעות נוספות אם למישהו יש, למה כבר ממש ירד לי מהעיסקה הזו.

פורסם

כל הסיפור נשמע לי כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה, אל תחשוב על המחיר העכשווי שאתה משלם- תחשוב עתידי!

אתה מקבל אמנם "הנחה" על מחיר הרכב אבל בעתיד כנראה (או יותר נכון בטוח) תוציא סכומים גדולים מעבר להנחה שקיבלת על תיקונים ויהיה לך הרבהההה כאב ראש והפסד ימי עבודה שתאמין לי שווים הרבה כסף!

לרוב שווה אפילו לשלם מחירון או אפילו מעל המחירון על מציאות למיניהם כדי שתתחיל ברגל ימין ויהיה לך ראש שקט.

אז כמו שהבנת אני אישית הייתי מוותר, בהצלחה!

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

ה"הנחה" שהוא נותן לך מהמחירון אולי מוצדקת, אך עדיין, גם במחיר הנ"ל מדובר בעסקה לא מוצלחת (כמו שכבר אמרו קודמיי).

תמשיך לחפש, תמצא משהו טוב יותר.

אם יש משהו שלמדתי הוא ש"דברים זולים עולים ביוקר".

בהצלחה,

סער.

פורסם
תודה על התגובה המהירה,

אז איך בעצם אני יודע איזה מכון בדיקה יכול לבדוק את האלקטרוניקה ואת כל שאר המכלולים שהמכון הזה לא היה מסוגל לבדוק בגולף?

מוסך מורשה של פולקסוואגן יוכל לבדוק את האלקטרוניקה אבל לא יוכל לתת לך חוות דעת "חתומה" על מצב השלדה. מה גם שלא כל מוסך מורשה יסכים לבצע בדיקה שכזאת ללקוח חדש שהם טרם פגשו.

אם אתה (או למעשה המוכר) מאזור המרכז, תבדוק את האפשרות לקפוץ למוסך רון. הוא אמנם לא מורשה פולקסוואגן אבל הוא טוב לא פחות טוב והוא מבצע לעיתים בדיקות לפני קנייה כשירות לחברי הפורום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב לא עבר תיחזוק אוהב (הדבקת פילטר, אי טפול בתושבות ובצמיגים)- נורת אזהרה גדולה

2 צילינדרים עם קומפרסייה הנמוכה- עוד נורה

נסועה גבוהה- גם זה לא לטובתך

תאונה- לא לטובתך.

אחרי הכל המוכר מוריד רק 6-7 מהמחירון ? ממש לא כדאי לך.

אורן

הערה אחרונה- אם בוואג משומשת חשקה נפשך מומלץ מאוד לחפש רכב במרכז ולעבור דרך רון. יש בזה הרבה טירטור ועלות מסויימת אבל זה נותן שקט נפשי. כמה כמה חבל שאין תותח וואג בצפון

פורסם
שלום לכולם,

אני קורא הרבה בפורום ולומד המון - זו הפעם הראשונה שאני כותב פה, אני באמת זקוק לעזרתכם.

תודה רבה מראש, וחג פסח שמח!

ניב.

פורום מעולה, חסך לך הרבה כאב ראש וכסף.

חג שמח!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות הענייניות.

לצערי אין באפשרותי לעבור במוסך רון בת"א היות והרכב יהיה של אימי והיא לא אוהבת להיתזז, בלשון המעטה. זאת למרות ששמעתי על המקום רק דברים טובים עד כה.

בכל מקרה, אני הולך לבטל את הקנייה.

הייתי גם כך מעורער ועכשיו אחרי שאני רואה שפה אחד כולם אומרים פה לא, אני אוותר.

ראיתי באינטרנט גולף 1.6 אוט' (2008-יד שנייה) ברמת איבזור GT-SPORT. המחיר הוא בערך 95K.

וראיתי גם סקודה פאביה חדשה מהחברה עם מנוע 1.2 TSI כולל DSG ברמת איבזור AMBIENTE. שמחירה 100K.

אני הולך לפתוח שירשור לגבי מה עדיף ואשמח לקבל את דעתכם גם לגבי נושא זה.

אמא שלי מאוד מאוד רוצה רכב חדש, וחושבת שלשלם 100K על רכב יד שנייה זה אבסורד.

אני לעומת זאת יותר הולך לכיוון הגולף יד שנייה, למרות שבאותו מחיר אפשר לקחת רכב חדש.

הנה השירשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2936775#post2936775

• תוכן חדש...