Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ייתן תחילה קצת רקע לבעיה:

התקנתי לאחרונה carpc ברכב, המחשב בנוי מלוח אם של מחשב נייד ישן , שמופעל ע"י שנאי DC – DC מV12 לV19 , ומחובר ל2 כרטיסי קול הראשון זה הכרטיס הפנימי (OB), והשני כרטיס קול חיצוני (Roland - Edirol) בעל 4 ערוצים שמחובר ב firewire .

מבחינת קונפיגרצית תוכנה, בעזרת Asio4All ו VAC הקול במחשב מנותב לתוך תוכנת AudioMulch (VST Host)וממנה בעזרת פלגין LS Filter מחולק ל 3 way כאשר הכרטיס החיצוני בעצם מקבל את 4 היציאות למגבר שמגביר אקטיבית את הקומפוננט (טוויטר ווופר) והפנימי את 2 היציאות שיוצאות למונו שמגביר את הסאב וופר.המגברים מקבלים אות טריגר להדלקה בסוויץ פתוח.

הבעיה של רעשי ה"פאק" מתרחשת אך ורק בכרטיס קול ה OB ,בזמן הפעלת המחשב , כאשר תוכנת AudioMulch מנתבת את קול לכרטיס קול ה OB, ובאופן יותר חמור כאשר המחשב מבצע כיבוי.

הרעיון לפתרון בגדול, הוא לבנות מפסק USB שמופעל ומופסק ע"י תוכנה, ויכול להיות מתוזמן גם עם הפעלת תוכנות אחרות במערכת ההפעלה , וגם עם כיבוי המחשב, ובעזרתו לכבות את המגברים בזמן רעש הפאק ולהדליקם לפי הצורך.

הפתרון שלי מחולק לשני חלקים ,חומרה ותוכנה :

אני רוצה לציין שהידע שלי באלקטרוניקה הוא בגדר תחביב בלבד, ואין לי הכשרה מקצועית באלקטרוניקה (אני מהנדס תוכנה) .

החומרים :

-עכבר אופטי ישן (עדיף אחד שלא עובד טוב , פרט למנורת הלד בתוכו שחייבת להאיר),

-ממסר שמופעל ע"י 6V ויכול להעביר V12 ובסביבות A10 , אפשר למצוא כזה בכל חנות אלקטרוניקה במקומות כמו שדרות הר ציון בתל אביב.

הביצוע :

לאחר פירוק העכבר ,הוצאתי לו את המנורה לחלוטין וחיברתי לו את חיבורי ההפעלה של הממסר, אחד לרגל של המנורה והשני ל+ של חיבור כבל הUSB (אפשר לראות בתמונות המצורפות).

IMG_6341.JPG

את הממסר חיברתי בצורת normally open (את שתי הרגליים הקיצוניות של הממסר) לכבל החשמל שמפעיל את המגברים ובצורה הזאת למעשה כל פעם שהדרייבר של העכבר פעיל , ואמור להיות אור במנורת הלד, המגברים דולקים, וכל פעם שהדרייבר של העכבר לא פעיל (disabled) ,המגברים מנותקים.

IMG_6339.JPG

כדי להפוך את הדריבר של העכבר להיות לא פעיל ,נפתח את הdevice manager

(Control panel -> System ->Hardware -> Device Manager ), ונבדוק תחת הענף Universal Serial Bus Controllers את כל העלים ששמם USB Root Hub לאיזה מהם מחובר העכבר (properties -> power) ,לאחר שמצאנו ,נזכור איזה מספר הוא מבין כל הUSB Root Hub מלמעלה למטה כי נצטרך את זה בהמשך , נלחץ כפתור ימני על USB Root Hub ונבחר disable , ברגע שעשינו את זה המפסק של הממסר (2 הרגליים החיצוניות) צריך להיות פתוח .

