Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדובר על אופנוע GL500, אשר נקרא גם סילבר ווינג, וזאת משום שהוא נראה כמו דגם קטן של הגולדווינג. הוא יוצר משנת 81', כאשר בשנת 83', נוסף לו אח בדמותו של GL650.

בשנת 84' הפסיקו לייצר אותם, וחזרו להשתמש בשם רק בשנת 2001.

תודה לך

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובשנות ה-2000 התחילו לייצר קטנוע מנהלים בשם "סילוורווינג"!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בהזדמנות זו אביע דעתי ואומר שאני מת על אלו שלוקחים מכונית בארץ והופכים אותה לפנינה,לאו דוקא בת 30 ,בוא נאמר שגם מעל 25 נראה נפלא.

אולי כדאי לצרף לשרשור זה גם תמונות של מכוניות משוקמות שהיו בארץ והן הצלחה לכל דבר.

היי גיל.

כן, זה באמת נפלא לקחת רכב ולהפוך אותו לפנינה.

ראה למשל את הרכב שלי, המופיע בתמונות הבאות, שהיה ירוק במקור ובאמת הפך לפנינה, תרתי משמע...

(מצגות ותמונות מהשיפוץ ניתן לראות באתר של הרכב, המופיע בחתימתי למטה).

אני יכול לספר כי היתה לי התלבטות קשה מאד לפני השיפוץ. האם למכור את הרכב ולייבא אחד משופץ,

אשר לא יעלה יותר מאשר עלות השיפוץ ומחיר הרכב שנמכר לפני השיפוץ, או לשפץ את הקיים אצלי.

בסוף, משיקולי נוסטלגיה, ועקב ההיסטוריה של הרכב ואותן שנים רבות יחסית שהרכב ברשותי,

עקב כל ההרפתקאות והטיולים שעברנו יחד, עד שהפך כבר לחלק מהמשפחה,

החלטתי לעבור את מסלול הייסורים הארוך והמפרך של השיפוץ.

אמנם המסלול אינו רק ייסורים, ולאדם כמוני שגם עושה דברים במו ידיו יש בשיפוץ הרבה תענוג, אך עדיין,

המחיר והמהירות היחסית בהם ניתן לייבא - מותירים בפני הרוכש הפוטנציאלי את היתרון בצד היבוא.

לגבי בעלי מקצוע: יש אמנם מעטים שמשפצים ברמה טובה,

אך הרוב אינם "בעלי סבלנות המתובלת באהבה לרכבי האספנות".

הם פועלים, ככל עסק, בעיקר משיקולי רווח והפסד.

לכן, מאחר ובעל הרכב אינו מעוניין לשלם תשלום ראוי עבור שעות העבודה - בעל המקצוע בהרבה מקרים "מקצר הליכים...".

כאשר שמעתי לראשונה כמה דורש הפחח/צבעי עבור העבודה על הרכב שלי, בנושא פחחות וצבע בלבד, נחרדתי. נראה לי המון.

אולם לאחר שהרכב היה במוסך חמישה חודשים, ובפועל עבדו עליו 100 ימי עבודה (הייתי שם רצוף ורשמתי וצילמתי כל שלב),

אני יכול לומר כי אם הייתי במקומו הייתי לוקח פי ארבע - או לא מבצע את העבודה.

למרות שהוספתי לו מיוזמתי טיפ בכיף, הפסיד המון כסף.

מאחרים שבאו אחרי דרש פי כמה, ובגלל זה לא משפצים אצלו... וכאן נוצרת הבעיה עליה הצבעתי קודם.

להלן תמונות הרכב שלי: לפני, תוך כדי, ולאחר השיפוץ.

(אגב, אני עדיין מחפש את מי שהציג למכירה מגן שמש ירוק בשוק עתיק האחרון. דוגמא נמצאת בתמונה הראשונה להלן.)

יום טוב

אבי נוף.

znyvlmjim2zy.jpg

nzlzmtwjnjmm.jpg

ygyywwiymorm.jpg

0j1mnitadanx.jpg

zzyejxnmx2mw.jpg

1oy5dotwg2am.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
יש דעות לכאן ולכאן... כמובן...

לאחר ששיפצתי למברטה שהתחילה ממצב של צעצוע בגן ילדים למצב תצוגה, כי זה היה הדבר שנראה לי הכי נכון לעשות איתה, היום אני בתהליכי ייבוא של אופנוע אספנות אחר.

