Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע AAV אף פעם לא הותקן בגולף, אבל מנוע 2G כן הותקן בפולו, אז סביר להניח שפיזית אפשר להתקין אותו.

יחד עם זאת מנוע AAV היה מותקן בדגמי פולו עם הזרקה חד נקודתית וקטליזטור, ויש שוני במק"טים של חלקים רבים כמו הבוכנות, הקרנק, הראש וכו'. אין לי מושג מה ההבדלים, אולי ב-AAV יש יחס דחיסה יותר גבוה, אז אולי הקרבורטור שלך לא יעבוד טוב עם המנוע הזה, אולי תצטרך דלק באוקטן 98, בקיצור- אניגמה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז בשביל להגיע ליחס הדחיסה הרצוי עם הקרבורטור אני אצטרך אוקטן 98 ?

בדור 3 זה היה מנוע הזרקה ולכן לא היה צורך באוקטן 98 ?

פורסם

לרוב,מנוע מייבוא מגיע עם מערכת ההזרקה עליו.. (או במקרה הנדון קרבורטור) , ולכן כל העניין של יחס דחיסה לא אמור להשפיע {דרך אגב לפי מה שביררתי שני המנועים עובדים ביחס דחיסה של 1:9.5}

הבעיה שאמורה להדאיג אותך זה- תושבות מנוע שונות {אני מאמין שזהה אם יושב על רכב שבו שני המנועים יושבים כמו הפולו} או חיבורי סעפות שלא מתאימות ב100% , הדאון פייפ שאמור להתחבר לסעפת במבנה שלו או האורך שלו וכדומה. והכי חשוב - אישור משרד הרישוי!

פורסם

אני לא כל כך מכיר את מה שמתרחש שם, אבל אנסה לתת קצת יותר פרטים לגבי מה שרשמת:

קיבלתי רק מנוע בלי קרבורטור, יש עליו למעלה מקום שיושב הקרבורטור והבנתי שהם הולכים להשתמש בקרבורטור שיש לי.

המנוע הגיע בלי תושבות, פירקו את התושבות מהמנוע הישן והם יושבות טוב (לכאורה) על המנוע החדש.

חיבורי סעפות ודאון פייפ - אין לי מושג על מה מדובר.

פורסם

לא צריכה להיות בעיה להשתמש בקרבורטור שלך בכלל (מלבד התאמה פיסית)

אם המוסך עושה את העבודה, הוא אמור לשבור את הראשולהשיג את החלפים הנדרשים במידה ויש הבדלים (להוציא עניין תושבות מנוע, שחובה שיתאים, וישב המנוע ברכב במאת האחוזים) בכדי שיתאים- אחרת לא יהיה לא משתלם לעשות את ההרכבה (אם יצטרכו אילטורים והתאמות)

בכל מקרה ,כפי שאני מתרשם , אני מאמין שאין סיבה לדאגה - הרבה פעמים שינוי דגם המנוע נובע משינוי מערכת הזרקה או הצתה זו או אחרת , ושינויים קלים בלבד בבלוק המנוע או בראש שלא אמורים להוות בעיית תאימות תושבות , אבל מה שכן יצא לי להיתקל זה בעיות של מיקום תושבות של אלטרנטור ושאר אביזרים שהיו במקומות שונים ולעיתים היוו בעיה (זה מאוד לא מחייב כבעיה- וסביר להניח שאם המוסך אומר לך ולוקח אחריות על ההרכבה שהיא תתבצע כפי שצריך, אני לא מוצא סיבה לדאגה בנושא הנ"ל)

מה שכן, תבדוק לגבי עניין האישורים של משרד הרישוי.

פורסם

לדעתי לא אמורה להיות בעיה לאשר שינוי כזה. אולי יש מצב שיבקשו אישור של היבואן לשינוי כזה,

ואני לא יודע מה המדיניות של צ'מפיון בנושא, אבל עם קצת עקשנות אני מאמין שיהיה פתרון.

אני בעבר, אבל המאוד רחוק, החלפתי מנוע בסובארו, ממנוע 1400 ל 1300, שזה דגם שונה

לחלוטין ולא עשו לי שום בעיה לאשר את ההחלפה, אבל מאז עברו הרבה שנים והרבה תקנות שונו.

לעומת זאת שהחלפתי מנוע באלפא, רק שהמנוע היה עם 2 קרבורטורים כפולים ולא עם 1,

והוציאו לי את הנשמה על זה, למה יש במנוע שניים כפולים. כל נסיון לפנות להגיון, כולל הוכחות שגם

במנוע הישן היו 2 כפולים, לא עזרו, אבל אחרי עקשנות והתערבות של כמה אנשים,

ניאותו לאשר את ההחלפה.

פורסם

אמת בדבריך, פעם היה קל יותר להחליף בין דגמי המנוע- אחי החליף בזמנו (בערך בסביבות שנות 93)לפורד אסקורט שנת 88 מנפח 1300 לנפח 1600 גרמני . אבל היום זה ממש סרט,אם מאשרים בכלל לחשוב על ההחלפה.

פורסם

לגבי הגדלת נפח, גם אז לא היו מאשרים הגדלה, גם לא ב 100 סמ"ק, אלא אם כן זה היה בקומבינה

וגם זה לא התאפשר במקרים רבים. לגבי החלפה למנוע עם נתוני נפח והספק זהים או כמעט זהים,

לא היתה בעיה.

פורסם

לא היתה שום קומבינה,חוקי לחלוטין, מה שכן נדרשנו לעמדה מספר 1.

דרך אגב אני רציתי בסקסו שלי להחליף למנוע בעל נפח והספק גדולים יותר וקיבלתי אישור בתנאי שאחליף מוט פיתול,משאבת בלם מרכזית, בתי בולם, ועוד כמה דברים ששכחתי,כדי שהדגם יהיה זהה לרכב בעל הנפח הגדול יותר .פירסמתי את הדרישות שדרשו ממני במפורט וזה נמצא פה בפורום-תחפש NFZ ו KFX.

פורסם

מז זאת אומרת בערבון מוגבל? יש מצב שאתה מדאיג אותי "בלי כיסוי" לדאגות ?

:shock:

סתם מדאיג אותי ? 8)

אני לא מדאיג אותך סתם, אני רק מידע אותך שיש כל מיני הבדלים בין המנועים שאני לא יודע מה המשמעות שלהם, ואני סבור שאולי למנוע הפולו יש יחס דחיסה יותר גבוה.

דוקא סעפות היניקה והפליטה אמורות להתאים.

• תוכן חדש...