Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בשבוע שעבר הכנסתי את הרכב (מגאן) למוסך מורשה של רנו לטיפול להחלפת מנגנון דיפייזר. זה מצריך פירוק של מנגנון הטיימינג.

קבלתי טלפון מהמוסך שלאחר ביצוע העבודה הסתבר שההברגה של העסק חזרה למקום לא בוצעה באופן תקין, "נשברה שן לטיימינג, נתפס המנוע ואחד השסתומים נדפק". המוסך לקח אחריות ואמר שכל הטיפול בנזק ההיקפי עליו ואני צריך לשלם רק על החלפת הדיפייזר על פי ההצעה המקורית. כשהגעתי למוסך המנוע כבר היה מפורק והחברים במוסך, שהרגישו מאוד לא נעים, ניסו לנחם אותי ש"כשהמנוע יחזור מהטיפול הוא יהיה במצב טוב יותר כי יהיה מנוקה מכל הלכלוך שהצטבר בו".

מצד אחד אני מעריך את הגישה של המוסך שלכאורה לא ניסה להסתיר את התקלה ולקח אחריות (כמובן שגם נתן לי רכב חילופי), מצד שני זה נראה לי נזק די רציני וההשלכות שלו לא ממש ברורות לי.

מישהו יכול לפרט קצת מה אני צריך לברר/לוודא כשאני מקבל את הרכב חזרה, האם יכול להיות לכזה נזק השלכות לטווח ארוך ועל ערך האוטו או שזה בר תיקון ב- 100%, והאם לדעתכם יש צורך לפנות לביטוח שלי במקרה כזה?

כמו כן בתור צרכנים - האם אתם חושבים שגם על תיקון הדיפייזר איני צריך לשלם עקב הביצוע הלקוי והנזק?

תודה

פורסם

לדעתי המוסך פעל בצורה נכונה ,המוסך מחייב אותך רק על התיקון הראשון שזה החלפת הדיפייזר.אין מה לערב ביטוח כשהנזק הוא נזק מוסך.אין ירידת ערך על תיקון מסוג זה,כשהתיקון מבוצע לפי הוראות יצרן המנוע חוזר לקדמותו.יש מקרים שהמוסך מתחשב יותר

ולא מחייב עבודה רק חלק בלבד(דיפייזר).

פורסם

ממש לא נעים אבל לפחות המוסך לוקח אחריות ולא מנסה לטייח ,

יכלו לוותר על העלות של התיקון מצד שני גם ככה הם נדפקו ( אמנם באשמתם אבל בכל זאת) אז לפחות שכל הצדדים יצאו בהרגשה מאוזנת.

פורסם

אם אתה רוצה שיעשו לך שם עבודה על הפנים לך תתווכח איתם על זה שאתה לא צריך לשלם

אם אתה רוצה שיעשו לך עבודה טובה תשלם על התיקון המקורי שהייתי צריך לשלם מההתחלה

אל תהיה ישראלי מצוי ומגעיל, המוסך היה אמיתי איתך וכל הכבוד להם, אין הרבה כאלה.

פורסם

לעניות דעתי - עיקום השסתום נגרם כתוצאה מפגיעה בבוכנת המנוע ! (אני לא מכיר את המנוע הנ"ל)- עקב הטיימינג הלא מתואם .

האם יש סימן פגיעה על אחת הבוכנות , האם נבדקו כל השסתומים ובוכנות המנוע .

מאחר וחסרים נתונים מדוע התעקם השסתום , פגיעה במה ..

לדעתי אפשר לערב נציג שרות לקוחות של קרסו היבואן - שיוציאו דו"ח הערכת נזק ותיקון מלא .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לפי דעתי אתה צריך להזמין שמאי שיתעד את פעולות התיקון. כמו כן אתה צריך לקבל בכתב תעודת אחריות על התיקון, כאשר תנאי האחריות (זמן וק''מ) הם משא ומתן בינך לבין המוסך. לפי דעתי אתה צריך פה גם שמאי וגם עו''ד. כי אם המנוע ילך לך עוד חצי שנה אתה פשוט תחליף אותו על חשבונך, ולא תוכיח כי הנזק קשור. לפני שאתה נותן למוסך אישור לתקן את הנזק תתיעץ עם עו''ד. יכול להיות שגם תהיה זכאי לתבוע פיצוי כל שהוא או אחריות מורחבת על התיקון.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תמוה בעיניי שרק אחד מתוך 16 השסתומים נדפק.

