Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז בשעה טובה התקנתי את הסיז לוטוס פרפורמנס אצל ישראל ג'וניור שכרגיל עובד ברמה הכי גבוהה שיש בלי להתפשר על קטנות.

אני רוצה לברר ולהתייעץ לגבי החיבור וההפעלה של הסט והנה כמה שאלות:

1) אמרו לי שהסט הזה נשמע טוב יותר בהגברה פאסיבית - זה נכון?

2) איך לחתוך ולכוון את הסט אם הוא מוגבר פאסיבית?

3) כרגע הסט הולך לשבת על מגבר מעפן (Boss c600) עד שאחליף למגבר איכותי. השאלה היא אם לחבר את הסט רגיל או לחבר אותו בגישור?

4) יש עצות/המלצות נוספות?

תודה מראש, ושבת שלום לכולם.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

1. תלוי בהרבה דברים, אני מאוד מאהבתי אותו פאסיבי, לקח לי המון זמן להגיע איתו לתוצאה טובה באקטיבי, אני ממליץ לך לעבוד איתו פאסיבי, לפחות בחצי שנה הראשונה.

2. כוון את הר"ד לתצורה של 2 חלקים, במגבר תכוון את הכל לפול ריינג', ובר"ד תחתוך אותו על 50 או 63, בהתחלה עדיף 63.

3. חבר אותו רגיל, הוא לא צריך עוצמה מטורפת כדי להישמע טוב, והמגבר הזה ממילא לא איכותי, אני לא רוצה לחשוב על האיכות שלו בגישור.

4. עצות/המלצות:

א. תן לסט זמן, לוקח לו עשרות שעות נגינה להגיע למצב שבו הוא מנגן באופן אופטימלי.

ב. אצלי ברכב וגם ברכב אחר שיצא לי לכוון, הזוויות האופטימליות לטוויטרים היו און אקסיס מלא, נסה את זה גם אצלך.

3. שים לב שהמגבר לא על גיין גבוה מדי אחרת אתה תשרוף את הטוויטרים, לא בגלל הווליום אלא בגלל העיוות.

4. ממה שהבנתי ג'וניור רק השחיל אצלך חוטים ולא התקנה מלאה. אני גם יודע שהזווית אצלך ברכב היא בעייתית למידבאס. הייתי שוקל זווית למידבאס או התקנה של המידבאס בקיקפאנל, כך גם תקבל זווית וגם תחסוך את הצורך בבידוד רב (למרות שיש פה סוגיות נוספות).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אממ איך אני חותך כמו שאמרת באלפיין 9887? אני לא ממש מבין איך אני עושה את זה במכשיר.

אני באמת מפחד על הטוויטרים, על כמה לשים את הגיין בערך? שמתי גם בקרוס הנחתה של 6db-

ג'וניור בעיקר התאים את הדלת לוופרים מאחר והם היו גדולים מדי לדלת.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

ג'וניור חתך חצי דלת בשביל להכניס את הוופר של הסט הזה.

לירן,כמה מוציא המגבר שני ערוצים שברשותך?

בשיפוצים...

פורסם

גיל, זה באמת משנה כמה כתוב שהוא מוציא? :)

לירן- אתה לא יכול להרשות לעצמך להחזיק רכיב שאתה לא יודע לתפעל אותו מעבר לווליום.

קרא יותר על האלפיין, תוריד את ה MANUAL, תגיע למפגש או שלחילופין תיפגש עם מישהו שיש לו באזור שלך.

גיין זה לא ווליום, אתה יכול לשים את הגיין על 30% ברכב אחד ועל 60% ברכב אחר ולהגיע לאותה העוצמה. זה פונקציה של מתח קדם המגבר בר"ד שלך, כמובן שתחת ווליום נתון בר"ד.

אני ממליץ לך לכוון את הר"ד ל70% מהווליום בערך ולהתחיל מגיין סגור, ולאט לאט לפתוח את הגיין עד שתגיע לווליום סביר ללא עיוותים, כמובן שאם יש לך אוסילוסקופ זה יהיה מעולה, אם לא, היעזר לפחות בחבר שמסוגל להבחין בעיוותים במידה והם קיימים.

כמו שאמרתי לפני כן, אל תגיע עם הסט לעוצמות גבוהות בהתחלה, תן לו את הזמן להיפתח, ייקח לו זמן עד שהוא פיזית יהיה מסוגל לנגן במלוא העוצמה ובשיא האיכות, חבל שתהרוס אותו תוך כדי ניסיון לגרום לו להישמע כך.

בנוסף, המגבר שלך לא איכותי בעליל, והייתי מעדיף להגיע איתו לגיינים ולעוצמה כמה שיותר נמוכה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני יודע, לכן פתחתי רק רבע מהגיין בערך.

אממ בעיקרון אני יודע לתפעל את האלפיין פשוט יש משהו שלא הבנתי בחיתוכים;

המכשיר מוגדר למצב 2way אבל כשאני נכנס לחיתוכים יש לי low mid ו-high

וכשאני מגדיר חיתוכים אני לא שומע שינוי.

פורסם

גם על גיין סגור במגבר - לעולם! אל תפתח את הHU על ווליום כמו 70 אחוז...

לפעמים גם גיין סגור במגבר עדיין מאפשר לו להוציא אות בהגברה שתזיז את הרמקול עד קצה היכולת שלו - אם תפתח את המערכת בווליום גבוה, יתכן ותשרוף את הרכיב אם הכוונים לא נכונים וגם יתכן שתפגע לעצמך בעור התוף.

תמיד תמיד תמיד - להתחיל בווליום אפס במערכת כאמצעי בטיחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וודאי אדי, כשאני מכוון אני שם גיין סגור, ווליום על 0 ורק לאחר שמתחיל להתנגן שיר אני מגביר את הוולים תוך כדי האזנה ותשומת לב לעיוותים. אם הגעתי עד 70-75 אחוז מהווליום ויש צורך להתחיל לפתוח גיין אז אני מתחיל לפתוח בעדינות.

• תוכן חדש...