Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מסכים שתשתית אולי יכלה למנוע את תוצאות אני לא מסכים שזה שטות מה שאמרתי. אבל אתה לא יכול לבוא להאשים את העמוד שעומד דווקא שם ואם זה היה קורה לה 50 מטר קדימה והיא הייתה מתנגשת בגדר הפרדה משמאל ונהרגת? מה אז? למה החומה מבטון?

גדרות ההפרדה יכולות לרכך קצת את התאונה לא להפוך מתאונה של הרוג לפצוע קל, אני יכול לתאר לעצמי שהיא הייתה טסה דרך הגדר הפרדה.

אני חושב שגם לרגע מסויים בלב אמרתי מגיע לה, למה? כי אנשים חסרי זהירות ונוהגים שיכורים חייבים לשאת בתוצאות.

מצד אחד אתה מסכים שתשתית יכולה למנוע את התוצאות, ומצד שני אתה אומר שהיא לא יכולה להפוך את התאונה מתאונה עם הרוגים לתאונה עם פצועים בלבד. סתירה...

אני יכול להגיד לך בוודאות שיש גדרות שאתה יכול להתנגש בהן והן יתקפלו ויספגו את רוב האנרגיה, משאירים אותך עם הרבה פחות נזק. לא יודע אם במקרה של התאונה הזאת זה היה עוזר אבל בהחלט יכול להיות.

והמאזדה? הלאנטיס הכסופות לבנות האלה? אחלה אוטו. תאמינו לי, מניסיון, ההורים שלי מחזיקים אחת כזו אוטומטית, אתה אפילו לא מרגיש שאתה סוגר על מהירות גבוהה.

מניסיון, המאזדה הנפלאה שלך יציבה כמו חולה פרקינסון עם בעיות שמיעה שמנסה ללכת על חבל. היא נכנסת להיגוי יתר בקלילות רבה תחת עומס, ולהוציא אותה מזה זה לא קל, במיוחד אם אתה פשוט לוחץ על הבלמים בכל הכוח כמו הבחורה הזאת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברה בלי שום קשר לויכוח על האחיזה של האוטו , או על איך הצומת נראית.

אני מכיר אישית את בעל הרכב , הוא היה איתי באותה שכבה (הוא בן אדם שאוהב לעשות שטיות כאלו) ואני מניח שהוא היה נותן לה את האוטו הרבה פעמים לפני כן.

עזבו אותכם הסביבה , ואיך הכביש בנוי , והאם המאזדה היא מהירה או אוחזת טוב על הכביש.

נתחיל מזה שהוא האשם המרכזי בכל המקרה המצער (מאוד מאוד ) הזה. אם היה לו קצת שכל לא לתת לה את האוטו כשאין לה רשיון!!! , הכול היה יכול להמנע.

1.6 206

פורסם

מניסיון, המאזדה הנפלאה שלך יציבה כמו חולה פרקינסון עם בעיות שמיעה שמנסה ללכת על חבל. היא נכנסת להיגוי יתר בקלילות רבה תחת עומס, ולהוציא אותה מזה זה לא קל, במיוחד אם אתה פשוט לוחץ על הבלמים בכל הכוח כמו הבחורה הזאת...

רוני

מי דיבר על יציבות? חבל שאתה מכניס מילים לפה

ברמה העקרונית - הבחורה נהגה ללא רישיון, החבר שלה הוא רשלן שנתן יד ש"איכשהו" המאזדה הגיעה לידיה. סוף פסוק.

פורסם

רוני

ברמה העקרונית - הבחורה נהגה ללא רישיון, החבר שלה הוא רשלן שנתן יד ש"איכשהו" המאזדה הגיעה לידיה. סוף פסוק.

אז מה פתאום אתה מדבר על המהירות המטורפת של המאזדה?!!?!

ידידנו רוני התעשט ומצא להסביר על גורם חשוב בתאונה במקום על המהירות המטורפת של האוטו...

אני מסכים שבעל הרכב לא היה צריך לאפשר להם לנהוג.

אף פעם לא הייתי בכביש המדובר אבל זה נראה כי הנתיב השמאלי פתאום נעלם הולך ונקטן האם זה ככה?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

רוני

אז מה פתאום אתה מדבר על המהירות המטורפת של המאזדה?!!?!

ידידנו רוני התעשט ומצא להסביר על גורם חשוב בתאונה במקום על המהירות המטורפת של האוטו...

