Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי נהיגה בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סעיף 1 ו-4 אינם סותרים זה את זה.

הראשון מתייחס למעבר חציה לא מרומזר והאחר למרומזר.

גנבת אדום - דוקא באנגליה(לונדון).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא בטוח. מצד אחד - אין מה להשוות את התנהגות הנהגים האירופים הצייתנים והאדיבים לג'ונגל הישראלי. מאידך - צריך להרגל ל"מוזרויות" כגון הרמזורים הפתוחים בכיוונים נגדיים או הפניה ימינה באדום.

כל הדברים שאתם מתארים כמוזרות רק עושים את הנהיגה שם יותר יפה, הנימוק לכך שאצלנו הכל הרבה יותר ברור ומובן זה כדי שלא יהיה בלאגן שהישראלים יוכלו לתרץ.

במקום שבו לנהגים יש תרבות נותנים יד יותר חופשית, סומכים עליהם שגם אם לתנועה ממול יש רמזור ירוק הם ידעו מתי להכנס ימינה/שמאלה בזמן ולא יתנהגו כמו חיות.

פה בארץ אם יש דבר שאני שונא זה מעברי נתיבים, גם אם אותת וראית שהנתיב פנוי זה עדיין לא אומר שהבחור שמאחוריך לא ילחץ על הגז בכל הכוח העיקר שלא תיכנס. אנשים נוהגים כמו חיות ואני רואה אתזה כל יום וכל פעם בא לי פשוט לקום וללכת.

מישהו אמר פה משהו לגבי עצירה בשניה האחרונה... זה ממש לא קשור לתרבות נהיגה, אם הם אוהבים שהבלמים נותנים להם בראש וגורמים להם לרצות להקיא שיבושם להם, אני עושה עצירה חלקה ככל האפשר (וכשעוברים ממצב תנועה לעמידה לא מרגישים אצלי במכונית) כי מזה אני נהנה, יש לי קטע של פרפקציוניסטיות בכל הקשור לחניות + עצירות ואפילו האצות (לא סוחט דוושה, לאט לאט נגיע למהירות).

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שים לב שאת הביטוי "מוזרויות" הכנסתי במרכאות. ברור שנהג גרמני המגיע ארצה ימצא חלק מהחוקים שלנו מוזרים, כיון שיש לו הרגלים אחרים.

עניין הרמזורים הנוקשים והמסלולים הנפרדים לפניה ימינה ללא רמזור מתאימים לאופיו הבלתי מתחשב של הנהג הישראלי, אם כי לא ברור לי מי עיצב את מי שכן איני מכיר את ההיסטוריה של חוקי התנועה בארץ.

לגבי מעברי הנתיבים - אין ספק שאתה צודק, והזכרתי את הסובלנות של הנהגים האירופיים ואת אדיבותם, אבל מצד שני - אתה יכול להיות אדיב כלפי נהג שמחליף נתיב כיון שאתה יכול להיות סמוך ובטוח שהוא תעה בדרכו, לעומת הנהג הישראלי שב-95% יהיה עוקף פקקים (ולא יההי מדובר ברכב יחיד אלא בעשרות, מה שיעכב את הנהג שומר החוק).

מצד שני - נהיגה בתוך ערים באירופה עלולה להיות סיוט למי שאינו מכיר את הדרך היטב בשל ריבוי תמרורים נסתרים, סימונים לא אחידים וכללים מקומיים. למשל - סימוני איזורי חניה, עירה ואיסור חניה הוא במקרים רבים עניין מורכב מחד ומקומי מאוד מאידך וקל מאד ליפול בפח של קנסות חניה. אישית אני נוהג לשאול מקומיים לפני שאני חונה במקום שאינו מגרש חניה מוסדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עיקר ההבדל בין נהיגה בארץ ובין נהיגה באירופה ( למעט יוון כפי שצוין כבר ובצדק ) היא העובדה הבסיסית ששם אתה יכול לצפות את תגובת הנהגים האחרים למצבים נתונים, מה שמאפשר נהיגה נינוחה ובטוחה. כאן באופן תדיר אתה מוצא עצמך עסוק בניחוש מה ה"אידיוט" ההוא רוצה, מה שמביא גם מצידך לנהיגה עתירת חששות, עצבנית ומוטרדת.

