Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מתמודדים עם חברות הסלולר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, פשוט עבר כל גבול.

לפני שבוע הייתי עם חברה שלי בסניף אורנג' כפר סבא במטרה לבצע שינויים כאלו ואחרים בקו שלה.

בקצרה, רצינו לבצע צימוד בין מכשיר האייפון שברשותה לקו שלה ע"מ שהיא תקבל את ההחזרים כמו לקוח שרכש מאורנג' את המכשיר עפ"י חוק "ניתוק זיקה".

הגענו לסניף, שעה המתנה והגענו לנציג. ע"פ החוק הוצג בפני הנציג מכשיר הטלפון באריזתו המקורית בצירוף קבלת הרכישה שהתקבלה במייל ע"י חברת אפל.

תחילה הנציג אמר שזה לא אפשרי, זה רק ללקוחות חדשים - שקר מס' 1.

אחרי שהוצאתי את נוסח החוק מהתיק, הוא דיבר עם מנהל שאישר לו לבצע את השינוי.

הראתי בפניו את הקבלה במייל, הוא אמר שזה לא תקין הקבלה צריכה להיות מודפסת, נו שווין, אם אפל מחליטים לשלוח במייל מי הם לעומת אורנג' המהוללים, אז ביקשתי להעביר לנציג את הקבלה במייל ושידפיס אותה בסניף.

אין אפשרות- המנהל אומר שנחזור בפעם אחרת כשתהיה לנו קבלה מודפסת.

כאן כבר מתחיל לקפוץ הפיוז, אז הלכנו להדפיס את הקבלה בחנות ליד, שעה המתנה ושוב אנחנו מול אותו נציג.

מציגים שוב את המכשיר, את קבלת הרכישה והפעם שטיק חדש - שקר מס' 2 - אי אפשר לצמד את המכשיר מכיוון שהשם של הרוכש, חבר משפחה קרוב רשום על הקבלה מכיוון שהתשלום היה על כרטיס האשראי שלו.

מוציא את החוק היבש שנית מהתיק, מראה לו שלא קיימת אף דרישה לשם על הקבלה אך הנציג מתעקש, מגיע המנהל ואומר לנו שאנחנו יכולים ללכת לחפש במילים אחרות, אין אופצייה וזה לא יקרה.

מתחיל ויכוח שהם עוברים על החוק, מונעים מאיתנו קבלת הטבה כפי שנקבע על ידי משרד התקשורת וכו' וכו' בכל התהליך הזה אנחנו מקבלים יחס מבזה, שום רצון לתת שירות, בזבוז זמן כולל של מעל שעתיים וחצי ובסוף יצאנו בלי כלום עצבניים ומאוכזבים!

כאן מגיעה השאלה, מה עושים עם העבריינים האלה? הם החליטו ע"פ נוהל פנימי, שלא ניתן לבצע צימוד ללא שם על הקבלה.

הם נותנים לנו יחס מבזה, ולא מוכנים לעזור ללקוח אפילו אם זה יעלה להם בדקת עבודה.

לעבור חברה, זה לא פתרון מכיוון שאני מניח בשאר החברות היחס הוא לא שונה.

לתבוע אותם? מה אפשר לעשות?

אבי.

פורסם

אני לא חושב שאתה צודק.

כדי שהמכשיר יוצמד הוא צריך להיות שלך ועל שמך כי אחרת אתה תצמיד אותו לחברה שלך, היא תעמוד שוב בתור ותצמיד אותו לחבר של החברה שלך שיצמיד לחברה של החבר של החברה שלך וכן הלאה.

אישור רכישה הכוונה היא לא שהמכשיר לא נגנב אלא שהוא נרכש ע"י המנוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז למעשה אתה אומר שאם אני פיזית לא הייתי בחנות, ושילמתי באמצעות הכרטיס אשראי שלי ורק שלי אז אני לא יוכל לצמד אותו לקו שלי? איפה הסימוכין בהחלטת משרד התקשורת אם כך שיגבה את חברות הסלולר בהחלטה הנ"ל?

כאן החלטת משרד התקשורת:

http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/1750.p

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי דרישה לשם על הקבלה, מה שנשמע מאוד תמוהה שזוהי דרישה הכרחית בחברת אורנג'.

אגב בעת ההצמדה, עושים שימוש בUDID, ראשי תיבות של Unique Device Identifier כלומר ברגע שנכנס מכשיר מסויים בצימוד ללקוח מסויים לא יהיה ניתן לצמדו ללקוחות נוספים ברשת.

אבי.

פורסם

אבי תנסה להתקשר לאוראנג'.

למיטב זכרוני קרוב משפחה שהביא אייפון מאיטליה עבר אליהם ללא בעיה .

תשאל את נציג הלקוחות בטלפון [תשתדל להקליט אותו].

ותיגש לסניף.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי דרישה לשם על הקבלה, מה שנשמע מאוד תמוהה שזוהי דרישה הכרחית בחברת אורנג'.

