Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר גניבת הרכב שהיה ללא מקיף (מי לעז#זל גונב פיג'ו 306 שנת 2000 עם AL4 תקול?) נשארתי עם 0 שקלים ודילמה.

אנחנו משפחה קטנה זוג + 1 ואחד בדרך כך שצריך מקום (לא טנדר אבל לא 2 דלתות וכו').

מתלבט אם עדיף לגייס תקציב לרכב ב-30K 40K (הלוואות, חיסכון וכו') או להגדיל תקציב וחובות ועם מימון גבוה להגיע ל- 60K+.

לדעתי רכב שהיום עולה 35K עוד שנתיים שלוש יהיה ללא ערך ממשי וישאיר אותי בלי כלום להמשך (וכן אני יודע שרכב זה לא נכס).

כמו שאפשר להבין מהבחירה הקודמת אני קצת סולד מיפניות אבל כנראה שאין ברירה (אהבתי את הנוחות אבל לא בא לי כל כך להשקיע ולקבל AL4 שוב).

האם כדאי להתאמץ (תקציבית) ולנסות להגיע ל- מזדה 3, טיוטה קורולה, פורד פוקוס כולם 2007 מליסינג? (אם כבר מה עדיף)

קורצת לי מאוד האופל אסטרה 1.8 מ-2005 אבל אין למכירה ובטח לא עם מימון. האם כדאי בכלל לחפש (מבחינת דגם).

בהנחה שאני מגיע ל-60K+ מה המלצתכם מבחינת אמינות/צריכה/הנאה ושאר ירקות?

הרכב יסע באזור ה10K + ק"מ בשנה הרוב ע"י אישתי (שמעדיפה יפני כי זה אמין וכו') וכמובן אוטומטי.

אובד עצות,:roll:

WUKA

Sheep Happens

פורסם

בתקציב כזה אפשר לקנות אוקטביה בנזין 1.6 אוטומט. מניסיון 10 שנים עם הרכב - האמינות של אקזמפלר שלנו מוחלטת בינתיים (למאט דברים קטנים מאוד שלא השביתו את הרכב: חלון חשמל שנדרשה החלפת המנגנון, אלטרנטור מזייף, ממסר של איתות, מאורר רדיאטור, שסתום במדחס מזגן וצינור נשם). בעיקרון המחיר של אוקטבייה שנת 2001 בערך 25K. מדובר על רכב מאוד מתאים למשפחה, בטיחותי (4 כוכבים), תא מיטען ענק (נוח למשל לשים עגלת תינוק ועוד ישאר מקום לקניות וכד').

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא ממליץ לך לקפוץ מעל לפופיק. הלוואה של 60K ש"ח צריך מתישהו להחזיר, וההחזר של הלוואה כזאת לעולם יהיה גבוה מהחזר הלוואה של 30K ש"ח.

אי אפשר להתחיל תהליך כזה ברצינות לפני שאתה מגובש על התקציב. ככל שתשאל יותר אנשים רק תצע יותר מבולבל. שב עם עצמך ועם הדפים שלך מהבנק, תבדוק כמה שקלים יש לך בשביל הסיפור ואז יהיה אפשר להתחיל.

ובאמת, מי גונב פיג'ו 306? :shock:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לקל אוטו יש מבצע עכשיו על רכבים משנתונים 2007-2008.

חלק מהרכבים ללא מקדמה והשאר עם מקדמה נמוכה במיוחד (מתחת ל-10, יש ב-4 יש ב-3, יש גם ב-7).

מה שאתה משלם בעצם זה 1000 ש"ח כל חודש, ומספר החודשים תלוי ברכב שתיקח.

סתם לדוגמא:

אם תיקח מיצובישי לנסר 2008, תשלם 7000 מקדמה ואחרי זה 1000 לחודש למשך 58 חודשים ללא ריבית והצמדה.

תנאי מימון מצויינים אם אין לך עכשיו איך לגייס את הכסף.

פורסם

איפה גנבו לך את הרכב? סתם מסקרן אותי איפה גונבים רכבים כאלה כי זה לא מהרכבים שדר"כ גונבים.

אם היית אומר לי סקודה או פאסט אז הייתי מבין אבל פז'ו...? באמת מוזר... אני מהמר שהרכב נגנב בירושלים....

צודק?

פורסם
אני לא ממליץ לך לקפוץ מעל לפופיק. הלוואה של 60K ש"ח צריך מתישהו להחזיר, וההחזר של הלוואה כזאת לעולם יהיה גבוה מהחזר הלוואה של 30K ש"ח.

אי אפשר להתחיל תהליך כזה ברצינות לפני שאתה מגובש על התקציב. ככל שתשאל יותר אנשים רק תצע יותר מבולבל. שב עם עצמך ועם הדפים שלך מהבנק, תבדוק כמה שקלים יש לך בשביל הסיפור ואז יהיה אפשר להתחיל.

ובאמת, מי גונב פיג'ו 306? :shock:

ללא ספק אתה צודק לגבי ההלוואה, אני אשב על המסמכים ואנסה להחליט.

