Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה להחליף את הקומפוננט והמגבר? אלייט-ג'נסיס-סקאן ספיק זה לא מספיק טוב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, אלייט שלושה חלקים פאסיבי, ג'נסיס 4 ערוצים והסאב. אני לא רואה סיבה להוסיף מונו, מה גם שאין לי אגורה שחוקה אחת להוסיף לעסק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסאב הזה נועד לפעול ביחד עם סאב Passive radiator הלא כך ? לבדו הוא לא מגיע לפוטנציאל שלו.

ובלי שום קשר , אני יכול לחשוב על לפחות 5 סאבים טובים ממנו בפחות כסף :) , למרות שמדובר בסאב משובח :) הוא בעיקר רוכב על גל המוניטין של סקאן ספיק , הסאבים האלה לא משהו בלשון המעטה.

למרות שברכב עם Cabin gain מטורף הוא יכול להגיע לתוצאות טובות ... לטעמי הוא יקר מדיי ויש אופציות טובות יותר. ( רמז: לא סאבים לרכב ) .

ואני מקווה שלא פגעתי באף אחד שוב עם הדעות שלי ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא פגעת באף אחד,

אבל מה שמצחיק פה, זה שמעולם לא שמעת בכלל את הסאב הזה, בכלל שתוכל להביע את דעתך המלומדת עליו.

ולא רק שלא שמעת אותו, גם לא שמעת אותו ברכב, שזה בכלל שונה לגמרי.

יכולת לרשום משהו כמו :" קראתי בפורומים בחו"ל חו"ד לא חיוביות על הסאב הזה". או "מקריאת מאמרים אני מבין שיש אלטרנטיבות אחרות טובות יותר".

זה היה מקובל, אבל בהעדר הפתיח הנ"ל.

התגובה שלך, כרגיל- מיותרת, מלעיזה וקנטרנית.

under construction..

פורסם
הסאב הזה נועד לפעול ביחד עם סאב Passive radiator הלא כך ? לבדו הוא לא מגיע לפוטנציאל שלו.

ובלי שום קשר , אני יכול לחשוב על לפחות 5 סאבים טובים ממנו בפחות כסף :) , למרות שמדובר בסאב משובח :) הוא בעיקר רוכב על גל המוניטין של סקאן ספיק , הסאבים האלה לא משהו בלשון המעטה.

למרות שברכב עם Cabin gain מטורף הוא יכול להגיע לתוצאות טובות ... לטעמי הוא יקר מדיי ויש אופציות טובות יותר. ( רמז: לא סאבים לרכב ) .

ואני מקווה שלא פגעתי באף אחד שוב עם הדעות שלי ...

אוי אוי :?

כן, לסאב הזה יש גם רדיאטור פאסיבי. לא, הוא לא חובה ובטח שלא מומלץ לשימוש ברכב (למה? אתה בטח יודע, אתה הרי יודע הכל ואנחנו סתם אהבלים).

יכול להיות שיש גם 100 סאבים טובים יותר ממנו בפחות כסף, אבל במחיר שרכשתי אותו כיד שנייה לא הייתי יכול לקבל סאב טוב יותר. אתה יודע מה, גם במחיר שרכשתי אותו כחדש אני בספק שניתן למצוא סאב טוב יותר ממנו.

על סמך מה אתה קובע שהסאבים האלה הם "לא משהו בלשון המעטה"? שמעת אותו פעם? ומה תגיד על זה שלדעתי מדובר באחד הסאבים הטובים ששמעתי? אם בחרתי לרכוש אותו שוב, לא נראה לך שזה אומר משהו? לא שמעתי מספיק מערכות? אני נשען על מותגים? give me a break.

אם יש לך משהו טוב לתרום לפורום - תתרום. אם אין אז עדיף שתשתוק או שתחפש פורום אחר. כמו שקיבלת אתמול בהתראה, אין לאף אחד בעייה עם הדעות שלך, יש בעייה עם הצורה בה אתה מתנסח ופוגע באנשים.

איתמר.

פורסם

אם אתה מתכוון בלתרום זה להגיד מה שאני יודע , אז אני מנסה.

אני בטוח שאתה לא נשען על מותגים , אבל אני בטוח ששמעת יותר סאבים לרכב מאשר סאבים לבית , שבלשון המעטה ... טובים יותר , בגלל הרבה סיבות.

