Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

ברצוני לשאול שאלה כללית שמסקרנת אותי מאוד:

שמתי לב בכל הרכבים שכאשר נוסעים בירידה על הילוך נמוך על מנת להישתמש באפקט בלימת המנוע נישמע מעין צליל כזה שקשה לתאר אבל זה דומה לצליל של נסיעה ברוורס (מעין אאאאנננננננננ שכזה).

הייתי מעוניין לדעת מאיין נובע צליל זה? האם זה מגיע מהגיר או מהמנוע של הרכב? אם זה מכיוון הגיר, האם לא נוצר לחץ כל שהוא על הגיר שמגביר את הבלאיי משמעותית?

תודה מראש לעונים.

:)
פורסם

אולי אתה מתכוון לצליל של המנוע, אשר פועל על סל"ד גבוה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה עדיף מאשר לחמם את הבלמים ע"י לחיצה ממושכת.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כן זה בהחלט צליל סל"ד גבוה- אלא אם כן מדובר בתקלה.

בקשר לנושא, תמיד תהיתי, זה לא בזבוז דלק מטורף לבלום כך כל הזמן?

זה לא ביזבוז דלק, במצב כזה צריכת דלק היא אפס.

פורסם

מה ההבדל?

כל עוד שלא לוחצים על דוושת הגז, צריכת הדלק היא אפסית.

פורסם

תודה רבה על הקישור, מאוד מלמד.

אך נשארה לי עוד שאלה אחת, מאותו שרשור עולה המסקנה כי

הגעה לצומת בניוטל מבזבזת יותר דלק מהגעה ע"י בלימת מנוע - זה נכון?

Bimmer

פורסם

טחנו את הנושא הזה יותר מהקמפיין של ישראל מתייבשת :roll:

בוא נסכם את זה בשני משפטים:

ברכב מוזרק כאשר הרגל מוסרת מדוושת הגז: צריכת דלק 0 (לא שואפת לאפס, לא אפסית, 0, פשוט 0, כלום. נאדא. גורנישט)

גלישה בניוטרל: המנוע מזריק כמות מזערית של דלק ע"מ לשמור על סיבובי סרק. מצד שני אין האטה ע"י המנוע והרכב גולש מרחק רב יותר.

האם בתדלוק לאחר כמה מאות קילומטרים ניתן יהיה להוכיח איזו שיטה יעילה יותר? מסופקני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
טחנו את הנושא הזה יותר מהקמפיין של ישראל מתייבשת :roll:

בוא נסכם את זה בשני משפטים:

ברכב מוזרק כאשר הרגל מוסרת מדוושת הגז: צריכת דלק 0 (לא שואפת לאפס, לא אפסית, 0, פשוט 0, כלום. נאדא. גורנישט)

גלישה בניוטרל: המנוע מזריק כמות מזערית של דלק ע"מ לשמור על סיבובי סרק. מצד שני אין האטה ע"י המנוע והרכב גולש מרחק רב יותר.

האם בתדלוק לאחר כמה מאות קילומטרים ניתן יהיה להוכיח איזו שיטה יעילה יותר? מסופקני.

איתמר.

Perfect. תודה רבה.

נ.ב.

.. צריכת דלק 0 (לא שואפת לאפס, לא אפסית, 0, פשוט 0, כלום. נאדא. גורנישט)

הרגת אותי, בדר"כ אני מסביר ככה לקשי הבנה (אני במקרה הזה :-P)

Bimmer

פורסם

ברכב מוזרק כאשר הרגל מוסרת מדוושת הגז: צריכת דלק 0

לא רק ברכב מוזרק.

גם בקרבורטורים "מתקדמים" היה מנגנון כזה.

המימוש הוא באמצעות שסתום חשמלי על דיזת סרק, שהיה מנתק את אספקת הדלק לגמרי, כשהרכב נמצא במצב בלימת מנוע.

השסתום הזה היה פעול כשהתקיימו שני תנאים:

1. מצערת סגורה לגמרי (היה סוג של חיישן מצב מצערת)

2. סל"ד מנוע מעל ערך מסויים.

• תוכן חדש...