Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אומר שאני לא מחפש רכב לקנייה מיידית.

אני מעוניין להחליף את האוטו רק בעוד כשנה.

אני באמת לא יודע מה לקנות. כיום אני נוסע על גולף MK5 ידנית (1.6).

עשיתי מספר הדרכות נהיגה עם האוטו בארץ ומספר הדרכות בחו"ל (כמובן שלא עם הגולף).

הגיע הזמן לקנות רכב נהיגה ממוקד יותר.

אני מתבלט בין הרכבים הבאים:

WRX שנת 2006.

למה כן: הנעה כפולה, פוטנציאל שיפורים גדול, חזק מאוד.

למה לא: הדרך לעוד ועוד שיפורים ללא סוף, מושך הרבה תשומת לב, יקר לאחזקה.

STI (החדשה) 2007 +

לא כן: הנעה כפולה, פוטנציאל שיפורים גדול, עוד יותר חזק, חלום ילדות.

למה לא:הדרך לעוד ועוד שיפורים ללא סוף, מושך עוד יותר תשומת לב, יקר לאחזקה, אני חושב שאני לא מוכן (מבחינת רמת הנהיגה שלי) לרכב כזה.

מיאטה NC משומשת:

למה כן: הנעה אחורית, גיר מעולה, רכב מצויין ללימוד נהיגה, ניתן להגיע למגבלות הרכב בקלות, זולה יחסית לאחזקה.

למה לא: אני שונא רודסטרים!, אם אקנה אז רק את הגג הקשיח שכבר יקר יותר.

גולף GTI MK6 (חדשה):

למה כן: sleeper אמיתי בצבע כסף, פנים הרכב מאובזר ונוח מאוד לשימוש יום יומי, מהנה מאוד לנהיגה, all rounder מצויין.

למה לא: אולי לא מספיק הארד קור?

קליאו 200:

למה כן: נותן בראש לרכבים יקרים ממנו בהרבה בכל המגזינים בבריטניה, רכב מממוקד מאוד, לא מושך תשומת לב, עלויות אחזקה הגיוניות.

למה לא: פנים הרכב מאכזב, עולה כמעט כמו הגולף.

שירוקו 1.4 ידנית (חדשה):

למה כן: מחיר מעולה, מאובזרת, אפשרות להתקין מפה של APR.

למה לא: רכב של ערסים? פחות ממוקדת מהגולף וכנראה מכל שאר המכוניות כאן.

אוקטביה VRS:

למה כן: Sleeper יותר טובה מהגולף, אפשרות לקבל רכב מאוד חזק עם מפה של APR, תא נוסעים מעולה.

למה לא: פחות מהנה מהגולף, עולה כמו הגולף.

כפי שאמרתי, אני מתכנן לקנות את האוטו שאבחר רק בעוד כשנה אלא אם כן אחליט ללכת על אופציה משומשת ואמצא רכב שמור בחודשים הקרובים.

אני ממש לא לחוץ, יש לי זמן לחפש רכב משומש ולחכות להזמנה מיוחדת במידה ואבחר ברכב חדש.

יש לציין שחוץ מגולף GTI ו STI, לא נסעתי על אף אחד מהרכבים האלה. כל הדברים שכתבתי נכתבו כדעה אישית לאחר קריאה של ביקורת. אני יודע שיש כאן אנשים מנוסים ממני שנהגו על רוב הרכבים האלה, אשמח לקבל המלצות ורעיונות. כמובן שאני פתוח לרכבים נוספים שלא ברשימה.

אשמח לשמוע מה דעתכם.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

WRX - ההנעה הכפולה לא באה לידי ביטוי מספיק. ההגה מחורבן. הבלמים גרועים. הרכב רך מדי.

STI - שתי רמות מעל ה-WRX, מערכת הנעה מתוחכמת יותר. ההגה עדיין מחורבן, הבלמים רק סבירים, המתלים דורשים שיפור. ההתנהגות טובה משמעותית והיא תימאס עליך אחרי יותר זמן, אבל איוו טובה יותר בכל פרמטר.