אני מסכים שבעל הרכב לא היה צריך לאפשר להם לנהוג.

אף פעם לא הייתי בכביש המדובר אבל זה נראה כי הנתיב השמאלי פתאום נעלם הולך ונקטן האם זה ככה?

הנתיב השמאלי ביותר הולך וקטן,בגלל המכוניות שמגיעות מכיוון הטכני שמשתלבות בנתיב הזה כשהן נוסעות לכיוון הקריות. הוא הופך מ-4 נתיבים ל-3 נתיבים [מהן נתיב אחד לתחבורה ציבורית],עד בערך צומת נווה גנים במוצקין [משהו כמו 4 ק"מ]. לא ראיתי את הסרט על התאונה,ככה שאין לי מושג מה קרה בתאונה הזאת,אישית,אני חושב שהצומת הזאת מסוכנת מאוד,הרבה צעירים איבדו את החיים שלהם בצומת הזאת וחבל.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אמרת שאפילו לא מרגישים כשסוגרים מהירות גבוהה. זה פשוט לא נכון. חוסר היציבות של הרכב והטלטול התמידי גורמים לתחושה של חוסר יציבות שכנראה הוקהתה בעקבות אי אלו נוזלים שנכנסו לגוף של אותה בחורה. היא נכנסה מהר לסיבוב וביצעה פקודת היגוי שגויה, כנראה, שגרמה להיגוי יתר שהוביל לאיבוד שליטה. יכול מאוד להיות שברכב אחר זה לא היה קורה בכלל.

את החבר ניתן להאשים ברשלנות פושעת, נכון, אבל היא האשמה שעלתה על הרכב, נהגה כמו שנהגה - והתוצאות לפנינו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם בהיגוי יתר עסקינן, וכדי להימנע מתאונות כאלה....

אולי למישהו יש אתר שכתוב בו איך להמנע מחוסר שליטה על הרכב ?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אם בהיגוי יתר עסקינן, וכדי להימנע מתאונות כאלה....

אולי למישהו יש אתר שכתוב בו איך להמנע מחוסר שליטה על הרכב ?

1. רישיון בר-תוקף

2. לא לשתות אלכוהול לפני או בזמן הנהיגה.

3. צמיגים במצב טוב כנ"ל לגבי הלחץ הנדרש בהם.

4. לקחת קורס נהיגה מתקדמת.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

הנקודה החשוב ביותר היא :

את מי זה בכלל מעניין מי אשם ????????????????????

ומי שטעה ואשם, מגיע לו עונש מוות ??

מי וטעה ואשם, מגיע לאחרים שנפגעים ממנו עונש מוות ??

צריך לדאוג שטעויות לא יגמרו במוות, גם אם זה במחיר של הגבלת מהירות. לא שזה בהכרח הפתרון הנכון בכל מצב, אבל משהו צריך להיעשות.

דני G.

פורסם

לדעתי אין מקום להפיל את האשמה על ה"תשתית כבישים באיזור התאונה"

אני גר באיזור ועובר כל יום דרך הצומת המדוברת, ותאמינו לי שמי שנוסע בצומת הזאת במהירות מותרת של 70-80 קמ"ש אין שום סיכוי שבעולם שיאבד שליטה על הרכב בצומת הזאת.

ומנסיון אני אומר לכם שגם במהירויות יותר גבוהות בצומת הזאת לא מאבדים שליטה, הסיבוב לא כזה חד כמו שאתם מתארים אותו.

אבללל,

אם נהגת ש-י-כ-ו-ר-ה, בלי ר-י-ש-י-ו-ן נהיגה! נכנסת לצומת הזאת על 140-150 קמ"ש אין שום סיכוי שבעולם שהיא תצא ממנה שלמה....

במצב של איבוד שליטה שאלה הם הנתונים שום נהג בעולם לא יצליח להשתלט על הרכב ולא משנה אם בצד השני יש עמוד או לא, כי אם לא היה העמוד הזה אז מהמהירות היא הייתה ממשיכה לתוך הקיר או תחנת הדלק שיש בדיוק 30-40 מטר פנימה.....וגם אז היא הייתה גומרת את החיים שלה.

אשמה חד משמעית של הנהגת.

ואני גם מכיר את בעל הרכב, ואני לא מקנא בו על מה שהוא הולך לעבור עכשיו....

משתתף בצערו וצער המשפחה.

אלעד.

