Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חובב נהיגה ספורטיבית אחת לשבוע אני נוסע למנחת בערד , ומבצע שם דריפטים, וכל מיני דברים מהסוג הזה

עכשיו לכל אלה שיקומו..לא אני לא עושה את זה בכבישי ישראל..במחנת בלבד אחרי הסתכלות שהכל נקי 8)

תמיד תהיתי מה הנזק של דריפטים ונהיגה מהסוג הזה..צלחות עצבניות, דריפטים ארוכים ..

עשיתי אלפי ק''מ עם הרכב ולעולם לא נתקלתי בבעיה או משו כזה..ועדיין חושש במקצת :?

מדובר על רכב אוטומט משפחתיי..

פורסם

סתם שאלה זה אוטו שלך או מהעבודה של אבא?

כי אני וחברים שלי בגיל קצת יותר צעיר אשכרה היינו מבזבזים תזמן שלנו על זה, כי לחבר טוב היה מאזדה ליסינג ,פשוט מבטלים את הESP ויצאנו לדרך.

לא מאחל לאף אחד לקנות את המאזדה הזאת, ולא את הקורולה שקדמה לה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מדובר על רכב אוטומט משפחתיי..

באיזה רכב מדובר?

אם מדובר ברכב משפחתי סביר להניח שיש לו הנעה קדמית ודריפטים אתה יכול לעשות איתו רק בחלומות, במציאות אתה מקסימום יכול להוציא את התחת אחרי פרובוקציה ולהגיע למצב של היגוי יתר (וזה לא דריפט).

פורסם

נזקים עיקריים: בלאי מוגדל למערכות ההנעה, במידה והשימוש הוא לא מידתי, וכן כמובן קיצור משמעותי של חיי הצמיגים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זניח... הייתי עושה את זה עם ההונדה הישנה שלי במגרש החלקה באשדוד, הייתי עושה דברים שלא היית מעלה על דעתך, ובמכירה של האוטו הוא הוגדר במצב מצוין ושמור מאוד ע''י המכון בדיקה ויצא מצוין בבדיקה (חוץ 2 צמיגים קדמיים שחוקים =).

והייתי עושה את זה במשך שעות בשבתות כדי להעביר את הזמן, הייתי מסוגל לשרוף שם טאנק של דלק...

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

איפה נמצא המכון המושלם הזה שהכריז על הרכב שלך כמצוין וכל ההערות שרשם זה על 2 צמיגים, אני גם יתחיל ללכת לשם.

ורוני, למה בלאי מוגדל למערכות ההנעה:shock:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
במידה והשימוש הוא לא מידתי

מידתי זו קביעה בסמכות בג"צ, לא?

לענייננו: אחרי שהצלחת לבצע את הפעלולים בלי להתהפך: אם אתה משתמש בבלם היד (להלן עמברקס) ועושה חריקות תוך כדי, נוצר יותר מבלאי מוגבר לצמיג. נוצר צמיג קטום או טרפזי. צמיג כזה לא ניתן לאיזון והוא דומה למתומן (כמו מחומש רק עם 8) כמה כאלה, או אחד רציני והנסיעה תדמה לנסיעה מתמדת על "הדורים" למי שמכיר. מחייב החלפת זוג צמיגים.

לדעתי אפשרי גם נזק לדיפרנציאל/גיר או מערכת ההגה, אם זה באמת תחביב עיקרי שלך.

אני מתוודה שבצעירותי יצא לי לעשות כן, בעיקר על מנת להרגיש את התחושה של ה-ABS, בעיקר בגשם הראשון (אז הנזק לצמיג הוא באמת מינימלי)

פורסם

אני גמרתי סופית את הגיר וכיום אני עושה שיפוץ מלא למנוע. סביר להניח שזה בגלל זה.

הצמיגים הוחלפו בגלל שהם נגמרו (למרות שהיו די חדשים)

מערכת ההיגוי יכולה להתחמם\להיקרע\להישבר (תלוי בסוג המערכת והבלאי שלה).

אגב, עם הנעה קדמית זה לא דריפטים.

וכן, הבלאי למערכות ההנעה הוא בגלל יותר מדי מומנט שמופעל לאורך זמן על כל המערכות ונסיעה בסל"ד גבולי (אני משער).

פורסם

סליחה, אבל זו לא נהיגה ספורטיבית.

זו פשוט התנהגות של להרוס את הרכב, עם כל הכבוד.

אני מקווה שלא ייצא לי לקנות רכב ממישהו שביצע בו כזו התעללות...

פורסם

1) אני מסכים.

