Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ המכונאים לרוב נתפסים כאנשים לא אמינים, ובפן אחר, זה לא בדיוק מקצוע שנחשב ליוקרתי או שיש אמהות שרוצות שהבן שלהם יהיה מכונאי.

השאלה שלי מכוונת יותר לאנשים שראו איך זה בחו"ל וראו את ההבדלים.

האם לדוגמה בגרמניה, למכונאי יש יותר כבוד מאשר מכונאי בארץ ? (סתם זרקתי מדינה שיש בה קונצרן רכב והנושא הזה מאוד מפותח בה)

אני מבקש תשובות ענייניות שיענו לי על השאלה הזאת שמסקרנת אותי, ולא תשובות כמו: " כל המוסכניקים בארץ חפרים ואין אכיפה על מוסכי מדרכה" כי באמת זה כבר נחרש פה ולא קשור לשאלה שלי, אני רק שואל על התדמית נטו.

תודה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

כן.

בארץ המקצוע לא זוכה לכבוד הראוי לו.

לרוב מתקשר ל"בני-דודים" או עולים מחבר העמים.

בחו"ל ברוב המקומות התדמית, היחס, הכבוד ואני מאמין שגם השכר הוא ברמה הרבה יותר גבוהה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
כן.

בארץ המקצוע לא זוכה לכבוד הראוי לו.

לרוב מתקשר ל"בני-דודים" או עולים מחבר העמים.

בחו"ל ברוב המקומות התדמית, היחס, הכבוד ואני מאמין שגם השכר הוא ברמה הרבה יותר גבוהה.

סליחה שאני שואל. לגבי תדמית של מוסכנקים בחו"ל אתה קובע לפי נסיונך של מגורים במשך X שנים במדינה Y?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לשפוט ע"פ הסרט "המסכה", גם בארה"ב יש למוסכניקים שם רע:-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בגרמניה, כמו בהרבה מקומות אחרים הדברים לא נראים כמו בעבר.

מצד שני, גם פה יש ויש. מה שכן, בכל מקצוע ניתן אחרי שנים במקצוע ולימודים נוספים, לקבל תעודת מאסטר שבלעדיה אי אפשר לנהל מוסך. אני אישית הולך למוסך קטן שעובד בו רק מאסטר (אומן) אחד במכונאות לבד. לא היה דבר שלא הכיר ופתר בב.מ.וו שלי. אותו דבר גם במוסך אופנועי ב.מ.וו שבו המאסטר מטפל לי בענתיקה. (וגם היה מכונאי בשנות ה70 בראלי דקאר)

אז לשאלתך, וספציפית לגרמניה: בהחלט, אבל במיוחד לגבי מאסטרים המומחים בתחומם. במוסכים גדולים אפשר למצוא גם דרעק, בדיוק כמו בארץ.

(סרווס, מינכן ב7 השנים האחרונות)

Passt scho...

פורסם

חברים מספרים שבארה"ב המצב דומה למצב בישראל. גם שם יש יוצאי דופן, כמו בישראל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

באנגליה בדומה מאוד לארץ רצוי שלא להשאיר דברים בתוך הרכב.. ולא חסרים רמאים שממציאים דברים "שהתקלקלו".

פורסם

אני חושב שדווקא בארץ המקצוע נחשב למכובד יותר מארה"ב שם הם נקראים grease monkeys (קופי גריז).

גם שמה המקצוע שמור ברובו למהגרים.

כמובן שתמיד יש ויש.

פורסם

הסטיגמה שהציבור הטיפש מחליט להדביק לבעלי מקצוע, קובע את יוקרתו.

מוסכניקים - טיפשים.

שוטרים - טיפשים.

מורים - טיפשים, וכו'

אבל שהעשירים שמרוויחים טוב ולא רוצים להעסיק אנשים איכותיים בתחומים מסוימים, שלא יתלוננו שלא מתקנים להם את הרכב כמו שצריך, ושפורצים להם הביתה, ושלא מלמדים את הילדים טוב בבית הספר.

פורסם

מכיר בחורה גרמניה שעבדה במוסך לפני משהו כמו 10 שנים (היא לא היתה נערת פוסטר אלא מכונאית של ממש).

מוסך קטן בישוב כפרי, היא סיפרה שבעלי המוסך היה מנסה לתחמן באופן קבוע "אוכלוסיות מועדות" - נשים, מבוגרים, אנשים חסרי הבנה ברכב.

במוסך - וכל אינטראקציה אחרת עם מומחה - יש יתרון רוב למאבחן. זה נכון גם אצל אינסטלטורים, רופאים, טכנאי מכונות כביסה, מה שתרצו. הוא בעל הידע, הוא זה שהסתכל ואתה צריך להחליט אם להאמין לו או לא. זאת כנראה תכונה אנושית אוניברסלית לנצל את היתרון האלה, ולא תלוי תרבות.

אגב - לגבי הבחורה: גם בגרמניה זה נחשב יוצא דופן שבחורה עובדת במוסך.

• תוכן חדש...