Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש עצה והמלצה, רוצה להחליף את המאזדה.

ברווז
שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כמו שחלקכם יודעים, אני מנסה למכור את המאזדה 3 שלי ללא הצלחה. השוק מוצף, ובלי להוריד את המכנסיים עם בקבוק וואזלין ביד אני לא אצליח למכור. אז חשבתי לי, מאחר ולא בא לי שוב על מאזדה- מה יכולה להיות חלופה נחמדה שאשכרה גם אוכל להנות ממנה קצת?

הגעתי למסקנה, שאני זומם על B3, שוב מליסינג. יש אפשרויות נוחות להתקדמות, ומאחר והשוק לא מוצף בה, אולי גם יהיה אפשר למכור אותה.

יש לי כמה שאלות.

-מהי ירידת הערך שלה?

-מה האיבזור המקורי בגירסת הליסינג?

-האם ניתן להחליף את הרדיודיסק בלי להשבית חלק עיקרי ברכב (שאלה לגיטימית לבעל מאזדה)?

האם זה שווה בכלל? האם ניתן לעשות עסקה נוחה עם טרייד-אין ותנאי מימון נוחים?

ואם עולה לכם משהו בראש ששכחתי לציין, אנא תרגישו חופשי להעלות על הכתב.

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאתה מדבר על הרכב בגירסת 1.5. האם יצא לך לנסוע בו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיין לא יצא לי לנסוע בו, אני רק חושב על האפשרויות שלי. שמעתי שהוא לא משהו בשביל האצות (לא שאני מעוניין בהאצות...), כך שהוא דווקא מתאים לי מהבחינה הזו.

בואו נוסיף את העובדה שאני חיפאי (עליות, עליות, עליות, עליות...).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, מדובר ברכב חלש, מאובזר בקמצנות משהו, בעל תנוחת ישיבה נמוכה מאוד, והאמת היא שאני ממש לא רואה את הסיבה להחליף את המאזדה שלך בדבר כזה. אם זאת האופציה היחידה, תשאר כבר עם מה שיש לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סובארו B3 היא אלטרנטיבה ראויה למאזדה 3 – אמינה, שומרת על ערכה ובאופן כללי די בסדר.

כשאתה כותב "להנות" – למה אתה מתכוון? ובמילים אחרות, כשחושבים על סובארו B3, "הנאה" אינה האסוציאציה הראשונה שעולה לראש. הרכב מאד יעיל, אמין, שימושי, נותן לך ראש שקט מדאגות מוסכים חריגות וכו', אבל בכל מה שקשור להנאה מנהיגה – די "משעמם".

גיל מאוויס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד לקודמי, אני חושב ש B3 היא בכלל אינן אלטרנטיבה למזדה.

היתה לי B3 כרכב חלופי כשהמאזדה היתה בטיפול , ואני יכול לתאר אותה במספר מילים.

1. עגלה (בלי סוסה)

2. פלסטיקית (גימור פנים חובבני מינוס)

3. שוב עגלה.

עצתי - הישאר עם המאזדה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדבר היחידי שהB3 טובה יותר מהמאזדה3 הוא בנוחות הנסיעה, היא אחת המשפחתיות הנוחות שיש.

אין לה מערכת מובנת, ואתה יכול לשים איזה רדיו דיסק שבא לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה החלטת שאתה רוצה למכור את המאזדה?

זו שאלה קריטית כי מכאן נגזר האם עליך להוריד מחיר בשביל למכור (רק לדוגמא - חבר קנה לבתו פוקוס 2007 או 2008, 5 דלתות ב...49.0K, רכב תקין לחלוטין +אחריות), והכוונה היא להוריד באמת, לעשות מה שנקרא stop loss, ואז להיות חופשי ומשוחרר לכל עסקה שאתה רוצה. כל מי שמציע לך טרייד וכד' לא פועל לשם שמיים, ואתה תשלם את העלות באיזשהו מקום, גם אם לא נראה גלוי.

אגב,

מה שאתה עובר היום עם המאזדה אתה תעבור עם כל רכב שתקח מליסינג. התחרות שלך לא באה מאותן כמה אלפי B3 שעל הכביש, התחרות שלך באה מכל משפחתית (סדאן או האצ'בק) שיוצאת מליסינג עם אחריות במחירי סוף עונה. זה לא ישנה מהותית את מצבך כשתרצה למכור את הסובארו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כבר תישאר עם המאזדה, היא משמעותית יותר חזקה (איזה עצוב זה אהה? :evil:) הגיר מתנהג טוב לעומת הסובארו והיא גם יותר חסכונית בדלק במבחן המציאות.

