Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2003 - סטרטר מחליק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מה המשמעות של סטרטר מחליק בגולף 2003? האם מחייב טיפול מיידי? למישיהו יש הערכה מה עלות הטיפול הצפויה?

כמו כן, האם זה הגורם לרעש מוזר בזמן ההתנעה? מדובר ברעש צורם ונוקדתי בעיקר כשהמנוע קר. כאשר מתבצעת הנעה כהשמנוע חם לא שמועים אותו כמעט.

תודה.

פורסם

סטארטר מחליק הכוונה היא השיניים שלו שחוקות והוא מסתובב "על ריק" בגלגל תנופה.

מציע לך להחליף לפני שגם הגלגל תנופה ישחק ותצטרך להחליף גם אותו.

קובי

פורסם

סטרטר מחליק זה בדיוק הרעש הנוראי של גלגלי שיניים נטחנים שאתה שומע:

מסיבותיו, השמורות עמו, הסולנואיד ("בנדיקס") שאמור לדחוף את גלגל השיניים של הסטרטר קדימה לכוון גלגל התנופה, מתעצל, ודוחף אותו רק חצי דרך.

ככה שהסטרטר מסתובב חצי על ריק,ולא מסובב עמו את גלגל התנופה. דהיינו: מחליק...

הבעיה במצב הזה, היא שהרעש שאתה שומע, של גלג"ש נטחנים, הוא אמיתי. הם אכן נטחנים.:-)

אז מילא הסטרטר, ממילא הוא יוחלף בקרוב באחד משופץ, כולל גלג"ש מושחז ונוצץ.

אם מושכים את התיקון יותר מידי זמן, בסוף עלולה להשבר שן בגלגל התנופה, וזה כבר מכפיל את מחיר התיקון.

כמה זה יותר מידי? תחליט לבד: זה תלוי מידי כמה התנעות זה קורה. כשזה כבר קורה בכל התנעה שניה, כדאי לגשת לחשמלאי. ממילא שאר חלקי הסטרטר לא יחזיקו עוד זמן רב.

אם זה קורה לעיתים מאד רחוקות, אפשר לנסות למשוך.

למרות שברכב אוטומטי,ללא סטרטר אתה זז רק על גרר:evil:

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הרכב אוטומט או ידני?

יש הבדל בגלגל תנופה במידה ותצטרך להחליף.

אני החלפתי לפני שנה בערך ברכב אחר מהקבוצה בעלות של 500-600 ש"ח לסטארטר.

הגלגל תנופה אצלי נשחק ודרש החלפה ולא היה בשום מקום, אז נאצלתי להיפרד מ1200 ש"ח נוספים עבור גלגל תנופה, בפירוקיות הוא נמכר סביב ה300-400 ש"ח.

קובי

פורסם

קובי, הבעיה בד"כ אינה שיניים שחוקות, זו כבר תוצאה.

הג'יפה שמצטברת בבנדיקס מונעת ממנו לשלב את הגלג"ש.

למה בבוקר קר זה קורה יותר? משום שאז, הג'יפה, שמורכבת בעיקר מגריז יבש, נהית קשה ודביקה יותר, והסולנואיד העייף ממילא מתקשה להתגבר גם עליה וגם על הקפיץ המחזיר.

לגבי גלגל תנופה- אם הוא נפגע , חלילה, אני ממליץ מאד לא להשתמש בגלגל בוגר פרוקיה ללא חריטה ואיזון.

בתוספת שכ"ע לנ"ל, זה מפסיק להיות משתלם כלכלית. ללא ביצוע הנ"ל עלולות להווצר ויברציות של המנוע וכן בגיר ידני בעיות מצמד.

אגב, אני כמעט בטוח שבוואגיות אפשר להחליף רק זר שיניים אם הגלגל המקורי במצב טוב.

המחיר שציינת לסטרטר נשמע לי אופטימי מעט.

לדעתי, אם השואל לא מתכוון לבצע ההחלפה בעצמו הוא צריך להכין עוד כ200 ש'

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא רואה מישהו שם גלגל תנופה ישר מהפירוקיה לא חריטה/ליטוש.

יש לבדוק כמובן שזה אפשרי אחרת הקלאץ' לא ישר טוב.

גלגל תנופה חדש עלה לי מעל ל1000 ש"ח, וגם לרוב אין אותם בארץ וזה מגיע בדואר אוויר.

הרוב פשוט מחליפים לפירוק שעבר ליטוש ואין איתם בעיות.

אם אתה לא סומך על המוסך שיעשה לך את העובדה תיגש ותראה אם הגלגל תנופה במידה ויוחלף במצב טוב, שכל השיניים שלמות ומלאות, מספיק שקפצה רבע שן על מנת להרוס הכל.

כשאני הייתי צריך להחליף את הגלגל שיניים לא הסכימו בצ'מפיון למכור לי זר שיניים, אלא לגל תנופה מלא וחייבו אותי להחזיר את הצלחת הישנה, במידה ולא תחזיר אז המחיר יהיה גבוה יותר.

לא יודע למה לא מצאתי חרט שיכל לסדר לי את הזר שיניים בזמנו.

הסטארטר שאני הרכבתי היה של בוש אם איני טועה, אבל כמו שאמרתי זה היה ברכב אחר מהקבוצה.

אני חושב שאנחנו מקדימים את המאוחר, או מקדימים משהו שלא בטוח שבכלל נחוץ.

גש להחליף את הסטארטר ובקש שיסתכלו על הגלגל תנופה ויגידו מה מצבו ואז תחליט כיצד להתקדם, תוכל להעלות לפורום את הממצאים מהבדיקה.

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה אצלך בגולף היא במערכת ההפחתה שבתוך המתנע (הרידקשן )

כדאי להחליף את המתנע באחר משופץ .

עלות מתנע כזה משופץ היא כ 550 שח והעבודה עוד כ 200 שח

המחירים לא כוללים מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
שלום לחברי הפורום,

מה המשמעות של סטרטר מחליק בגולף 2003? האם מחייב טיפול מיידי? למישיהו יש הערכה מה עלות הטיפול הצפויה?

כמו כן, האם זה הגורם לרעש מוזר בזמן ההתנעה? מדובר ברעש צורם ונוקדתי בעיקר כשהמנוע קר. כאשר מתבצעת הנעה כהשמנוע חם לא שמועים אותו כמעט.

תודה.

שלום

אני מכיר שלושה סוגי רעשים שמשמיע מתנע לא תקין, האחד משמיע רעש של שחיקת גלגל השינים שלא מצליח להשתלב בשינים של גלגל התנופה. במקרה כזה באמת חשוב לתקן את התקלה מיד כדי לא לגרום נזק לגלגל התנופה.

הרעש השני נשמע כמו שריקה בזמן שגלגל השינים של המתנע מצליח להשתלב בשינים של גלגל התנופה, אבל לא מסובב את המנוע כי המצמד שלו ( הבנדיקס ) מחליק, במקרה זה יש לפרק את המתנע מהרכב ולהחליף את הבנדיקס, זה יהיה תיקון חלקי של המתנע. והשלישי נשמע מיד אחרי שעוזבים את המפתח, המנוע אמנם מניע אבל נשמעת מין חריקה הנובעת מחוסר שימון על הצירים של המתנע. במקרה כזה , מספיק לפרק את המתנע מן הרכב לשמן את הצירים ולהרכיב חזרה, המתנע ימשיך לעבוד כמו חדש.

חג שמח

• תוכן חדש...