Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^ ה- VRS ממש אבל ממש לא יותר סליפרית מ- GTI, במיוחד באזור המרכז שם כשיש לך GTI מפוזרות פשוט בכל מקום.

אם אין לך נסיון עם ספורטיביות אז לדעתי הדילמה היא בין GTI\VRS וקליאו. אני מאד מעריך את הצמד הראשון ואין ספק שהוא הבחירה הכי שפויה פה, וממש לא הארדקור כמו שציינת. מכוניות איכותיות, מאוזנות, נוחות, עם שוק חזק, אי אפשר לטעות.

הקליאו זה יצור אחר לגמרי. היא בחיים לא תהיה איכותית כמו VAG, הכוח הרבה פחות זמין, וכשתגיד כשקנית רנו ב- 160 אלף אנשים נורמטייבים יסתכלו עליך כאילו נפלת מהירח, ובצדק. זה רכב אך ורק לאנשים עם שריטה עמוקה ביותר וחסרת תקנה לנהיגה. אם זה בוער לך בעצמות ועדיין אין לך נסיון ממשי עם ספורטיביות, בחירה קלה. יש לה פה ושם יתרונות נוספים שהן פרקטיות גבוהה ועלויות תפעול וקניה הכי "זולות" מהרכבים שציינת* אבל פייר זה לא באמת שיקול: השיקול היחידי הוא האם הדבר היחידי שמעניין אותך ברכב זה להנות מהנהיגה בו וכל השאר שולי.

פרט ל- NC שהיא גם ראויה שאר המכוניות ברשימה שלך לדעתי לא מתאימות.

* כל זאת בתנאי שאתה מוציא אותו במחיר של אזור ה- 160 מהחברה, לא הרבה יותר ואם ניתן (ובהחלט ניתן) אז פחות.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזו פרקטיות עדיפה תהיה לרכב סופר מיני על רכב קומפקטי מלבד הידחסות לחניה?

בקשר לעלויות אחזקה, אחרי שעיינתי בקצת עלויות טיפולים בקרסו ,אני חולק עליך כאן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

1. אני לא מדבר על מימדים אלא על שימושיות יומיומית. גם כשצריך להסיע נוסעים מאחורה, מזוודות, תיקים גדולים (אתה יכול להטעין תיק סנואובורד באורך מטר שבעים לתוך הרכב תוך עניין של 15 שניות), קניות וכו' - איכשהו זה עובד והתצורת 3 דלתות רוב הזמן לא מפריעה.

2. כשאני מדבר על עלויות אחזקה אני מדבר על סה"כ הכסף שאתה תשים על הרכב, כולל ירידת ערך, ביטוחים, טיפולים וכו'. לא ברור לי על עלויות של איזה טיפולים ביררת (בדגש - לרכב חדש) אבל אם הולכים עפ"י הספר עלות טיפול 20 אלף ראשון 500-600, ונניח גם סט רפידות ברמבו קדמיות 800 ש"ח. בכלל לא בשמיים. כמו כן - ממה שהבנתי את המחירים המופרעים לתושבות\טיימינג חו"ח הם הורידו משמעותית. בקשר לביטוח - חובה+מקיף באזור- 5500 לרכב ספורטיבי חדש על הכביש זה לגמרי לא רע (והשנה שילמתי 4500, הרכב 09).

בכל מקרה - אם יש בעלים של GTI\VRS\NC שרוצה להשוות עלויות יותר לעומק אני מאד אשמח ולדעתי יהיה מועיל לשרשורים כאלה בעתיד אם יהיה איזשהו קנה מידה כמה עולה להחזיק רכב X לחודש\שנה בממוצע.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם

מסכים איתך, אבל זה לא ייחודי לקליאו אלא קיים בכל הצ'בק והיא קטנה יותר מהרכבים האחרים שהוצגו כאן.

דרך אגב, בGTI הקודמת העברתי תנור משולב כיריים בהשכבת המושבים האחוריים בלבד... נכנס בקלות והיה ניתן להכניס עוד אחד אם רוצים :D

בקרוב אני סוגר שנה עם ה GTI ואפרסם דו"ח מפורט כולל צריכת דלק ופירוט ברמת התדלוק שיהיה לדורות הבאים.

אני יכול לזרוק קצת מספרים שאולי יעזרו :

מבחינת ביטוח הGTI קצת יותר יקרה וצריך איתורן/פוינטר.

למרות שאני מעל גיל 30, הכי טוב שהגעתי זה מקיף 4000 וחובה משהו כמו 1200-1300 , לא זוכר מדוייק.

היו גם מקומות שביקשו 5 ו6 למקיף , צריך לחפש טוב.

