Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרוס :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

זה קרוס אובר פסיבי IN LINE פשוט

בכול סט קומפוננט שמוגבר פסיבי יש אחד,תפקידו לתחום את התדרים בין המידבאס לטוויטר.

בסטים איכותיים יותר הקרוס אובר הפסיבי הוא בדרך כלל גדול הרבה יותר.

למשל:

http://a248.e.akamai.net/pix.crutchfield.com/ca/reviews/2006/0725/polk_f01.jpg

פורסם

קרוס אובר הוא בדרך כלל יותר גדול, כמו בתמונה שהעלת, וגם אצלי יש קרוס, הרכיב הזה פשוט נמצא אצלי כמה זמן, והיום במקרה נתקלתי בו, קרוס למה זה? וזה מתחבר רק לטוויטר, מיד באס לא צריך קרוס? או שרק בסט הזה זה ככה?

פורסם

למה לרשום דברים חסרי ביסוס? :roll:

בהרץ אנרג'י יש קרוס לטוויטר (חיבור טורי, קבל) וקרוס זהה לוופר (סליל). זה למעשה קרוס פאסיבי מסדר ראשון (6 DB).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרוס IN LINE זה קרוס שמתלבש על הכבל RCA.

כזה:

4d51d96fc0edc7d77dcd58beea64.jpg

הקרוס בתמונה שהעלה פותח השרשור, הוא אכן כפי שאיתמר ציין, ומדובר על קרוס מדרגה ראשונה של 6DB\SLOP.

under construction..

פורסם

זה עב"מ

:-P

השאלה היא - האם יש יתרון מבחינת ההגברה בשימוש בקרוס שמגיע בשלב הקדם מגבר?

אני ארחיב את השאלה

מגבר שמקבל אות מקור חתוכה - מן הסתם יגביר פחות תחום תדר.

מה קורה עם מגבר שעובד מול קרוס פסיבי שמחובר ישירות לרמקול (כלומר החיתוך מתבצע אחרי היציאה מהמגבר) האם המגבר עדיין ירים את כל התחום ורק לפני הרמקול האות תיחתך?

אם התשובה היא כן - אז ברור שקרוס IN LINE שכזה הוא יותר אפקטיבי ויותר יעיל מבחינת המגבר - השאלה היא אם זה באמת מה שקורה?

מה גם שעל קרוס כזה יפול פחות מתח ופחות הספק כי מדובר בשלב הקדם מגבר ויתכן וגם קרוס כזה יתן תוצאה נקיה יותר - האם יש מחשבונים לחישוב קרוס שכזה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מעולם לא שמעתי על קרוס בצורת RCA שכזה.

אני חושב שיש בעייה לתכנן קרוס אחיד כזה לכל המגברים שכן אם רוצים לעשות חיתוך לפני המגבר חייבים לדעת מהי עכבת הכניסה של המגבר (10Kohm, 30Kohm לדוגמה) בכדי לבחור את הרכיבים הנכונים לביצוע החיתוך.

מצד שני, במידה והדבר הזה עובד אז יש כאן אפשרות להגברה אקטיבית לכל דבר ועניין בגרושים.

מאוד משונה לי שלא נתקלתי בזה עד היום. כנראה שלא כל הנוצץ זהב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך איתמר זה איך עובדים כל הקרוסים האקטיביים בפרוססורים וביחידות ראש שיש להן DSP - אתה חושב שהן יודעות מראש מה ההתנגדות של המגבר אליהן תחבר אותן?

כנראה שהחיתוך כאן מחושב בדרך שונה לחלוטין כי תחשוב שאת הקרוסים האלה אתה אמור להיות מסוגל לחבר לכ-ל מגבר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אני בספק שהצ'וקומוקו הזה מבצע עיבוד דיגיטלי לאות, בדומה למעבדי DSP למינהם.

מתחדשת*

פורסם

הממממ אני חושב שהבנתי אותך במובן מסויים אבל במובן אחר לא כל קרוס אקטיבי עושה בהכרח עבודת DSP

תיקח דוגמא מצויינת כמו ה4XS של אודיו קונטרול - הוא אנלוגי לחלוטין, החיתוך אמנם מתבצע בצורה קשיחה בעזרת בחירת רכיבים אבל הוא לא מתוכנן לווא דווקא לרמקול עם התנגדות 4 אוהם כי הוא בא לפני המגבר... והוא לא מתוכנן למגבר ספציפי אז מה שזה אומר כאן בעצם? שההתנגדות של המגבר היא כל כך זניחה שנקודת החיתוך בקושי זזה אם לא משנה בצורה דרסטית את ערך הרכיבים?

אני מת לדעת איך הם מחשבים את החיתוך בקרוס שכזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אתה מבין שמה שחשוב בשביל הקרוס הוא העכבה של סליל הרמקול, ולא התנגדות ה DC שלו, נכון?

ובהמשך, איזה יצרן מצהיר את עכבת הכניסה במגבר, ולא את התנגדות ה DC?

מתחדשת*

פורסם

רומם

לא ממש ברור לי מה שאלת כאן

קרוס פסיבי מחושב לפי ההתנגדות של הסליל, הנתון שאתה מקבל עבור הDC הוא נתון של מתח.

וזה בדיוק העניין - אין לי שום מושג או דרך ממשית עד כמה שזכור לי לדעת מול איזו התנגדות אני עובד מול איזה מגבר, אני לא חושב שדבר כזה קורה במציאות אחרת קרוס אקטיבי בין אם אנלוגי או דיגיטלי היה צריך להיות מותאם פר מוצר וזה לא מה שקורה בפועל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...