בינתיים אני מחפש כיוון כי אין לי הרבה זמן (אין רכב חליפי) בוא נגיד שחודש אני יכול להסתדר (אופנוע + חגים + דודים= אוטו זמני).

בוא נפשט את העניין בינתיים:

1. המלצה לאזור 30-40K אוטומט, משפחתי ושיש סיכוי לשמירת ערך סבירה.

2. הפנייה לאטרקציות (אזור מרכז) לגבי חברות ומבצעים (כמו קל-אוטו שרשמו, תודה) ומה עדיף לחפש? מזדה טיוטה או אולי אפילו פוקוס שיותר קורץ לי (לא לאישתי).

לחמתי יש טויוטה קורולה 2009 ואני לא ממש מתחבר לתנוחת הנהיגה (אפשר לקרוא לזה נהיגה?), אבל כמו שאומרים בפולנית אם אין ברירה אז "נו שוין" (שיהיה).

אני עדיין אובד עצות אבל אלך לעבוד על התקציב.

תודה על התגובות,

WUKA

שלמרות החתימה הישנה מתחיל להטיל בה ספק (לוקח קשה את האיבוד המוזר של ה-306 והציוד שאיתו)

Sheep Happens

פורסם
איפה גנבו לך את הרכב? סתם מסקרן אותי איפה גונבים רכבים כאלה כי זה לא מהרכבים שדר"כ גונבים.

אם היית אומר לי סקודה או פאסט אז הייתי מבין אבל פז'ו...? באמת מוזר... אני מהמר שהרכב נגנב בירושלים....

צודק?

טועה, אזור המרכז ההומה. ערב יום כיפור + שברולט אוויאו 2005 על הדרך (מה גם אותם גונבים?:shock:) .

מסרב להאמין אבל כנראה את הפיג'ו רצו.

WUKA

Sheep Happens

פורסם

למה שלא תביא מאזדה לאנטיס 323, שנת 2003-4, אוטו משפחתי (!) - תוכל למצוא אחת כזאת במחיר לא רע בכלל שלא תשאיר לך חור בכיס.

פורסם

בוא נפשט את העניין בינתיים:

1. המלצה לאזור 30-40K אוטומט, משפחתי ושיש סיכוי לשמירת ערך סבירה.

2. הפנייה לאטרקציות (אזור מרכז) לגבי חברות ומבצעים (כמו קל-אוטו שרשמו, תודה) ומה עדיף לחפש? מזדה טיוטה או אולי אפילו פוקוס שיותר קורץ לי (לא לאישתי).

לחמתי יש טויוטה קורולה 2009 ואני לא ממש מתחבר לתנוחת הנהיגה (אפשר לקרוא לזה נהיגה?), אבל כמו שאומרים בפולנית אם אין ברירה אז "נו שוין" (שיהיה).

אם אתה מחפש שמירת ערך טובה אז הקורולה והמאזדה לאנטיס הוכיחו את עצמן עד כה ואין לי סיבה להאמין שלוי יצחק ישנה את דעתו בשנים הקרובות. לא מדובר במובילות הקטגוריה אבל גם לא מדובר בפחנועים בלתי נסבלים.

לא אהבת את תנוחות הנהיגה של הקורולה 2009? לא נורא... במילא ב40K ש"ח לא תצליח לרכוש אחת :-P

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. הדבר הראשון שעליך לבדוק הוא יכולת המימון שלך - כמה אתה יכול להעמיד ממקורותיך, איזה הלואה תוכל לקבל מהבנק (סכום כולל, סוג הצמדה, מחיר - כולל ריבית ועלויות הקמת ההלואה) וכושר ההחזר שלך. חשוב מאד לבדוק את סוג ההצמדה שכן הצמדה לפריים, למשל, יכולה לגרום להגדלה חדה של ההחזר החודשי במקרה עלית ריבית במשק.

2. בדוק אם צפוי שחרור של חסכון כלשהו בטווח הנראה לעין - אם כן, יתכן שכדאי לך להמתין לו, או לקחת הלואת גישור עד שחרורו. הבעיה היא שגם אם מדור בהלואה לטווח קצר ובריבית נמוכה עלויות הקמתה עלולות להיות משמעותיות לך.

3.הדבר השני שעליך לבדוק הוא אם אתה באמת זקוק למשפחתומטית 1600, או שתוכל להסתפק ברכב קטן יותר. לפני הרבה שנים (בערך 18), כזוג צעיר עם שני ילדים קטנים, הסתדרנו עם רנו 14 ואח"כ סקודה פייבוריט משך כשנתיים. יתכן מאד שסופרמיני תוכל לספק את צרכיך בשלב זה ותחסוך כסף הן ברכישה (או שתוכל לרכוש מכונית יותר חדשה בסכום נתון) והן באחזקה השוטפת. יש גם מכוניות סופרמיני עם תא מטען - כדוגמת היונדאי אקסנט - שהן קצת יותר מרווחות מבחינת מטען.

