Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נתקלתי בתופעה משונה שלא מוכרת לי, והייתי שמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור על הנושא.

יש לי מגבר 4 ערוצים, JBL GT5-A604 עם 60W כפול 4 או 160W כפול 2 בגישור לסאב.

2 הערוצים הקדמיים מגבירים קומפוננט קידמי, ו-2 הערוצים האחוריים מגבירים סאב סרווין ווגה VEGA 122 שזה סאב 200W RMS עם שני סלילים של 2 אום.

הקומפוננט מחוברים כרגיל לשני ערוצים. הסאב מחובר עם גישור לשני הערוצים הנוספים.

לגמרי במקרה, בזמן שכיוונתי לעצמי את המערכת וניתקתי/חיברתי את הסאב (כדי לכוון קודם כל את הקומפוננט כמו שאני רוצה אותם ורק לאחר מכן להוסיף אותו למשוואה) - שמתי לב שברגע שאני מנתק את אחד מחיבורי ה-RCA שמגיעים מה-HU לכניסות האחוריות של המגבר - העוצמה של הסאב מוכפלת!

זה לא משנה אם אני מנתק את LEFT או את RIGHT, ברגע שאחד מהם מנותק - זה כאילו שהסאב מקבל הרבה יותר עוצמה.

יש לציין שבחיבור רגיל, כלומר לפני שגיליתי במקרה את ה"טריק" הזה, היה לי דיי קשה להפוך את הסאב לדומיננטי. היה נשמע שהוא פשוט לא מקבל מספיק כוח. ברגע שניתקתי אותם, הכוח שלו עלה משמעותית, ממש בהבדל מהותי שאי אפשר לפספס.

דבר נוסף שאולי חשוב לציין - למגבר מגיעים 4 ערוצים, אבל במקור יוצאים אליו מה-HU רק שניים: הקדמיים של ה-HU. זה כי האחוריים של ה-HU מפעילים את הרמקולים האחוריים ברכב (בדלתות האחוריות). הקדמיים, פשוט מפוצלים ע"י מפצל RCA מ-2 חיבורים ל-4, וככה הם מגיעים למגבר..

אז בקיצור...

ככה זה אמור להיות? למה זה קורה? הרי בסך הכל מה שעשיתי היה לגרום למגבר לקבל בעצם רק "3 ערוצים" במקום 4.

זה תקין או שזה פוגע בסאב/מגבר בצורה כלשהיא?

תודה :)

עריכה: "מכפיל את עוצמה" = "מכפיל את עוצמת". למה אי אפשר לערוך כותרת?

פורסם

מה שקורה כאן זה שברגע שאתה מפצל RCA מ2 ל 4 הסאב מקבל את הכיוונים שאתה מבצע לזוג הקדמיים ..

ברגע שאתה מנתק את ה RCA ( לא בכל מגבר יש אופציה כזאת לפי דעתי) הסאב חוזר למצב LOW PASS בלי החיתכים של ה HU ובגלל זה הוא נשמע לך הרבה יותר חזק ..

* איזה HU יש לך? וכמה יציאות RCA יש בו?

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

זה RCD 510, ה-HU המקורי של VW.

אין לו יציאות RCA כלל. מחובר מנחת ליציאת הרמקולים הקדמיים.

לכן, אין פה גם עניין של חיתוכים ב-HU (שלצערי כלל לא קיימים, אז מזל שיש אפשרות לחיתוכים דרך המגבר) כי המגבר מבחינתו מקבל סאונד בכניסה הקידמית ובכניסה האחורית, אין לו לדעתי דרך לדעת שזה עבר קודם לכן פיצול וזה לא משנה לו. לא?

אני יודע שהסאב מקבל את הגדרות ה-bass/mid/treble "של הקדמיים" שמוגדרים ב-HU, אבל זה לא מפריע לי יותר מידי.

אם אני חותך את הסאב (דרך המגבר) למשהו באיזור ה-320Hz , אני שומע ממנו בעיקר רעשים מוזרים. כל מיני תדרים שהוא פשוט לא ממש מסוגל להוציא אני מניח. כשאני מוריד את החיתוך שלו לאיזור ה-50Hz ומטה הוא נשמע הרבה יותר נקי, אבל כאמור - חלש.

וברגע שאני מנתק את אחד מחיבורי ה-RCA האחוריים, ימין או שמאל, העוצמה שלו עבור אותם תדרים - מתחזקת משמעותית.

מוזר...

מה עוד זה יכול להיות?

פורסם

סטיבן (המלך:king:) מזד אודיו רשם פעם באחד ההסברים שלו שבזמן שעוברים ממצב סטריאו למצב מונו במגבר (גישור לצורך העניין) אז המגבר לוקח את שתי הכניסות ומפחית ומאזן את העוצמה לפי הכניסה החלשה יותר. הוא טוען שזה יכול להיות שמיע עד כדי עשרות אחוזים.

אני מאמין שבמגבר שלך יש "מנגון פיצוי" שיודע להשתמש בכניסה אחת בלבד ונותן עוצמה מלאה.

אם ה HU שלך תומך ביציאה לסאב ומאפשר מצב MONO - חבר RCA בודד לאחד הטרמינלים וסע לשלום. אם לא, קח את שני ה RCAים שמגיעים למגבר, אחד אותם באמצעות מפצל Y וחבר אותו לאחת הכניסות במגבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כלומר, המצב הזה תקין, וכל מה שאני מפסיד כרגע במצב הניתוק המאולתר שלי הוא בעצם באסים מצלילים שקיימים רק בערוץ ימין/שמאל המנותק?

בשביל מצב אופטימלי אני צריך לאחד את שתי הכניסות עם מתאם ולחבר את שתיהן לכניסה אחת במגבר והכל יהיה אחלה? אחלה.

מצויין, תודה :)

פורסם

הצלחתי למצוא את ההסבר השלם :wink:

איתמר.

AMP.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...