DevMan.jpg

כדי לבצע הפעלה וכיבוי של הUSB בזמן, כתבתי תוכנה קטנה בC# שיודעת להריץ תוכניות ומשתמשת בספריה חיצונית(DLL ) ששולטת על הדרייברים במחשב כדי לכבות ולהדליק התקני USB, התוכנה תופסת את הevent של כיבוי המחשב ומבצעת מה שקובעים לה גם בעת כיבוי המחשב .

שכל מה שצריך זה להוריד את הקובץ zip המצורף ולפתוח אותו לאיפה שרוצים , לשים בספריית הstartup קיצור דרך לתוכנה (קיצור לmyrunner.exe)ולקנפג מה אתם רוצים שהיא תעשה בקובץ run.xml שמגיע עם התוכנה . ע"י הגדרת קובץ xml זה אנו קובעים אילו תוכנות אחרות צריכות לרוץ ומתי , לקבוע enable או disable ל usb מסויים או לכולם, ולקבוע זמן השהייה לכל פעולה (הוראות מפורטות יותר בתוך ספריית התוכנה Readme..).

runsXML.jpg

myRunner.jpg

MyRunner.zip

הפתרון פועל כרגע אצלי בצורה מושלמת

ב login התוכנה מנתקת את ה USB לפני הפעלת audioMulch ומחברת אותו ישר אחרי עם דיליי של 3 שניות ,

ובlogout מנתקת אותו עם תחילת תהליך ה shutdown .

אשמח לשמוע תגובות והערות ולענות על כל שאלה..

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פתרון יפה :)

לכל מי שחושש מהתוכנה הלא ידועה מהמשתמש הלא ידוע, עברתי על הקוד והוא תמים...

מי שרוצה לדעת איך זה עובד +-:

הוא משתמש ב RegisterDeviceNotifications של User32 בשביל להבין את הסטטוס שלו,

ואז ב SetupDiSetClassInstallParams של setupapi בשביל להדליק\לכבות...

פורסם

למי שחושש מהתוכנה, אני מצרף את ה source code לשיפוטכם ושימושכם האישי.. ,

myRunner_Source.zip

ולמי שחושש מהמשתמש הלא ידוע , שמי דביר ואכן אני לא כלכך פעיל בפורום :wink:.. בנתיים

פורסם

DELAY RELAY DIY...

נחמד.

למרות שאני לא סובלתי מהם.

פאקים אלו הם אחד הסיבות למה מומלץ לעבוד אם ספק כוח מיוחד (M4-ATX לדוגמה) בעל REMOTE משלו.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

וואו - פשוט פתרון יפהיפה

איבדתי אותך באיזשהו שלב בהתחלה אבל הבנתי את הרעיון הכללי :-D

לא רק יצירת DELAY אלא יצירת REMOTE מעכבר משומש - זו לא הפעם הראשונה שאני רואה שאנשים לוקחים עכבר, מפרקים אותו והופכים אותו לאמצעי פיקוד כזה או אחר.

אופיר העלה פעם דוגמא דומה למשהו שנעשה בעזרת עכבר...

אבל השאלה היא - אם כל מה שגורם לפריקת DC אצלך היא כרטיס הOB ואתה לא משתמש בו - לא היה פשוט יותר לנטרל אותו דרך הBIOS?

או שאתה חייב אותו לצורך אמולציה כלשהיא?

שאפו עצבני ביותר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה לכל המפרגנים, ואני שמח שיש כאלה שזה יעזור להם.

0ZiRo0 - ספק קוח יעודי כמו הM4-ATX יכול לשמש להפעלת לפטופ ב 19V?

lanosforce - אני כן משתמש בכרטיס OB כי בכרטיס החיצוני יש לי רק 4 ערוצים ,ואני צריך 6 כדי לעבוד ב3Way אקטיבי,

לכן 2 הערוצים של הסאב יוצאים מהיציאה של הכרטיס קול OB.

פורסם

היתה לי הרגשה שאתה לא תשבור לעצמך ככה את הראש בלי סיבה - פתרון מקסים ונותן השראה לעוד הרבה דברים שכנראה ניתן לעשות בצורה כזו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תודה רבה לכל המפרגנים, ואני שמח שיש כאלה שזה יעזור להם.