פורסם
תרבות הנהיגה באירופה המערבית אינה זוהרת כפי שמציירים אותה פה.

נכון, כשבאים מחושך כמעט מוחלט גם אור נר יחשב למאור גדול.

הכול יחסי.

דוגמות:

1. זכות קדימה להולכי-רגל - למעט אנגליה ואירלנד לא ראיתי שבמדינות אחרות מקדשים נושא זה.

לא שמתי לב להבדל ביחס לארץ.

2. האטה לקראת עצור/רמזור אדום - הבלימה תעשה באחת, ממש ברגע האחרון.

כמו ב-1

3. גנבת רמזור אדום - קיימת תחרות מי מצליח לגנוב וכמה שיותר.

הרבה פחות מאשר כאן.

4. הולכי-רגל במעבר חציה מרומזר - האדום הוא בגדר המלצה בלבד.

איפה?!

5. שמשת חזית באוטובוס שבורה - בכל טיול מאורגן נתקלתי בתופעה זו לפחות באוטובוס אחד מתוך חמישה.

לא עשיתי טיולים מאורגנים, אבל לא זכור לי שנתקלתי אפילו פעם אחד בתחבורה ציבורית.

התגובות באדום.

בנוסף:

1. כמעט ולא צופרים.

2. מאותתים במעבר מנתיב לנתיב.

3. נתיב שמאלי הוא לעקיפה בלבד.

4. לא קופצים מנתיב לנתיב כדי להרוויח כול ס"מ פנוי.

5. סבלנות, אדיבות ובעיקר הבנה של נהגים - שמיים וארץ ביחס אלינו.

ישנם בטח דברים נוספים, שלא הזכרתי. תנסה בארץ לתת בו זמנית אור ירוק לפניה שמאלה ולתנועה שממול (דבר נורמאלי ברוב מדינות אירופה וארה"ב) ותראה מה יקרה.

ברור שישנם יוצאי דופן, אבל אני מתייחס לכלל.

פורסם
הכול יחסי.

תשובה מתחמקת שאין בה לא יום ולא לילה.

לא שמתי לב להבדל ביחס לארץ.

באנגליה ובאירלנד, עצם זאת שהתייצבת ליד מעבר חציה לא מרומזר, גם אם לא הראת כוונת חציה, התנועה תעצר בכדי לאפשר לך לחצות.

כמו ב-1

באמת?! אתה רואה ממרחק שמופע האדום ברמזור דולק, אתה ממשיך בנסיעה רגילה או מאט(גם עזיבת דוושת תאוצה=האטה)?

הרבה פחות מאשר כאן.

תבקר בלונדון ותראה את מופע האימים :evil:

איפה?!

שוב, לונדון. הכביש פנוי רגעי, כלם חוצים.

לא עשיתי טיולים מאורגנים, אבל לא זכור לי שנתקלתי אפילו פעם אחד בתחבורה ציבורית.

אין בכך לפסול את טענתי ולו כהוא זה.

בנוסף:

1. כמעט ולא צופרים.

2. מאותתים במעבר מנתיב לנתיב.

3. נתיב שמאלי הוא לעקיפה בלבד.

4. לא קופצים מנתיב לנתיב כדי להרוויח כול ס"מ פנוי.

5. סבלנות, אדיבות ובעיקר הבנה של נהגים - שמיים וארץ ביחס אלינו.

ישנם בטח דברים נוספים, שלא הזכרתי. תנסה בארץ לתת בו זמנית אור ירוק לפניה שמאלה ולתנועה שממול (דבר נורמאלי ברוב מדינות אירופה וארה"ב) ותראה מה יקרה.