אני גם בטוח שרוב האנשים פה לא ישמעו סאבים טובים ומדוייקים ממנו.

אבל , האם שמעת מספר מהפריטים הבאים , יכול להיות ששמעת את הפירלס ..אבל הדעה שלך תהיה סובייקטיבית , כמובן שאני בספק ששמעת אותו ברכב שלך על המערכת שלך באותו המיקום איפה שישב הסקאןספיק ומאותה נקודת ישיבה , אם שמעת אותו תחת תנאים אחרים זה לא רלוונטי , אתה מסכים איתי ?

Peerless XXLS ( שאגב ... נמדד טוב ממנו בתיבות קטנות וזאת עובדה :) ) כמו שאמרתי ...

FOCAL W10

SB Acoustics SB34

מספר רב של סאבים מבית Eminence ...

מספר רב של סאבים מבית B&C , דוגמאת B&C 12TBX100

לטעמי אני זוכר אפילו ש VIFA מסויים נמדד טוב יותר ...

אפילו Dayton RS נמדדים טוב יותר למרות שהם נורא זולים , והביצועים שלהם עומדים טוב מאוד בשטח.

באזור המחיר הזה יש גם AE SPEAKERS או Acoustic Elegance שהביצועים שלהם לתפארת ויתכן שהם האלמנטים 12' שנמדדים הכי טוב בעולם ( ורבים אומרים זאת , במיוחד ה Lambda TD12H ) , סדרת LAMBDA שהיא פשוט ... מטורפת .

גם Seas L26ROY 10 .

כאמור אני מדבר מנקודת ביצועים נטו בבדיקות ובנתונים ( לא נתונים יבשים נטו , אלה על סמך מידע רב שקיים על הפריטים האלו והניסיון איתם ) ולא מנקודת שמיעה סובייקטיבית שלי , כי היא מאוד לא רלוונטית.

האם שמעת אותם ? אני בספק.

אני מבטיח לך שכולם טובים יותר מהרוילטור , וכולם זולים יותר.

הידעת שמגזין גרמני K&T לסאונד בזמן שמדד את הסאבים הנ"ל גילה סטיות משמעותיות בין הנתונים היבשים ? לדוגמא ה VAS נמדד ברבים מהם באזור ה 36 , והוא מוצהר 45 ... זאת סטייה משמעותית , מאוד לא אופיינית ליצרנית המעולה הזאת. כמו כן נתוני ה FS לא תקינים ברבים מהם ובפועל גבוהים יותר , כן זה מאופיין אצל הרבה חברות סטיות קטנות , לא קפיצות של 10 ב VAS , בחלקם ה QTS נמדד 0.57 במקום 0.47 ... זה משנה כל כך הרבה דברים , נתוני Q מאוד חשובים.

אין שימוש רב בסאבים האלה בתחום המקצועי וגם התחום ה DIY , כי הם פשוט לא עומדים בביצועים שלהם ביחס לכסף שאתה משקיע בהם לעומת שאר הרמקולים של סקאנספיק , אני לא חושב שכמה ששילמת עליהם יד שניה רלוונטי לויכוח האם הם טובים.

שלא לדבר שהנצילות שלהם היא מגוחכת אפילו בסטנדרטים של סאבים מאוד לא נצילים ... 79dB/1W/1m .

הם פשוט .. לא סאבים טובים :-(

עריכה : הוספתי עוד דגמים שהיה לי קשה לזכור בשליפה מהמותן ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

בוא לא נערבב אודיו ביתי, שני עולמות שונים לחלוטין, בטח בתחום הסאבים וה cabin gain של הרכב שמוסיף כמה DB טובים לכל החגיגה (ולאו דווקא DB שאנחנו רוצים).

גם בוא לא נדבר על נתונים יבשים, כי בשורה התחתונה זה לא מעניין אף אחד. מבחן התוצאה הוא המבחן היחיד שאמור לעניין, לא שום דבר אחר. אחרי שבודדנו את שני הגורמים האלה, מה הבעייה?

את הפירלס XLS שמעתי בכמה ורסיות, פירלס XLS, פירלס XXLS, הגרסה של זטק (לא זוכר מה היה השם שלו) ואת האודיופיל.