הפויינטר עולה 50 ש"ח בחודש דמי מנוי, מבחינתי צריך לשייך זאת לעלות הביטוח. (יש אפשרות להרכיב קודן עם 2 ניתוקים או אזעקה וכו' אבל אני מעדיף לשלם לפויינטר מאשר שיעשו עוד התקנות מקומיות ברכב - כרגע הפויינטר הוא ההתקנה המקומית היחידה)

מבחינת טיפולים, בדיוק אותך עלויות כמו של גולף 1.6 מהעשור האחרון. טיפול קטן גם סדר גודל של 500 שקל,

סט רפידות לכל הרכב מקורי קדימה+אחורה יצא בערך כמו שעלו לך רק הקדמיות. אולי אפילו פחות.

עקב אכילס רציני זה הטסט ב GTI, הרכב הוא קבוצה 6 ועלות הטסט השנתי היא 2400 ש"ח (!!!)

הרכב תכף 5 שנים על הכביש ו82 אלף ק"מ ועבר טיפולים שוטפים בלבד , למעט החלפת גומיית צירייה שהראיתה סימני בלאי בבדיקה לפני קניה , אז החלפתי בשני הצדדים על הדרך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עדכון.

ראיתי היום בבוקר WRX 2006. הרכב באמת מאכזב.

STI גם כן, זה לא בשבילי לשלב הזה. לא הגיוני לקפוץ להנעה כפולה עם 300+ כ"ס מגולף 1.6.

הייתי אתמול בסוכנות רנו וראיתי את הקליאו ספורט. פנים הרכב יחסית בסדר. היה הרבה עומס ולא היה לי זמן לדבר עם סוכן, אבל מסרתי את הטלפון שלי וידברו איתי בקשר לנסיעת מבחן. מישהו יודע אם ניתן להזמין את המושבי Recaro לקליאו? כמו כן, הרכב מגיע עם קסנון? המחיר המבוקש - 178,000. האם המחיר הזה גמיש? שמעתי סיפורים (שלא בהכרח אמינים) על כך שהקליאו החדשה נמכרת ב 160,000. יכול להיות?

בקשר ל GTI, אני אנסה להזמין נסיעת מבחן. זה נכון שניתן לעשות הזמנה מיוחדת ולהוסיף קסנון מקורי בעלות של 5,000 ש"ח ללא חבילת הפרימיום?

בקשר ל VRS, נאמר לי בסקודה שאין להם רכב לנסיעת מבחן ואין להם רכב בסוכנות. אני לא רואה איך אפשר לקנות אוטו בלי לראות אותו אפילו. מישהו יכול לאשר את זה?

בקשר לסיאט, אומנם אני לא כל כך אוהב את העיצוב החיצוני והפנימי, אבל הבנתי שדווקא כאן המחיר גמיש מאוד. הייתי היום בסיאט וראיתי את הcupra שוב. המחיר המבוקש הוא 210,000 שזה כולל קסנון. עד כמה סיאט גמישים במחיר?

אני חושב שכל האופציות שלי כרגע טובות ואין כאן רכב גרוע. ההחלטה הסופית כנראה תגיע לעניין המחיר.

אשמח לקבל את דעתכם.

פורסם

אם אני לא טועה אתה לא יכול להזמין רקארו, וכנראה גם שאתה לא רוצה להזמין אותם: הם תומכים יותר אך גם יש סיכוי גבוה לבלאי ובאנגליה היה להרבה חבר'ה בעיות איתם. בנוסף הם שוקלים 10 קילו יותר לכל צד. לא יודע לגבי קסנון.

את הקליאו אני די בטוח שישחררו לך בשמחה ב- 165 על הכביש (אם לא פחות בתנאי) שאתה רציני לגביה ולא בא לשחק משחקים. אם הם לא מגיעים לאזור הזה לדעתי אל תקנה את הרכב. עם כמה שאני אוהב קליאו ספורט יש אלטרנטיבות צרכניות הרבה יותר נבונות בטווח מחיר של ה- 180 (= GTI ידנית).

פורסם
אם אני לא טועה אתה לא יכול להזמין רקארו, וכנראה גם שאתה לא רוצה להזמין אותם: הם תומכים יותר אך גם יש סיכוי גבוה לבלאי ובאנגליה היה להרבה חבר'ה בעיות איתם. בנוסף הם שוקלים 10 קילו יותר לכל צד. לא יודע לגבי קסנון.

את הקליאו אני די בטוח שישחררו לך בשמחה ב- 165 על הכביש (אם לא פחות בתנאי) שאתה רציני לגביה ולא בא לשחק משחקים. אם הם לא מגיעים לאזור הזה לדעתי אל תקנה את הרכב. עם כמה שאני אוהב קליאו ספורט יש אלטרנטיבות צרכניות הרבה יותר נבונות בטווח מחיר של ה- 180 (= GTI ידנית).

ככה חשבתי, במחיר שהם רוצים (178), עדיף ללכת כבר על הגולף. אעשה קודם נסיעת מבחן. אם אפשר לשחרר את הקליאו ב 160-165 זה נשמע לי כמו דיל טוב.