3. אני מקוה שלמדת את הלקח - לא מקמצים בביטוח. הנזק שנגרם לך שוה לפחות למחיר 5 שנות ביטוח מקיף (ויותר מכך אם תחסר את מחיר ביטוח צד ג' שאני מניח ששילמת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי דעתי הסתפק בתקציב הנמוך יותר ותתמקד בפורד פוקוס. נסה למצוא רכב שלא נסע הרבה אבל כבר עבר כמה תיקוני בלאי שאופיניים לרכב בן 6-7 ויחסכו לך הוצאות עתידיות. מדובר ברכב נוח ומרווח ובעל תא מטען גדול שבהחלט מתאים למשפחה.

למרות שאתם עדיין נחשבים משפחה קטנה יחסית, כמות הציוד עם ילדים קטנים היא אסטרונומית ויש לקחת זאת בחשבון. לדעתי הפוקוס היא אופציה מעולה ובלי לקפוץ מעל הפופיק ולשקוע בהלוואות תקבל רכב שיתאים לצרכיך.

כדאי גם לזכור שברכישה של רכב משומש יש לקחת בחשבון הליך שנקרא ישור קו שכולל טסט אם נדרש, החלפת צמיגים ועוד תיקונים קטנים שכמעט אין רכב בן 5 ומעלה שעבר שימוש סביר שלא יזדקק להם.

בהצלחה וחג שמח. משתתף בצערך על הגניבה המוזרה משהו 8).

פורסם

לפחות סיפקתי לי תרוץ טוב למה להמשיך את המקיף על ה 306 שלי:lol:

בכל מקרה אם אתה רוצה רכב משפחתי אמין בתקציב נמוך בלנו\אלמרה\קורולה ולנטיס לדעתי הבחירה האולטימיטבית לאמינות (עדיפות לאלמרה\קורולה) הנאה מנהיגה = פוקוס בתקציב הזה (2005 מליסינג דגם קודם המחירים הם 40K מלמטה)

בהצלחה

פורסם

חברים

נחשפתי במהלך הקיץ הזה למספר מקרים בהם נגנבו 306 ישנות כולל ידניות באיזור חיפה.

יתכן והסיבה היא רמת המיגון הפשוטה והקלות לגנוב רכב כזה.

ואולי יש ביקוש לחלקי חילוף כאלו או אחרים, דעה זו מתחזקת כי אם מדובר היה בגניבה לצורך נסיעה (צעירים,בריונות וכו') היו מוצאים את הרכב לאחר תקופה קצרה.

אני אישית ממגן את ה 306 1995 שלי באמצעות מנעול הגה, לא שקיימת בעיה להתגבר עליו אבל עדיין הרעש והכלים שצריך לצורך כך.

פורסם
חברים

נחשפתי במהלך הקיץ הזה למספר מקרים בהם נגנבו 306 ישנות כולל ידניות באיזור חיפה.

יתכן והסיבה היא רמת המיגון הפשוטה והקלות לגנוב רכב כזה.

ואולי יש ביקוש לחלקי חילוף כאלו או אחרים, דעה זו מתחזקת כי אם מדובר היה בגניבה לצורך נסיעה (צעירים,בריונות וכו') היו מוצאים את הרכב לאחר תקופה קצרה.

אני אישית ממגן את ה 306 1995 שלי באמצעות מנעול הגה, לא שקיימת בעיה להתגבר עליו אבל עדיין הרעש והכלים שצריך לצורך כך.

אולי למקרה של 306 1995 אתה צודק אבל, במקרה שלי שנת 2000 מגיע עם אימוביליזר במפתח + אזעקה אז השיטה היא לא לפרוץ לאוטו אלה "פשוט" לפרוץ הביתה ולקחת את המפתחות, ככה גם מרוויחים עוד אוטו על הדרך.

ולגבי מקיף אז זה לא רק מתוך קמצנות פשוט רוב החברות לא היו מוכנות לבטח שנת 2000 ואם כן אז בסכום גבוה,

בכל מקרה המצב של הפיג'ו לא היה היסטרי (גיר + בולמים וכו') אז זו השנה הראשונה שלא עשיתי מקיף (מרפי המנ#$ק :evil:).

תודה על האמפתיה,

אני עדיין בודק לגבי תקציב.

אם תוכלו לעזור בינתיים (לפני שאני נוטש לטובת יפני המוני):

מחלות ידועות בפוקוס שנים 2004-2007? (חשמל, גיר, מנוע)

כנ"ל אופל אסטרה 1800 2004-5? (חוץ מזה שאין למכירה)

תודה,

WUKA

Sheep Happens

פורסם

ולגבי מקיף אז זה לא רק מתוך קמצנות פשוט רוב החברות לא היו מוכנות לבטח שנת 2000 ואם כן אז בסכום גבוה,

תודה,

WUKA

מוזר, לי לא היתה שום בעיה לבטח קורולה 1998 (ששווי המחירון שלה פחות מ-30,000 ש"ח). אם יש סוכן שלא רוצה - פנה לסוכן אחר. מחיר הביטוח המקיף לא היה יקר (בסביבות 2700 ש"ח לפני מספר חודשים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...