ברור שישנם יוצאי דופן, אבל אני מתייחס לכלל.

הוא שאמרתי(ואתה רק מחזק), עצם המצאותנו כמעט בעלטה אינו ביחס ישיר שהשאר נמצאים תחת תאורה שמימית.

פורסם

במה ראית את ההתחמקות? אתה מכיר איזשהו תחום בחיים, ששם הכול אידיאלי כמו בספר? או איזשהו מקום, שכולם נוהגים כמו בטסט? אני מניח שגם שוויצרים מעשירים את קופת האוצר של ארצם בקנסות ולמתנ"א שלהם ישנה תעסוקה.

משום מה נראה לי, שכול (או רוב) הדוגמאות שלך הן מהאיים הבריטים. אני צודק? אם ככה, אז דווקא שם לא הייתי.

הספקתי לעשות מאות אלפי ק"מ ברוב המדינות של אירופה מערבית (חוץ מנורבגיה, שבדיה, פינלנד ואיים הבריטים), ולא נתקלתי בתופעות שאתה מתאר.

פורסם

מיקי - אני מסכים אתך במרבית הסעיפים, אך לא בעניין האיתות. בגרמניה ואוסטריה מרבית הנהגים אינם מאותתים במעבר נתיב, אלא רק בפניה. מצד שני - אתה יכוללצפות החלפת נתיבים שכן אין התפרצויות ויש הקפדה על נסיעה בנתיב הימני או בנתיב המוליך אל היעד. בצורה הקיצונית ביותר נתקלתי בכך בבאזל שבה בכביש של 3 נתיבים היה פקק באורך מספר קילומטרים בנתיב האמצעי, ואילו הנתיבים הימני והשמאלי היו פנויים לחלוטין - כיון שהנתיב האמצעי הוביל ליעד המבוקש והצדדיים ליעדים אחרים, ואף אחד לא העלה על דעתו לעקוף מימין או משמאל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כולכם צודקים. התרבות נהיגה באירופה המערבית אכן מתעלה על התרבות בארץ.

אבל, להגיד שהנהיגה בארץ מזכירה השרדות בג'ונגל לעומת הנהיגה באירופה או בארה"ב זה פשוט לדבר שטויות. (לפי דעתי, זה פשוט תבוע בנו. עם ישראל מאז ומעולם אהב להתלונן בלי סוף. אבל זאת רק פרשנות שלי).

למשל, לכל אורך הנסיעה מניו יורק סיטי ועד לקנדה (קרוב ל8 שעות נהיגה), יש תחושה מתמדת שאם לא הייתה אכיפה כזאת רצינית, ואני מדבר על ניידת על כל 30 קילומטר בממוצע. המצב היה הופך לתוהו ובוהו. במו עייני ראיתי עשרות אם לא מאות נהגים (לרוב נהגות) שמדברים בטלפון. כמו כן, מספר לא מבוטל של אנשים שקראו עיתון בעודם נוהגים, וגם ילדים לא חגורים. האם זאת התרבות הנעלה שאנחנו מדברים עלייה?

בגרמניה, מחוץ לערים המרכזיות, אנשים לא יהססו להבהב לך. ונכון שהנתיב השמאלי פנוי כימעט לגמרי בכבישים המהירים. אבל אני בטוח שהמצב פה בארץ היה משתפר פלאים, אם הסיטואציה שבה מכונית מתקרבת ב250 קמ"ש לאחוריים שלך הייתה שכיחה. (ראו כביש 6)

צרפת. אוח צרפת. החנת את המכונית החדשה שלך באחת החניות שמצאת בפריז? אל תיתפלא שדפקו לך אותה טוב טוב גם בישבן וגם מלפנים. רק כדי להיכנס לפתח צר שלא הייתי מעיז בחיים(!) להיכנס פה בארץ. הצרפתים מיומנים באומנות הצפירה כימעט כמונו הישראלים, וכל מי שיגיד אחרת משקר.