למצוא את אופנוע החלומות שלי (הונדה גולדווינג) בארץ זאת משימה בלתי אפשרית, וגם אלו שישנם, הינם כאלו שיובאו בחמש השנים האחרונות ארצה.

נכון, יכולתי להתפשר ולקנות הונדה סילברווינג מודל 82', אך לא רציתי להתפשר על החלום ועל השריטה, ולכן אני מייבא מחול.

לרוב, כלים במצב טוב, יעלו בארץ יותר מאשר יעלה לייבא אותם מחול מאותו המצב.

חלקי חילוף לא ניתן למצוא בקלות בארץ, והמשלוחים שלהם ארצה "קורעים" אותך במחיר.

מבחינה כלכלית, אין ספק שיוצא יותר זול לייבא מאשר לשפץ או לקנות בארץ, אבל כל אחד פועל לפי השריטה האישית שלו.

מבחינת רמת השיפוץ, יש מי שיודע לעשות קסמים בארץ גם בפחחות וגם במנועים, מערכות חשמל והגה. הכל תלוי בכמה בעל הרכב מקפיד ויושב לבעל המלאכה על הראש.

יוני, אשמח לקבל פרטים על הסילבר אם הוא עדין למכירה.

פורסם

... לכן, מאחר ובעל הרכב אינו מעוניין לשלם תשלום ראוי עבור שעות העבודה - בעל המקצוע בהרבה מקרים "מקצר הליכים...".

כאשר שמעתי לראשונה כמה דורש הפחח/צבעי עבור העבודה על הרכב שלי, בנושא פחחות וצבע בלבד, נחרדתי. נראה לי המון.

אולם לאחר שהרכב היה במוסך חמישה חודשים, ובפועל עבדו עליו 100 ימי עבודה (הייתי שם רצוף ורשמתי וצילמתי כל שלב),

מאחרים שבאו אחרי דרש פי כמה, ובגלל זה לא משפצים אצלו... וכאן נוצרת הבעיה עליה הצבעתי קודם....

ובחישוב מהיר:

100 ימי עבודה = 800 שעות עבודה, כפול 200 ש"ח לשעה = 160,000 ש"ח + 16% מע"מ = 185,000 ש"ח.

מישהו מוכן לשלם את זה?

ברור שכל מי שעוסק בשיפוץ מכוניות קלסיות, לא רואה בזה "עסק".

אני, שקבלתי אלי למוסך 'דרך השטח' מספר מכוניות לשיפוץ, עשיתי זאת רק מאהבה.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

ממש קדוש מעונה...

או פלינטרופ יוצא מהכלל

1.אם לא היה משתלם לך לא היית לוקח את העבודות

2.קיבלת פה פירסום לא רע

בוא נהיה אמיתיים:

1.בדרך כלל בעל מיקצוע שלוקח על עצמו עבודה כזאת לא עוזב את כל שאר "הרכבים" ועובד רצוף על הרכב שמיועד לשיפוץ

אלה כל פעם שיש לה ירידה בלחץ של העבודה הוא מפנה עובדים\זמן לטובת הפרויקט שלקח על עצמו

בדרך כלל זה לוקח כמה חודשים טובים.

2.נגיד וכבר אותו בעל מקצוע עשה "טובה" וקיבל את העבודה ודרש סכום גבוה, בדרך כלל

הפינישים של העובדה לוקים בחסר ואף אחד מבעלי המקצוע מוציא רכב ברמה של SHOW QUALITY

שלא נדבר על חומרים וצבעים זולים ואפילו לא דיברתי על החוסר ידע המקצועי.

יש כמה בעלי מקצוע שבאמת מגיעים לתוצאות ממש יפות.

אבל שאר בעלי המקצוע גובים מחירים של ארהב ומקבלים עבודה של עולם שלישי

כאשר רוב הלקוחות לא מבינים בכל מה עללו לרכב שלהם ורואים את הכל מבריק וחדש

וחושבים ואוו

לצורך העניין יש רכב בבעלותי שנצבע ושופץ בארהב לפני 15 שנה

אני מוכן להשוות אותו לכל עבודה ישראלית בכל יום

גם 15 שנה אחרי!

