Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן דיזל ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי לנטיס 98 מזדקנת, שבסך הכל עושה את העבודה אבל מה לעשות כבר די קשישה, יש לנו 2 ילדים ואחד בדרך ואנו רוצים לעלות במודל ולהתחדש אבל בתקציב מצומצם, ראיתי בלוח מגאן דיזל 5 דלתות ידנית , מודל 2005 בסביבות 30000 ש"ח עם 160K קילומטרים. זה עומד בתקציב שלנו ואני גדלתי על רכבי דיזל וגיר ידני לא מפחיד אותנו אבל...

מעולם לא היה לי רכב צרפתי, אנחנו די רוצים להיות שונים מעדר מכוניות הליסינג אבל אני חושש למדי מבעיית האמינות והסחירות שנדבקה ליצרן הזה, רציתי לשמוע דעות על הרכב, עלויות אחזקה וביטוח ואם זו בכלל עסקה שווה. תודה וחג שמח...

פורסם
יש ברשותי לנטיס 98 מזדקנת, שבסך הכל עושה את העבודה אבל מה לעשות כבר די קשישה, יש לנו 2 ילדים ואחד בדרך ואנו רוצים לעלות במודל ולהתחדש אבל בתקציב מצומצם, ראיתי בלוח מגאן דיזל 5 דלתות ידנית , מודל 2005 בסביבות 30000 ש"ח עם 160K קילומטרים. זה עומד בתקציב שלנו ואני גדלתי על רכבי דיזל וגיר ידני לא מפחיד אותנו אבל...

מעולם לא היה לי רכב צרפתי, אנחנו די רוצים להיות שונים מעדר מכוניות הליסינג אבל אני חושש למדי מבעיית האמינות והסחירות שנדבקה ליצרן הזה, רציתי לשמוע דעות על הרכב, עלויות אחזקה וביטוח ואם זו בכלל עסקה שווה. תודה וחג שמח...

חלק מאותן השמועות והתדמיות שהודבקו ליצרן זה בשנים האחרונות הן בעיקר בגלל הגיר האוטומטי ה"מיוחד" שנקרא AL4 שפותח ע"י חברת סימנס גם לקונצרן PSA (פיג'ו-סיטרואן).

במקרה שלך, הסיכון לבעיות בגיר נמוך משמעותית מכיוון שהוא ידני, שים לב שרוב האקזמפלרים של המגאן דיזל עברו חיים לא קלים בלשון המעטה אצל מורי נהיגה,רכבי שירות,וכ' - ומשם בא הקילומטראז' הגבוה של רובם, 160K הוא לא גבוה בכלל ביחס לדגם.

נסה לחפש רכב עם ק"מ נמוך יחסית, ותבדוק אותו טוב באחד ממכוני הבדיקה.

בסה"כ המגאן מציע חבילה משתלמת עם בטיחות גבוהה יחסית לאותן השנים, תא מטען לא קטן, ונוחות סבירה (נהגתי בעבר כחודש על מגאן בנזין).

הבוז לך.

פורסם

אני מעוניין לחשוב לשתף ולעדכן בנושא המגאן: אני וזוגתי מחפשים רכב קצת שונה מהעדר, התקציב שלנו לא גבוה וניסינו לחפש רכב שישלב מחיר רכישה זול, בטיחותיות, מרחב פנימי טוב, חסכוניות בדלק ובשבילי קצת הרגשה של כיף בנהיגה. מצאנו מגאן דיזל ידנית מודל 2005, 5 דלתות, שנראית חיצונית מאוד יפה, עם 160000 קמ, צמיגים ומצבר חדשים, הרכב נוסע פשוט תענוג, התחברנו לרכב, הרכב במחירון בסביבות ה 36K, הבעלים דרש 30K, מכיוון שיש נורה של כרית אויר דולקת. נסענו עם הבעלים למוסך שטיפל ברכב בשנתיים האחרונות, שם אמרו לנו שהתיקון של הכרית עומד על 2000 שח וצריך לעשות לו טיימינג וטיפול בעוד 18000 קמ עניין של 2500 שח אבל אחרי שהעלו את האוטו על ליפט אמרו לי שבתחתית האוטו יש ברגים שרק במקרה תאונה משתמשים בהם למתיחה של הקורות ונראה שפתחו אותם, הבעלים היה מופתע ואמר לי שהוא מתחייב שהרכב לא עבר שום תאונה רצינית. גם לפני כן הוא אמר לי שהייתה לרכב תאונה בה החליפו את אחד הפנסים הקדמיים.