(ראוי לציין שבהולנד צפירה היא מחזה נדיר מאוד).

בכל הארצות הלכאורה נאורות ונעלות אנשים לא מאותתים במעבר נתיבים על בסיס קבוע, במיוחד לא בחזרה אחרי עקיפה.

בפולין, למרות שהיא לא נחשבת מדינה מערבית, ראיתי לא פעם גניבת רמזורים ואפילו נסיעה באדום מלא בתוך הערים המרכזיות.

ולכן חלאס להתלונן. כי יש לנו ארץ נהדרת. (שצריכה תיקונים פה ושם).

פורסם
משום מה נראה לי, שכול (או רוב) הדוגמאות שלך הן מהאיים הבריטים. אני צודק? אם ככה, אז דווקא שם לא הייתי.

הספקתי לעשות מאות אלפי ק"מ ברוב המדינות של אירופה מערבית (חוץ מנורבגיה, שבדיה, פינלנד ואיים הבריטים), ולא נתקלתי בתופעות שאתה מתאר.

לא רק ובכלל לא הרוב.

בקפריסין ובאיים היווניים תרבות הנהיגה היא מהגרועות שקיימות(בחלט שקולה לישראל ולאו דוקא תיירים, המקומיים הם הנותנים את הטון).

דרום איטליה גם כן קטסטרופה אחת גדולה.

לא חסרות עוד מדינות עם מגרעות(אף אחד לא מושלם). כל טענתי היא שאל תייפו או תצבעו ורוד את תרבות הנהיגה האירופית.

פורסם

אין לי וויכוח לגבי יוון/קפריסין/נפולי וגם כתבתי את זה. איטלקים בעצמם אומרים שנפולי זה לא איטליה. כאשר ביקרתי בכפרים של וזוב היית לי הרגשה שאני מסתובב בכפר ערבי.

אבל כול זה לא מייצג את הרגלי נהיגה באירופה מערבית. ברור שזה הכללה, אבל ברגע שמבינים מה קורה, אתה מרגיש הרבה יותר נוח על הכביש. הם מתנהגים שונה גם בזמן התאונות, אפילו חברות ביטוח (!!!) שלהם יותר נחמדות. כול התרבות מוטורית שם יותר מפותחת - מפורמולה אחד עד תחרויות ראלי בליגות הנמוכות, שחלק מהקטעים עוברים בכבישים ציבוריים.

פורסם

מישהו פה אמר שפולין היא לא מדינה מערבית, עפ"י איזה קריטריונים?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני נהגתי די הרבה באירופה ואני יכול להגיד ש:

1) בשוויץ, אנגליה, גרמניה, הולנד ואוסטריה, לא שמעתי אפילו צפירה 1, חוקי התנועה במדינות אלה נשמרים בצורה קפדנית ביותר, ובגלל זה כמעט ולא רואים את שוטרי התנועה (אף פעם לא ראיתי שעוצרים מישהו לבדיקת מסמכים).

2) המדינה היחידה ( מבין ארצות מערב אירופה "המפותחות") שבה לא תמיד שומרים על החוק זה איטליה וגם רק במה שקשור למהירות.

3) תרבות הנהיגה במדינות אלה רחוקה מאוד מבישראל, כמה דוגמאות לתרבות מהי:

- הולך רגל שרק מתקרב למעבר חציה כמעט תמיד עוצר את התנועה!

- הפעלת איתות ( בצומת או השתלבות לנתיב אחר או פנית פרסה) תמיד תגרום לנהגים להאט ולאפשר לך להשתלב.

- יציאה/כניסה לחניה משתקת תמיד את התנועה.

יש עוד מיליון דברים שבגלל שלא קימים בארץ גורמים לנו להרגיש שאנחנו לא נוהגים אלה שורדים בכביש.

( מה שהכי מעניין שישראלים בחו"ל מתנהגים בדיוק כמו המקומים אבל כשהם חוזרים חזרה לארץ.....)

חג שמח!

• תוכן חדש...