Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לפני כשחצי שנה רכשתי וויליס שנת 62 שמוגדר ברישיון כאספנות

רכשתי אותו בלי טסט

בזמנו הוזבר לי שאהרב יכול להיות עד שנתיים בלי טסט ולא להצטרך בדיקה של מכון תקנים.

בזמן שעבר עבדתי על הרכב וכנתי אותו לצרכי.

עכשיו שהרכב מוכן לטסט אני מסתקל שוב באינטרנט ורואה שרכב שאין לי טסטס שנה כבר צריך בדיקה של מכון..!

האם זה נכון או לא.?

הרכב עשה טסט בתאריך 01.02.09

הטס פג בתאריך 11.08.09

ביום הקניה בעל הרכב הוציא לי רשיון רכב חדש שהודפס בתאריך 4.3.10

ובעיקרון אם היתי ניגש לטסט הוא היה בתוקף עד 11.2.11

זה כל הנתונים שיש לי

אמשח בעזרתכם בהקדם

אני זקוק לתשובת בעיקרון לבוקר

בתודה אהוד

פורסם

קבל תשובה עוד לפני הבוקר:

לרכב אספנות אין כל מגבלה, ניתן לחדש רשיון בכל עת (וללא בדיקת מכון נוספת), בלי קשר למשך ההשבתה.

גש למשרד הרישוי, הוצא רשיון (אל תשכח לבקש אישור תנועה זמני), סע למוסך לקבל אישור תקינות - וישר לטסט.

בהצלחה....

עודד

פורסם

איזה יעילות:wink:

ממש תודה על הזריזות.

אכן, מחר בבוקר אני יסע לחברת הביטוח לעשות ביטוח - ומשם, כמובן למשרד הרישוי.

מקווה שזה באמת ילך חלק.

רק לצורך הבנה וחידוד.?!

רכב אספנות - לא משנה כמה שנים הוא בלי טסט , לא צריך בדיקה של מכון.?

אני לא מדבר על רכב שהרישיונות מופקדים, אני מדבר על רכב שפשוט לא שילם אגרה, ופשוט לא ניגש לטסט.!

מצורף ציטוט מאחד העמודים בפורום

"

ביטול הביטול יבוצע במשרדי הרישוי לבקשת בעל הרכב - לרכב אספנות(סעיף 5) ולרכב מיושן(סעיף 4.ג).

ז. תזכורת על אי חידוש רשיון, לרכב מיושן ולרכב אספנות, תישלח בתום 3 חדשים ממועד החידוש(בשינוי לרכב רגיל שלבעליו נשלחת תזכורת לאחר חצי שנה).

ח. בטבלת ההגבלות תיווסף הגבלה "חייב אישור מעבדה מוסמכת" ההגבלה תוכנס במשרדי הרישוי לרכב מיושן שבוטל(כי לא היה לו רשיון בתוקף שנה ומעלה) ובעליו מבקש לחדש רשיונו.

ההגבלה תבוטל בשני דרכים:

(1) בעת משלוח רשיון לחידוש - לאחר בדיקה אם הרכב ביצע מבחן כשרות לתנועה.

(2) במשרד הרישוי - בעת עדכון מבחן הכשרות.

4. הפעולה במשרדי הרישוי - לרכב מיושן

"

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=22478

שוב תודה

אהוד

פורסם

מעל 7 שנים חלפו על שרשור זה והתקנה שבו מעט השתנתה.

1. גם אז רכב אספנות לא היה צריך במעבדה מוסמכת.

2. רכב מיושן נכנס לתקן מעבדה כעבור שנתיים(אז היה שנה).

3. תזכורות נשלחות כעבור כ-4 חודשים, נכון לכל הרכבים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

דבר ראשון רב תודות על התשובות

אכן כך היה

משרד הרישוי הנפיק לי רישיון ללא שום צורך בבדיקת מכון.

אני משתמש בבמה זאת לשאול שאלה נוספת על אותו מישור

לאח שלי יש גייף שנת 89

הרכב מוגדר כרכב מיושן

הוא יוצא באוגוסט לטיול בין שנה

על פי התגובה האחרונה אני מבין - שרכב מיושן, אחרי שנה ללא טסט עדין לא צריך בדיקה :

להבדיל מבשנה השניה שבה אין לו טסט ואז כן יעלץ לעשות זה נכון.?

פורסם

על פי התגובה האחרונה אני מבין - שרכב מיושן, אחרי שנה ללא טסט עדין לא צריך בדיקה :

להבדיל מבשנה השניה שבה אין לו טסט ואז כן יאלץ לעשות זה נכון.?

לא בדיוק. רכב מיושן חייב בבדיקת מעבדה אם חלפו שנתיים מאז פג תוקף רשיונו. כלומר - רק בשנה השלישית.

אך, להבדיל מרכב אספנות - כדאי להפקיד את הרשיון כדי להמנע מתשלום האגרות בתקופת ההשבתה.

עודד

פורסם

לא בדיוק. רכב מיושן חייב בבדיקת מעבדה אם חלפו שנתיים מאז פג תוקף רשיונו. כלומר - רק בשנה השלישית.

אך, להבדיל מרכב אספנות - כדאי להפקיד את הרשיון כדי להמנע מתשלום האגרות בתקופת ההשבתה.

האם רכב מיושן שרשיונו הופקד ועברו שנתיים לכשיחזור לכביש תדרש בדיקת מעבדה מעבדה ?

פורסם

כן- מבחינת המחשב אין כל חשיבות לזה הופקד רישיון או לא- מבחינתו עברו יותר משנתיים מרגע שהרכב לא עשה את הטסט! החשיבות היחידה של ההפקדה- שלא צריך לשלם את האגרה המצטברת!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...