מיאטה - ניסית רודסטר שאתה כל כך שונא? :wink: לא ציינת רק שהיא חלשה מרוב שאר האפשרויות שלך. לטעמי זה לא נורא כי מומנט זה לעצלנים, אבל יש אנשים שזה ממש מפריע להם :lol:

גולף GTI - אם אתה רגיל לגולף 1.6, ה-GTI היא התקדמות מצוינת בשבילך. אתה לא חייב ללכת על הכי הארדקור מהרגע הראשון...

קליאו - נראה לי שציינת את כל מה שחשוב. עשויה להתאים לך נהדר בתור רכב ללימוד נהיגה ספורטיבית (וגם "לקלקל" לך מכוניות הנעה קדמית רבות אחרות) - כל זה בתנאי שאין לך בעיה עם החסרונות שלה.

שירוקו- לא נהגתי, אבל נראה לי שאתה צודק כשאתה אומר שהיא פחות ממוקדת בגרסת 1.4.

אוקטביה - תתפלא, היא לא פחות מהנה מהגולף בידיים הנכונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

my 2 cents:

ה- VRS ממש לא עולה כמו הגולף. לדעתי לפחות 20K פחות.

השירוקו 1.4 תרגיש לך פחות טוב מה- GTI. היה לי עד לא מזמן את המנוע הזה, ועכשיו עברתי ל- GTI. ה- 1.4 מספק הרבה כוח, אבל לא 211 כ"ס, ובצורה מעט שונה. עוד אין לי מספיק את ה- GTI כדי לשים את האצבע על ההבדל, אבל זה שונה. והצליל, או הצליל...

הקליאו לטעמי האישי לא מתאימה לנסיעות בין עירוניות בשל הרעש. לא שה- GTI שקטה כמו ה- 1.4, אבל עדיין עדיפה משמעותית מבחינה זו.

אגב, ראיתי שלא כללת לאון FR או CUPRA?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
my 2 cents:

השירוקו 1.4 תרגיש לך פחות טוב מה- GTI. היה לי עד לא מזמן את המנוע הזה, ועכשיו עברתי ל- GTI. ה- 1.4 מספק הרבה כוח, אבל לא 211 כ"ס, ובצורה מעט שונה. עוד אין לי מספיק את ה- GTI כדי לשים את האצבע על ההבדל, אבל זה שונה. והצליל, או הצליל...

הקליאו לטעמי האישי לא מתאימה לנסיעות בין עירוניות בשל הרעש. לא שה- GTI שקטה כמו ה- 1.4, אבל עדיין עדיפה משמעותית מבחינה זו.

תתחדש על הGTI

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
תתחדש על הGTI

תודה. אני מבין שפספסת את השרשור באוף-טופיק על "דברים שאשתי אמרה על ה- GTI"? :-)

פורסם
my 2 cents:

VRS ידנית עולה 187 אלף, ולפי בדיקה שלי, גולף GTI ידנית (3 דלתות) עולה גם 187 אלף.

לגבי ה - Cupra, הייתי בסוכנות לפני מספר ימים. אני לא חושב שהרכב מתחרה ראוי. מחירו יקר מה GTI וה VRS ותא הנוסעים באיכות ירודה משמעותית. באמת אכזבה. מחירו יקר יחסית - 210 אלף ל Cupra ולא לדגם ה R. מבחינת אבזור, המחיר הזה כולל גג שמש שאני לא רוצה גם ככה וקסנונים. אומנם זה לא כלול ב GTI או ב VRS אבל ממש ממש לא שווה את הכסף. לגבי הספק, אומנם הסיאט חזקה יותר, אבל בכמה דקות אפשר לשדרג את ה GTI או את ה VRS בעזרת תוכנה של apr. בנוסף לכל זאת, לא אהבתי את העיצוב החיצוני של הרכב בכלל.

פורסם

זה בסדר גמור לא לאהוב את הקופרה החזקה יותר, או את ה- FR ששווה בכוח ל- GTI ו- VRS אם אינני טועה, אבל לידיעתך שני דברים:

א. גם ה- GTI וה- VRS מגיעים עם גג שמש "כלול במחיר".