0ZiRo0 - ספק קוח יעודי כמו הM4-ATX יכול לשמש להפעלת לפטופ ב 19V?

lanosforce - אני כן משתמש בכרטיס OB כי בכרטיס החיצוני יש לי רק 4 ערוצים ,ואני צריך 6 כדי לעבוד ב3Way אקטיבי,

לכן 2 הערוצים של הסאב יוצאים מהיציאה של הכרטיס קול OB.

כן

אתה פשוט מפרק ספק כוח שלו ומתחבר ל12V ו5V. הרי כל ספק מתח בסופו של דבר מזין מסילות 12V ו5V שאותם אתה מחליף במסילות שM4 נותן לך.

צריך רק לחבר נכון חוטי פיקוד של הצמה שלו ואתה מקבל CARPC מלא.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אלא אם כן יש לך תואר מהנדס ותוכניות של הלפטופ הספציפי השינוי שהוצא לפני לא ריאלי.

אם כבר אז הרבה יותר פשוט לשנות את הM4 שיוציא 19V. בכללי אפילו יותר פשוט זה לבנות ספק משלך מאשר לחתת במכשירים מוכנים.

ספק SMPS פשוט שכול החלקים הנדרשים קיימים בספק כוח של מחשב נייח סטנדרתי אפשר לבנות בכמה ימים.

אודי A4

דימה.

פורסם

אי אפשר פשוט להוסיף בין הספק כוח של המחשב לאספקת המתח shutdown controller ? - נדמה לי שמוכרים כאלו בMP3CAR

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מכיר לעומק את ה shutdown controllers למניהם , אבל לפי איך שאני מבין שזה עובד זה יכול באמת לפתור את רעש הפאק בכיבוי , אך לא בהדלקה .

אפשר לשלב את זה עם delay relay מוכן ובכך באמת לכסות את כל הפינות.

בכל מקרה אני בטוח שיש עוד מספר פתרונות +- מוכנים שיכולים לפתור בעיות כאלה ,

אבל אחרי הכל .. אוכל שמכינים לבד תמיד יותר טעים :yum:

פורסם

לא לא

אני לא מציע לך את הקונטרולר הזה בשביל לשלות בכיבוי והדלקה של המגברים אלא בכדי לשלוט בכיבוי ובהדלקה של המחשב עצמו מהסוויטצ' של הרכב.

הרי כל היתרון בספקים כמו הM2 והM4 הם שהם יודעים להעביר את המחשב למצב HIBERNATION ברגע שהסוויץ' של הרכב נכבה והם יודעים לשלוח פיקוד להדלקה בלוח האם ברגע שהסוויץ' של הרכב נפתח.

לפי מה שאני מבין אתה מכבה ומדליק את המחשב ברכב ידנית נכון?

צריך לבדוק אם השאט-דאון קונטרול באמת יכול לשלב על כל ספק שתשים את הפונקציונליות הזו כי אם כן אז זה יהפוך את החיים שלך להרבה יותר קלים. בנוסף לכך הוא גם מכיל בתוכו הגנה נגד ירידת מתח שעלולה להזיק למחשב.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שאתה מציע נשמע מעניין , אני באמת מדליק ומכבה את המחשב ידנית ע"י לחצן שמחובר לכפתור הpower של הלפטופ ,

IMG_6201.JPG

אין לי תמונה כרגע של הלחצן אחרי ההרכבה ,אבל הוא נמצא במקום נוח על דשבורד (כמובן שלא נוח כמו הדלקה/ כיבוי אוטומטי).

אולי אפשר אפילו לממש מעגל כזה ע"י ממסר שבקבלת מתח הוא נותן פולס אחד שמדליק את המחשב, ובהפסקת המתח פולס נוסף לכיבוי, אם יש דבר כזה פשוט בהישג יד..

• תוכן חדש...