Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלמרה 2006 או סקודה 2006 ?

slav
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום

אני מעוניין לקנות רכב אמין , אל יקר לאחזקה , בטיחותי.

כרגע אני מתלבט בין ניסאן אלמרה דגם 2006 1.8 לבין סקודה אוקטביה דגם 2006 1.6 .

שאלות המרכזיות הן:

1. הבדלים בביטוח

2. הבדלים בעליות אחזקה

3. הבדלים בצריכת דלק

4. האם לעובדה שאלמרה לא מיוצרת יותר יש השפעה על עלות וזמינות חלקי חולוף ?

תודה מראש על העזרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמי שהיתה לו אלמרה ויש לו אוקטביה 1600 אני יכול לסכם ולומר,

האלמרה היא אולי הרכב הכי אמין שיש (ובמיוחד דגמי ה-1600 של שנות התשעים.

האלמרה זולה יותר להחזקה ככל שהדברים נוגעים לביטוח וחלפים.

הנסיעה באלמרה היא זוועת עולם,בעיקר בכביש משובש.

אין בעיית חלפים כרגע ביחס למודל 2006.

האוקטביה בנויה טוב יותר,היא אמינה אבל לא כמו אלמרה.

האוקטביה יקרה יותר לאחזקה מבחינת ביטוח וחלפים אך חסכונית יותר בדלק.

האלמרה 1800 חזקה יותר מהאוקטביה 1600.

סיכום,לפי הדרישות שהצבת,שתיהן מתאימות,האלמרה יותר.

אם היית מוסיף נוחות ואיכות נסיעה,המשוואה מתאזנת.

בכל מקרה אם תבחר באוקטביה,האוקטביה משנת 2007 (עת עברה שיפור) עדיפה על 2006 אם אפשרי מבחינת תקציב.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה המפורטת.

עד עכשיו היה לי פורד פוקוס מליסינג - שזה אולי הרכב הכי נוח לנסיעה משאר הרכבים בקבוצה.

האם אני אזדעזע קשות מאלמרה ?

חסכון ואמינות חשובים לי יותר אבל איכות הנהיגה חייבת להיות סבירה.

הייתי רוצה לשמוע עוד דעות לגבי איכות הנסיעה של אלמרה - אולי יחסית לפוקוס.

מה הדירוג של איכות הנסיעה מ 1 עד 10 ?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעלים של אלמרה 2006 ומעולם לא הייתה לי סקודה.

אני מאוד נהנה לנהוג בה וסה"כ קניתי אותה במטרה אחת - נסיעות מ-A ל-B בלי הפתעות.

צריכת הדלק בנסיעה יומית של 70 אחוז בין עירוני ו-30 אחוז עירוני קצת פקוק, לפי מחשב הדרך, היא בסביבות 13-13.5 לליטר.

ע"י ביצוע חיפוש, ניתן לראות שאנשים רושמים תוצאות מפתיעות מאוד של תצרוכת דלק, אבל אני לא מתלונן על שלי.

האלמרה נמכרה עד מודל 2006. היבואן מחוייב להחזיק חלקים לפחות ל-7 שנים. בכל מקרה, אני ממש לא מאמין שתהייה בעיה של זמינות חלקים.

איכות נסיעה מ-1 ל-10? 8. נסעתי עם הרכב נסיעה של שלוש וחצי שעות ולא כאב לי הגב (זה די מדד אצלי) ואני די אוהב את נוחות המושב. הרבה אנשים בצדק/לא צדק טוענים שהיפניות לא נוחות. אני כבר רגיל אז כנראה שאני לא הבן אדם הכי אובייקטיבי לענות על השאלה הנ"ל.

אם יש לך עוד שאלות לגבי אלמרה, תרשום ואשמח לנסות לעזור לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפניות של שנות ה90 אכן לא נוחות - ניסן לעומת זאת תמיד שמרה על דרגת נוחות סבירה גם בשנים האלו.

אבל הרכבים היפניים שהתחילו להתשחרר אחרי שנת 2000 כבר מצמצמים בצורה מאוד ניכרת את ההבדלים בנוחות בינם לבין רכבים גרמניים וצרפתיים.

רנו מגאן, פג'ו 407, סיטרואן C4 - אין מה לאמר רכבים נוחים.

כנ"ל גם לגבי סקודות, גולפים, בורות, ג'טות ואופלים - רכבים נוחים.

אבל אני לא רואה הפרש עצום בנוחות בינם לבין רכבים יפניים בני יומינו - מיצובישי לנסר למשל.

לי היתה קורולה 2007 במשך 4 שנים כמעט ובזמן הזה גם נהגתי בהמון רכבים אחרים בינם זה כולל רכבים כמו אינפיניטי G35X וגם הG37X רכבים כמו לקסוס 450, ניסאן מקסימה (הדגם האמריקאי שזה 3.5 ליטר), שברולט מונטה קרלו, פונטיאק G5 ואפילו PT קרוזרים, פוקוס 2 ליטר אמריקאי ועוד ועוד -> הרשימה ארוכה ועוד נמשכת

ובסופו של דבר חזרתי לארץ, נכנסתי ל2007 וכן... בכיתי :-D - סתם סתם - אם להיות באמת רציני - הבנתי דבר אחד - זה רכב טוב והגון והוא אפילו נוח!

האלמרה לדעתי תהיה כאן הבחירה הנבונה יותר מללכת על הסקודה שגם אם זה הדגם הישן יותר של האוקטביה - אז הוא הרבה יותר נוקשה מהדגם שנכנס אחריו והרבה פעמים דווקא שמעתי אנשים אומרים שהוא לא כל כך נוח כמו שעושים ממנו.

צריך גם לקחת בחשבון שדווחו בעיות גיר בסקודות 1600 וכשלוקחים בחשבון את יחס המשקל של הרכב הזה לנפח המנוע - זה גם די הגיוני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...