החלטתי לקחת את הרכב למכון בדיקה: הרכב יצא לא משהו בבדיקה פה, אמרו שאמנם יש סימני תאונות מקדימה ומאחורה אבל השאסי נקי, לעומת זאת המנוע מנפח והטורבו נוזל, יש לחצי דחיסה גבוהים במנוע, יש נזילות שמן מהטורבו ובין המנוע לגיר ועוד כמה דברים כמו בולמים חלשים ותותבים, יצאתי מבואס מהבדיקה, בטופס כמעט הכל מסומן ב X.

דיברתי עם הבעלים המחיר האחרון לאחר הבדיקה שהוא מוכן למכור את הרכב הוא 25K והבטחתי שאחזיר לו תשובה, מה דעתכם? מצטער על החפירה וחג שמח לכל הקוראים.

פורסם

לך עם טופס הבדיקה והרכב למוסך מתמחה שאתה תבחר,לא זה שמכיר את המוכר, שלם לו, קבל חוות דעת ותחליט. סך כל זה רכב טוב ואמין, בדיזל הסחיבה לא משהוא.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
לך עם טופס הבדיקה והרכב למוסך מתמחה שאתה תבחר,לא זה שמכיר את המוכר, שלם לו, קבל חוות דעת ותחליט. סך כל זה רכב טוב ואמין, בדיזל הסחיבה לא משהוא.

תראה אני מאמין שאם אני אקח את האוטו למוסך ואקבל שם הצעת מחיר על החלפת מנוע, טורבו, טיימינג, בולמים, תותבים, נזילות וכו' אז המוכר יצטרך לשלם לי שאקח את הרכב....האוטו עם כל בעיותיו קוסם לי, בגלל המחיר, הבטיחות והנוחות.

כרגע אני נוסע בלנטיס 98 והרנו בהחלט היה שינוי מרענן.

נסעתי באוטו בעלייות ולא הרגשתי שום בעייה של כוח, יש פה למישהו מושג על עלויות תיקון של מנוע כזה עם טורבו.

פורסם

בוקר טוב.

אני הייתי מוותר על הרכב ולא מצטער על ה450 ש"ח של הבדיקה אותם תוכל "לקבל" חזרה בקניית מגאן דיזל אחרת. וכאן לדעתי הפיתרון הכי טוב בשבילך הוא לגשת לקרסו טרייד (יבואני רנו וניסאן). יש להם מבחר עצום של מגאן דיזל (גם מידיים פרטיות), ובנוסף תקבל רכב מטופל היטב, שעבר סינון ותיקון ליקוייים ויתוקן אם ימצא משהו בבדיקה, עם אחריות לשנה-שנתיים (תלוי בשנה) ואפילו עם ביטוחים חינם ואופצייה לטרייד עתידי (שזו אופצייה חשובה כאשר מדובר במגאן ועוד דיזל).

אתה יכול להתחיל בלחפש באתר שלהם ולבצע סינון ראשוני, שים לב שהוא מתעדכן כל 24 שעות.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
בוקר טוב.

אני הייתי מוותר על הרכב ולא מצטער על ה450 ש"ח של הבדיקה אותם תוכל "לקבל" חזרה בקניית מגאן דיזל אחרת. וכאן לדעתי הפיתרון הכי טוב בשבילך הוא לגשת לקרסו טרייד (יבואני רנו וניסאן). יש להם מבחר עצום של מגאן דיזל (גם מידיים פרטיות), ובנוסף תקבל רכב מטופל היטב, שעבר סינון ותיקון ליקוייים ויתוקן אם ימצא משהו בבדיקה, עם אחריות לשנה-שנתיים (תלוי בשנה) ואפילו עם ביטוחים חינם ואופצייה לטרייד עתידי (שזו אופצייה חשובה כאשר מדובר במגאן ועוד דיזל).