אין מה לומר, מדובר בסאב משובח ובמחיר שלו (על XXLS תקבל עודף מ 800 שקל והוא אצלך בבית, אחרי מיסים ומשלוח) באמת קשה למצוא לו מתחרים. הנקודה היא שהוא די יחיד במינו, איזה עוד סאב משתווה אליו בביצועים פר שקל? הרוולייטור הוצע לי במחיר נמוך יותר, אז איפה ההתלבטות?

זה ידוע שעקב אכילס של סקאן-ספיק הוא התמחור. ברוב המבחנים שקראתי הנקודה הזאת מודגשת ובד"כ היא הגורם המשמעותי בהורדת הניקוד של הרמקולים שלהם, אבל אם נתעלם מסעיף המחיר, במבחן התוצאה מדובר בסאב מצויין שעובד נפלא ברכב, אז למה לא לקנות אותו?

מכל הסאבים והשמות שמנית, כמה מהם הם 4 אוהם? אומנם אין בעייה לעבוד עם 8, אבל ברכב זה בעייתי ומי שירצה לסחוט את המיץ מהסאב שלו יצטרך למצוא מגבר איכותי ורצוי גם חזק מאוד. תוסיף לזה את העובדה שלא כל הרמקולים "ישמחו" לחיות בסביבת רכב (סראונד מספוג, ממברנות נייר עדינות) ואורך החיים של רמקול כזה צפוי להתקצר משמעותית.

בשורה התחתונה וכמו שרשמתי מקודם, יכול להיות שיש סאבים טובים יותר במחיר נמוך יותר, אבל במקרה הנוכחי אין כאן בכלל שאלה. סאב שאני מכיר את הביצועים שלו, יודע מה הוא שווה ואיך הוא נשמע זאת קנייה בטוחה.

איתמר.

איתמר.

פורסם

במקרה של כמה ששילמת כנראה שאין.

להמיר סאב לעבוד ברכב זאת לא בעיה מיוחדת , בעיקרון סאב זה סאב.

רבים וטובים מהם באים בתצורת 4 OHM .

וכמובן , אם תשפוך מיץ תפוזים על הסאב כשאתה עושה קניות בסופר , או אם תעמיד אותם בשמש הישראלית 12 שעות רצוף ... זאת בעיה שלך ולא אמור להוות שיקול הגיוני.

אני לא אוהב את מבחן התוצאה :( אתה יודע מה הרמקולים הטובים בעולם לאמא שלי ? האלה שבאים עם הטלוויזיה , בשבילה אין הבדל , אנחנו לא כל כך שונים ... פשוט בעלי יותר ניסיון , אבל בהחלט לא יותר מבדיקות מדעיות שאומרות הכל.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לי לא אכפת מבדיקות מדעיות וגם מותגים לא ממש מדברים אלי, לפחות לא בתחום האודיו. מה שנשמע טוב אני אוהב, לא נשמע טוב לא אוהב.

כל ההשוואות המדעיות האלה הן שעמום אודיופילי. אין שום רמקול בעולם שזהה 1:1 לנתונים המוצהרים או שדומה לרעהו, גם אם הם יצאו מאותה סדרת ייצור. גם הדרך בה מודדים שונה, כמו המכשור והכיול שלו. אין מה להתרגש אם FS מוצהר 20 ובפועל הוא 23.4 או אם הנצילות היא 79 ולא 83 כמו ב SPEC.

השורה התחתונה היא כמה זה עולה ואיך זה נשמע ולא שום דבר אחר, לא משנה אם זה HU, מגבר או רמקול.

איתמר.

פורסם

בדיקות מדעיות הן שעמום אודיופילי לא יותר מלתאר סאונד במונחים שלא קשורים למציאות כמו פאנצ'י קראנצ'י ראנצ'י בהיר חלק שקוף מהיר איטי ... זה השעמום האודיופילי חסר הביסוס האמיתי , שכל מי שלא מבין את המדע מאחורי הסאונד הולך בדרך הזאת , לא אכפת לך אם המצילות היא בקפיצה של 4 DB ? זה אומר שהרמקול צריך פי 2 יותר כוח בשביל להגיע לאותו הווליום , זה לא אומר כלום ? זה אומר שהמגבר שלך יעבוד חזק יותר , ויכול להיות שזה אומר שהוא יעבוד בתחום הקצה שלו ולא יהיה לך HEADROOM , שזה בעצם הסוד לסאונד טוב ממגבר כמו שכל טכנאי סאונד יגיד לך , אבל אנשים שלא אוהבים את דרך המדע לא יבינו את זה ויאשימו את המגבר .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

אני יכול לאמר שאחד הסאבים הראשונים שיצא לי לשמוע שהתוצאה מהם היתה ממש "שקופה" היא מהרוולייטור 9 אינטש כשהוא היה מותקן בסטרלט שהיתה לאיתמר.