איכות הלפסטיקה וההרכבה דרגה מעל הסובארו וגם הסחירות דומה עם עדיפות קטנה למאזדה.

והרכב עגלה ברמות מעיקות.

דווקא המאזדה עם צמיגים 195\65 R15 סבירה מבחינת הנוחות ולא נופלת בהרבה מהסובארו שאמנם קצת נוחה יותר אבל לא בפער שמצדיק החלפה רק בגלל זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברווז, קבל עוד נקודה למחשבה: אומנם אסור לעשות הכללות, אבל אל תשכח שרכב יוצא חברת השכרה או ליסינג, קיים סיכוי סביר כי טופל בקמצנות, שלא לומר רשלנות. אם תקרא את השרשור על שלמה-סיקסט בפורום הכללי, תוכל להתרשם מהחוויה האישית שלי (ורק תוספת קטנה לסיפור ההוא: עכשיו כשאני בולם, נוסף על אור הבלימה יש לי עכשיו אזהרה נוספת - שריקה צורמנית, כיאה לדיסקים סיניים, ככה שכל מי שבסביבה יודע שאני בולם).

גם אם הרכב נוצץ ויפה, זה עדיין לא בהכרח מעיד על מצבו המכאני. שוב: אני מסייג את הדברים ומדגיש שזוהי לא בהכרח המציאות אצל כל חברות ההשכרה/ליסינג, אבל זהו בהחלט דבר שראוי לקחתו בחשבון.

המאזדה שלך אומנם גם יוצאת ליסינג, אבל היא נמצאת ברשותך כבר תקופה, במהלכה אני מאמין שטיפלת בה "לפי הספר". אישית, כאשר ההבדל בין הרכב הנוכחי לזה שאתה מתכוון לרכוש אינו גדול (שתיהן משפחטומתיות יוצאות ליסינג שיש כמוהן עוד אלפים בכבישים, ולשתיהן ותק די דומה על הכביש), הייתי מעדיף להישאר עם הרכב הנוכחי, שמצבו כבר ידוע לי וכנראה שלא צפויות לי הפתעות לא נעימות. כל רכישה של רכב משומש, שמור ככל שיהיה, טומנת בחובה סיכון מסוים, קל וחומר כאשר מדובר ברכב יוצא ליסינג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, מדובר ברכב חלש, מאובזר בקמצנות משהו, בעל תנוחת ישיבה נמוכה מאוד, והאמת היא שאני ממש לא רואה את הסיבה להחליף את המאזדה שלך בדבר כזה. אם זאת האופציה היחידה, תשאר כבר עם מה שיש לך.

אני רואה שהיא לא משהו לפי תגובתך ותגובות האחרים. שוכנעתי לרדת מזה ולנפוח על עץ אחר.

כשאתה כותב "להנות" – למה אתה מתכוון? ובמילים אחרות, כשחושבים על סובארו B3, "הנאה" אינה האסוציאציה הראשונה שעולה לראש. הרכב מאד יעיל, אמין, שימושי, נותן לך ראש שקט מדאגות מוסכים חריגות וכו', אבל בכל מה שקשור להנאה מנהיגה – די "משעמם".

"הנאה" לפי מילון סלע-ברווז החדש:

"הנאה, היא כל פעולה הנעשית מבפנוכו של'רכב, כאשר הברווז נהנה ממנה. דהיינו, מערכת MP3 טובה, רמקולים טובים (שניהם נחוצים לשימור שפיותו של הנ"ל), מושבים נוחים (ללא צורך לאלתר משענת לכסא מתבניות ביצים, דבק מגע, אזולירבנד ונוצות-מבוסס על סיפור אמיתי)שלא מציקים לך בנסיעה, ותאורת נוחות מעל ראש הנהג כשצריך (ולא לאלתר אחת מכמה לדים, הרבה חוטים וכלי עבודה שאני לא יכול לומר את שמם הלועזי)".

