Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אשמח לקבל המלצות לסט שישפר את האחיזה ואיכות הבלימה במאזדה 3 שלי,עכשיו לקראת החורף זה חשוב לי מאוד .

צמיגים כבר החלפתי.

פורסם

בדיוק דיברתי על זה עם חבר,

למה במכוניות שהן לא ספורטיביות הברייקסים כל כך על הפנים.

אם אצטרך לחזור לרכבים לא ספורטיביים אני חושב שזה יהיה הדבר הכי משמעותי שיקשה עליי ביום יום.

אישית הייתי משקיע באזור ה5K בברייקסים אם הייתי משאיר את המאזדה מעל שנה+.

פורסם

רן, לא נעים לי להגיד, אבל העדפתי את הברקסים שהיו לי במאזדה 3 ליסינג על אלו של הGTI. תחושה עדיפה בהרבה. אין לי מושג מי עוצר יותר טוב אבסולוטית - כנראה שהGTI, אבל זו לא השוואה הוגנת - אני רק יודע שבGTI העמידות של הברקסים סטוק בזמן מאמץ היא על הפנים ואין תחושה, אתה מודד עוצמה לפי מהלך (עקום).

לפותח השרשור, אלא אם אתה מגיע לרתיחה של הבלמים (ואם אתה מגיע, בשימוש נורמלי, עם מאזדה 3, בוא נשב לבירה מתישהו) אין לך מה לגעת בהם. רפידות ספורטיביות רק יפריעו בשימוש יום יומי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי, לדעתי דווקא אתה עושה השוואה לא הוגנת, עזוב תחושת פדל.

אני מדבר על בלימה אבסולוטית, בGTI אני יכול לחכות משמעותית עם הבלימה לעומת המאזדה, C4, פאביה וכו'...

כי הרכב פשוט מקצץ את המהירות טיק-טק ללא הפתעות, לגביי הדעיכה אני מסכים איתך לגמרי ובכך להבנתי דווקא הפדים אשמים.

(לא בעיה לזהות את הדעיכה אז לפחות אין הפתעות וברור לנהג שצריך להרגיע ואולי גם לעשות כמה הקפות ברגוע כדי שיתקררו)

אגב, גם הברייקסים בגולף דור 6 מנוע 1.6 הם לא משהו יחסית ואין להם כנראה שום קשר לברייקסים בGTI (מקווה שאני לא משלה את עצמי אבל אני זוכר הבדל משמעותי),

זה אני יכול לומר לך לאחר שיצא לי לעשות סיבובים בכוכב יאיר על קליאו ספורט מדהימה עם ברייקסים מעולים ואז עליתי על הגולף 1.6 הזמנית שהייתה לי וכמעט נכנסתי ברכב אחר מקדימה ברחוב. :)

(מה שמדהים אותי בקליאו הוא שלא הייתה תחושה של דעיכה בברייקסים כמו שיש בGTI לאחר שימוש אינטנסיבי וההרגשה שהרכב יכול פשוט להמשיך ולהמשיך)

בסופו של יום בGTI בברייקס עמוק במהירות אין דרמות והכל פשוט לעומת מכוניות ה1.6 ששם זה הופך להיות מופע אור-קולי וההרגשה לא נעימה עד שהרכב מחליט לעצור.

פורסם

הקליאו ידועה בתור אחת המכוניות העממיות עם הבלמים הכי טובים אי פעם (אני זוכר מבחני בלימה שלה בהם היא התבלטה גם מול אקזוטיקה).

אני הרכבתי צינורות פלדה שזורה וביחד עם מוטול 600 והרכבת גריל מקורי פתוח סביב פנסי הערפל - העמידות והתחושה במערכת השתפרו מאוד. החסרון הוא שהמוטול הזה סופח לחות בקלות לעומת נוזלים סטנדרטיים ולכן צריך להחליף אותו פעם בשנה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מטורף, מה לגביי פדים? הרבה חבר'ה בחו"ל משדרגים לפדים שמרעישים קצת אבל שמעתי שהם גם משפרים משמעותית את עניין הדעיכה.