כשאני אומר שקוף אני מתכוון לכך שהסאב עובד, ברור לי שיש סאב ברכב אבל אין לי מושג איפה לכל הרוחות איתמר דחף אותו.

אני יושב במושב הנהג, מעביר את הראש אחורה למושבים האחוריים - לא, אין סאב...

איתמר? איפה שמת את הסאב?

איתמר - מתחת לכסא

מה באמת?

לא - הוא בתא מטען כרגיל

אני הייתי בהלם - זו היתה הפעם הראשונה שבה הבנתי באמת איך סאב צריך להשמע כשהוא עובד נכון בחיבור מוחלט עם המידבאסים.

זו לא בהכרח תכונה שקשורה לרוולייטור - ממש לא, אבל זה מעיד על כך שאפשר להגיע עם הסאב הזה בתוך רכב לתוצאה מטמטמת.

כן - אפשר גם עם אחרים וזולים יותר אבל למה אתה חושב שאנחנו בתחרות של HOW LOW CAN YOU GO? כל הזמן?

לפעמים גם "מותג" מדבר אלינו יותר מתועלת - זו לא בושה להודות בזה.

-----

אני אתן לך דוגמה יפה מאוד לאחד השיקולים שהיו לי בבחירת סאב

רציתי לקנות את הפירלס XLS באמת אבל פתאום התגלה לי שהממברנה היא מקרטון וזה קרטון לא מטופל לאקלים קשה כמו בתנאי רכב, אז חיפשתי אחד כזה עם ממברנה מאלומיניום (גם מסיבות שקשורות לכך שרוב הסאבים ששמעתי עם ממברנת אלומיניום באופן גורף נוטים להיות טונאליים ורכים מאוד - אני לא אוהב סאב וופר מדוייק מידי) ולא היה במלאי.

ואז ראיתי סאבוופרים של אאורה - באותה תקופה לסדרת הNS היו שתי סדרות - סדרה 5 הפשוטה יותר וסדרה 7 שבה הסאבים מוגנים במגנט סופר דופר שמופר וההספק המוצהר שלהם גדול פי 2

סאב של אאורה NS12 סדרה 7 אפרופו עולה מחיר שערורייתי של 540 דולר!!! לפני ייבוא!!! לפני מיסים משלוח.

והNS10 מאותה סדרה רק 470 דולרים שערורייתיים...

אבל הביקורות - אלוהים ישמור - אולי אחד מהסאבוופרים הכי טובים שיוצרו אי פעם בתחום הSQ לבית

אבל לא זו היתה הבעיה בסופו של דבר

הבעיה היתה בסדרה 7 שהנפח הדרוש לתיבות הוא פשוט בלתי הגיוני לשימוש ברכב - 2.5CF לתיבה אטומה!!!! ולתיבה פורטד 3CF כולל חומר מילוי - כאילו, איפה בדיוק אני מתכוון לדחוף את זה ברכב מבלי שאשתי תרצח אותי???

ואז היה מבצע על הNS10 סדרה 5 ב170 דולר (יצא 920 ש"ח כולל ה-כ-ל) והתיבה פורטד בשבילו היא אמנם 1.5CF אבל אני יכול לחיות עם זה...

ואני רק יכול לאמר שזה הסאב ה-כ-י טוב ששמעתי עד היום!!! (לטעמי) הפסיקו אחר כך את הייצור שלו והייתי טיפש מוחלט שלא רכשתי עוד אחד ועוד במחיר בדיחה של 100 דולר - איי זה כואב, כואב לי עד היום.

כמה מהסאבים שהבאת כדוגמה נכנסים לתיבה שהגיוני לשים אותה ברכב? בוא נאמר עד 45 ליטר זה נפח סטנדרטי ושפוי לתיבה ברכב.

כמה מהסאבים האלה יכנסו בתא מטען פצפון?

כמה מהסאבים האלה יעמדו בתנאי אקלים של רכב ליותר משלוש שנים?

-------------

עוד משהו - לאחרונה שקלתי לקנות את הL26ROY של SEAS דרך מדיסאונד - עולה נדמה לי משהו כמו 240 דולרים תוסיף לזה משלוח ומיסים הגעת לסביבות ה350 דולר (לפחות) שזה יוצא 1300 שקלים.

