Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האוטו מתחמם כתוצאה מרדיאטור סתום. ניסיתי לנקות אותו עם חומר ניקוי רדיאטורים, אך זה לא עזר. במכון רדיאטורים אמרו, שיש צורך לעשות ניקוי אצלם, אך יתכן שיתחילו נזילות ברדיאטור.

שאלות:

1. האם יכול להיות שחומר ניקוי שהשתמשתי בו היה מדולל מדי או חלש מדי ויש צורך להשתמש במשהו חזק יותר? (יש המלצות?)

2. מה אתם יכולים להמליץ לשיטת ניקוי שאבצע את זה במו ידי? (גם כך אין מה להפסיד)

3. כשמאוורר קירור רדיאטור עובד, הוא חייב להוציא אויר חם? ואם הוא מוציא אויר קר, סימן שהרדיאטור עדיין סתום?

תודה לכולם!

פורסם

אגב, שכחתי להוסיף: במכון רדיאטורים לא יכולים לדעת האם הבעיה היא בתרמוסטט או ברדיאטור.

ואם הבעיה בתרמוסטט, כמה עולה חדש? האם הוא קשה להתקנה (חוש טכני לא חסר לי).

פורסם

טרמוסטט איננו יקר.

אני החלפתי טרמוסטט בעצמי לאחר שקראתי את ההוראות החלפה במדריך של היינס וראיתי שזה לא מסובך. זה פתר לי בעיה אחרת, התרמוסטט התקלקל ונשאר כל הזמן פתוח ובשיוט המנוע היה מתקרר. על הדרך החלפתי גם שני אטמים שהיו על התרמוסטט ועל הבית תרמוסטט. חובה להחליף גם אותם.

אני לא הייתי חושד בתרמוסטט במקרה שלך אבל אין לי מספיק ידע בנושא

פורסם

ברגע שרדיאטור מיתחמם מנוזל הקירור ומאוורר מתחיל לעבוד הוא חייב לשאוב את האויר החם מהרדיאטור לכיוון המנוע. אם האויר שנישאב הוא קר משמע אומר רדיאטור סתום. בזמן עבודת הרכב לפני שהמאוורר ניכנס לפעולה גע עם היד לאורכו ולרוחבו של כל הרדיאטור ובדוק האם יש איזורים קרים. אם יש אז רדיאטור סתום. לגביי הטרמוסטט הנע את הרכב שהוא קר וגע בצינור המוביל מהמנוע לרדיאטור היכן שממוקם הטרמוסטט ובדוק לאחר מספר דקות אם יש זרימה של מיים חמים בצינור זה. אני מניח שאצלך זה צינור עליון. אם יש זרימה של מיים חמים שם הטרמוסטט תקין. צינור יציאה מהרדיאטור חזרה למנוע חייב להיות גם כן באותה טמפרטורה פחות או יותר כמו הצינור השני. בדוק גם את זה.

האם הרכב מתחמם גם בעמידה וגם בנסיעה?

:)
פורסם
ברגע שרדיאטור מיתחמם מנוזל הקירור ומאוורר מתחיל לעבוד הוא חייב לשאוב את האויר החם מהרדיאטור לכיוון המנוע. אם האויר שנישאב הוא קר משמע אומר רדיאטור סתום. בזמן עבודת הרכב לפני שהמאוורר ניכנס לפעולה גע עם היד לאורכו ולרוחבו של כל הרדיאטור ובדוק האם יש איזורים קרים. אם יש אז רדיאטור סתום. לגביי הטרמוסטט הנע את הרכב שהוא קר וגע בצינור המוביל מהמנוע לרדיאטור היכן שממוקם הטרמוסטט ובדוק לאחר מספר דקות אם יש זרימה של מיים חמים בצינור זה. אני מניח שאצלך זה צינור עליון. אם יש זרימה של מיים חמים שם הטרמוסטט תקין. צינור יציאה מהרדיאטור חזרה למנוע חייב להיות גם כן באותה טמפרטורה פחות או יותר כמו הצינור השני. בדוק גם את זה.

האם הרכב מתחמם גם בעמידה וגם בנסיעה?

אני לא יודע איפה יושב הטרמוסטט, לכן נגעתי בכל הצינורות והם חמים.

כן, הרכב מתחמם גם בעמידה אחרי כ-40 דקות אבל הטורים צריכים להיות קצת גבוהים בשביל כך, כ-2K. בטורים נמוכים טמפ' תקינה.

פורסם

עקרונית שרדיאטור סתום הרכב ייתחמם גם בעמידה. האם נגעת בכל הרדיאטור במעין מישוש להרגיש אם הוא חם בצורה שווה בכל המקומות? שהמאוורר ניכנס לפעולה הוא מוציא לכיוון המנוע אויר חם או קר?