ב. בד"כ ממחיר ה- VRS אפשר להפחית סכום ניכר, מה גם שבהשוואה ל- GTI 5ד' הוא אכן זול יותר (רוצה לאמר: אני מניח שמחיר VRS DSG, למשל, יהיה אכן בפועל 20K פחות ל- GTI DSG).

זו התלבטות מעניינת, ואני במקומך הייתי בודק גם את המגאן ספורט המדהימה (ממש מדהימה, גם אם האבזור מעט נחות מקבוצת VAG).

פורסם
זה בסדר גמור לא לאהוב את הקופרה החזקה יותר, או את ה- FR ששווה בכוח ל- GTI ו- VRS אם אינני טועה, אבל לידיעתך שני דברים:

א. גם ה- GTI וה- VRS מגיעים עם גג שמש "כלול במחיר".

ב. בד"כ ממחיר ה- VRS אפשר להפחית סכום ניכר, מה גם שבהשוואה ל- GTI 5ד' הוא אכן זול יותר (רוצה לאמר: אני מניח שמחיר VRS DSG, למשל, יהיה אכן בפועל 20K פחות ל- GTI DSG).

זו התלבטות מעניינת, ואני במקומך הייתי בודק גם את המגאן ספורט המדהימה (ממש מדהימה, גם אם האבזור מעט נחות מקבוצת VAG).

לא ידעתי לגבי הגג שמש ב GTI. אני מניח שהמחיר של ה GTI לא גמיש. אבל לגבי ה VRS, אתה בטוח? אין להם מלאי בארץ. ניתן לקנות את הרכב רק בהזמנה מיוחדת, אם אני לא מסכים לשלם את המחיר המבוקש של 187 אלף, לא שיביאו את האוטו לארץ?

לגבי רנו, אין טעם לדעתי במגאן שגדולה יותר, הקליאו מספיקה בהחלט בשלב הזה.

פורסם

אבל מה שאתה אומר לא מסתדר לי. אם הקליאו מספיק גדולה עבורך - מה לך ול- VRS?

שוב, אין לי בעיה עם מה שתקנה, רק שאני לא מבין את ההיגיון הפנימי. לטעמי, אגב, המגאן לא "הרבה" יותר גדולה, אבל כן יותר נוחה, והרבה יותר יפה. עניין של טעם.

לגבי מחיר ה- VRS, אני מניח שאתה סוגר אותו לפני שהם מבצעים את ההזמנה. דבר עם RS.

פורסם
אבל מה שאתה אומר לא מסתדר לי. אם הקליאו מספיק גדולה עבורך - מה לך ול- VRS?

שוב, אין לי בעיה עם מה שתקנה, רק שאני לא מבין את ההיגיון הפנימי. לטעמי, אגב, המגאן לא "הרבה" יותר גדולה, אבל כן יותר נוחה, והרבה יותר יפה. עניין של טעם.

לגבי מחיר ה- VRS, אני מניח שאתה סוגר אותו לפני שהם מבצעים את ההזמנה. דבר עם RS.

לגבי ה RS, אחכה לתגובתם של של אנשים עם נסיון.

לגבי פרמטר הגודל, אני נהג יחיד ו 90% מהנסיעות שלי יהיו לבד ולכל היותר אני + נוסע (לעיתים רחוקות בלבד). אין ספק שה GTI מספיקה עבורי מבחינת גודל. אני בודק לגבי ה RS רק בגלל עניין המחיר. אם אקבל הצעה זולה יותר מהגולף, אולי אלך על זה. אבל הגודל ממש לא מהווה שיקול.

לגבי רנו, אם אלך על הכיוון הזה, אני חושב שאני סגור על הקליאו. אבל סתם כי מעניין, מה מחיר המגאן ספורט?

שאלה נוספת לגבי הקליאו, האם ניתן להזמין אותה עם הכסאות Recaro שיש בדגם ה cup באנגליה?

פורסם

לפי מה שאני יודע אפשר להזמין את דגם ה CUP והוא עולה משהו באזור ה 239K

המגאן ספורט הרגילה תעלה משהו כמו 220K

כל זה לפני ויכוחים אבל הבנתי מחברים פה בפורום שהם לא מוכנים להתפשר, אולי בקצת.