2) אני קניתי את הרכב בדיוק בשביל זה (ואני לא אמכור אותו בעתיד) אז אני מקווה שההערה לא מופנית אלי.

3) הרכב שלי עבר ימי מסלול, לא סתם התגרזנות חסרת רסן. יש הבדל עצום.

פורסם
ורוני, למה בלאי מוגדל למערכות ההנעה:shock:

מידתי זו קביעה בסמכות בג"צ, לא?

אני אסביר למה אני מתכוון.

לנהג יש השפעה אדירה על הבלאי לרכב בעת נהיגה ספורטיבית. אפילו אם מדובר בנהיגת כביש רגילה, נהג אגרסיבי עשוי לפגוע במכלולים הרבה יותר מנהג שנוסע "עגול" ו"חלק". אם נעביר את הזירה למסלול, שם הכל מוקצן. ראיתי נהגים שנוסעים כמו מופרעים על המסלול, זורקים את הרכב מצד לצד, נכנסים לתת היגוי היסטרי או להיגוי יתר במהירות מאוד גבוהה. הדברים הללו גורמים לחום ולחץ גדולים מאוד במכלולים, שעשויים פשוט להישבר או להתעוות. אני לא מדבר בהכרח על השלדה או המנוע, אלא על ציריות, חלקי גומי, תושבות, צמיגים וכדומה. כמובן שגם הדיפרנציאל, הגיר והקלאץ' אם יש, יכולים להפגע (גם אם אין קלאץ', אל תחשבו שגיר אוטומטי חסין להתעללויות).

נקח לדוגמא דריפטים (אמיתיים,הפעם :wink: ). כשאני יוצא לאימון דריפט, אני תמיד מחליף זוג צמיגים אחוריים. לא רק כי זה שוחק מאוד את הצמיגים, אלא גם מכיוון שצמיגי הדריפט אוחזים הרבה פחות טוב ולכן מקטינים משמעותית את העומס על המכלולים. איתם, בנהיגת דריפט "רגועה", אפשר לשמור טוב מאוד על המכלולים - ואפילו על הצמיגים האחוריים.

"רגועה" הכוונה קודם כל עם הפסקות מדי מספר דקות. גם בשביל להוריד את חום מרכיבי ההנעה (שמתחממים מאוד) אבל בעיקר כדי לשמור על הצמיגים. מעל טמפ' מסוימת והם פשוט מתחילים להתפרק. אם תעשו 15 דקות דריפט בלי הפסקה הצמיגים פשוט יתחילו להתפרק. אם תעשו הפסקות כל 5-8 דקות, הם יישמרו גם חמישה-שה סשנים.

ברגועה הכוונה גם בלי זריקות קלאץ' היסטריות ב-5000+ סל"ד, בלי יותר מדי גז ביחד עם ברקס ובלי הרמות בלם יד אגרסיביות. כמובן שלפעמים צריך, אבל הרעיון הוא, כאמור, מידתיות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו שרוני אומר.

וגם מי שמשתמש ברכבו לדברים כאלו מוטב שיתחזק את הרכב הרבה מעבר למפרט יצרן/יבואן מבחינת טווחי החלפת נוזלים/שמנים ואיכותם.

זה עוזר מאוד לשמור על מכלולים בריאים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בקיצור - אתה זה שמפריע לבדואים לעשות דריפטים במנחת בערד, אלו עם הטנדר סובארו שלהם... :lol:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למה כל הזמן נופלים על המסתכנים אם ההנעה הקדמית שבסך הכל רצו להנות קצת, אז מה שזה לא סילביה

או E30, אפשר להנות גם אם הנעה קדמית, היגוי יתר וכאלה.

במה זה פוגע ?

ציריות, בולמים, ברקסים, גיר, מנוע, צמיגים, הנד ברייק, ועוד הרבה דברים שיכולים להפגע כתוצאה מהתלתלות.

בהצלחה.

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

פורסם

אתה מתכוון לתת-היגוי, נכון?

לאף אחד אין בעיה עם מישהו שנהנה מהרכב שלו.

הבעיה היא שיש אנשים שמבינים את הפיזיקה של העניין ויש כאלו שלא.

אני חנון ברמות שלא יתוארו אז אני קורא די הרבה תיאוריה על נהיגה ספורטיבית אבל יש המון אנשים שלא אז הם עושים הרבה יותר בלאי לרכב או שמסכנים את עצמם ואחרים.

מה גם שאת מי שמבין די מעצבן כשמישהו אומר "דריפט" עם הנעה קדמית.

• תוכן חדש...