אגב בעת ההצמדה, עושים שימוש בUDID, ראשי תיבות של Unique Device Identifier כלומר ברגע שנכנס מכשיר מסויים בצימוד ללקוח מסויים לא יהיה ניתן לצמדו ללקוחות נוספים ברשת.

אבי.

אז מה זה הוכחת רכישה?

הצימוד הוא בחברה שלך אבל מה עם שאר החברות?

פורסם

אין לי פתרון אבל אני בהחלט יכול להזדהות.

כשהחלפנו מכשיר ותוכנית עבור חברה שלי זה לקח שעה המתנה, שעתיים מול הנציגה והרבה עצבים. הם פשוט עושים הכל בשביל להקשות עליך את החיים.

אגב, אפילו ההזדהות שלך בטלפון כבעל המכשיר או הקו היא מוגזמת לחלוטין אצלם. רמת החקירות שאני עובר כשאני מתקשר אליהם לכל דבר שהוא היא יותר גדולה מאשר כשאני מתקשר לבנק שלי. אפשר לחשוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דווקא בסלקום אני מתקשר מהנייד שלי ומזדהה רק בשם פרטי. אח"כ שולחים לי פקס לחתום וזהו.

פרט לתיקונים אני לא נכנס אליהם.

פורסם
דווקא בסלקום אני מתקשר מהנייד שלי ומזדהה רק בשם פרטי. אח"כ שולחים לי פקס לחתום וזהו.

פרט לתיקונים אני לא נכנס אליהם.

זה עוד יותר מדגיש את העובדה שלא באמת צריך את כל המנגנונים המטופשים האלה.

האורנג' שלי רשום על שם אבא שלי ואני מיופה כוח. ניסיתי להעביר את זה על שמי מספר פעמים באמצעות פקסים ואפילו פעם אחת הגעה למרכז שירות ביחד איתו - וזה לא עזר. כבר לפני כמה שנים ויתרתי ומאז אני מזדהה בשמו. הם תמיד מבקשים ת.ז. וארבע ספרות אחרונות של כרטיס אשראי, כך שאני כבר זוכר אותם בע"פ גם עבורו :wink:

לפחות פעמיים כבר קרה שהגעתי איתם לרבע שעה של שיחה בטלפון, ולבסוף ניסיתי להסביר שאני בעצם לא הוא אלא אני. הנציג/ה תמיד היו מופתעים מאוד, כאילו בגדתי בהם אישית, ואז אמרו לי שצריך את האישור שלו... באחד המקרים התקשרו אליו לנייד כשאני מחכה על הקו, ובפעם השנייה, כשלא הצליחו להשיג אותו, אמרתי לנציג "אתה מבין שעכשיו מה שאני אעשה זה אנתק, אתקשר שוב, אחכה עוד רבע שעה ואז אזדהה בשמו ואבצע את הפעולה, נכון?". כן. הוא הבין. וזה גם מה שעשיתי בסופו של דבר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לי יש בעיה אחרת,

הטלפון של אשתי נקנה בהמלצתי, וכמובן על שמה,

כשאני רוצה להעביר אותה למסלול אחר כמובן שהם מבקשים להזדהות,

פעם אחת ניסיתי להגיד את שמה והנציג המשיך עם השאלות הסטנדרטיות [כרטיס אשראי תעודת זהות וכו]

ובשאר הפעמים מבקשים להעלות אותה על הקו כדי שהיא תאשר שהיא מסכימה שאבדוק את המסלולים השונים.

אם אני רוצה ממש לשנות מסלול זה כבר אופרה אחרת,

צריך להגיע לסניף איתה וטפסי יפוי כח וצילום תז' שלה ועוד ועוד.

בכלל בפעם האחרונה הם ממש עצבנו אותי,

במקום העבודה הקודם היה לנו דיל ממש ממש משתלם ,כשרצינו לשדרג את המכשיר שלה למכשיר חדש הודיעו לי באופן חגיגי שבגלל שאני לא יכול להוכיח שאני מגיע ממקום העבודה [כאמור התפטרתי משם] אז אי אפשר לחדש את הדיל.

פשוט מעצבן.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לפחות אותכם לא שואלים איפה נולדתם, מה שם הבית ספר היסודי שלמדתם בו ועוד כל מיני שאלות מביכות (זה אמיתי, ככה זה בפלאפון).

ולפותח השרשור,

אני יכול להבין את אורנג'. יש לי חנות שבה אני מוכר בין השאר טלפונים סלולאריים. כשלקוח מבקש חשבונית מס (ולא קבלה) אני תמיד שואל אותו לאיזה שם להוציא את החשבונית. השם שמופיע על החשבונית הוא שמראה בעלות על המכשיר. ככה זה גם מבחינת המשטרה. כשמעכבים נער או חשוד אחר וחושדים שהמכשיר גנוב אז תמיד מבקשים לראות חשבונית שבה מופיע שם הלקוח כהוכחה לבעלות על המכשיר.

אסף.

• תוכן חדש...