Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשבוע הבא מחליפים לי בשעה טובה מנוע (גולף 2002 1.6 אוטומט) ורציתי "להתלבש" על הארוע לצורך ביצוע החלפה של חלקים שהעלות של העבודה עליהם בנפרד גבוהה מאוד.

חשבתי להחליף טיימינג- המוסכניק אמר לי שקיט של חברה שמייצרת בשביל פולסוואגן, בלי לוגו של פולסוואגן עולה כ-600 ש"ח. אני רוצה לדעת אם זה מחיר הגיוני ואיזה חברות יש שמייצרות קיטים שמתאימים לגולף.

דבר נוסף שאני רוצה לבדוק זה רעידות שיש לי ברכב: הרעידות הופיעו משהו כמו לפני שבוע. בהתחלה הבחנתי בזה בנסיעות קצרות יחסית אז לא יכולתי לבודד את התופעה לסל"ד, הילוך ושאר פרמטרים שצריך לבדוק.

היום נסעתי כ-220 ק"מ רצוף ובודדתי את זה למאפיינים הבאים: הרעידות מתגברות בין 1700-2200 סל"ד, ובזמן העברת הילוכים (אוטומט), כשהסל"ד נופל לאזור הזה. כשאני לוחץ על הגז וההילוכים מתחלפים בסל"ד גבוה יותר כמעט ולא מרגישים את הרעידות.

הרעידות גם מורגשות בסל"ד סרק, כשאני עומד ברמזור לדוגמא, בעצירה מלאה על D. גם הסל"ד בעמידה לא הכי יציב... קופץ בין 700 ל-1000 בערך במשך כמה שניות ואז מתייצב על משהו כמו 800 סל"ד.

זה קורה בכול ההילוכים, אבל הכי מורגש במהירות של 70-80 קמ"ש, שזה בערך מהירות המעבר בין הילוך שלישי לרביעי. התאוצה של הרכב בין 60 ל-90 קמ"ש גם נורא איטית מאז שהתחילו הרעידות.

בניוטראל אין רעידות.

אני חושד בקלאץ' שמת, המוסכניק מעריך שזה משאבת שמן בגיר. מה נשמע לכם יותר סביר ומה עלות של החלקים האלה לגולף מהסוג שלי? ואני יודע שזה יכול להיות המנוע עצמו, אבל לצורך הערכת "הגרוע ביותר", במידה וזה באמת אחד מאלה, כמה החלקים עולים?

אני רוצה להתקין קולר חיצוני לגיר במוסך רון אחרי שישימו לי את המנוע.

קולר חיצוני כולל החלפה של המשאבה או שזה לא קשור (ואם לא, אז תוך כדי התקנת הקולר החיצוני יהיה אפשר להחליף משאבה או שזה דורש פירוקים נוספים שמייקרים את העבודה?)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• ספונסר פורום
פורסם

הרעידות שאתה מדבר עליהם נראה לי שהם קשורות במנוע

ולכן אם יתקינו לך מנוע תקין ברכב הם ככל הנראה יעלמו ,תבקש מהמכונאי

שעובד על הרכב לבדוק את מצב תושבות המנוע בזמן ההחלפה שלו .

לעיניין קרור התיבה ,אין קשר בין המקרן שאתה מתכנן להתקין לבין משאבת השמן

של התיבה ,תראורטית כדי להחליף את המשאבה הזאת צריך לפרק את התיבה כי היא נמצאת בתוכה ,

זה לא דבר שכיח שיש איתה תקלה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הבנתי... אז במידה וידרש להחליף משאבה זה ידרוש פרוק של התיבת הילוכים... סתם לידע כללי, איך עושים את זה? צריך לפרק את כל המנוע או יש גישה מלמטה?

ומשהו שרציתי לשאול אותך היום בבוקר כשהתקשרתי (וכנראה שמיהרת אז לא הספקתי): כמה זמן לוקח להתקין את הקולר החיצוני לגיר ולבדוק את החיישן חום של הגיר? כי יכול להיות שאני אשים אצלך את הרכב ביום רביעי לקראת 10 בבוקר ולא שלישי כמו שאמרתי... יהייה אפשרי לסיים את העבודה+ בדיקה של הרכבת המנוע עד סוף יום חמישי?

ומה לגבי מחיר ויצרנים של רצועות טיימינג?

תודה על התשובות.

• ספונסר פורום
פורסם

התקנת מקרן חיצוני אורכת כ 3 שעות .

לעיניין היצרנים המקוריים הם ,אופטיבלט ,INA,SKF .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני אתלבש על השירשור הזה עם עוד שאלה...

המוסכניק שהרכיב לי את המנוע טוען שהלך לי החיישן סל"ד בגיר. יכול להיות? (האמת ששמתי לב שההילוכים מתחלפים לא בצורה חלקה במיוחד). כמה אמור לעלות החלפה של החישן ומה המשמעות של לחכות עוד חודש בהחלפה שלו? (כבר מצתבר לי יותר מידי הוצאות על הרכב החודש הזה)

פורסם

אני חושב שהחלפת החיישן עכשיו תהייה זולה יותר מאשר בעתיד משום שהגיר כבר מפורק.

תגיע להסדר עם המוסכניק שלך לגבי עלות החיישן ותוסיף מעט על העבודה שהוא יצטרך לעשות על הגיר.

קובי

פורסם

האמת שהכול כבר מורכב... הוא אומר שהחיישן עצמו עולה באזור ה-750 ש"ח והעבודה זה בערך רבע שעה.

אם זה באמת רבע שעה, אז מחר בצהוריים אני אצל רון ואני רוצה שהוא יבדוק לי את זה ויחליף, אם כבר. גם ככה אני רוצה להתקין מקרן חיצוני לגיר, אז אני מניח שמשם זה גם כמה דקות עבודה.

• תוכן חדש...