Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן מהאגדות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי חצי שנה של כאבי ראש וגם כאבי לב,

יום שישי אני לוקח אותה לבדיקה,

בעזרת השם הכל יהיה טוב ואני אצא הבעלים הגאה לא של יאריס, לא של יאריס אלא של רנו מגאן II שנת 2006 יד ראשונה עם 24K ק"מ.

מה דעתכם על פירוט הטיפולים מהמוסך המורשה:

16022011c.jpg

לי הכל נראה סבבה, טיפול כל שנה - האחרון בוצע בספטמבר,

בטיפולים כמובן מילו שמן פז במקום שמן איכותי - חוץ מהטיפול האחרון שבו לא הוחלף השמן - מישהו יודע למה?

והאם מישהו יודע מה פירוש "החלפת זרוע מומנט מנוע\גיר('עצם')" שבוצעה בטיפול האחרון,

בשנת 2009 הוחלף טיימינג וגם נוזל קירור ונוזל בלמים,

אני רואה שבכל הטיפולים הוחלפו מסנן אויר למזגן אוויר למעט הטיפול האחרון - האם זה אומר שאני אצטרך להחליף בעצמי(כמו שאני יודע אפשר פשוט לקנות את הפילטר ולהחליף בעצמי)?

והאם אני אצטרך להחליף את השמן בעצמי? ומתי כדאי לעשות את כל זה?

לרכב יש טסט לעוד 3 חודשים, האם כדאי לדחות את הדברים ללפני הטסט או לבצע אותם עכשיו?

והאם כדאי להגיע עם רכב כזה למוסך כדי לקבל מהם הצעת מחיר לכמה יעלה (וכמובן את מה לתקן) יישור קו לפני\אחרי בדיקה?

תודה לכל המגיבים!

פורסם

את השמן+מסנן שמן+פילטר מזגן צריך להחליף מיד (לא מובן לי, מדוע לא הוחלפו בטיפול האחרון). גם פילטר אויר הייתי מחליף מיד.

השמן של "פז" שממלאים במוסכי רנו עומד במפרט היצרן, הוא גם שמן איכותי, אבל אני מעדיף חצי סינטטי או סינטטי של ELF או VALVOLINE (הרכב הקודם שלי היה רנו).

תיגש לבדיקה, אחרי זה תחליט, מה לשאול במוסך.

את טופס הבדיקה אתה יכול לפרסם גם כן בפורום.

אם תקנה את הרכב, תחפש מוסך שמתמחה ברכבי רנו (לא מורשה יבואן). תוכל לבצע בו טיפולים במחירים יותר ידידותיים (גם בחלפים מקוריים\תחליפיים איכותיים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה vladclar,

הטיפולים מתועדים יפה מאוד לכן כנראה אגש קודם לבדיקה לאחר מכן אגש למוסך,

ומה בדבר:

"החלפת זרוע מומנט מנוע\גיר('עצם')"

מה בעצם הוחלף?האם זה חמור\לא חמור?

מה בערך העלויות של החלפת שמן מנוע,מסנן שמן ופילטר אויר - כנראה שאותם אעשה אצל המוסך המורשה.

לאחר מכן אבדוק לגבי מוסכים חלופיים.

וכמובן תודה על התגובה

פורסם

הרנו מאגן היחידה שהייתי מגדיר אותה מהאגדות, זאת המגאן ספורט...רצוי בגרסת קאפ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מה בערך העלויות של החלפת שמן מנוע,מסנן שמן ופילטר אויר - כנראה שאותם אעשה אצל המוסך המורשה.

לאחר מכן אבדוק לגבי מוסכים חלופיים.

זהו טיפול "קטן" , שעלותו כולל מע"מ תתקרב ל אלף ש"ח. במוסך רגיל יעלה כשליש פחות.

לגבי זרוע מומנט - זאת כנראה היתה התקלה היחידה ברכב, הוחלף בחדש. אין מה מחשוש או לחפור בנושא.

מה שנראה טוב, זה שלא היו בעיות החשמל החוזרות על עצמן.

אל תבהל מכל מה שתרא בתוצאות הבדיקה (כל מיני ניסוחים על מה שלא תקין) - תעלה טופס הבדיקה על דפי הפורום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה ענקית!

ואני אשתדל להעלות את תוצאות לבדיקה לפורום - למרות שאני רוצה לעשות את העברת הבעלות עוד באותו היום.

פורסם

אני מצרף את העמוד המפרט המלא של הטיפול האחרון - חלק מעמוד שלא צורף בהודעה הראשונה:

meganlastpage.jpg

כמה שאלות שעולות לי:

• מה זה דיסקיות בלם קד'?
  • מה היא תושבת גיר אח' תואם?
  • מה זה תומך לדוד אגזוז?
  • למה הוחלפו כל כך הרבה נורות האם זה יכול להעיד על בעיית חשמל - לדעתי לא כי זאת הפעם הראשונה שמוחלפות הנורות בלם והחניה - אבל אני שואל בכל זאת.
  • האם יש עוד משהו שאני מפספס וכדאי לשים אליו לב,

אגב האם כדאי לעשות כיוון פרונט במוסך מורשה או שעדיף ללכת למכון כיוון? אם מכון כיוון אז יש מכון מומלץ בחיפה\איזור חיפה?

פורסם

לגבי הנורות אין לך מה לדאוג, זה תקין ברכב בגיל הזה.

התושבת עצם היא תושבת מנוע/גיר אחורית, היא נראת בצורת עצם עם טוויסט (סיבוב) באמצע.

התומך אגזוז זה גם תושבת גומי שמחזיקה את האגזוז.

כנראה הבעלים התלונן (במסכרת האחריות) עם רעשים של דפיקות במעבר על מהמורות וזה מה שהחליפו.

דיסקיות בלם הם רפידות של הברקסים, גם סביר שיחליפו אותם ברכב מעל לשנתיים על הכביש.

אתה לא מפספס פה כלום, חוץ מהעובדה המוזרה שלא החליפו שמן בטיפול האחרון אני לא רואה פה משהו חשוד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה redzone!

גם לי העובדה הזאת נראית מוזרה וזה בדיוק מה שאעשה אחליף שמנים ואת כל הפילטרים.

האם יש עוד נקודות שכדאי לשים לב אליהן בזמן הבדיקה?

פורסם

אהבתי מאוד את התמונות!

אחלה רנו, והיא בהחלט אגדית!

אני עדיין עוד לא שם אבל בקרוב =),

קודם כל נתחיל מהרגיל ומשם נתקדם הלאה

• תוכן חדש...