לגביי הקליאו אני יכול לציין שב 197 אמנם האבזור הפנימי לא עשיר והכל "פשוט" אבל הרכב מאוד פרקטי ונוח למשתמש.

בכל מקרה, תעשה נסיעות מבחן ואז תחליט.

פורסם
לגבי רנו, אם אלך על הכיוון הזה, אני חושב שאני סגור על הקליאו. אבל סתם כי מעניין, מה מחיר המגאן ספורט?

מניסיוני היתה מוכנות לרדת לסביבות 210.

פורסם

הVRS בגדול היא GTI עם יותר אבזור, הרבה יותר תא מטען ובפחות כסף.

נכון שתדמיתית היא נחשבת פחות "ספורטיבית".

מבחינת העיצוב לדעתי היא יותר מיוחדת וסליפרית אבל אני משוחד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יותר תא מטען - ברור. יותר זול - גם ברור.

אבל איזה יותר אבזור? לפי מה שאני יודע יש לה כרית אוויר אחת פחות דווקא (וגם כוכב אחד פחות במבחן הריסוק, אבל זה לא היה קריטריון של פותח השרשור).

אגב, האתר החדש של סקודה בישראל פשוט מביש. אמנם נעשה ניסיון (לא רע לכשעצמו) להצעיר את העיצוב והצבעים, אבל שגיאות העיצוב והכתיב פשוט נוראיות, משיהו שם לא עשה הגהה... שלא לדבר על הפונט WORD שלא עושים בו שימוש באתרים מאז שנת 95...

פורסם

ל VRS יש גם מושבי עור ולחלקן יש קסנון אבל אלו פונקציות שניתן להזמין בGTI בתוספת תשלום.

הGTI בארץ באה יחסית לחו"ל FULLY LOADED.

בחו"ל ,ורוב הקריאה שלי היא בפורומים בחו"ל , הרבה הגיעו בלי סאן רוף, בלי בקרת אקלים, בלי איבזור פנימי משמעותי ועוד לא מעט דברים חסרים.

יצא לי לנהוג ב VRS, אפילו יצא לי לנהוג באחת משופרת מאוד של אחד מחברי הפורום, משהו שם לא התחבר לי לחלוטין כמו בGTI, אולי חלוקת משקל קצת שונה , אולי כיול שלדה שונה , אולי משהו בהגה... לא נהגתי מספיק שעות כדי לזהות בבירור את הנקודה.

VRS יכולה להיות אחלה סליפרית שבעולם אם לוקחים אותה בצבע שונה מכחול (לא ראיתי אחת מהדור האחרון בצבע לא כחול),

אבל הכחול הזה בוהק ויחד עם הג'נט בהחלט מושך תשומת לב.

בהינתן שהמחיר שלה זהה לGTI, ירידת הערך שלה חזקה יותר, אין לך צורך ברכב עם תא מטען גדול , אני לא רואה מדוע היא עדיפה.

בלי קשר: אם כבר מגיעים לרמות מחירים של המגאן , אפשר לקחת את ה GTI בחבילת הפרימיום או שירוקו עם המנוע הנכון (2.0TSI).

30K הפרש (פלוס מינוס) זו כבר קפיצה רצינית.

צריך לבדוק היטב לגבי הSTI מהדור האחרון מכיוון שהן סובלות מלא מעט בעיות שדיי עצרו את מכירות הרכב בשלב מסויים.

בשורה התחתונה: לדעתי ה GTI היא המשך טבעי ל1.6 ידנית. ממליץ לקחת נסיעות מבחן על מה שאפשר כדי לגבש החלטה, אתה הולך להשקיע כאן סכומי עתק ברכישת רכב לכן חשוב לבחור נכון.

גם אני משוחד אבל מצד שני עשיתי את אותה דרך מ1.6 ידנית, לGTI וכעת לעוד GTI... אם זה לא היה טוב כנראה שהייתי שובר לכיוון אחר. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...