2 שסתומי יניקה + 2 שסתומי פליטה לכל אחד מכל 4 הצילינדרים אומר שלפחות 4 שסתומים נדפקו בצורה די זהה (התנגשות 2 בוכנות בלבד, במקרה הטוב).

האם לא כך?

אגב, באיזה מוסך מורשה רנו מדובר?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

כל הכבוד למוסך על לקיחת האחריות.

לתיקון ראש מנוע אין משמעות כולשהי, רק יש צורך לבצע שזה נעשה בצורה הנכונה.

יש לבדוק שעקב מפגש שסתום בוכנה לא נפגעה הבוכנה.

כמו כן לאחר תיקון הראש יש בדיקה שהרבה מאוד מקומות לא עושים, וזה בדיקה בוואקום.

אם הם משפצים את הראש במקום שמכבד את עצמו אז הוא יעשה בדיקת וואקום לראש ורק לאחר מכן ירכיב.

ללא בדיקת וואקום לא ניתן לדעת האם האיטמה טובה ואז לאחר 20-30 אלף קילומטר יכול להיות מצב שהראש יצטרך שיפוץ מחדש, וכמה חבל שאין כבר אחריות.

לאחר הטיפול תראה כמה זמן אחריות הם נותנים לך, ותשתף אותנו ונוכל לומר לך אם התקופת אחריות היא סבירה או לא.

כמו כן באיזה מוסך מורשה מדובר?

קובי

פורסם

תודה על התגובות.

למתעניינים - מדובר במוסך אומגה בחדרה.

שוחחתי עם המוסך - הם כמובן טוענים שהתיקון בוצע במכון איכותי שביצע את כל הבדיקות הנדרשות.

נכון לעכשיו הם לא מוכנים לתת שום אחריות על התיקון.

הם כן מוכנים לפרט על גבי החשבונית את הטיפולים שבוצעו לתיקון הנזק.

פורסם

עדכון משיחה נוספת.

המוסך יתן אחריות ל- 3 חודשים וביקש שאגיע לאחר כמה מאות קילומטרים לבדיקה על מנת לוודא שהכל תקין.

היות ובנוסף אני מקבל תיעוד מסודר של התיקון שבוצע, אני מתכוון להסתפק בזה, בעיקר מכיוון שאני בסה"כ סומך על מנהל המוסך.

מקווה מאוד שאני לא טועה.

יום טוב.

פורסם
לעניות דעתי - עיקום השסתום נגרם כתוצאה מפגיעה בבוכנת המנוע ! (אני לא מכיר את המנוע הנ"ל)- עקב הטיימינג הלא מתואם .

האם יש סימן פגיעה על אחת הבוכנות , האם נבדקו כל השסתומים ובוכנות המנוע .

מאחר וחסרים נתונים מדוע התעקם השסתום , פגיעה במה ..

לדעתי אפשר לערב נציג שרות לקוחות של קרסו היבואן - שיוציאו דו"ח הערכת נזק ותיקון מלא .

אייל .

גם אם יש סימון על הבוכנות וכנראה שיש, אין לזה שום השלכות.... הוחלפו השסתומים העקומים, הראש עבר אולי טיפול קל אצל חרט וזהו....הרכב יסע מצויין, אל דאגה.

פורסם

גם המכונאי הכי מקצועי בעולם טועה. מה לעשות, כולנו בני אדם. מכונאי טוב יודע לקחת אחריות על הנזק שנגרם כתוצאה מעבודה רשלנית והרושם שקיבלתי כאן הוא שלא ניסו להתחמק מהטעות וטיפלו בה מהרגע הראשון.

בטווח הקצר כנראה שהפסדת (זמן עבודה, ריצות, דפיקות לב). לטווח הארוך, הרווחת מוסך ישר והגון וזה שווה זהב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...