כל הקטע של הפחחים בארץ זה חוג לקוחות שבונה להם שם ופירסום

בלי הבנה מקצועית!

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
מדובר על אופנוע GL500, אשר נקרא גם סילבר ווינג, וזאת משום שהוא נראה כמו דגם קטן של הגולדווינג. הוא יוצר משנת 81', כאשר בשנת 83', נוסף לו אח בדמותו של GL650.

בשנת 84' הפסיקו לייצר אותם, וחזרו להשתמש בשם רק בשנת 2001.

ה GL500 המקורי היה למעשה הונדה CX500 לשוק האמריקני, כולל דגם מאובזר בפיירינג ומזוודות. מכאנית זה אופנוע שונה לגמרי, קטן וקל משמעותית עם מנוע V2 רוחבי בדומה למוטוגוצי אבל מקורר מים.

פורסם
ה GL500 המקורי היה למעשה הונדה CX500 לשוק האמריקני, כולל דגם מאובזר בפיירינג ומזוודות. מכאנית זה אופנוע שונה לגמרי, קטן וקל משמעותית עם מנוע V2 רוחבי בדומה למוטוגוצי אבל מקורר מים.

טעות עקרונית שכדאי ללמוד ממנה, גם כבעלים של CX כזה , רק נעלם ממני שקראו לו סילבר ווינג, אני ידעתי על CX 500 ,ובכן כעת לטעות הבסיסית שבכתיבתך , המנוע בCX ידידי הטוב הוא אורכי ולא רוחבי.

אם תרצה אני מוכן לפרט ולהסביר.

אתן לך רמז קל אבל חושפני , להארלי דיוידסון יש מנוע רוחבי , נשמע תמוה ? זה מה יש .

פורסם
היי גיל.

ראה למשל את הרכב שלי, המופיע בתמונות הבאות, שהיה ירוק במקור ובאמת הפך לפנינה, תרתי משמע...

אני יכול לספר כי היתה לי התלבטות קשה מאד לפני השיפוץ. האם למכור את הרכב ולייבא אחד משופץ,

אשר לא יעלה יותר מאשר עלות השיפוץ ומחיר הרכב שנמכר לפני השיפוץ, או לשפץ את הקיים אצלי.

בסוף, משיקולי נוסטלגיה, ועקב ההיסטוריה של הרכב ואותן שנים רבות יחסית שהרכב ברשותי,

אמנם המסלול אינו רק ייסורים, ולאדם כמוני שגם עושה דברים במו ידיו יש בשיפוץ הרבה תענוג, אך עדיין,

המחיר והמהירות היחסית בהם ניתן לייבא - מותירים בפני הרוכש הפוטנציאלי את היתרון בצד היבוא.

לכן, מאחר ובעל הרכב אינו מעוניין לשלם תשלום ראוי עבור שעות העבודה - בעל המקצוע בהרבה מקרים "מקצר הליכים...".

מאחרים שבאו אחרי דרש פי כמה, ובגלל זה לא משפצים אצלו... וכאן נוצרת הבעיה עליה הצבעתי קודם.

(אגב, אני עדיין מחפש את מי שהציג למכירה מגן שמש ירוק בשוק עתיק האחרון. דוגמא נמצאת בתמונה הראשונה להלן.)

יום טוב

אבי נוף.

znyvlmjim2zy.jpg

nzlzmtwjnjmm.jpg

ygyywwiymorm.jpg

0j1mnitadanx.jpg

zzyejxnmx2mw.jpg

1oy5dotwg2am.jpg

אין צורך להכביר מילים , חזק ואמץ ,עבודה שתשמח ליבו של כל אספן ארצ ישראלי , שאפו .

אני גם חזק בעסק , רק בניגוד אליך אני הרבה פחות חושפני ומעיז לכן , התמונות תישארנה אצלי בשלב זה .

אבל... יש לך רכב מקסים וכפי הנראה אתה גם אדם מקסים גם ללא הכרות אישית ביננו.

תודה לך על התמונות שהופכות את השרשור למשהו חי ותוסס .

פורסם
טעות עקרונית שכדאי ללמוד ממנה, גם כבעלים של CX כזה , רק נעלם ממני שקראו לו סילבר ווינג, אני ידעתי על CX 500 ,ובכן כעת לטעות הבסיסית שבכתיבתך , המנוע בCX ידידי הטוב הוא אורכי ולא רוחבי.

