Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן למקד את חוסר שביעות הרצון שלך ממערכת השמע המקורית?

זו סיבה עיקרית לחוסר שביעות רצוני מהרכב בפרט.

האם לא ניתן (אני באמת שואל, לא שאלה רטורית) להשיג פאנל שיחליף את המערכת המקורית ובו לשתול את המכשיר בו חפצה נפשך?

ברווזים בכל העולם נוהגים במאזדה 3, ורק הברווז הישראלי ער לזה שזו ח^א של מערכת?

וודאי שניתן. הבעייה מתחילה בכך, שבמאזדות שנת 05', אם אתה מחליף את הרדיודיסק המקורי, התצוגה של ה"מחשב" נהיית מתה. שם מופיעים השעון, נתוני הטמפרטורה של המזגן, ועוד. אני לא מוכן לוותר על זה, ובמיוחד לא בשביל משהו שהיצרן הדפקט הזה היה צריך להתחשב בו מראש- כאילו שרדיודיסק חליפי זה חדש ליפנים (אפ-פנאסוניק-צ'י! אפ-קנווד-צ'י!).

הלא לא יתכן שאין באירופה ברווז אח לך, שחושב כמוך, ועבורו יש פאנל תחליפי שימנע ממך להוציא עשרות אלפי שקלים מיותרים סתם, לא?

יצא לי להעיף מבט במאזדה 3 שעברה ניתוח השתלת רדיודיסק חליפי. שם, הוסיפו את המכשיר בפאנל שעליו יושבת נורת אזהרת כרית אוויר נוסע, ואת הפאנל הנ"ל הורידו להיכן שהמאפרה אמורה להיות. איך שלא תסתכל על זה, כל מה שאפשר לעשות זה "קומבינה" מוזרה כלשהיא כדי לעקוף את המגבלה.

ומאחר ובאופן כללי כבר אני מרגיש שהגיע זמני להשתדרג מעט, אני כבר עוקף את המחלה בדרך הכי הגיונית בעיניי- החלפת כל הרכב... צוחק. אבל באמת הגיע הזמן לחשוב על רכב שלא יגרום לי להתבאס מכל כך הרבה חסרונות (שמהווים בערך 80%! ) ממה שאני בכלל מחפש ברכב.

יחסית, רשימת הדרישות שלי קצרה:

אפשרות להחליף רדיו...

כיסא נוח (אם בלאנסר הצליחו, למה במאזדה לא?)

אור מעל הנהג (נשמע בנאלי, אני יודע... אבל כשאין, זה ממש מציק.:evil: )

לא רובוטי.

אם אפשר, תאורה פנימית לא בצבע כתום.

פנים שמרגיש כאילו השקיעו בו בעיצוב ובנוחות (לא חיסרון של מאזדה!).

בורר מהירות ווישרים. בטיחות נטו- המהירויות הקבועות אף פעם לא מתאימות לתנאי השטח.

ואני מת לסאן רוף אבל מוכן להתפשר כאן...

בסך הכל מה אני צריך? את כל מה שציינתי למעלה. אפילו שלט אזעקה אני לא ממש צריך.

כדי שאני אהנה מהרכב, הוא צריך להיות:

אסטטי- בפנים ובחוץ (מאזדה דיי עונה על הדרישה למעט האור הכתום המכוער הזה)

שימושי ואמין

ועם מערכת ששומעים בה טוב.

זהו. כל השאר מותרות. אחח, להיות בפקקים עם מערכת טובה, לשם שינוי, אשכרה יכולה להוריד חלק מהמתחים והעצבים שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מי כמוני יודע שחוסר שביעות ממערכת השמע יכול להוביל לרצון למכור את המכונית.

אני לא דיברתי על משדרי FM, אשר איכותים אכן ירודה, באופן כללי.

אומנם אני לא בעל מאזדה 3, אבל דיברתי עם בעלים של אחת, אשר מצאו לכך שני פתרונות:

1. מתאם USB - לפי מה שהבנתי, חיבור פשוט מאחור וזהו.

2. החלפת הרדיו דיסק עצמו לאחד של שנת 08-09 (שנים בהן כבר קיימת תמיכה ב-MP3).

אתה יכול להתכתב עם משתמש בשם איתמר, אשר יש ברשותו מתאם USB עם מערכת מקורית ללא MP3.

אל תחשוב שאתה מתפשר על איכות השמיעה, כי זה ממש לא הכיוון.

פורסם

תתפלא ,אבל למזדה 3 יש מערכת מובנת מהטובות שיש {יחסית כמובן :-D }.

מדובר ברכב שהוא מהטובים בסיגמנט שלו,אם אתה רוצה להחליף אז לרמה אחת מעל B3 ? :nono:

אם אתה לא מרוצה מהמערכת המובנת ,ניתן להחליף אותה בעלות זניחה יחסית למסגרת רדיו חליפית באופן שמאפשר לך

להתקין כול רדיודיסק אפטרמארקט שתרצה.

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=9292

פורסם

1. מתאם USB - לפי מה שהבנתי, חיבור פשוט מאחור וזהו.

נכון, אבל לא נוח להתעסק עם נגן כלשהוא בזמן נהיגה, לעומת מכשיר שתוכנן לכך, כולל בגודל התצוגה שלו וגודל הכפתורים.

2. החלפת הרדיו דיסק עצמו לאחד של שנת 08-09 (שנים בהן כבר קיימת תמיכה ב-MP3).

פה יש את הבעייה שהקונקטור של התצוגה מתחבר במקום נפרד ב-05 וב-08\09. כך שזה לא יפתור את הבעייה של התצוגה המתאבדת.