פורסם

אני חושב שכוונה כאן לרדיאטור פנימי ולא רדיאטור של המנוע, הדרך הכי טובה לנקות אותו היא לפרק את שני הצינורות ולהזרים דרכו מים מצינור גינה, ככה כל הלכלוך יצא החוצא ולא ימשיך לתוך המנוע.

פורסם

עדיין לא המציאו את החומר שיעזור בניקוי הרדיאטור, לכן כל חומר שתשים הוא פשוט בזבוז כסף. יש צורך להגיע למכון רדיאטורים מומחה שיבצע את הניקוי בצורה עדינה וישמור על הרדיאטור במצבו המקורי, במקרה שלא ניתן לעשות זאת מומלץ להחליף רדיאטור.

מהתיאור שאתה נותן נראה כי אכן הרדיאטור סתום, באופן פרטי לא תוכל לעשות זאת ברמה טובה מספיק כיוון שיש צורך לאטום את הפלסטיק שמחובר לרדיאטור בחזרה באופן מוחלט על כן מומלץ לפנות לבעל מקצוע.

פורסם
עדיין לא המציאו את החומר שיעזור בניקוי הרדיאטור, לכן כל חומר שתשים הוא פשוט בזבוז כסף. יש צורך להגיע למכון רדיאטורים מומחה שיבצע את הניקוי בצורה עדינה וישמור על הרדיאטור במצבו המקורי, במקרה שלא ניתן לעשות זאת מומלץ להחליף רדיאטור.

מהתיאור שאתה נותן נראה כי אכן הרדיאטור סתום, באופן פרטי לא תוכל לעשות זאת ברמה טובה מספיק כיוון שיש צורך לאטום את הפלסטיק שמחובר לרדיאטור בחזרה באופן מוחלט על כן מומלץ לפנות לבעל מקצוע.

בוקר טוב יוסי.

הייתי מעוניין לדעת כמה אמור לעלות בערך ניקוי יסודי לרדיאטור כאשר אני מביא רק את הרדיאטור עצמו לניקוי?

תודה.

פורסם

זה לא כזה נכון וקיימים פערים. רדיאטור חדש יכול להגיע ל-700 ש"ח וניקוי של רדיאטור (רק הרדיאטור שאני מביא אותו לניקוי) יכול להגיע גג ל-300 ש"ח.

פורסם

רדיאטור חדש - 540 ש"ח

ניקוי - 200 ש"ח

כמובן שעלייך לקחת בחשבון עוד כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב. אם אינך מתכוון למכור אותו בקרוב אנו ממליצים באופן כללי על החלפה.

פורסם

לאחרונה השוק הוצף ברדיאטורים תחליפיים זבל שהרכבתם מסכנת את המנוע של הרכב בגלל התחממות או דליפות..רדיאטור סתום לרוב יורגש בנסיעה מהירה ולא בעמידה במקום בניגוד לשמה שנכתב פה קודם...אם זה הרדיאטור מקורי של הרכב ולא בוצע ניקוי קודם רצוי לבצע ניקוי ולא החלפה לרדיאטור זול.....! בהצלחה!

פורסם
לאחרונה השוק הוצף ברדיאטורים תחליפיים זבל שהרכבתם מסכנת את המנוע של הרכב בגלל התחממות או דליפות..רדיאטור סתום לרוב יורגש בנסיעה מהירה ולא בעמידה במקום בניגוד לשמה שנכתב פה קודם...אם זה הרדיאטור מקורי של הרכב ולא בוצע ניקוי קודם רצוי לבצע ניקוי ולא החלפה לרדיאטור זול.....! בהצלחה!

ישנם סתימות שהם סתימות חלקיות ברדיאטור ובסתימות מסוג זה לא מחייב כלל שהרכב יתחמם בנסיעה ארוכה אלא להיפך, בזכות האויר הקר וסיבובי משאבת המיים תוך נסיעה ייתן מצב מהיר של סירקולציה והחדרת מיים קרירים שיצננו את המנוע מה שלא ממש ייקרה במצב עמידה שהמשאבת מיים לא בספיקתה המלאה וקיימת סירקולציה איטית של המיים במעברים. כאשר הרדיאטור סתום לחלוטין ללא ספק הרכב ייתחמם בעיקר בנסיעה בעיקבות עבודת המנוע שאינו מקבל כלל צינון. במיקרה לפני יומיים ביצעתי נסיון שכזה על רדיאטור שהיה סתום חלקית.

איני פוסל את הנאמר אך רק מחדד. :)

• תוכן חדש...