במילים פשוטות, מה שמסב לי הנאה זה איכות המוזיקה שאני שומע, בנוחות שבה אני יושב. איכות, לא ווליום. לכן כל מה שנפשי חפצה, עוד מימי המריאה שלי, שגם שם לא הצלחתי לארגן מערכת ראוייה לשמה, זה- ובכן- מערכת ראוייה לשמה, עם איכות שמיעה גבוהה ואופציית פאקינג ראנדום, שאני יכול רק לחלום על כל זה ב-05 שלי. במיצובישי של אבי (ליסינג) הרמקולים המקוריים נפלאים, ויחד עם המערכת שארגנתי לו (פיוניר בסיסי) מספקת את כל מאוויי (אם כך כותבים את זה) ורצונותיי. מעבר לזה, חסרים לי כמה דברים בסיסיים שאין בגירסת הליסינג, שכבר הרחבתי עליהם בעבר- בורר מהירות ווישר, אור מעל הנהג, כורסה שלא מבצעת לי מעשה מגונה בשחמות (נו, הזהו של הכתפיים) לאורך כל הנהיגה... זה הנאה בשבילי.

מהירות? האצות? בלימות? חראקות? שטויות, לא מתעניין.

בניגוד לקודמי, אני חושב ש B3 היא בכלל אינן אלטרנטיבה למזדה.

היתה לי B3 כרכב חלופי כשהמאזדה היתה בטיפול , ואני יכול לתאר אותה במספר מילים.

1. עגלה (בלי סוסה)

2. פלסטיקית (גימור פנים חובבני מינוס)

3. שוב עגלה.

עצתי - הישאר עם המאזדה

באשר ל-2, העיצוב הפנימי מזכיר לי את התחת של מקרון 1. או את הגבות. לא מצליח להבין מה יותר דומה. ממש לא מדבר אליי, וכמו שאמרתי- יורד מזה.

הדבר היחידי שהB3 טובה יותר מהמאזדה3 הוא בנוחות הנסיעה, היא אחת המשפחתיות הנוחות שיש.

אין לה מערכת מובנת, ואתה יכול לשים איזה רדיו דיסק שבא לך.

2 יתרונות ענקיים על המאזדה...

למה החלטת שאתה רוצה למכור את המאזדה?

זו שאלה קריטית כי מכאן נגזר האם עליך להוריד מחיר בשביל למכור (רק לדוגמא - חבר קנה לבתו פוקוס 2007 או 2008, 5 דלתות ב...49.0K, רכב תקין לחלוטין +אחריות), והכוונה היא להוריד באמת, לעשות מה שנקרא stop loss, ואז להיות חופשי ומשוחרר לכל עסקה שאתה רוצה. כל מי שמציע לך טרייד וכד' לא פועל לשם שמיים, ואתה תשלם את העלות באיזשהו מקום, גם אם לא נראה גלוי.

אני כבר לא באמת יודע.

בהתחלה חשבתי שזה כדי לשפר את המצב הכלכלי. אח"כ הבנתי שהמצב יהיה בטטה בכל מקרה, SO MIGHT AS WELL ENJOY MY SELF A LITTLE.

אגב,

מה שאתה עובר היום עם המאזדה אתה תעבור עם כל רכב שתקח מליסינג. התחרות שלך לא באה מאותן כמה אלפי B3 שעל הכביש, התחרות שלך באה מכל משפחתית (סדאן או האצ'בק) שיוצאת מליסינג עם אחריות במחירי סוף עונה. זה לא ישנה מהותית את מצבך כשתרצה למכור את הסובארו.

נכון, אבל לפחות הסובארו לא מציפה את השוק... האם ניסית למכור קרח לאסקימוסים פעם? ככה אני מרגיש.

לדעתי כבר תישאר עם המאזדה, היא משמעותית יותר חזקה (איזה עצוב זה אהה? :evil:) הגיר מתנהג טוב לעומת הסובארו והיא גם יותר חסכונית בדלק במבחן המציאות.

איכות הלפסטיקה וההרכבה דרגה מעל הסובארו וגם הסחירות דומה עם עדיפות קטנה למאזדה.

והרכב עגלה ברמות מעיקות.

דווקא המאזדה עם צמיגים 195\65 R15 סבירה מבחינת הנוחות ולא נופלת בהרבה מהסובארו שאמנם קצת נוחה יותר אבל לא בפער שמצדיק החלפה רק בגלל זה.

כמו שאמרתי, ירדתי מהסובארו.