אז החלטתי להתאמץ עוד קצת והוספתי עוד כמה מאות שקלים טובים ורכשתי את הSW300I שהוא סאב מסדרת ההיי-אנד של SEAS שנקראת LOTUS והביקורות עליו פשוט מהממות וכך גם התוצאות שלו - הוא לא נופל מהאאורה שרכשתי בשום דבר

וכן, השיקול שלי היה לרכוש מותג שהוא מוצר מובהק לרכב בהשקעה קצת יותר מעיקה אבל אני לרגע לא מצטער על זה.

----------

שמעתי ה-מ-ו-ן סאבוופרים ואני יכול לאמר שהסאב היחידי שעוד נחשב "זול" ומתקרב לתוצאות האלו הוא האינפיניטי קאפה

אבל הוא לא כל כך זול... הוא אפילו באותו תג מחיר של חלק מהסאבוופרים האלה.

כל השאר - חרטא ברטא לעומת הסאבוופרים המדוברים בת'רד הזה.

והסאבים האחרים שכן עומדים ברמות האלו ועדיין לא הייתי רוכש ולו אחד מהם למעט האבוק 12 אינטש (שמצריך מונובלוק מטורף ומערכת חשמל חזקה בכדי לעבוד נכון וזה ממש ממש לא מה שאני מחפש) - מה שמשותף להם זה שהם עוד יותר יקרים מכל שאר הסאבים שדובר עליהם מעלה.

ובאמת אל תנסה להשוות יותר מידי בין סאב וופר לבית לבין סאב וופר לרכב היות ואתה מנסה להשיג את התוצאה שלך בתוך קופסת מתכת סגורה כאשר אתה יושב פחות משני מטר מהסאב ואתה צריך למצוא דרך לגרום לתחום התדר שלו "להבשיל" מוקדם מידי בניגוד לבית שבו יש לך מראש יכולת אידיאלית לשחק עם מיקומים.

יחסית לעלות איתמר עשה החלטה נבונה ומושכלת ולפי מה ששמעתי אצלו ברכב, להצטער, הוא לא.

הדבר היחידי שאני לא מסכים איתו זה להגביר סט מפלצתי כמו האילייט על מגבר 4 ערוצים ועוד פסיבי ועוד ביחד עם סאב וופר בגישור בזוג הערוצים השני.

איתמר - בחיית זומזום - מונובלוק, אילייט במצב של בי-ווייר על הג'נסיס.

עריכה - ואפרופו - אם היום אאורה מוציאים סאב NRT 12 אינטש שיכול לתת את אותה התוצאה של אחיו מסדרת NS 7 אבל בתיבה בנפח שפוי - עכשיו אני שם 540 דולרים וקונה אחד בלי לחשוב!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קשקוש, אין קשר לנתון המגוכך הזה "נצילות".

DIFORCE, אני אשמח לקבל הסבר מדעי על הנתון הזה, וכיצד הוא אמור להשפיע בקבלת ההחלטות ברכישה של אלמנט?.

under construction..

פורסם

ואפרופו שתיים

אם המדד שלך לסאב טוב הוא סאב של DD - מה אתה מחפש בסאב טוב? נתון SPL גבוה? טונאליות? דיוק? עומק?

תשים לב שאני לא שואל - קריספי, קראנצ'י או רולדת אגוזים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הדבר היחידי שאני לא מסכים איתו זה להגביר סט מפלצתי כמו האילייט על מגבר 4 ערוצים ועוד פסיבי ועוד ביחד עם סאב וופר בגישור בזוג הערוצים השני.

איתמר - בחיית זומזום - מונובלוק, אילייט במצב של בי-ווייר על הג'נסיס.

הוופרים כרגע מוגברים ע"י הג'נסיס והם מגיעים לווליום מכובד בהתחשב בעובדה שיש קליפינג מה HU, חתוכים על 30HZ במגבר, גיין פתוח לחלוטין וסראונד שנמחץ על דיפון הדלת :?

אחרי שיוסק'ה יסדר את טבעות ההגבהה ויגיע הליין דרייבר מארה"ב אין לי צל של ספק שזה יהיה מעל ומעבר, בטח שלא יגרור הוספת מגבר.

איתמר.

• תוכן חדש...