Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבנית תיבת BANDPASS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

האם מישהו מכיר מישהו שיכול לעזור לי בבניית תיבת bandpass לסאב , מישהו מומחי סאונד או שיש לו תוכנה טובה (ושיודע לעבוד איתה)

אני רוצה לבצע את הבניה בעצמי , ואני צריך רק מישהו שמבין בנושא החישובים , מה שהכי מומלץ לסאב שלי

הורדתי כמה וכמה תוכנות נעזרתי ביוטיוב וחומרים שקראתי ברשת אבל לא הגעתי רחוק לצערי :neutral:

ROCKFORD POWER HX2 3115 זה הסאב שלי 1000 RMS

15 אינצ' 2 סלילים של 2 אוהם

אשמח לעזרה

תודה

יוני

פורסם

יש לך סאב מעולה!(אחי עד היום מקלל את היום שהוא מכר דאבל HX2 10)

תבדוק אם יש בהוראות יצרן מידע לגביי תיבת BP.

בשיפוצים...

פורסם

מה נזכרת בזה עוד פעם???

לא מכרת את המערכת? או שזה הולך להיות איפה שאני חושב?

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

השאלה היא למה ? למה להיכנס להרפתקה הזו שאתה לא יודע איך בכלל זה הולך להישמע ואולי גם לזרוק את התיבה לפח אחרי זה.

סאב נהדר שהוא נשמע ממש אבל ממש טוב שתיבה אטומה ובכלל מפציץ עם תיבה פתוחה, למה לעשות לו את זה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ראשית תודה על התגובות

שלומי כבר חרשתי על האתר הזה אין שם מספיק נתונים ,

עופר כבר אמרתי לך הדבר היחידי שאני אציל אם הבית שלי ישרף זה הסאב

כתוב באתר של רוקפורד שהסאב צריך בין 2.5CF ל 5 CF אם 4 פורטים כמו שגיל רשם

אבל זה לתיבה פתוחה , האם זה הליטרים שמתאימים לתיבת BANDPASS

אני רוצה לבנות לו 4.5 CF בליטרים 127.5 כולל מחיצות , לא יהיה לי מקום בתיבה.:?

פורסם

אין קשר בין נתונים של תיבה פתוחה לנתונים של בנדפאס בשום אופן, לא בחלק האטום ולא בחלק ה"פתוח" של התיבה

ונוסיף לפרוטוקול שיש מספר סוגים של תצורת "בנדפאס" מעבר לזו הנפוצה (אטומה "בתוך" פורטד)

פורסם

מה הסיבה שאתה מעדיף או רוצה כלכך BANDPASS?

לסאב כזה הייתי בונה פורטד לפי הוראות יצרן וזה הכל..

בניתי פעם תיבה BANDPASS כשהיה לי סאב משופץ שהיה מרעיש מעט בעוצמה

וההבדל הוא שבתיבה כזאת פשוט לא שמעו את זה..

פורסם

מה אני אגיד לכם ... מזה כבר חודש ( בלי קשר לימים עברו כשרכשתי את הסאב גם אז חיפשתי , אבל תיבה לרכב לא לבית כמו עכשיו) שאני מנסה לחפש תשובות לשאלות.

כנראה שהנושא ישאר קבור ואני אבנה תיבה פתוחה (לא שזה רע:roll:).

זה ממש כמו לדבר עם ראש הממשלה על פעולות צבאיות סודיות , אף אחד לא משתף פעולה, אני לא יודע , לא כדי להכנס לזה , לא מכיר

כנראה שאין מי שבונה תיבות בארץ ( ד"א גם בחו"ל זה ככה רוקפורד לא עונים או לא רוצים להכנס לזה ועוד פורומים ואתרים שונים )

מה זה כזה מסובך :shock:???

תודה לכם על העזרה אני אשב לי שוב על התוכנה BASSBOX PRO 6 אוליי אצליח להבין אותה

אשלח לכם תמונות שאסיים .

פורסם

מה אני יגיד לך...

אתה מקבל שיתוף פעולה מלא, אנשים "מזהירים" אותך מהתוצאה הלא מובטחת

אתה אפילו לא אומר למה אתה מתעקש לבנות תיבה כזו, עוד יותר מוזר למה "לבזבז" סאב כזה על תיבה כזו.

תראה, בחברות אודיו מיקצועיות משתמשים בתיבות מודולריות כדי להגיע לנפחים ותצורות של תיבות מהסוג הזה שהם אופטימליים לתוצאה שמחפשים.

ככה ללכת עם נתונים ולהכניס לתוכנה ואז לבנות תיבה לדעתי זה הדרך הקלה לבזבז זמן/עץ/כסף ואולי גם לא לרכוש ניסיון.

בכל אופן הנה תוכנה

אל תתייחס ללחצן ה DOWNLOAD

יש לגלול למטה עד לשורה Save file to your PC: click here

פורסם

שלום

טוב, תיבת BANDPASS לרכב היא טריקית משהו. הבעיה הגדולה היא שצריך להסתדר עם הבדלי פאזות חריפים. יש שינוי של 180 מעלות בפאזה בתדר תהודה של הפורט(ים). בעיה שניה זה הגודל של תיבת BP. בד"כ תיבת BP מסדר 4 הוא משהו כמו 1.5-2 נפחים של תיבה סגורה וBP מסדר 6 הוא משהו כמו 1.5-2 נפחים של תיבה פתוחה (שזה כלל האצבע, יש הבדלים לכאן ולכאן). לרמקול של 12" מגיעים בכיף ל-150-250 ליטר.

בנוסף המבנה של תיבת BP הוא כבר לא כ"כ פשוט מאחר ויש לדאוג גם לאטימות וגם לשמור אופצייה להפריד את חצאי התיבה לצורך החלפה ותיקון ומה שלא יהיה של רמקול וזה הופך לבניה לא טריוויאלית כלל כמו בתיבה סגורה

משלושת הסיבות האלו ניתן לראות כ"כ מעט תיבות BP ברכב.

וגם צריך להתחשב ב-CABIN GAIN כלומר לדאוג לירידה של עוצמה 6DB לאוקטבה.

מה המבנה שברצונך לבנות, מסדר 6 או מסדר 4? סדר 6 עם שני חצאי תיבה בצורה של תיבה פתוחה, ייתן לך יותר לחץ אקוסטי, אבל בעל אופיין חד ושני פיקים של שינויי מופע (פאזה).

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

הגזמת קצת :)

תיבה באנדפאס מסדר 4 לסאב 15" הזה למשל, מצריכה 90 ליטר נטו.

אבל זה נכון שבאנדפאס היא יותר בעייתית, גם לתכנון וגם לביצוע, ובאותו נפח אני כבר מביא עוד סאב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...