Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הערכת שמאי מנופחת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני שבוע הרכב שלי קיבל מכה קטנה ברגע שירדתי ממדרכה נמוכה( תמונה מצורפת)

על האוטו נראה שהנזק קלל במיוחדד אבל השמאי חשב אחרתת.

דעת השמאי מצורפת.

רציתי לדעת מה דעתכם על החלטת השמאי.

im1ftg1oyzdk.jpg

n5zddm1ldkez.jpg

פורסם

לשמאים יש נטייה להפריז במחיר התיקון, במיוחד שמאים שהוזמנו ע"י המוסך - מסיבות מובנות. לא מן הנמנע שהוא הכניס כאן "אלמנט" לחברת הביטוח. דבר דומה היה לקרובת משפחה שלי עם מאזדה 3 לפני אי-אילו שנים. היא טיפסה על אבן גדולה וגירדה את תחתית האוטו תוך כדי פגיעה בכמה חלקי פלסטיק ומתכת (אבל בלי נזק באמת משמעותי). השמאי העריך את הנזק ביותר מ-20 אלף שקל, כולל מחירים מופרכים לחלקים כמו פגוש קדמי או רדיאטור. מיותר לציין שהמוסך מרוויח הון עתק ממקרים כאלה - בהם חברת הביטוח משלמת וללקוח לא אכפת מהסכום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לך ביטוח מקיף?

תשלם את ההשתתפות, יחליפו את הכל וזהו.

קיווית לא להפעיל את הביטוח?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לי היה מקרה הפוך - פגעו בי מאחור. ההערכה הראשונית של השמאי היתה כ-3500 ש"ח, המוסך הזמין אותו לבדיקה נוספת לאחר פירוק כל שכבה, בסופו של דבר התיקון עלה כ-9000 ש"ח. חלק מהסיפור היה שהשמאי קבע חלקים חלופיים - אשר אינם קיימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי מקיף.האוטו בבעלותי בקושי חודש.

אבל מה שמעצבן אותי שהתהיה ירידת ערך גבוה והפרמיה שלי תעלה שנה הבא בגלל זה.

ובקשר לחלקים הפגוש הקדמי אין עליו שריטה כלום והוא שלם לחלוטים, והשמאי החליט שצריך להחליפו.

ומה קשור עבודות מזגן?

עריכת הנהלה

(נא לכתוב עם סימן פיסוק אחד ולא 6......)

פורסם

אני לא משוכנע שהנזק כל כך קל.

לא אתפלא אם לפנס נשברה התושבת בשל לחץ הפגוש - ושהבומבה שהרכב קיבל פגעה בחלקים בתחתית הרכב.

קומבינות היו ותמיד יהיו אבל תביאו בחשבון שהשמאי צריך לצלם את הנזקים שנגרמו לרכב ושהשומה מועברת לאישור השמאי של חב' הביטוח.

בלי לראות את הרכב אי אפשר לקבוע דבר.

לפותח השרשור - בעצם למה זה אכפת לך? אם הגשת תביעה (שאלמלא כן לשם מה השמאי?) אז גובה הנזק כבר לא משנה, 1,000ש"ח או 100,000 ש"ח נרשמים שניהם כתביעה אחת.

פורסם

תשמע,

אני מאמין, שאם היתה לך אפשרות פשוט להחזיר את הפגוש למקומו תמורת כמה עשרות שקלים בודדים, בטח היית עושה את זה בלי הזמנת שמאי, הפעלת הביטוח.

כנראה שאין אפשרות פשוט להחזיר את הפגוש למקומו (בטח התופסנים נשברו), הפנס ניזוק (אחרת למה להחליף?), מגן תחתון, פח חזית נפגעו, ניקוז של המזגן.

לפעמים התמונה החיצונית לא מראה את כל הנזק.

אני לא חושב שירידת ערך על החלפת פגוש ופח חזית תהיה רצינית, במיוחד בעוד כמה שנים.

בקשר לפרמיה - באמת חבל, אבל שוב, אין לך מה לעשות, כנראה לא יכולת לתקן את הנזק ללא הפעלת הביטוח ובסכום נמוך משמעותית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל עוד מדובר ברכב חדש יחסית (עד גיל שנתיים) אז השמאי פעל כהלכה ובמקצועיות.

במכות מהסוג הזה הנזק הנראה לעין הוא הרבה פחות ממה שקיים בפועל, הודות לפלסטיקה גמישה שדואגת אומנם לחזור למקומה לאחר מכה אבל מותירה הרבה נזק מתחתיה.

עם כל הכבוד, אינך שמאי ואינך יודע "היכן להסתכל" בשביל לזהות נזקים ביסודיות.

השמאי עצמו לא ממציא דברים וכי כל חלק שמוחלף ברכב מצולם ומועבר לחברת הביטוח לצורך אישור.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפרמיה תגדל בשנה הבאה ללא קשר לגובה הנזק שהיה לך

ההשתתפות העצמית היא נניח 1000 ש"ח כך שרק אם הנזק קטן מהסכום הזה אז תשלם פחות אם הנזק גדול מהסכום של 1000 ש"ח , אתה משלם 1000 ש"ח , אם הנזק הוא 3000 ש"ח או 10000 ש"ח.

אז מה איכפת לך אם "דופקים "את חברת הביטוח שלך. וסמוך עליה שהיא יודעת לשמור על עצמה.

כך שקשה להבין על מה אתה מתלונן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שלום רב,

לפני שבוע הרכב שלי קיבל מכה קטנה ברגע שירדתי ממדרכה נמוכה( תמונה מצורפת)

על האוטו נראה שהנזק קלל במיוחדד אבל השמאי חשב אחרתת.

דעת השמאי מצורפת.

רציתי לדעת מה דעתכם על החלטת השמאי.

im1ftg1oyzdk.jpg

בתור שמאי אוכל להגיד לפותח השרשור מספר דברים:

1. אחד מהכללים המחייבים של האתיקה המקצועית הנו כי אין לחוות דיעה שלא על סמך בדיקה פיסית של הרכב ודוגמא לכך הנה בג"צ המצלמות אשר אסר על מבטחות לקבוע שומות באמצעות וידאו קונפרנס עם המוסך ולכן כל מי שיביע דעתו על סמך התצלומים שהעלית - אינו רציני ופועל לכאורה בניגוד לחוק.
  2. לגופו של עניין, למרות שקשה לחוות דעה על סמך תמונות, ועוד תמונות חלקיות אשר העלית ואינן מתעדות את החלפים שלכאורה נטען על ידך כי אושרה החלפתם ללא צורך, על פניו נראית שומת הנזק כנכונה ואפילו מוטה קצת כלפי מטה מאחר ושעת עבודה מחירה צ"ל כ- 170 ש"ח לא כולל מע"מ במוסך מורשה ובמוסך מורשה יבואן אפילו יותר, ואילו השמאי קבע סך של 130 ש"ח לשעת עבודה.
  3. בגדול, האמן לי שאיני מקנא באותו השמאי "שלך" אשר בוודאי הנו שמאי חוץ ונתון לביקורת בלתי פוסקת של בקרים ושמאים נגדיים ולכן אני בטוח שאם הגזים - זה כלפי מטה.
  4. לעומת זאת אני מניח שלכשתקבל את שומתו של השמאי לירידת הערך, תטען שהלה קיפח אותך וסביר להניח כי כך היא.

• תוכן חדש...