אז עכשיו אני נשאר בכללי עם 2 אופציות (רע וגרוע): לאנסר או מאזדה 3:evil: .

לא רוצה מאזדה... אבל איכס, לאנסר.

קשה.

הלאנסר מתנהג דומה למאזדה מבחינת יכולות וביצועים, אבל העיצוב שלו קצת מבאס. קל להחליף לו רדיו, אחלה רמקולים, הכורסא שלו לא צריכה שדרוג, צריכת דלק סבירה להבנתי, יחסית רכב אחלה.

ומאזדה. יריבתי משכבר הימים.

אמנם ניתן להחליף רדיו (למשכן כלייה בשביל הפאנל), הכורסא וודאי לא שופרה עם השנים, אור מעל הנהג? לא ידוע לי, לפחות נראית יחסית נחמד. אה, וגם יש אשכרה איפה לדחוף את היד כשאתה רוצה לפתוח את הבגאז':evil: .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הבעיה עם הרדיו דיסק של המאזדה ?

אם ה"בעיה" היא שהוא לא יודע לקרוא MP3, ניתן לקנות מתאם ל-AUX ו-USB, אשר יזהה את קבצי MP3.

המתאם הוא אומנם לא זול, אך פותר בעיה די רצינית.

נ.ב

אין לי את אותה המכונית, אבל כן את אותה ה"בעיה", אז אני יכול להבין אותך, במידה ועל זה אתה מדבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

B3?

רכב לא מאובזר, מנוע חלש ואנמי, הרכב די נמוך ולא נוח לדעתי, לא חסכוני במיוחד בדלק, שוק חלש יחסית. הייתי מציע לחפש מכונית עם שוק סביר, אבל לא עם שוק חלש. שוק חזק = מאזדה 3 למשל. השוק מוצף בכאלה.

לא הייתי ממהר להחליף, היות ואת המאזדה 3 אתה כבר מכיר ויודע מה היא שווה, זאת בניגוד לרכב אחר שייתכן ויזדקק לטיפולים וליישור קו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם ה"בעיה" היא שהוא לא יודע לקרוא MP3, ניתן לקנות מתאם ל-AUX ו-USB, אשר יזהה את קבצי MP3.

המתאם הוא אומנם לא זול, אך פותר בעיה די רצינית.

אתה צודק.

עקרונית, ניתן גם לקנות תוכי, לבנות לו כלוב בתא הכפפות, ללמד אותו שירים חסידיים, לקרוא לו WINAMP, ולהחליף שיר ע"י מריטת נוצה. כמובן שצריך לארגן לו מגאפון, כדי שישמעו אותו היטב ברחבי תא הנוסעים. אני רק מוטרד מאיך להוציא את הריח של העוף הצלוי שיהיה באוטו בקיץ.

לא יותר נחמד להתקין פאקינג רדיודיסק?! לא יותר נוח שיש לך את כל הפונקציות על מכשיר ייעודי, בגובה לוח המכשירים, שנוח לתפעל ולא להשתגע מלנסות ללחוץ על הכפתור של הPLAY ויוצא לך RECORD?

אני לא מעוניין ברדיודיסק שלא יודע לעשות את העבודה שלו. ועוד יותר גרוע, אחד שאיכות העברת הצליל שלו היא פשוט ח*א בהיעדר מילה שנונה יותר לתאר את גודל הזוועה. כל מתאם, או משהו אחר שינסה לעשות את העבודה, ייאלץ להעביר את האותות שלו דרך הרדיו הארור של המאזדה, שעל איכות הצליל שלו כבר דיברתי.

נכון להיום, ובערך מאז שהוא אצלי, אני משתמש בדיבורית שהיא גם משדר MP3. האמת, אני מעדיף את התוכי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כך,

האם ניתן למקד את חוסר שביעות הרצון שלך ממערכת השמע המקורית?

האם לא ניתן (אני באמת שואל, לא שאלה רטורית) להשיג פאנל שיחליף את המערכת המקורית ובו לשתול את המכשיר בו חפצה נפשך?

ברווזים בכל העולם נוהגים במאזדה 3, ורק הברווז הישראלי ער לזה שזו ח^א של מערכת? הלא לא יתכן שאין באירופה ברווז אח לך, שחושב כמוך, ועבורו יש פאנל תחליפי שימנע ממך להוציא עשרות אלפי שקלים מיותרים סתם, לא?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...