אם אתה לא מרוצה מהמערכת המובנת ,ניתן להחליף אותה בעלות זניחה יחסית למסגרת רדיו חליפית באופן שמאפשר לך

להתקין כול רדיודיסק אפטרמארקט שתרצה.

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=9292

מכיר, אבל-שוב: התצוגה הארורה...

בכל מקרה כבר בא לי להתחדש. בלי קשר.

אני חושב כרגע דיי ממוקד על או לאנסר 08 או (באאא)מאזדה 3 08. מכיר את שניהם (שנתון 05), כולל יתרונות וחסרונות, מניסיון (עם שנתון 05). אשמח לשמוע תובנות בכיוון הזה.

פורסם

אתה נעול על יפנית 1.6 ?

אם אתה עם ראש פתוח, אז אתה יכול למצוא אסטרה 1.8 עם מערכת נחמדה (שקוראת MP3) וגג פנורמי. אישית אני מאד אוהב את הרכב, הוא גם די נמרץ ביחס לשאר המשפחתיות, אבל הגיר מגיב באיטיות לפעמים וUMI לא היבואן המועדף עלי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בקשר למאזדה:

לפי כחודשיים, חיפשתי מאזדה 3 שנת 08 והדרישות שלי היו די נוקשות: יד ראשונה, גירסאת COMFORT וקילומטראז' נמוך ( 40000 גג).

במהלך החיפוש, הגעתי לשתי תובנות עיקריות:

1. אין הבדל משמעותי בין גירסאת האקטיב והקומפורט וההבדל במחירון לוי יצחק הוא די גדול, ביד שתיים הוא כבר 10000 ש"ח הבדל!

2. אנשים עם מאזדה 3 בעלת עברת פרטי, פשוט חיים בסרט. סליחה על הביטוי הנוקשה, אבל המחירים שהם דורשים, יחסית למחירון זה פשוט אבסורד. היו מקרים שדרשו 8-9 אלף ש"ח, אחרי מחיר משוקלל.

נ.ב

בסוף נבחרה הונדה סיוויק.

פורסם

לדעתי בכל חנות סטיראו לרכב שמכבדת את עצמה יש מתאם לרדיו דיסק 1DIN בעבור מזדה 3.

לפי מיטב זכרוני אפילו לא תפסיד את התצוגה של המזגן.

נ.ב

רוב השרשור כתבת על כמה שאתה רוצה מערכת טובה ושזה שיקול מכריע בעבורך, ואז הגעתי להודעה שכתבת שברכב של אביך התקנת HU של פיוניר על רמקולים מקוריים שנשמעת מדהים בעינייך. בתור נציג פורום אודיו בשרשור :) תרשה לי לומר "נו באמת"

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אופל אסטרה באמת יכולה להיות אופציה מצוינת! גם רכב איכותי שבנוי היטב ונעים לשהייה ונהיגה, גם מערכת מקורית קוראת MP3 כמו שאתה רוצה וגם מחירון נוח יחסית עבורך כקונה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כמו שחלקכם יודעים, אני מנסה למכור את המאזדה 3 שלי ללא הצלחה. השוק מוצף, ובלי להוריד את המכנסיים עם בקבוק וואזלין ביד אני לא אצליח למכור. אז חשבתי לי, מאחר ולא בא לי שוב על מאזדה- מה יכולה להיות חלופה נחמדה שאשכרה גם אוכל להנות ממנה קצת?

האם זה שווה בכלל? האם ניתן לעשות עסקה נוחה עם טרייד-אין ותנאי מימון נוחים?

.

נגיד והמאזדה שלך שווה X , זה מה שתקבל מהסוחרים, הם לא ייתנו לך יותר כסף ממה שתקבל ביד2 , נכון ?

ואין מה לעשות עם המחיר הזה , כי זה לא קשור אליך (בטוח שהרכב שלך טוב ) ,

זה בגלל הליסינג שמציף את השוק ומפיל מחירים לכולם ,

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד חיסרון גדול של ה B3 (בדגם ה5 דלתות הנפוץ יותר) - תא מטען פיצפון!

אולי פוקוס תהיה טובה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לדעתי בכל חנות סטיראו לרכב שמכבדת את עצמה יש מתאם לרדיו דיסק 1DIN בעבור מזדה 3.

לפי מיטב זכרוני אפילו לא תפסיד את התצוגה של המזגן.

אפסיד. אפסיד. התקדמנו כבר.

נ.ב

רוב השרשור כתבת על כמה שאתה רוצה מערכת טובה ושזה שיקול מכריע בעבורך, ואז הגעתי להודעה שכתבת שברכב של אביך התקנת HU של פיוניר על רמקולים מקוריים שנשמעת מדהים בעינייך. בתור נציג פורום אודיו בשרשור :) תרשה לי לומר "נו באמת"

ואם זה מה שעושה לי את זה, מה 'כפת'ך?

בעיניי המערכת שם באמת נשמעת נהדר, ובאפס תקציב. יותר מזה אני לא צריך. מה שכן, אני לא יכול להיות משוכנע במקוריות הרמקולים. מעולם לא התעסקתי איתם.

אולי פוקוס תהיה טובה?

פוקוס? מה אני נראה לך, פדוואן צעיר?! (כן, אני יודע, בדיחות מלחמת הכוכבים זה נדוש).

לא תודה. זה סך הכל מאזדה אמריקאית-הגרוע בשני העולמות.

האופל מתחילה לסקרן, אראה מה האופציות, תודה.

• תוכן חדש...