Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחר וויכוח עם אבא שלי לגבי עלות החזקה של אוטו

הגעתי לכן כדי לקבל כמה תשובות....

נניח ואני קונה אוטו זול תקציב למשל 30 אלף שקל

ובאמת נפלתי על מציאה טובה ולא חתול בשק שמבלה כול היום במוסך!

מה עלות החזקה שנתית של האוטו כולל ביטוח לנהג צעיר?

ובלי לחשב את הדלק בפנים!

ואגב אם מישהו יכול להמליץ לי על מכונית צעירה עם עדיפות לשנתון ויד נמוכים בתקציב (30K) זה מא ד יעזור..

פורסם

לפני שנה קניתי פולו בתקציב של קצת יותר ממה שאתה אומר.

הוצאות:

2700 ש"ח טיפולים (יישור קו + טיפול גדול)

ביטוח חידשתי לא מזמן,יצא 4000 ש"ח לחובה ומקיף

טסט כ1000 ש"ח.

4 צמיגים אני חושב שעלו 1400 ש"ח.

זהו פחות או יותר.

V5

פורסם

אם הרכב נמצא במוסך רק לטיפול השנתי (ואתה לא נוסע יותר מ-15000 בשנה) ואתה עושה ביטוח מקיף אז העלויות צפויות להיות כ-1000+ לטסט, 2000 לביטוח חובה נהג צעיר, 3000 למקיף, נניח 1500 לטיפול+בלאי ועוד כ-4000 שקלים ירידת ערך. סה"כ כ-1000 שקלים לחודש לפני דלק. כמובן שאם יש תקלה משמעותית זה גדל, ואם אתה נניח מוותר על המקיף אז זה קטן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. רישוי - סביב 1000-1200 ש"ח לשנה.

2. ביטוח - תלוי בנתונים האישיים שלך, סוג הביטוח וסוג הרכב - אני מניח שסביב 5000-8000 ש"ח לשנה.

3. טיפולים תקופתיים - בממוצע 2000 ש"ח בשנה, אבל יכול להיות גם כפול אם יש הצטברותשל טיפולים גדולים.

4. שחיקה רגילה (מצבר, צמיגים וכו') - 1000 ש"ח לשנה (אבל יכול לנוע בין כלום ל-2500 ש"ח בשנה מסויימת).

5. ניקיון והגנת הצבע - תלוי מאוד בגישה שלך, בין 100 ל-2000 ש"ח בשנה.

6. כמובן הרכיב שאף אחד לא זוכר, אבל יכול להגיע לכמה אלפי ש"ח בשנה - מימון וירידת ערך הרכב (כלומר - הריבית שאתה משלם תמורת הלואה או הפסד הריבית על כסף שהיה יכול להיות מופקד בבנק+החסכון שעליך לחסוך מדי שנה כדי לרכוש בעוד כמה שנים רכב ברמה של הרכב הנוכחי שלך כאשר רכשת אותו).

סה"כ תגיע לסביבות 18,000-20,000 ש"ח בשנה לא כולל דלק ותיקונים לא צפויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב ב30K צד ג + חובה יספיק וזה יצא לך באיזור ה4 +/- טסט עולה כ1100 בממוצע טיפול שנתי קטן 500 +/-

מדובר על 5 ~ 5.5 אלף שנתי. הבעיה במשוואה שלך זה שאם יכנס כאן גורם ההפתעה, בלאי שלא היית מוכן אליו או רכב שעתיד להחליף בזמן הקרוב טיימינג או קלאץ ואז זה משנה את כל הסיפור כאן. בכל אופן בתור עצה ידידותית ללא הכנסה קבועה אל תיכנס לסרט שלא תוכל לצאת ממנו ושאבא שלך יצטרך לשלם עליו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

יוני, אני מניח שלבחור הזה ה-30K הם כסף גדול שאינו רוצה להמר עליו, לכן חסכון של כמה מאות שקלים על המקיף הוא הימור גרוע.

עם זאת ההמלצה האחרונה שלך מצריכה הדגשה בפונט מוגדל, מודגש, נוטה ואדום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת בחור כזה סביר שאבדן הרכב יגרום לו להיות חסר גלגלים כמה שנים. אישית לא העזתי לוותר על המקיף גם לרכב בשווי 30K. אבל כאן מדובר בעניין של גישה אישית ולא בכללי ברזל.

פורסם

חובה + צד ג' 3500 לנהג צעיר

טיפול פעם ב10000 350 שקל

טסט 1000 +- תלוי בדרגת רישוי

מצבר + צמיגים זה לא משמעותי כי הם מחזיקים איתך את ה3 שנים.

זה יוצא בשנה בערך 500 שקל

סה"כ יוצא בערך 450 שקלים בחודש

זה בלי לקחת בחשבון ירידת ערך, תיקונים, דלק ושאר ירקות

פורסם

רז, אתה מאוד אופטימי. אני לא יודע איך אתה מקבל ביטוח חובה+צד ג' לנהג צעיר ב-3500 ש"ח לשנה - הנסיון שלי הוא שסכום זה מכסה את החובה בלבד.

כמוכן - אתה מציין טיפול שנתי ב-350 ש"ח, אבל כאשר מדובר ברכב בן 10 ויותר כבר יכנסו עוד רכיבים - פעם פלאגים, פעם דיסקיות או סנדלי בלימה, נוזלי בלמים, הגה ותיבת הילוכים, רצועת תזמון עם כל הרכיבים הנלווים - כולם הוצאות המצטברות לסכומים לא קטנים, ואני לא מדבר על תקלות אלא על אחזקה שוטפת.

פורסם

מתוך 4 שנים עם מאזדה לאנטיס שנת 98 אלה ההוצאות מבלי להחשיב את הדברים שציינתי.

זה נכון שיש הוצאות חריגות שיכולות לבוא מבולמים מברקסים מתאונות מקנסות ועוד 1001 דברים

אבל אלו הוצאות שאי אפשר לצפות ואי אפשר להגיד לרכב הזה יהיה ככה וככה.

פותח השרשור שאל בהנחה ו.."ובאמת נפלתי על מציאה טובה ולא חתול בשק שמבלה כול היום במוסך!"

אז אם באמת מדובר במציאה אז ההנחה היא שהוא לא יצטרך להכנס למוסך בזמן הקרוב.

• תוכן חדש...