פורסם

לכל מי שמאשים כאן את הנהגת, ברור שזו אשמתה, אבל תכניסו טוב טוב לראש,

כל אחד מכם יכול לאבד שליטה על הרכב מאלף סיבות: פנצ'ר, שמן

על הכביש, רכב שסוטה לנתיב שלך, חצץ, מישהו שקפץ לכביש.

הנקודה כאן היא לא אם היא אשמה או לא, כי ברור שהיא אשמה,

אבל אם התשתית היתה אחרת יכול להיות שזה היה נגמר אחרת.

ולא חסרות דוגמאות של כשל בתשתית שגורם לתאונה, או להחמרה קריטית של תאונה.

בארץ לא מעניין אף אחד שהתשתית גורמת לתאונות או מחמירה אותן, ולראיה,

לפני כמה שנים הוחלפו עמודי חשמל בדרכים מסויימות לעמודים מיוחדים

סופגי אנרגיה. ואיך בדיוק שמו את אותם עמודים? כמובן על בטונדות,

שכל רכב שייכנס בהן ממש לא ישנה לו אם העמוד סופג אנרגיה או לא...

ואני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות, ויש הרבה מקומות שעם תשתית ראויה

התאונה היתה מסתיימת ברכב מעוקם וכריות אוויר מפוצצות, אבל לא בהרוגים ו/או פצועים קשה.

להאשים את הנהג זה הכי קל והכי ברור, החוכמה היא איך למנוע תאונות

למרות הגורם האנושי !

פורסם

לכל אלה שמאשימים את הבחורה - אתם צודקים. לכל אלה שצורחים "מהירות", "140-150", "מגיע לה" - זוהי התלהמות נוסח חיים הכט. גם אני מכיר את הסיבוב האמור, וניתן לעבור אותו מבלי לאבד שליטה גם במהירות העולה על 100 קמ"ש. מהירות היא לא הגורם במקרה זה. היא לכל היותר פאקטור מגביר נזק. אלכוהול - כנראה. חוסר במיומנויות נהיגה בסיסיות - קרוב לוודאי. גדר הייתה מצילה אותה - או שכן, או שלא. אבל בשביל זה בונים גדרות, שיהיו שם when the shit hits the fan. זה שהמשטרה צועקת מהירות כל פעם שאין משהו אחר שבולט מכדי להתעלם (כמו הסימונים בתאונה לפני שבוע), לא אומר שצריך להאמין לה. יש לה מנגנון אכיפה רווחי מאד להצדיק.

לסיכום - זה שהיא אשמה, לא גוזר עליה מוות. הגבלת מהירות לא תעזור במקרה זה, שכן אדם ללא רשיון ושיכור אינו נוטה לציית לחוקים מלכתחילה. תשתית סלחנית תתן סיכוי. מי שרוצה להגביל מהירות למידה בטוחה באמת, שיגביל, אלקטרונית, ל-64, או כמה שמרסקים עכשיו ב-NCAP ו-Euro NCAP, ויוריד מהכביש את כל המכוניות שהשיגו פחות מדי כוכבים. לא ריאלי? תסיקו מסקנות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עם כל הצער והכאב, אפשר לסכם את המקרה הזה במשפט אחד: דארווין צדק.

זה שתשתית סלחנית דרושה, במיוחד בנקודות תורפה (והעובדה שהיו שם כבר 2 תאונות קטלניות זהות מצביעה על כך שמדובר בנקודה בעייתית) - נכון 100%.

אבל מי שעולה על ההגה שיכור, או ללא רשיון, או שניהם (!!!) ועושה תאונה עצמית - אני אומר: טוב שהתאונה עצמית. לא מגיע לנהג תמים שבא ממול לאבד את חייו על לא עוול בכפו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הנקודה החשוב ביותר היא :

את מי זה בכלל מעניין מי אשם ????????????????????

ומי שטעה ואשם, מגיע לו עונש מוות ??

מי וטעה ואשם, מגיע לאחרים שנפגעים ממנו עונש מוות ??

צריך לדאוג שטעויות לא יגמרו במוות, גם אם זה במחיר של הגבלת מהירות. לא שזה בהכרח הפתרון הנכון בכל מצב, אבל משהו צריך להיעשות.

דני G.

כמו שאמרו בפרסומת שהייתה מלא זמן ברדיו ובטלויזיה..

על טעויות בכביש יש עונש - עונש מוות.. :(

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...