אפרופו, ברייקסים או אי ברייקסים, אני חייב לשתף בדבר נדיר:

חזרתי היום ממזרח ראשון למערב וכשהגעתי לביתי הסתכלתי על הצריכת דלק ואני רואה 1:14.5 !!!

עשיתי תחקיר רגע וקלטתי שכל הרמזורים בדרך היו ירוקים ככה שלא הצטרכתי לבלום כמעט בכלל שלא לדבר על לעצור עצירה מוחלטת או קרוב לעצירה מוחלטת.

הדלק 95 והמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה רק ב3/4 הדרך.

אני חושב שהיה פה שילוב של מזג אויר קר, נסיעה רגועה (לא עברתי את ה110-120 אבל כן האצתי מהר יותר מרכבים אחרים על מנת לעקוף אך ללא שום קיקדאון ואני חושב גם שללא עלייה מעל 3K סל"ד), רמזורים ירוקים ואולי אפילו דלק איכותי יותר מהרגיל?! (תדלקתי היום בתחנה של דלק שנקראת "שער ראשון" במזרח)

פעם ראשונה שאני רואה צריכת דלק כזאת אצלי, נדיר או לא נדיר? :)

פורסם

פדים ודיסקים יש בעיה להכניס לארץ בצורה סדירה, מה גם שהמקוריים סבירים. אין לי כוח להתעסק עם זה. כבר "איבדתי" חבילה אחת במכס (stage 2 של Stoptech).

1:14.5? אולי 14.5 ליטר ל100 קילומטר :D

פורסם

מבאס הקטע עם הפדים, אני אזכור את זה בפעם הבאה שאהיה בחו"ל, אולי שווה להביא כמה בתיק כדי לנסות בעתיד.

לא לא, שיניתי את ההגדרות אצלי שייראה לי כמה אני עושה פר ליטר. :)

עושה לי חשק לרסן את עצמי איזה חודש ולנסוע בצורה מתונה,

נראה לי שאני מסוגל לשבור איזה שיא ולהגיע ל700 ק"מ למיכל.

פורסם

אני די בטוח שמאזדה עשו עבודה טובה מאוד על הברקסים ברכב. אפילו בחורף קיצוני כמו בישראל, אני מאמין שכל עוד אין לך תקלה בברקסים, הסטוק יעשו עבודה טובה מאוד.

בכלל - יש הבדל גדול בין תחושה בדוושה לבין יעילות של ברקס. בעוד על הראשון אפשר להתווכח,הרי שהמבחן של השני פשוט: האם ניתן להגיע לנעילה של הגלגלים (או ABS) בבלימה נחושה והחלטית? אם כן - אין מה לגעת בבלמים. אם לא... גש למוסך בדחיפות.

כל שאר ההשקעות הם בזבוז של כסף.

פורסם

לפני הכל אני מצטער על התגובה המאוחרת עבודה אתם יודעים :-).,

אני שמח לראות שהתפתח דיון מעניין משאלה די פשוטה,

בקשר לשאלות שנשאלו כאן,

בגדול הברקסים בסדר גמור ברכב,אבל לאחר בדיקה לפני כמה ימים במוסך המליצו לי על החלפה של הבולמים הקדמיים,אמרו שהם חלשים קצת + דיסקים קידמיים ורפידות חלשות,

לכן חשבתי אם כבר להחליף אז להחליף למשהו איכותי,אם זה מיותר והרכב יסתפק בסטנדרט ,אשמח לקבל שמות של חברות מומלצות או שפשוט כדאי לבקש את האורגינל של הרכב?

פורסם

דווקא בגלל שהרכב שלך פופולארי ולא ספורטיבי, אני הייתי מנחש שיש לא מעט חלקים תחליפיים בשוק, חלקם בוודאי מאיכות לא ברורה. מה שאני הייתי עושה כדי להבטיח ביצועים אופטימליים, זה פשוט לקנות חלפים...מקוריים. אגב ההמלצה על הבולמים נשמעת נכונה.

לגבי התחושה, אתה יכול לבדוק מתי החליפו את נוזל הבלמים, יש לו נטיה לספוח נוזלים ולאבד מתכונתיו (דוושה ספוגית). החלפתו תתן תחושה משופרת בדוושה. לא מדובר בהוצאה גדולה.

• תוכן חדש...