אתן לך רמז קל אבל חושפני , להארלי דיוידסון יש מנוע רוחבי , נשמע תמוה ? זה מה יש .

זה טעות רק אצל מי ששבוי בקונספט של "מעצבי דעה". אני מכיר את הסיפור של כיוון גל הארכובה, זו לא אקסיומה מדעית. לא מקובל עלי, זכותי. אני טוען שכיוונו של מנוע נקבע לפי תצורת הצילינדרים. הרבה יותר קל ונוח, בולט לעין, מאשר סידורו של חלק ערטילאי.

פורסם
זה טעות רק אצל מי ששבוי בקונספט של "מעצבי דעה". אני מכיר את הסיפור של כיוון גל הארכובה, זו לא אקסיומה מדעית. לא מקובל עלי, זכותי. אני טוען שכיוונו של מנוע נקבע לפי תצורת הצילינדרים. הרבה יותר קל ונוח, בולט לעין, מאשר סידורו של חלק ערטילאי.

אכן זכותך עומדת וקיימת וטענותיך נשארות שלך בלבד.

איפה כתוב שעליך לקבל את דבריי ? בשום מקום !

רק מוכיח כמה כייף זה לחיות בדמוקרטיה.

כאן מדובר על מיקומו של מנוע בעריסה ולא בכיוונו , אבל ניחא ידידי .

פורסם

כמו שאמר נהג המונית הלבנה שם למעלה... שיפוץ בארץ זו אופציה קשה יותר אבל גם הוא בחר בה.

מצריך זמן, סבלנות, כאבי ראש, מזומנים ובעיקר תושיה אך מצדיק כל רגע! ההנאה שבשיפוץ לא משתווה לשום מכונית מוכנה ולפעמים, הדרך אפילו מהנה יותר מהיעד.

להביא מחו"ל זה רק להוסיף מים, פשוט וקל, אבל לעולם לא באותו הטעם :wink:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

לדעתי בקבלת החלטה אם לשפץ בארץ או להביא רכב מוכן מחו"ל אתה צריך לשאול את עצמיך מספר שאלות:

1. האם אני רוצה את הרכב לנסיעה מיידית או שיש לי זמן לשפץ.

2. האם אני מוכן להתחייב לשיפוץ יכול להיות ארוך.

3. הצד הכלכלי חשוב, ביבוא רכב מארה"ב למשל כמעט תמיד יהיה יותר זול לרכוש רכב ששופץ והבעלים מוכר אותו

במיקרה הזה בדרך כלל המשפץ לא מחזיר את ההשקעה אם זה שיפוץ ברמה גבוה אפילו לא חצי מההשקעה וההפסד שלו

הוא הרווח שלך.

4. היום עם כל הקשיים שיש עם משרד התחבורע האם אתה מוכן להיכנס לתהליך כזה שידרוש ממך הרבה זמן וכמובן כסף.

5. האם הרכב שאתה רוצה נדיר או שיש כאלה בארץ הרבה כגון חיפושית מול פלימות קודה.

6. האם יש לך את הזמן והתשוקה לחפש חלקים לרכב (לפעמים החלקים נדירים).

7. דבר אחרון לקחת בחשבון שתקציבית בד"כ חורגים מהסכום הראשוני שהוקצב לפעמים עד כדי כך שהשיפוץ מפסיק

או חורג מאוד מההערכה הראשונית.

מה שכן במידה ואתה משפץ בארץ ומשקיע את כל הזמן הרב והממון לדעתי יש יותר סיפוק ביצירה, כך אני עשיתי.

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

למיטב ידיעתי ל CX מעולם לא קראו סילבר ווינג אלא רק ל GL

לעומת זאת באוסטרליה ה CX שווק תקופה מסויימת תחת השם SHADOW

פורסם
היי גיל.

יום טוב

אבי נוף.

znyvlmjim2zy.jpg

nzlzmtwjnjmm.jpg

ygyywwiymorm.jpg

0j1mnitadanx.jpg

zzyejxnmx2mw.jpg

1oy5dotwg2am.jpg

מי הפחח?

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

פושעים ניזונים מסלחנותה של החברה הסובלנית.

• תוכן חדש...