Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשת עזרה בנוגע למקור החלפים שמורכבים על הסוסיתא / רום כרמל

נוצר בילבול רב אצל בעלי הסוסיתא לגבי מידע זהות החלפים כגון : הבקקס הוא של ברנדה .ולמעשה הוא של .....?

מאחר שיש שעטנז גדול ברכבים האלה ,והרכבים עצמם הם שילוב של כל מיני רכבים שונים ,מחברות שונות ,וישנם חלפים שיוצרו כאן בארץ . אני מבקש בשמי ובשם כל בעלי הסוסיתות /רום כרמלים.

1. מי הם החברות שסיפקו מהם חלקים כגון: שמשות , פנסים,בקליות,ניקלים,חלקי מנוע,היגוי ובלמים, חלקי פרונט,חלקי פנים(קוסמטיקה),מערכות פליטה, חלקי הצתה, גומיות ,וכ"ו.

2.על איזה דגמי רכב (כגון פורד טריומף הילמן וכ"ו) מורכבים חלקים הזהים לסוסיתא/רום כרמל.

3. רוב בעלי הרכבים הנ"ל לא יודעים מה לחפש והיכן לחפש מאחר ולא ידועה הזהות של החלק.

הבקשה היא פרטית לכל אחד ואחד שקורא את הנושא הזה !

אל תתעצלו לרשום כמה מילים שיכולים לעזור להרבה חברים כאן ולכם זה נראה פשוט.

נ"ב כדי למנוע דיונים מיותרים ולקבל יותר מידע אנא העלו מידע מדוייק ולא השערות או מידע מצד ג אלא חלקים שיש לכם זהות אישית איתם,

כדי לא לשנות את הנושא!!!

תודה רבה מראש לכל המגיבים

בשמי ובשם כל בעלי הרכב "הישראלי"

פורסם

קצת מורכב וארוך לכסות את כל האפשרויות, כי הייתה במשך השנים אבולוציה בספקי החלקים, אבל ננסה לעשות סדר, לפחות ממה שאני יודע. בגדול, צריך לחלק את התשובה לשני חלקים: הראשונה: ספקי יחידות כוח - והיא הקלה הפשוטה יותר למענה.

1. קוביה עד סוסיתא 12: פורד. (פורד אנגליה במקור)

2. סוסיתא 13/60 (משנת 1968 כמדומני): טריומף ועד שנת 1975 (קשר הדוק לטריומף הארלד)

3. 1976-1978: פורד (יחידת כוח של אסקורט).

4. 1979-1981: הילמן (יחידת כוח של אוונג'ר).

בכל הקשור לספקים האחרים האפשרויות גדולות.

לגבי קוביה ועד סוסיתא 12: כאן הידע שלי מוגבל. ידוע שחברת רליאנט הבריטית פיתחה את הקוביה, על בסיס יחידת כוח של פורד וידוע לי שיש בה גם מכלולי פורד נוספים (סרן אחורי), אבל אחרי זה אני לא בטוח.

בכל הקשור לשלדה, מסוסיתא 13/60 (1968) ועד הסוף המר ב-1981, אין הבדלים של ממש. בכל הדגמים הללו נעשה שימוש בחלקי מתלים קדמיים של טריומף, כמו גם מערכת היגוי ואפילו מוט הגה.

בסוסיתא עד שנת 1975 יש קשר הדוק עם חלקי טריומף. מפסקים, מחוונים, ידיות איתות ומגבים וכדומה.

ברום כרמל התחיל הבאלגן והמישמש. באין יצרן רכב מסודר שהיה מוכן לקחת את המפעל הישראלי תחת חסותו, נאלצו אנשי רום כרמל לקושש חלקים ממי שרק היה מוכן למכור. חלק מחלקים אלו הם עדיין מכלולים משותפים עם טריומף (שסביר להניח שנקנו מספקים ולא ישירות): מערכת חשמל: לוקאס (וזה כולל גם בקליות); מנוע מגבים - לוקאס (ועדיין כמו של טריומף); מפסק התנעה - טריומף; נועלי דלתות... פיאט; ידיות דלתות - פיאט; מחוונים - סמיט', ידיות איתות, מגבים ומפסקים - לוקאס. לגבי אלו האחרונים, איני יודע באיזו מכונית הם הורכבו במקור. נראים דומים לאלו של פיאט, אבל מוזר לי שחלקים אנגליים אלו ימצאו מקומם במכוניות איטלקיות.

ישנם גם הרבה חלקים ישראלים בסיפור הזה: מערכת פליטה, גומיות ותושבות שונות, קוסמטיקה פנימית, וכדומה.

רק בדבר אחד אני עדיין לא סגור עליו, בכל הקשור לרום כרמל: מקורו של הסרן האחורי. הליבה נראית דומה לזו הקיימת בטריומף, רק רבים הסיכויים שהיא יוצרה בארץ (בדגמים הקודמים זה היה כך) - לפחות את ההרכבה הסופית.

אסף, האם יש משהו נקודתי עליו אתה רוצה לברר פרטים?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

טנק דלק ומצוף , האם בכל הרכבים הם זהים (הכוונה לרום כרמל או סוסיתא) וכן המצוף?

ומאיזה רכבים הם במקור?

פורסם
טנק דלק ומצוף , האם בכל הרכבים הם זהים (הכוונה לרום כרמל או סוסיתא) וכן המצוף?

ומאיזה רכבים הם במקור?

לפי מיטב הבנתי, מיכל הדלק הוא מתוצרת הארץ. הוא לא זהה בכל המכוניות. בסוסיתא פתח מילוי הדלק הוא בצד שמאל ואילו ברום כרמל הוא בצד ימין. יחד עם זאת שהטנדר שלך יוצר בימי רום כרמל ויש בו יחידת כוח של פורד, פתח מילוי הדלק נשאר בצד שמאל. רק בטנדר רום "האמיתי" משנת 1979 והילך, עבר פתח המילוי לצד ימין.

ולגבי המצוף: שוב, תלוי בתוצרת המחוונים שיש לך (סביר להניח "סמיט'", סביר להניח שמטריומף הארלד). מציע לך להתייעץ עם סיגל מא.וו ספידומטרים. יתכן שיש להם מצוף כזה.

אתה צריך "תורמת חלקים". ביד 2 פורסם למכירה טנדר מכפר חב"ד. ליהודי שבבעלותו הרכב יש חמישה בחצר, מהם שתיים או שלוש סוסיתות. בשעתו הוא לא רצה למכור, אבל לך תדע. שווה לנסות.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תוכן חדש...