Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום חזרתי מהעבודה, ולפתע שמעתי קול חלש שהיה לי קצת מוזר, הוא גם הופיע רק בזמן פניות.

עצרתי את הרכב, יצאתי וראיתי שאין אוויר באחד הגלגלים האחוריים. אני מאמין שיכולתי אפילו לא לשמוע את הרעש אם מגביר עוד קצת את המוזיקה.

כאשר יש פאנצ'ר בגלגלים הקידמיים ישר ניתן להרגיש שינוי בהיגוי ובקיצור ניתן לגלות אותו בקלות, אבל אם יש פאנצ'ר בגלגלים האחוריים ההיגוי לא מושפע (או לפחות אני לא הרגשתי) ובמקרה שקרה לי היום גם לא הרגשתי איזושהי הטיה.

יש איזושהי דרך לגלות אותם או שאני צריך להתפלל שאני לא אגלה פתאום במהירות תלת ספרתית?

[ד"א - מה שקרה היום: אחרי שהחלפתי לגלגל הרזרבי הגעתי לתחנת דלק, התחלתי לנפח את הצמיג המפונצ'ר כדי לדעת בערך איפה הקרע\חור, וגיליתי שהמקום היחיד שדולף ממנו אוויר זה השסתום אוויר עצמו (היכן שמכניסים את פיית המשאבה כדי לנפח את הגלגל). מישהו נתקל בתופעה כזאת ויודע מה מקורה?]

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש אנשים שמרגישים בזמן שיש תקר בגלגל, יש כאלו שיכולים לשמוע מסמר שנמצא בגלגל הרכב ומקיש על האספלט בזמן הנסיעה, ויש נהגים שיכולים לנהוג ק"מ כאשר הרכב על הג'אנט.

הכל תלוי כמה אתה מכיר את הרכב שלך ומה מידת הרגישות שלך לרכב, וכוונתי היא כאשר יש חוסר אויר בצמיגים ניתן להתחיל להרגיש רעידות קלות בהגה, בנוסף הבלימה לא תהיה בלימה "רגילה".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

באיזה רכב מדובר?

בקסנטיה הקודמת שלי גם הבחנתי בתקר בגלגל האחורי רק לפי הקול (אחרי שעצרתי ברמזור התקדמתי בקצב איטי וכבר יכולתי להרגיש שהאויר כבר ירד לגמרי, בכל מקרה החלפתי זוג צמיגים)

אם במקרה יש לך פנימית בצמיג (נדיר מאוד היום) אז האוויר יצא מהשסתום בלי קשר למיקום החור. אם זה צמיג טיובלס ואין פנימית - יכול להיות שרק השסתום דורש החלפה. פחות עבודה למתקן התקרים, המחיר לא שונה בהרבה - היה פה סקר מחירי פנצ'ריות לא מזמן (והכל בהנחה שלא המשכת לנסוע בלי אויר ופגעת בדופן הצמיג)

ההנחיה היא להחליף שסתום בכל החלפת צמיג. לדעתי שסתום אמור להחזיק יותר זמן מהצמיג, אלא אם נפגע.

פורסם

מדובר במאזדה דמיו שנולדה ב2001.

אני דווקא נורא מחובר לרכב אבל לא ממש הרגשתי, אולי כי עד ששמתי לב נסעתי באיזור התעשייה של רמת ישי ששווה ערך לכביש עפר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני תמיד קשוב לרכב.

אם יש פנצ'ר (מאלו שגורמים לאוויר לצאת לאט), אזי יופיעו אחד או יותר מהסממנים הבאים :

- אם מדובר על בורג יש סיכוי שתשמע את הנקישות.

- בלימה, התנהגות ויציבות הרכב בסיבובים.

- אם קיים מחשב דרך, צריכת הדלק הרגעית תעלה (בהשוואה לאותם תנאים ללא תקר).

- הצמיג מפתח בטן (הולכת וגדלה).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ברכב שרוב המשקל על הסרן הקדמי (רוב הרכבים, בפרט הלא ספורטיביים כמו הנדון), כשאתה במהירות עירונית ונוהג רגוע, רדיו דולק וכביש ישראלי מצוי שגם כך משובש והאספלט לא בדיוק שקט, אפשר בהחלט לפספס פנצ'ר, בפרט כשהאוויר יוצא לאט. סביר להניח שברגע שהיית מתחיל להאיץ למהירות בינעירונית, היית מיד מרגיש את זה או לפחות שומע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...