פורסם

אחרי הקליאו, היא הדבר הכי ספורטיבי שאפשר לקנות בסכום הזה (חדש). בנוסף היא גם מאובזרת, מעוצבת ואופנתית.

emotion of motion

פורסם
מה נאמר, דיל בלתי רגיל.

במחיר הזה שווה לקנות שתיים :)

אני חושב שהקטע של "הרכב יקר מידי" מיצא את עצמו ממזמן. הוא לא יקר מידי, ואין כאן חשיבה של שקל למטר.

הקליאו אולי טובה יותר, אבל המחיר שמבקשים עליה מוגזם ולחלוטין לא מוצדק. הנחות אפשר לקבל על כל רכב, ככה שזה לא הכי רלוונטי כרגע.

אני באמת חושב שאי אפשר להנות יותר מרכב חדש ב150 אש"ח כיום. מה שנקרא הכי הרבה כיף בהכי מעט כסף.

!AWDSOME

פורסם

זה לא עניין של כסף, או יקר , אבל דיי בעייתי להציג את המחיר הזה כדיל טוב בצורה אבסולוטית.

האם באמת יש סיבה להוציא כיום אבארת' מהחברה במחיר הזה כאשר 20-30 אחוז מרוכשי הרכבים האלו העמידו אותם למכירה תוך זמן קצר?

עדיף כבר לרכוש מהיד הראשונה שנסעה אלפי ק"מ בודדים על הרכב ואין לי ספק שהם ימכרו בהפסד גדול גם ככה.

אם לטענתך, הקליאו טובה יותר ואפילו מעט זולה יותר, אז למה בעצם לא לבחור בה ? (ואי אפשר לחשוד בי בחיבה לצרפתיות)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם נהיגה מאתגרת אותך וזה הפרמטר החשוב ביותר ואין לך צורך במכונית להסעת נוסעים ומטען, אין פה בכלל ספק, המיאטה היא המכונית הכי אמיתית מכל מה שציינת.

שם תקבל רכב ספורטיבי אמיתי עם מעט מאוד פשרות.

ואם בכל זאת אתה צריך את הגודל, הייתי הולך על גולף GTI ידנית או קליאו ספורט.

פורסם
זה לא עניין של כסף, או יקר , אבל דיי בעייתי להציג את המחיר הזה כדיל טוב בצורה אבסולוטית.

האם באמת יש סיבה להוציא כיום אבארת' מהחברה במחיר הזה כאשר 20-30 אחוז מרוכשי הרכבים האלו העמידו אותם למכירה תוך זמן קצר?

עדיף כבר לרכוש מהיד הראשונה שנסעה אלפי ק"מ בודדים על הרכב ואין לי ספק שהם ימכרו בהפסד גדול גם ככה.

אם לטענתך, הקליאו טובה יותר ואפילו מעט זולה יותר, אז למה בעצם לא לבחור בה ? (ואי אפשר לחשוד בי בחיבה לצרפתיות)

אבסולוטית כל רכב חדש שעולה יותר מהרכב הזול ביותר נראה לא אטרקטיבי. כי למה לקנות פולו ב100 אש"ח, שאפשר לקנות סוזוקי ב60 אש"ח (זה המחיר שלה נכון?)

זה כמובן מוקצן לחלוטין, אבל זה מסביר את העניין של אבסולוטיות.

אבל אנחנו לא מדברים על האבסולוטיות נכון?

אנחנו מדברים על "אני רוצה רכב ספורטיבי. זה יקר יחסית לרכבים מן השורה, אבל בכל זאת, מה הכי משתלם ומתאים לי?"

אז בעניין המתאים, זה אינדיבידואלי. בעניין המשתלם, לדעתי אין משהו טוב יותר בפחות כסף.

תאמין לי שגם אני נתקל בלא מעט אנשים שלא מוכנים להבין למה שילמתי כל כך הרבה על "פיאט" כביכול, שהם שואלים. עד שהם מתיישבים ברכב, או מקבלים סיבוב. ואז לרוב הדעה משתנה.

יש גם את אלו שלא ממש מכירים את המותג, ומאוד מתלהבים, ואז ששומעים שזה מבית פיאט, פתאום משנים את דעתם וצוחקים עלי שיכולתי לקנות מאזדה 6 או משהו בסגנון.

זה לא חדש לי, ואני בטוח שגם לא לשאר האנשים שמחזיקים ברכבים ספורטיביים.

שורה תחתונה, אנחנו אלו שצוחקים אחרונים ונהנים יותר מהעדר.

בכל מקרה,

לגבי המקרה של לקנות ממישהו שקנה ואחרי מספר חודשים בודדים מוכר, מסכים. זה אכן משתלם. אבל זה תקף לכל רכב.

הקליאו לא זולה יותר, היא יקרה יותר, ולא במעט. גם אחרי הנחות משני הצדדים.

!AWDSOME

• תוכן חדש...