אתה יכול להתחיל בלחפש באתר שלהם ולבצע סינון ראשוני, שים לב שהוא מתעדכן כל 24 שעות.

בהצלחה.

תודה על התגובה, חשבתי על זה, נכנסתי לאתר שלהם ולא ראיתי אף רכב אחד שהוא דיזל, היו בסך הכל שניים ידניות,כל השאר אוטומטיות.

פורסם

צור איתם קשר, אולי יש אקזמפלרים שהם לא מפרסמים מסיבות כאלו ואחרות (סה"כ אני מניח שהדרישה למגאן ידניות דיזל לא גבוה)

פורסם
צור איתם קשר, אולי יש אקזמפלרים שהם לא מפרסמים מסיבות כאלו ואחרות (סה"כ אני מניח שהדרישה למגאן ידניות דיזל לא גבוה)

תודה על התגובה, אני אגיד לך את האמת, אני מתבאס שלקחתי את הרכב לבדיקה בכלל, מצד אחד נסעתי ברכב ואני כבר נוהג למעלה מ 20 שנה והרכב נוסע יפה מאוד, לא ראיתי שהמנוע מעשן, הניע בלי בעיות, עובד יפה ועגול לא התחמם במאמץ מצד שני בבדיקה יצא הכל שחור.

גם נרשם שלרכב תאונות מקדימה/מאחורה במשמעות גבוהה אבל נאמר לי בע"פ ע"י הבוחן לאחר הבדיקה שהשלדה נקיייה. היה עדיף לקנות וזהו, המחיר הוא גם ככה מאוד נמוך.

עלות התיקונים אני מעריך היא מאוד גבוהה ,זה לא שאי אפשר לנסוע ככה אבל סידור כל מה שגילו יהיה יקר באמת ואני לא חושב שבעל הרכב יסכים.

בגדול כתבו לי כך:

1. מנוע מנפח, טורבו נוזל, לחץ דחיסה גבוה ולא זהה, נזילות שמן חזקות, נזילות סולר, מעיכה במיכל הסולר.

2. חופש במערכת ההיגוי, תותבים ציר אחורי.

3. בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

4. תאונה בחזית, תאונה מאחור במשמעות גבוהה.

5. רפידות בלמים לקויים.

6. מנורת כרית אוייר דולקת.

7. מצמד מפריד גבוה.

זה נראה רע, אבל נסעתי ברכב לא מעט, המצמד טוב, אין בעייה להכניס לראשון, למנוע יש כוח זמין, תיקון כרית קיבלתי הצעה של 2000 שח.

פורסם

הרוב שטויות חוץ מענייני התאונות המשפיעים על הסחירות ועניני המנוע והטורבו.

אם הרכב מתאים לך, נסה לרדת עוד קצת במחיר (אין עוד הרבה לרדת...) וקח אותו, עם אופציה שאתה יודע שהוא יצטרך תיקונים מתישהו בקרוב בעלות גבוהה למדי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אין עוד שום אופציות לאקזמפלרים במצב טוב יותר אולי? לפחות דומים מבחינת הנתונים היבשים? כעיקרון אם הוא אכן נותן לך הנחה מספקת במחירון אז יצא לך דומה לרכב שאין לו את הליקויים הללו ולכן יבקש מחירון או משהו דומה.

כפי שאמר הבחור מעליי, הדברים היותר בעייתים זה התאונות

פורסם
אני אקפוץ מחר למוסך עם תוצאות הבדיקה ואבקש הצעת מחיר לתיקונים, אעדכן בהמשך.

עדכון, בסופו של דבר קניתי סנייק 2006 מהטרייד אין של קרסו, אמנם לא דיזל ולא ידני וגם לא מגאן אבל אי אפשר לתפוס את כל העולמות.... נתתי את המאזדה המזדקנת ו בתוספת 40K קיבלתי רכב מיד ראשונה, בלי תאונות ובלי נזילות עם אחריות לשנה והתחייבות לקנייה עתידית.

פורסם

מברוק!!

הם נותנים מחיר מחירון על רכבים שמחזירים להם?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...